• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu Aileler

Burdan yazayimda rahatlayayim bende.bir arkadas grubumuz var.yaklasik 7_8 kisi ve hepsi evli.iki tanesinin cocugu var 5_6yaslarda.
Ayda 1 donemecli toplaniriz evlerde.

Evim zaten kucuk.o kadar misafir ustune o iki cocuk 10 cocuga bedel..

Yapmayin yahu.aciyin biraz insan haline..annenize birakin.yada az terbiye edin.gece 1 lere kadar cocugu mahkum etmeyin evde..
Ayda1 yapiliyor zaten.
Sirf bu yuzden toplantilara katilmiyorum artik.
Her gorusmeden sonra kimse koltuklardan tuz toplamak zorunda degil...sekerli aynalari silmek zorunda degil.
Mavi Mumlarimi bembeyaz halimdan cikartmaya calistim haftalarca..resmen bastirarak resim yapmislar..

Cocugunun huyunu suyunuda biliyorsun.bilerekmi getiriyorsun yani..birde bitanesinin annesi benimle ayni sitede oturuyor.
Yok illa yaninda olacak.

Konu sahibi en azindan disardasiniz.cokda sorun etme derim

Benim de çocuğum var ve tabi ki her anne gibi dünyalara değişmem onu ama sürekli çocukla yapışık yaşamak da bana göre doğru değil,eğer birkaç saatliğine bakabilecek birileri varsa aile de rahat rahat planını uygulayabilir. Ben mesala çocuğum olmasına rağmen evi talan eden çocuklardan rahatsız oluyorum hele ki annesi hiç sesini çıkarmıyorsa deli oluyorum,benim 1 yaşına bile girmemiş çocuğum kararlı bir ses tonuyla hayır denince anlıyor,her şey eğitimde bitiyor kim ne derse desin. Kızım dışarda fazla durmayı sevmiyor huysuzluk yapıyor bende mümkün olduğunca eşim ve kızımla ayrı,arkadaşlarımla da ayrı çıkmaya çalışıyorum çünkü huysuzluk yapan bir çocukla bir yerlerde oturmak gerçekten çok zor,hem kendimizi hem de karşımızdaki insanları huzursuz etmeye gerek yok.

Muhtemelen taşlanıcam, ama yazmadan da edemedim.

Eşimin bir arkadaşı var, hoşlanmam bu arkadaşından.
Çok sık olmasa da ailece görüşüyoruz, tatlı bir eşi var, pek ortak yönümüz yok ama ikimiz de birkaç ayda bir durumu idare edebiliyoruz.
Ve bu çiftin bir çocuğu var.

Çocuk küçük.
Tam hareketli zamanları, annesine pek nefes aldırmıyor.
Genelde beyler muhabbetin dibine vuruyor, kız çocuğuyla ilgileniyor, arada derede biz de iki muhabbet kurmaya çalışıyoruz.
Ben zaten çocuklu ortamda sıkılırım açıkçası, tat alamam çünkü rahat konuşamıyorsun doğal olarak.
Ki çocuk durmadığı için gittiğimiz kafeden 15 dakikada kalkıp evlere dağıldığımız da oldu.

İşte bi ara yemeğe çıkalım demiştik, hatta biz çocuğu bırakalım öyle çıkalım demişlerdi.
Bu akşama ayarlamış bizim beyler.
Eşimle konuşurken çocuğu bırakmayacaklarını öğrendim.

Şimdi hiç ama hiç gidesim yok.
Adamı da sevmiyorum zaten, iyice hevesim kaçtı, afakanlar bastı son beraber olduğumuz günü de düşündükçe.

Ya hu tercih meselesi tamam da kimsenin huzuru kalmıyor görüyorsunuz, cok mu zor bir akşam çocuğu alt kattaki anneye emanet etmek?
(Çocuğu bırakma konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını biliyorum)

Ondan sonra biz niye görüşemiyoruz.
İşte bu yüzden görüşemiyoruz.
Yani açıkçası çocuğum ne kadar zorlarsa zorlasın o olmadan benim de çıkasım gelmez ama çocuksuz olana zor haklısınız

Çocukları sevsen iki de sen oynatırdın , daha fazla vakit bulurdunuz hatta çocuğun her hareketine güleridn filan
Sevmiyorsan sevmiyorsundur görüşmek ya da eski sıklıkta görüşmek zorunda değilsin
Eşine de söyle sen arkadaşınla çık, benim gelesim yok de sende kendi keyfine bak eşin yokken çocuksuz arkadaşlarınla buluş

Benim de çocuğum var ve tabi ki her anne gibi dünyalara değişmem onu ama sürekli çocukla yapışık yaşamak da bana göre doğru değil,eğer birkaç saatliğine bakabilecek birileri varsa aile de rahat rahat planını uygulayabilir. Ben mesala çocuğum olmasına rağmen evi talan eden çocuklardan rahatsız oluyorum hele ki annesi hiç sesini çıkarmıyorsa deli oluyorum,benim 1 yaşına bile girmemiş çocuğum kararlı bir ses tonuyla hayır denince anlıyor,her şey eğitimde bitiyor kim ne derse desin. Kızım dışarda fazla durmayı sevmiyor huysuzluk yapıyor bende mümkün olduğunca eşim ve kızımla ayrı,arkadaşlarımla da ayrı çıkmaya çalışıyorum çünkü huysuzluk yapan bir çocukla bir yerlerde oturmak gerçekten çok zor,hem kendimizi hem de karşımızdaki insanları huzursuz etmeye gerek yok.
Ya ben de baZı anneler yüzünden kendimi gaddar anne gibi hissediyorum sanki bir onlarda var çocuk.

bebekler icin oyun alani olan kafeler oluyor,en mantiklisi oyle bi yere gitmek.
mesela bu aksam esimin arkadaslari gorusmek istediler ama gidecekleri mekan cocuklara hic uygun degil,ben gitmiyorum.
bana zehir oluyor butun aksam.
eger boyle cocuklularin gidecekleri bi kafe yoksa o zaman evde gorusmek en mantiklisi.

Ben
Muhtemelen taşlanıcam, ama yazmadan da edemedim.

Eşimin bir arkadaşı var, hoşlanmam bu arkadaşından.
Çok sık olmasa da ailece görüşüyoruz, tatlı bir eşi var, pek ortak yönümüz yok ama ikimiz de birkaç ayda bir durumu idare edebiliyoruz.
Ve bu çiftin bir çocuğu var.

Çocuk küçük.
Tam hareketli zamanları, annesine pek nefes aldırmıyor.
Genelde beyler muhabbetin dibine vuruyor, kız çocuğuyla ilgileniyor, arada derede biz de iki muhabbet kurmaya çalışıyoruz.
Ben zaten çocuklu ortamda sıkılırım açıkçası, tat alamam çünkü rahat konuşamıyorsun doğal olarak.
Ki çocuk durmadığı için gittiğimiz kafeden 15 dakikada kalkıp evlere dağıldığımız da oldu.

İşte bi ara yemeğe çıkalım demiştik, hatta biz çocuğu bırakalım öyle çıkalım demişlerdi.
Bu akşama ayarlamış bizim beyler.
Eşimle konuşurken çocuğu bırakmayacaklarını öğrendim.

Şimdi hiç ama hiç gidesim yok.
Adamı da sevmiyorum zaten, iyice hevesim kaçtı, afakanlar bastı son beraber olduğumuz günü de düşündükçe.

Ya hu tercih meselesi tamam da kimsenin huzuru kalmıyor görüyorsunuz, cok mu zor bir akşam çocuğu alt kattaki anneye emanet etmek?
(Çocuğu bırakma konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını biliyorum)

Ondan sonra biz niye görüşemiyoruz.
İşte bu yüzden görüşemiyoruz.
bence sizde çocuk yapın onlarin çocuğunu unutur ,bizi çocuklu kim kabul eder derdine düşersiniz

Çok sinir bozucu bir durum, haklısınız.
Madem sözlerinde durmayıp, olacakları bile bile getiriyorlar, ben olsam bir bahaneyle gitmezdim sanırım. Gerçi şu an çok geç ama.

Sizinde çocuğunuz olsa daha farklı düşünürdünüz eminim konuyla alakası yok pek ama yazmak istedim çalışıyorum ve bu yüzden diğer zamanlarda da oraya buraya giderken çocuğumu da bırakmak istemiyorum eğer çocuk la gidilecek bir yer değilse hiç gitmiyorum en iyisi. Benimde de bir arkadaşım vardı iyi hoş sürekli görüşürüz oda çocuksuz tutturur dışarda buluşalım orda burda buluşalım yav benim çocuk durmuyor orda burda Gel bizim eve o odasında oynar rahatsız da etmez biz oturup içeriz çayımızı kahvemizi yok arkadaşım yok illa gezeceğiz ben hafta içi Full görmüyorum yavrumu birde hafta sonu bırakıp oraya buraya gideyim oldu canım sana eyvallah dedim kestim artık bende maksat bir araya gelmezse gelinir gelsin bize hep o gelsin ben razıyım başka bi arkadaşım daha. Var daha samimi sürekli bize gelir otuuruz falan çocuk kendi evinde döksün kırsın kime ne böyle iyi oluyo diyorum sürekli sen gel çat kapı gel canım benim kızım onuda çok sever ama diğerinin yanında bi huzursuz hissediyor mudur nedir şimdi kendi çocuğu da oldu görcez bakalım orda burda geziliyyor mu çocukla

Velhasıl kelam benim gibi rahat edemiyorsan gitmeyeceksin çok görüşmek istediklerinide buyur gelin ben evden çıkamıyorum diyeceksin bitti.

Bazı arkadaslarda laf sokma derdınde.Sankı sadece bızde cocuk varmıs ,lafı ustume alındım evet sen soylemeden soyluyorum buraya yanımdan ayırmam dıye yorum yazan bıkac kısıyız cunku.Sen cocugunla yapısık ıkız gıbı olmak ıstemeyebılırsın,ayrı vakıt gecırmek ısteyebılırsın,bızde yanından hıc ayrılmıyo olabılırız,cok sahıplenıyo olabılırız.Senın buna laf sokmaya hakkın yok bunun ne alakası var sankı sadece onlarda cocuk var la?Hanı baska bı konu olsa sureklı cocugu methetsek baska bısey yapsak neyse dıcem de sana da neyse dıyıp gecıyorum kafa yapın benmknden cok farklı.

Zaten insanlarin lokantaya cafeye vs. gidipte kucuk cocuklarin uslu uslu oturacagini beklemesi hata. Cocuk bu biblo mu sen muhabbet ederken oyle seni izleyecek? Sikilir daralir degisiklik arar. Madem niyetin muhabbet etmek anneanne dede vs. birakirsin rahat rahat oturursun. Birakmiyorsan amacin muhabbet etmek degildir, cocugu gezdirmektir. O zaman da milleti bosuna cocuk gezdirme planlarina cafede oturmak adi altinda dahil etmemeli kimse.

Valla ilgili olmadığım konuda muhabbet ediliyorsa çok sıkılırım haliyle o çocuklara hak veriyorum. onlardan sohbetinize dahil olmalarını beklemeyin onlar oyun ister ilgi ister. Yeni evliyim çocuğum yok ama 9 yaşında kardeşim var gittiğimiz yere oyuncaklarını götürür ya da arkadaş ortamı kurmasına yardım ederiz bugüne kadar kimsenin evini dağıtmadı çünkü kendide sevmez ev dağıtan çocukları. Evime gelen çocuklu bi akrabamız benden evde koltuklar dışında ne varsa(masa örtüsü dahil) herşeyi kaldırmamı istedi eve bi geldiler çocuk uykulu halde olmasına rağmen annesi şimdi benim kızım orta sehpanın üzerine çıkar tv'yi kurcalar dedi ve inanın çocuğun zorla aklına soktu:KK53: yanlarında oyuncak getirmemiş yiyecek bişey getirmemiş. Ben ona oyuncak aldım sıkılmasın diye. gittim onun için ayrı yemek yaptım çocukları severim ama evi görseydiniz burda kimse yaşamaz derdiniz tamamen boştu ev. Ben sıkıldım evimi öyle görünce bana gelmiş diyor ki benim kızım yapar iyide hiç bir çocuk yaramaz dünyaya gelmez onları o hale getiren aileleri. Hani gördünüz mü yaramaz bi dede? Yook. Aklını kullanan yapmaz ki o çocukların akıllarını yöneten aileleri. Kimseye bırakmayın çocuğu ama ona göre plan yapın sıkılmasınlar sıkmasınlar...

Ama insan cocugunu birakinca gittigi yerden keyif alamayor ,akil hep kuzucukta ve bende vicdan azabi oluyordu cocugumu birakip cikinca gezmeye falan gidince :( Herkesin fikri farklidir ama ben cocugumu birakamayanlardanim :KK200:

Ama insan cocugunu birakinca gittigi yerden keyif alamayor ,akil hep kuzucukta ve bende vicdan azabi oluyordu cocugumu birakip cikinca gezmeye falan gidince :( Herkesin fikri farklidir ama ben cocugumu birakamayanlardanim :KK200:

Her dakika gorüşmüyorsunuz sonucta, arada bir de idare edin, 10 kelime konusacagına 5 kelime konuş, ama o anneyi de mutlu etmiş olursun. İnsan, arkadaş kolay kazanılmıyor, ben anlamıyorum herkes nasıl tahammülsüz oldu, illa benim istediğim sartlar olcak yoksa gelmem gitmem vs, bi aksam yemege cıkıp hicbi sey olmasa bile esinin hatrına idare etmek cok mu zor. Benim de iki kücük cocugum var, pek kimseye gitmem, cünkü rahatsız olmayan beni cocugumla kabul edecek bu zor günlerimi atlatırken yanımda olacak kimse bulamıyorum. O kadın da cocukla cıkmaktan memnun degildir emin ol, ben dogum yaptım, mecburen kızımı bıraktım babannesine ve kızım cok mutsuz oldu, yaslılar sabırlı olmuyor, hele 2 yasında sendromlu bir cocugu hi. cekemiyorlar, kayınvaldem lafta olur biter torununa ama biraz aglasın kızar hemen, belki kadın da bunları biliyor ya da basta bakarız dedi sonra yan cizdi. Yarın o cocuk buyuyecek annesi rahatlayacak cocugu uyutup cıkacak mesela ama bu sefer sen cocugu bırakmadan nereye kime gidebilirm diye düsünceksin. Bence biraz idare etmeyi ogrenmek lazım,sadece bu konuda degil ama burdaki konuları okuyorum, genelde istemiyorum gitmem yapmam bu olmasın su olursa giderim falan, bilmiyorum benim yapıma ters heralde. Dedigim gibi ben kimse rahatsız olmasın diye gitmiyorum kimseye ama keske bir dostum olsa beni her halimle kabul etse de gorussek rahat rahat ..

Ama çok öncesinde plan yapılırken çocuğu bırakalım diye onlar demişlerdi.
Yoksa tabii ki tercih meselesi, durup dururken çocuğu bıraksınlar da gelsinler demem.

Bilseydim bırakmayacaklarını ya plan yaptırmazdım veya eve davet ederim.
2 küçük çocuklu bir anne olarak söylüyorum,çocukla asla planlar tutmuyor.kadın da illaki rahat oturabilmek ister belki çocuk cok istedi kiyamadi belki o gün icin kimseyi ayarlayamadi belki cocuklarida yanlarinda olsun istediler belki belki belki..... diye uzar gider.biraz onun yerine koyun kendinizi..

Her dakika gorüşmüyorsunuz sonucta, arada bir de idare edin, 10 kelime konusacagına 5 kelime konuş, ama o anneyi de mutlu etmiş olursun. İnsan, arkadaş kolay kazanılmıyor, ben anlamıyorum herkes nasıl tahammülsüz oldu, illa benim istediğim sartlar olcak yoksa gelmem gitmem vs, bi aksam yemege cıkıp hicbi sey olmasa bile esinin hatrına idare etmek cok mu zor. Benim de iki kücük cocugum var, pek kimseye gitmem, cünkü rahatsız olmayan beni cocugumla kabul edecek bu zor günlerimi atlatırken yanımda olacak kimse bulamıyorum. O kadın da cocukla cıkmaktan memnun degildir emin ol, ben dogum yaptım, mecburen kızımı bıraktım babannesine ve kızım cok mutsuz oldu, yaslılar sabırlı olmuyor, hele 2 yasında sendromlu bir cocugu hi. cekemiyorlar, kayınvaldem lafta olur biter torununa ama biraz aglasın kızar hemen, belki kadın da bunları biliyor ya da basta bakarız dedi sonra yan cizdi. Yarın o cocuk buyuyecek annesi rahatlayacak cocugu uyutup cıkacak mesela ama bu sefer sen cocugu bırakmadan nereye kime gidebilirm diye düsünceksin. Bence biraz idare etmeyi ogrenmek lazım,sadece bu konuda degil ama burdaki konuları okuyorum, genelde istemiyorum gitmem yapmam bu olmasın su olursa giderim falan, bilmiyorum benim yapıma ters heralde. Dedigim gibi ben kimse rahatsız olmasın diye gitmiyorum kimseye ama keske bir dostum olsa beni her halimle kabul etse de gorussek rahat rahat ..
Aynen katiliyorum iki çocuklu bir anne olarak.insanlar biraz empati kurabilse keşke..

Kızım var 9 aylık bırakıp asla bakkala bıle gıtmem mesela annemlerde bıle olsak bakkala falan gıtmem gerekse alır kucagıma gıderım ona cok baglıyım.Illa gorusmek ıstıyorlar sa onlarda belkı kıyamıyodur,bırakmak ıstemıyodur.O zaman sızde esınızle konusun acıkca sızden habersız falan plan yapmasın gıtmeyın bır daha beraber bıryere kı onlar kalkınca sız nıye kalkıyosunuz?Onlar cocuk durmuyosa kalkar gıder sız oturun devam edın yemegınze fln ben bu kısmı anlamadım

O kalktığımız zaman tek araba gitmiştik, onları eve bırakmamız gerekiyordu.

Mecbur hep beraber kalktık.

Back
X