Çocuklarla girdiğimiz komik diyaloglar

Hamileyken, göbeğimin üstüne denk gelen bebek figürlü bir penyem vardı. Üstümde o vardı. Bebek açılmış permuardan el sallıyor. 4 yaşındaki yeğenime bak bebiş el sallıyor dedik. Yüzü değişti. Karnıma değişik değişik baktı ve:
_ Ya.. olmaz ki öyle ama ya..
İnanmakla inanmamak arasında kalmıştı çocuk. :D

Bu aksam misafir gelecekti almanyadan bize ogluma dedim ki
-x amcalar gelecek oglum
Oda
-ooooo anne x amcam cooook eskimistir. ( yaslanmistir demek ustedi aslinsa)
Biz babasıyla kirildik gülmekten daha sonra musafir geldi tam otururken oglum;
-x amca x amca sen cok eskimissin ama x yengem coook yeni. X teyzeee bunu birak bende yeniyim benimle evlen dedi:KK70:

Kızımla ilgili yeni anı öğretmeni sormuş herkese nerelisiniz diye kızıma sıra gelmiş buda bilmiyorum demiş öğretmende niye bilmiyorsun turkeylisin demiş bende dedim kızım nasıl bilmiyorsun turkeyliyiz En Büyük TÜRKİYEbiz
Kızım: biliyorum anne biliyomda turkey hindi demek recilmiii olsaydım sınıfa guluuu guluuuu derlerdi bana :eek:banane banane kimceler kucura bakmasın turkey ismi değişsin o zaman bende rahat rahat söylerim nereli olduğumu bide minneti yok aynen böyle yaptı:63:yine ingilizceyle türkçe problemi yaşıyoruz birgün öğretmen tekrar ettiriyormuş bu kol (arm)bacağını (leg)hasta (sick)olduğunda ne diyeceklerini türk En Büyük TÜRKİYEçoçukda diyormuşkiii onlar desin siz kızlar sakın demeyin pisss pisss kelimeleri türküz biz edepliyiz gavurlar gibi ne kadar organ varsa niye tekrar edicez bağıra bağıra:KK70::KK70:öğretmende türk o söyledi kesinlikle bizimkiler tekrar etmiyor çoçuğun dediklerinide o söyledi:KK70:

Her sabah okula gitmek istemeyen kızımla diaoloğumuz
Kızım: ishalmiyim ben anne
Ben: yok yavrum normalsin ( hersabah düzenli tuvaleti kalite kontrolden geçer:duduk:)
Kızım: tut başımı bakim ateşim varmı
Ben: yok yavrum
Kızım: allahım nerem ağrıyor yola çıkmadan haber verde geri sıcak yatağıma yatayım:dondurma:

Kızım 4 yaşındayken kreşten geldi bir akşam:
-Annecim bugün okula bir kadın geldi öyle güzeldi ki çoooook güzeldi cildiii gözlerii biz de sorduk meğer havuç suyu içiyormuş.
-Bak sen:))))
(Her okul dönüşü havuç suyu istemesi sonra da yarım bırakması yüzünden sıkmamaktaki ısrarım sonucu beni kandırmak için yolda uydurduğu bir hikaye!)
havuç suyu gözleri faydali kızınız için cin gibi görsün :))

Bayramda iki yegenime de hediye aldim. Biri kiz bir erkek. Erkek olan 2 yas buyuk. 8 ve 10 yasindalar. Kiza mini etek erkege sort aldim ki birbirlerini kiskanmasinlar ikisininki de alt grup olsun.. gel gelelim ece acti etegini bayildi hemen gitti giydi. Abisi efe onun etek boyunu gorunce kiskanclikla "himm hic olmamis bu, sanki boyu biraz kisa mi ne hala.. ece bunu giyemezsin anneme soyle degistirsin"dedi ben şok. :olamaz:Ne diyecegimi bilemedim. Allahim ne kadar da cabuk buyuyolar..:KK68:

Her sabah okula gitmek istemeyen kızımla diaoloğumuz
Kızım: ishalmiyim ben anne
Ben: yok yavrum normalsin ( hersabah düzenli tuvaleti kalite kontrolden geçer:duduk:)
Kızım: tut başımı bakim ateşim varmı
Ben: yok yavrum
Kızım: allahım nerem ağrıyor yola çıkmadan haber verde geri sıcak yatağıma yatayım:dondurma:
Yerim yaa. :D

Kızım 1,5 yaşındayken:
- Anne barınaccoyu aç!!
- barınacyo nedir kızım!!
-barınacyo değil ba rı nac ço (heceliyor)
-Anlamadım ama nasıl bir şey anlatır misin?
- (Çok sinirleniyor) Şarkı hani onu aç!
- nasıl bir şarkı acaba ya? ( o zaman işe giderken onu ya yanımızda götürüyoruz , radyoda çalan bütün yabancı şarkıları teker teker açıyorum. Bir yandan ağlıyor bir yandan da ben onu anlamıyorum diye sinirden tepiniyor )
İki saat ağladı , bulamadım tabi. Artık youtube ve googlea barınacyo, barınaçço , barina acco (ne bileyim belki Yunandır diye:)) yazmadığım şey aramadığım site kalmadı
Barinacco krizi uzun bir süre devam etti sonunda kızım "aç" demekten biz de ailecek seferber olup bulamamaktan usandık
Aradan 1 yıl geçti . Kızım 2,5 yaşında. Televizyonda bir yarışma programı var orada bir şarkıcı resmi çıktı. Kızım birden çığlık çığlığa bağırmaya başladı
-aneeeeeaaa bak işte barınaççooooo.
Tahmin edin kimmiş ???
Barış Manço. !!!

Canım Barış Manço. Kendisini rahmetle anıyorum.

Ben ilk okuyunca hemen anladim. Kiz düzgün säylemis aslinda. Benim kiz 20 aylik bir iki kelime söylüyor sadece

Annem kişisel bakım ürünlerini banyoda tutardı ve aynı yerde tuvalet suyunun şişesinin ne işi vardı hep soru işaretiydi
tabiki her tuvalet sonrasında o şişeden tuvalete dökerdim
annem ilk şoktan sonra edt nin ne olduğunu anlatmaya çalışssada kafam basmıyordu ikna da olmuyordum
tuvalet suyuydu işte :D

cocukların dunyası cok farklı ya dıyalog degıl ama kendı yaptıgım bıseyı anlatıcam. 5 6 yaşlarındayım o zamanlarda beşinci katta oturuyoduk kucuk kuzenım vardı emeklıyodu balkonda yanıma geldı kafasını demırlerın arasından sokup sarkıtmaya calıstım ama Allahtan koca kafalıymıs gecmedı kafası acıyınca aglamaya basladı teyzem geldı aldı :D o zamankı dusuncem onu sarkıtıp tutup teyzemlerı çağırmaktı onlara duserken yakaladım deyıp kahraman olcaktım :D

Bir arkadaşımın 4 yaşındaki oğlu bir gün tvde magazin programında bülent ersoyu gördü ve dehşete düşen gözlerle :KK57: bana bakarak; "Canavara benziyoo..." dedi. Aradan 7-8 yıl geçti hala aklıma geldikçe kahkahayla gülerim..Çocuğun o yüz ifadesini hiç unutmam herhalde..:KK24:

cocukların dunyası cok farklı ya dıyalog degıl ama kendı yaptıgım bıseyı anlatıcam. 5 6 yaşlarındayım o zamanlarda beşinci katta oturuyoduk kucuk kuzenım vardı emeklıyodu balkonda yanıma geldı kafasını demırlerın arasından sokup sarkıtmaya calıstım ama Allahtan koca kafalıymıs gecmedı kafası acıyınca aglamaya basladı teyzem geldı aldı :KK70: o zamankı dusuncem onu sarkıtıp tutup teyzemlerı çağırmaktı onlara duserken yakaladım deyıp kahraman olcaktım :KK70:

Ay çok hoşsun yaa..Fena güldüm:KK70:

Back
X