• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu Aileler

kahvetelvesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2011
14.438
En iyi cevaplar
1
30.796
798
Bursa
Muhtemelen taşlanıcam, ama yazmadan da edemedim.

Eşimin bir arkadaşı var, hoşlanmam bu arkadaşından.
Çok sık olmasa da ailece görüşüyoruz, tatlı bir eşi var, pek ortak yönümüz yok ama ikimiz de birkaç ayda bir durumu idare edebiliyoruz.
Ve bu çiftin bir çocuğu var.

Çocuk küçük.
Tam hareketli zamanları, annesine pek nefes aldırmıyor.
Genelde beyler muhabbetin dibine vuruyor, kız çocuğuyla ilgileniyor, arada derede biz de iki muhabbet kurmaya çalışıyoruz.
Ben zaten çocuklu ortamda sıkılırım açıkçası, tat alamam çünkü rahat konuşamıyorsun doğal olarak.
Ki çocuk durmadığı için gittiğimiz kafeden 15 dakikada kalkıp evlere dağıldığımız da oldu.

İşte bi ara yemeğe çıkalım demiştik, hatta biz çocuğu bırakalım öyle çıkalım demişlerdi.
Bu akşama ayarlamış bizim beyler.
Eşimle konuşurken çocuğu bırakmayacaklarını öğrendim.

Şimdi hiç ama hiç gidesim yok.
Adamı da sevmiyorum zaten, iyice hevesim kaçtı, afakanlar bastı son beraber olduğumuz günü de düşündükçe.

Ya hu tercih meselesi tamam da kimsenin huzuru kalmıyor görüyorsunuz, cok mu zor bir akşam çocuğu alt kattaki anneye emanet etmek?
(Çocuğu bırakma konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını biliyorum)

Ondan sonra biz niye görüşemiyoruz.
İşte bu yüzden görüşemiyoruz.

Muhtemelen taşlanıcam, ama yazmadan da edemedim.

Eşimin bir arkadaşı var, hoşlanmam bu arkadaşından.
Çok sık olmasa da ailece görüşüyoruz, tatlı bir eşi var, pek ortak yönümüz yok ama ikimiz de birkaç ayda bir durumu idare edebiliyoruz.
Ve bu çiftin bir çocuğu var.

Çocuk küçük.
Tam hareketli zamanları, annesine pek nefes aldırmıyor.
Genelde beyler muhabbetin dibine vuruyor, kız çocuğuyla ilgileniyor, arada derede biz de iki muhabbet kurmaya çalışıyoruz.
Ben zaten çocuklu ortamda sıkılırım açıkçası, tat alamam çünkü rahat konuşamıyorsun doğal olarak.
Ki çocuk durmadığı için gittiğimiz kafeden 15 dakikada kalkıp evlere dağıldığımız da oldu.

İşte bi ara yemeğe çıkalım demiştik, hatta biz çocuğu bırakalım öyle çıkalım demişlerdi.
Bu akşama ayarlamış bizim beyler.
Eşimle konuşurken çocuğu bırakmayacaklarını öğrendim.

Şimdi hiç ama hiç gidesim yok.
Adamı da sevmiyorum zaten, iyice hevesim kaçtı, afakanlar bastı son beraber olduğumuz günü de düşündükçe.

Ya hu tercih meselesi tamam da kimsenin huzuru kalmıyor görüyorsunuz, cok mu zor bir akşam çocuğu alt kattaki anneye emanet etmek?
(Çocuğu bırakma konusunda sıkıntı yaşamayacaklarını biliyorum)

Ondan sonra biz niye görüşemiyoruz.
İşte bu yüzden görüşemiyoruz.
En azindan evde gorusmuyorsunuz bakin bu da birsey
Disarida gorusunce iyi, cocuk durmazsa kalkar evine gidersin konu kapanir
Ama ev oturmasinda oyle degil, o cocuk durmaz, evi basiniza yikar, ikramlari alir saga sola
Sacar turlu pislik yapar ama anasi da dur demez sus demez veya alip cocugu gitmez evine
Ben cocuklu misafirden illallah ettim, evi basina yikiyorlar resmen

Derdiniz adam mı,çocuk mu,rahat oturamamak mı, goruşememek mi? Adamdan hoşlanmayabilirsiniz tabii. Ama bayanla oturmaktan görmekten yana sıkıntınız yoksa çocuk için idare edebilirsiniz sizinde olacak bir gün. Ha çekemem diyorsanız da hiç görüşmeyeceksiniz

Sonsuz destek veriyorum sana.Bir kaç saat bırakılabilir illa görüşülecekse.Evde de olsan dışarıda da olsan aynı sıkıntı,çünkü sizin derdiniz kadınla iki sohbet edememek çocuk yüzünden.

Bu sekilde rahatsiz oluyorsan bunu eşinle paylaş gorusmeyin... ama o onlarin cocuklari evlatlari birakmak belki onlarda istiyor ama anne kabul etmiyor olabilir yada kadinin yüreği dayanmiyordur birakip cikmaya sonucta o yawrucaginda hava almasi lazim..

Çocuğu bırakabileceği birden fazla kapı var, o konuda sorun yaşamayacağını biliyorum.
Çocuğun tabii ki hava alması lazım, ama bu bizimle görüştükleri gün olmasa da olur.

Ben eğer 15 dakikada kalkmak zorunda kaldıysam bir kere diğer görüşmeye çocuğumu götürmezdim.

Ki onlar demişti çocuksuz çıkalım diye, yoksa eşime geçiştir derdim açıkçası : (

O zaman eşine diyeceksin ki eşli görüşmeyelim

Zaten kadın bebek ile bir şey anlamıyor sen X bey ile arada görüş dışarda

Oldu bitti

Bir de çocuğu bırakmak zor mu demişsin de bu bakış açısı kişiden kişiye değişir

Küçük demişsiniz çocuk yaş vermemişsiniz

5,5 yaşındaki oğlumu birine bırakıp eşim ile bir yere gitmedim hiç karşı apartmanda halası var

Gerekirse ben ya da eşim yalnız gideriz ya da oğlum da gelir

Biz böyle yaşıyoruz istemeyen de bizimle görüşmez ya da tek tek görüşür

En azindan evde gorusmuyorsunuz bakin bu da birsey
Disarida gorusunce iyi, cocuk durmazsa kalkar evine gidersin konu kapanir
Ama ev oturmasinda oyle degil, o cocuk durmaz, evi basiniza yikar, ikramlari alir saga sola
Sacar turlu pislik yapar ama anasi da dur demez sus demez veya alip cocugu gitmez evine
Ben cocuklu misafirden illallah ettim, evi basina yikiyorlar resmen

Yok yok, ev daha iyi aslında.
Annesi çok izin vermiyor dağıtmasına, çok ağlarsa da erken kalkıyorlar.

Ama benim için her türlü akşam "Oh be gittiler." diye bitiyor : (
Hayır bir taraftan da utanıyorum düşncelerimden.

bize de çocuklu iki aile misafir gelmişti ne çay ne kuruyemiş kalmıştı dağılmayan iki gün temizlik yaptım onlar gidince anneme de veryansın etmiştim ne bu böyle çocukları canavar diye annemde sende bi zaman sonra çocuklu aile olcan deme öyle demişti.

çok haklısınız aslında ama belki bırakacakları kişi kabul etmemiş olabilir bi bahane uydurun hastayım vs gibi gitmeyin

O zaman eşine diyeceksin ki eşli görüşmeyelim

Zaten kadın bebek ile bir şey anlamıyor sen X bey ile arada görüş dışarda

Oldu bitti

Bir de çocuğu bırakmak zor mu demişsin de bu bakış açısı kişiden kişiye değişir

Küçük demişsiniz çocuk yaş vermemişsiniz

5,5 yaşındaki oğlumu birine bırakıp eşim ile bir yere gitmedim hiç karşı apartmanda halası var

Gerekirse ben ya da eşim yalnız gideriz ya da oğlum da gelir

Biz böyle yaşıyoruz istemeyen de bizimle görüşmez ya da tek tek görüşür

Ama çok öncesinde plan yapılırken çocuğu bırakalım diye onlar demişlerdi.
Yoksa tabii ki tercih meselesi, durup dururken çocuğu bıraksınlar da gelsinler demem.

Bilseydim bırakmayacaklarını ya plan yaptırmazdım veya eve davet ederim.

Yok yok, ev daha iyi aslında.
Annesi çok izin vermiyor dağıtmasına, çok ağlarsa da erken kalkıyorlar.

Ama benim için her türlü akşam "Oh be gittiler." diye bitiyor : (
Hayır bir taraftan da utanıyorum düşncelerimden.
Utanacak birsey yok ki canim
Haklisin
Ben de benzer durumlarla karsilastim hep
Lohusayim mesela eve gelen giden bir de cocuklarini alip gelen, hadi onu da gectim hasta yatagimda benim yemegimi kendi cocuguna yediren ebeveynler gordum, oyle nefret ettirdiler yani
Bayramda oturmaya komsular geldi ben 9aylik hamileydim, iki tane haydut gibi cocuk, kavanozdaki yagi bile siseyi kirip ortaya sactilar,ana babalari mal gibi bakti dusun
Esimle biz yagi mi temizlesek cocuklarin aman eli mi kesilir diye dikkat etsek ne yapsak bilemedik
Simdi benim de bir oglum var, ev gezmesinde boyle yapmasina asla izin vermeyecegim ,beni dinlemezse evime donup gelecegim,yasadiklarimiz yetti cunki karikoca

Derdiniz adam mı,çocuk mu,rahat oturamamak mı, goruşememek mi? Adamdan hoşlanmayabilirsiniz tabii. Ama bayanla oturmaktan görmekten yana sıkıntınız yoksa çocuk için idare edebilirsiniz sizinde olacak bir gün. Ha çekemem diyorsanız da hiç görüşmeyeceksiniz
Hiç görüşmeme durumu yok, akrabalık da var.
Bu azaltmış halim, yoksa her hafta görüşürdük muhtemelen.

Ben çocuğunu bırakmayanları anlamıyorum. Ben kendi anneme kaç kere bıraktım. Allah razı olsun. Hatta konsere tiyatroya falan gideceksek memleketten geliyor hasta falan değilse. Bize de eşimle değişiklik oluyor yoksa hep aynı şeyler. Haftasonu avmlere dolışan insanlardan olacağız. Bunun beni kötü anne yaptığını da düşünmüyorum.

Sonsuz destek veriyorum sana.Bir kaç saat bırakılabilir illa görüşülecekse.Evde de olsan dışarıda da olsan aynı sıkıntı,çünkü sizin derdiniz kadınla iki sohbet edememek çocuk yüzünden.

Ben hiçbir şey anlamıyorum ki zaten.
Kadın yazık çocuğu susturayım derken ter döküyor.

Neden? Adam çocuğu bırakmak istemiyormuş.
Normalde alıp ailesini bi gezelim demez, bizimle buluşacakları zaman çocuk da bi çıksın diyor adam (hepsi eşinden duyuğum cümleler).

Back
X