• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklarla Batman'a taşınmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba KK nın akıllı ve güzel kadınları :)

Önceki konumda atandığımı belirtmiştim. Geçen hafta gideceğim yer kesinleşti. Batman'ın bir köyüne gidiyorum. Lojman varmış ama üç küçük çocukla yapabilir miyim? Zorlukları çocuklarımı üzer mi?
Bana çokça akıl ve cesaret verin lütfen.
Began hangi ilçesi. Bazı ilçeler çok gelişmişken bazıları seni sıkıntıya sokabilir. Mesela Beşiride görev yapanlar merkezden gidiş geliş yaparken, Kozluk uzak olduğu için orada yaşamak gerekir. Köy diyorsunuz batmanın köyleri çok gelişmiş değil çocuklarınızın eğitimi açısından sizi zora sokacaktır. Ulaşımları da sıkıntı. Kar yağınca çoğu köy yolları kapanırdı. Allah korusun çocuklar bi hasta olsa hastaneye gitmeniz bile olay olur ki öyle her an araç da bulamazsınız. Lütfen sırf ucuz olacak diye o çocukları köyde lojmanda kalmaya mecbur etmeyin. Hangi ilçeesi batmanın belki daha çok yardımcı olabiliriZ

Esim Batmanli. Evlenince 1 yil orada yaşadım ve sonra nasil kacacagimi bilemedim.
Yanlış anlaşılmasın kötü bir sehir diye degil ama Batıda büyüyen biri olarak kültürü bizden cok farkli ve alisamadim.
Ben köy veya ilçede değil Merkez'in en merkezi yerinde kaldim.
Eger Batıya alisiksaniz size de epey zor gelecektir.

Merhaba KK nın akıllı ve güzel kadınları :)

Önceki konumda atandığımı belirtmiştim. Geçen hafta gideceğim yer kesinleşti. Batman'ın bir köyüne gidiyorum. Lojman varmış ama üç küçük çocukla yapabilir miyim? Zorlukları çocuklarımı üzer mi?
Bana çokça akıl ve cesaret verin lütfen.
Cesur ol meslektaşım tertemiz bir hava mis gibi dogalindan ürünler seni bekliyor.Evet kalorifer olmayacak ama çocukların ve sen mücadele ederek kazanmanin tadına varacaksınız.Asla moralini bozma.Bir kere arkadaşları hazır Köy çocukları etrafında pervane olacak.Yol parası kira da olmayacak

Merkeze o kadar uzaklıkta bi yere öğretmen olarak tanıdığım atandı okulda 3 öğretmenlerdi aynı şekilde köy değil mezra bildiğin oralar.Market yok otobüs yok arabasız yaşanmaz yani.

Çocuklar olduktan sonra hiç çalıştınız mı?
2 çocukla köyde yaşayamazdım sanırım. Çocuklara kim bakacak? Hadi buldun birini nasıl güveneceksin? Çocuklar okula gidiyorsa geliş gidiş saatlerini nasıl ayarlayacaksın? Çocuklar babayla kalmalıydı. Sonuçta boşanma yok. Düzenleri kurulu. Sık sık gidip gelirdin.
2 çocuğum var Allah ömür versin inş. Merkezde evimdeyim. Aracım var her şey ayarlanmış durumda. Kreş ve okul belli.
Yine de tıkandığım zamanlar oluyor. Ummadık birşeyler oluyor

Merhaba. 1 hafta sonra gidiyorum.
Umarım herşey yolunda gider. Bende şırnaktayım başlarda alışmak zor olmuştu ama şuan idare ediyorum alıştım. Yalnız ben ilçe merkezinde çalışıyorum memurum. Sizin gibi köylerde öğretmen olanlar da genelde ilçe merkezinde kalıyor. Köyde yaşam sizi zorlayabilir yerinizde olsam ilçe merkezinden ev bakar çocukları da kreşe verirdim

Cesur ol meslektaşım tertemiz bir hava mis gibi dogalindan ürünler seni bekliyor.Evet kalorifer olmayacak ama çocukların ve sen mücadele ederek kazanmanin tadına varacaksınız.Asla moralini bozma.Bir kere arkadaşları hazır Köy çocukları etrafında pervane olacak.Yol parası kira da olmayacak
Çok teşekkür ederim. İnşallah güzel anılar biriktiririz.

Çocuklar olduktan sonra hiç çalıştınız mı?
2 çocukla köyde yaşayamazdım sanırım. Çocuklara kim bakacak? Hadi buldun birini nasıl güveneceksin? Çocuklar okula gidiyorsa geliş gidiş saatlerini nasıl ayarlayacaksın? Çocuklar babayla kalmalıydı. Sonuçta boşanma yok. Düzenleri kurulu. Sık sık gidip gelirdin.
2 çocuğum var Allah ömür versin inş. Merkezde evimdeyim. Aracım var her şey ayarlanmış durumda. Kreş ve okul belli.
Yine de tıkandığım zamanlar oluyor. Ummadık birşeyler oluyor
Çocuklarımı bırakacak kimse yok. Eşim zaten bakamaz. Bir şekilde düzen kurmaya mecburum.

Umarım herşey yolunda gider. Bende şırnaktayım başlarda alışmak zor olmuştu ama şuan idare ediyorum alıştım. Yalnız ben ilçe merkezinde çalışıyorum memurum. Sizin gibi köylerde öğretmen olanlar da genelde ilçe merkezinde kalıyor. Köyde yaşam sizi zorlayabilir yerinizde olsam ilçe merkezinden ev bakar çocukları da kreşe verirdim
Şimdilik bu şekilde karar aldım belki 2. dönemde daha farklı bir yol çizerim. Teşekkür ederim.

Şimdilik bu şekilde karar aldım belki 2. dönemde daha farklı bir yol çizerim. Teşekkür ederim.
İnşallah herşey istediğiniz gibi olur kolaylıklar diliyorum size❤️ moralinizi bozmayın alışamazsanız alternatif yol düşünülür illaki bir çözüm bulursunuz pozitif olarak başlayın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X