• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu Aileler

Çocuk sorun çıkartirsa erken kalkarlar muhtemelen. Yok çocuk problem çıkartmaz uslu uslu oturursa ki çok düşük ihtimal sizin için de bir problem olmaz. Ama bu cocuk kaç yaşında ne gibi sorun oluyor onu bilemedim.

Eskiden bende oğlum yanımda olmadan dışarı çıkınca kendimi suçlu hissederdim. Sonra baktım hem ona hem bana zehir oluyor 4 yaşına da geldi anne annesine bırakıyorum. Onunla da geziyorum ama arkadaslarla buluşacaksam anneme bırakıyorum. Kadınla aranız iyiyse arayın hal hatır sormak için. Ufaklık napıyor diye konu açın. Ya ben baya gezmek istiyorum geç saate kadar kafa dağıtırız dedim ama ufaklığa uygun olmaz uyku saati geçer onada yazık diye vazgeçtim falan gibi konuşun. Ama çocuk değilde asıl neden babası olmasın. İstemediğim büyük biri ile aynı ortamda olmak zaten can sıkıcı birde çocuk eklenince sinir oluyorsunuz belki

Çocuk doğal olarak bir masanın etrafında oturmak istemiyor.
Biraz yabancılaması da var, ilgilensen ağlıyor ilk etapta.
Sonra da susmuyor zaten : )

Dün de öyle böyle geçti.
Biraz daha sakindi, ben yemeğimi yedim açıkçası rahat rahat, ama kadın anlamadı gene bir şey.

Burdan yazayimda rahatlayayim bende.bir arkadas grubumuz var.yaklasik 7_8 kisi ve hepsi evli.iki tanesinin cocugu var 5_6yaslarda.
Ayda 1 donemecli toplaniriz evlerde.

Evim zaten kucuk.o kadar misafir ustune o iki cocuk 10 cocuga bedel..

Yapmayin yahu.aciyin biraz insan haline..annenize birakin.yada az terbiye edin.gece 1 lere kadar cocugu mahkum etmeyin evde..
Ayda1 yapiliyor zaten.
Sirf bu yuzden toplantilara katilmiyorum artik.
Her gorusmeden sonra kimse koltuklardan tuz toplamak zorunda degil...sekerli aynalari silmek zorunda degil.
Mavi Mumlarimi bembeyaz halimdan cikartmaya calistim haftalarca..resmen bastirarak resim yapmislar..

Cocugunun huyunu suyunuda biliyorsun.bilerekmi getiriyorsun yani..birde bitanesinin annesi benimle ayni sitede oturuyor.
Yok illa yaninda olacak.

Konu sahibi en azindan disardasiniz.cokda sorun etme derim
İşte anlamıyorum ben de ortamın huzuru bozulmasına rağmen illa çocuk da olacak denmesini.
Kimse rahat etmiyorsa ben hiç rahat edemem çocuğumla, ona göre bir çare düşünürüm.

Biz evde daha rahatız aslında bu aileyle, ama ben her türlü sıkılıyorum.
Bir daha yakın zamanda görüşmem.

Benim de çocuğum var ve tabi ki her anne gibi dünyalara değişmem onu ama sürekli çocukla yapışık yaşamak da bana göre doğru değil,eğer birkaç saatliğine bakabilecek birileri varsa aile de rahat rahat planını uygulayabilir. Ben mesala çocuğum olmasına rağmen evi talan eden çocuklardan rahatsız oluyorum hele ki annesi hiç sesini çıkarmıyorsa deli oluyorum,benim 1 yaşına bile girmemiş çocuğum kararlı bir ses tonuyla hayır denince anlıyor,her şey eğitimde bitiyor kim ne derse desin. Kızım dışarda fazla durmayı sevmiyor huysuzluk yapıyor bende mümkün olduğunca eşim ve kızımla ayrı,arkadaşlarımla da ayrı çıkmaya çalışıyorum çünkü huysuzluk yapan bir çocukla bir yerlerde oturmak gerçekten çok zor,hem kendimizi hem de karşımızdaki insanları huzursuz etmeye gerek yok.

Çocuğum olmadığı için eğitim konusunda bir şey diyemiyorum.

Ama çocuksuz vakit geçirmek de bir ihtiyaç o anneleri görünce, bundan eminim.

Çocukları sevsen iki de sen oynatırdın , daha fazla vakit bulurdunuz hatta çocuğun her hareketine güleridn filan
Sevmiyorsan sevmiyorsundur görüşmek ya da eski sıklıkta görüşmek zorunda değilsin
Eşine de söyle sen arkadaşınla çık, benim gelesim yok de sende kendi keyfine bak eşin yokken çocuksuz arkadaşlarınla buluş

Çok da sevmiyorum, bi çocuğu sevebilmem için aramızda daha özel bir bağ bulunmalı.
Yeğenlerime kadar hiç çocuk sevmediğimi zannederdim, yani tam olarak sevgisizlik değil de çabuk sıkılma, uzun uzun ilgilenmeme.

Ama çocukla ilgilenmeyi çok denedim, yabancıladığı için ters tepiyor.

Ben
bence sizde çocuk yapın onlarin çocuğunu unutur ,bizi çocuklu kim kabul eder derdine düşersiniz

Olacak inşallah çocuğum.
Bazen çocuklarla birlikte görüşülür, bazen çocuklar birine emanet edilir, öyle görüşülür.

Çok sinir bozucu bir durum, haklısınız.
Madem sözlerinde durmayıp, olacakları bile bile getiriyorlar, ben olsam bir bahaneyle gitmezdim sanırım. Gerçi şu an çok geç ama.

Çok geçti, plan yapılmış ve sonradan öğrenmiştik çocuğu bırakmayacaklarını.

Arayı biraz daha açıcam artık birsüre.

Sizinde çocuğunuz olsa daha farklı düşünürdünüz eminim konuyla alakası yok pek ama yazmak istedim çalışıyorum ve bu yüzden diğer zamanlarda da oraya buraya giderken çocuğumu da bırakmak istemiyorum eğer çocuk la gidilecek bir yer değilse hiç gitmiyorum en iyisi. Benimde de bir arkadaşım vardı iyi hoş sürekli görüşürüz oda çocuksuz tutturur dışarda buluşalım orda burda buluşalım yav benim çocuk durmuyor orda burda Gel bizim eve o odasında oynar rahatsız da etmez biz oturup içeriz çayımızı kahvemizi yok arkadaşım yok illa gezeceğiz ben hafta içi Full görmüyorum yavrumu birde hafta sonu bırakıp oraya buraya gideyim oldu canım sana eyvallah dedim kestim artık bende maksat bir araya gelmezse gelinir gelsin bize hep o gelsin ben razıyım başka bi arkadaşım daha. Var daha samimi sürekli bize gelir otuuruz falan çocuk kendi evinde döksün kırsın kime ne böyle iyi oluyo diyorum sürekli sen gel çat kapı gel canım benim kızım onuda çok sever ama diğerinin yanında bi huzursuz hissediyor mudur nedir şimdi kendi çocuğu da oldu görcez bakalım orda burda geziliyyor mu çocukla

Sizin arkadaş çocuğu boşver, evi boşver demiş resmen.
O da abartı.
Çocuğu arada bırakmaya karşı değilim, ama özellikle çalışan anne için sürekli sürekli olmaz.
Haklısınız.

Zaten insanlarin lokantaya cafeye vs. gidipte kucuk cocuklarin uslu uslu oturacagini beklemesi hata. Cocuk bu biblo mu sen muhabbet ederken oyle seni izleyecek? Sikilir daralir degisiklik arar. Madem niyetin muhabbet etmek anneanne dede vs. birakirsin rahat rahat oturursun. Birakmiyorsan amacin muhabbet etmek degildir, cocugu gezdirmektir. O zaman da milleti bosuna cocuk gezdirme planlarina cafede oturmak adi altinda dahil etmemeli kimse.

İşte durum bu.
Çocuğu da gezdirelim diyorsanız bizimle işiniz ne, çekirdek aile gezin güzel güzel.
Rahat 3 saat oturulacak belli, bizi düşnmüyosan çocuğuna bu eziyeti neden yapıyorsun?

Çocuğu mu araya sıkıştırıyorlar, bizi mi anlamadım.

Ama insan cocugunu birakinca gittigi yerden keyif alamayor ,akil hep kuzucukta ve bende vicdan azabi oluyordu cocugumu birakip cikinca gezmeye falan gidince :KK43: Herkesin fikri farklidir ama ben cocugumu birakamayanlardanim :KK200:

İşte o zaman çocuğu bırakalım diyerek plan yapmayacaklar bizim yanımızda : )

Sonra insanın yüzü düşüyor ister istemez.

Çocukla misafire gelip de, çocuğunu tutamayan aileler zaten hiç gelmesin. Çocuğunu şımartır şımartır, dışarda nasıl davranacağını öğretmez, hatta anne baba çocuğu misafirlikte zapt bile etmez.. Böyleleriyle zaten evde davete gerek yok

Dışarıya gelirsek, bence tadın kaçmış, hevesin gitmiş zaten.. Ama ev misafirliğinden daha iyidir diye düşünüyorum.

Burada sorun o bebeğin babasından kaynaklanıyor
Çocuğu sadece anne büyütür kafasıyla kadına yuklemis tüm sorumlulugü
Birazcık o ilgilense siz de rahat rahat kadınla görüşseniz Ohh ne güzel işte
Bence o kadın da bu soruna çözüm bulamıyor ve size mahçup oluyor gibi geldi bana

Burdan yazayimda rahatlayayim bende.bir arkadas grubumuz var.yaklasik 7_8 kisi ve hepsi evli.iki tanesinin cocugu var 5_6yaslarda.
Ayda 1 donemecli toplaniriz evlerde.

Evim zaten kucuk.o kadar misafir ustune o iki cocuk 10 cocuga bedel..

Yapmayin yahu.aciyin biraz insan haline..annenize birakin.yada az terbiye edin.gece 1 lere kadar cocugu mahkum etmeyin evde..
Ayda1 yapiliyor zaten.
Sirf bu yuzden toplantilara katilmiyorum artik.
Her gorusmeden sonra kimse koltuklardan tuz toplamak zorunda degil...sekerli aynalari silmek zorunda degil.
Mavi Mumlarimi bembeyaz halimdan cikartmaya calistim haftalarca..resmen bastirarak resim yapmislar..

Cocugunun huyunu suyunuda biliyorsun.bilerekmi getiriyorsun yani..birde bitanesinin annesi benimle ayni sitede oturuyor.
Yok illa yaninda olacak.

Konu sahibi en azindan disardasiniz.cokda sorun etme derim
Sen de bendensin
Bazi anneler oyle malesef
Ne cocuklarini birakip gelirler ne de cocuklarina terbiye verirler,hani tamam yaninda getirmek istemissin getirmissin , o zaman goz kulak ol ,az sahip cik dimi, yooook ama olur mu,artik cocuklara ozguven boyle veriliyor ozgur birakiliyor canlari ne isterse yapsin deniliyor,sinir oluyorum
Arkalarindan on gun temizlik yapiyoruz biz de zavalli ev sahipleri

Sen de bendensin
Bazi anneler oyle malesef
Ne cocuklarini birakip gelirler ne de cocuklarina terbiye verirler,hani tamam yaninda getirmek istemissin getirmissin , o zaman goz kulak ol ,az sahip cik dimi, yooook ama olur mu,artik cocuklara ozguven boyle veriliyor ozgur birakiliyor canlari ne isterse yapsin deniliyor,sinir oluyorum
Arkalarindan on gun temizlik yapiyoruz biz de zavalli ev sahipleri
10 gun ne temizligi yapiyorsunuz merak ettim. Ben en son bayram temizligi yapmistim o 10 gun surmustu.

10 gun ne temizligi yapiyorsunuz merak ettim. Ben en son bayram temizligi yapmistim o 10 gun surmustu.
Duvar siliniyor biblolar siliniyor,koltuk aralarindan findik fistik cikolata kiriklari toplaniyor, koltuklar siliniyor, mutfaktaki alt dolaplar aynalar da siliniyor cunku her yer cocuk parmak izi, en son bayramda gelen komsu cocuklari yag sisesine kadar kirdilar butun her yer vicik vicik oldu, bir de sonradan gorduk dusunun yani rezilligi, ben mecbur muyum elalemin cocugunun batirdigini temizlemeye? Bir de 9 aylik hamileydim o zaman ,simdi de bebegim icin hayirli olsuna gelmek istiyorlar her seferinde bir bahane bulup kabul etmiyorum cunku biliyorum yine gelecekler 3cocukla

Duvar siliniyor biblolar siliniyor,koltuk aralarindan findik fistik cikolata kiriklari toplaniyor, koltuklar siliniyor, mutfaktaki alt dolaplar aynalar da siliniyor cunku her yer cocuk parmak izi, en son bayramda gelen komsu cocuklari yag sisesine kadar kirdilar butun her yer vicik vicik oldu, bir de sonradan gorduk dusunun yani rezilligi, ben mecbur muyum elalemin cocugunun batirdigini temizlemeye? Bir de 9 aylik hamileydim o zaman ,simdi de bebegim icin hayirli olsuna gelmek istiyorlar her seferinde bir bahane bulup kabul etmiyorum cunku biliyorum yine gelecekler 3cocukla

Misafir fobisi oluşur insanda yeminle.

Korku filmi gibi.

cocugun olunca o kadar temizlik yapmassin. çocuklu evde temizlik yapmak su üstünde yazi yazmak gibiymis :KK45::KK47:

Burada sorun o bebeğin babasından kaynaklanıyor
Çocuğu sadece anne büyütür kafasıyla kadına yuklemis tüm sorumlulugü
Birazcık o ilgilense siz de rahat rahat kadınla görüşseniz Ohh ne güzel işte
Bence o kadın da bu soruna çözüm bulamıyor ve size mahçup oluyor gibi geldi bana

Mahçup olur gibiler ikisi de, hatta baba üstüne sinirleniyor bir de : )

Ama unutuyorlar demek bir sonraki buluşmaya kadar.

Ben bu tür sorunlardan dolayı çocuk yapmayacağım diyen insandım ya hu, zor oluyor idare etmek.

Back
X