• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu Aileler

Ama çok öncesinde plan yapılırken çocuğu bırakalım diye onlar demişlerdi.
Yoksa tabii ki tercih meselesi, durup dururken çocuğu bıraksınlar da gelsinler demem.

Bilseydim bırakmayacaklarını ya plan yaptırmazdım veya eve davet ederim.

Haklısınız o konuda onlar demişler

Ama belki bırakacakları kişi hasta vs olmuştur bulaşmasın demişlerdir

Azaltın görüşmeyi madem adamı da sevmiyorsunuz eşiniz görüşsün

Sizin yeri gogu birbirine katsa da sacinin telini dunyalara degismeyeceginiz bir cocugunuz var mi ?

Allah nasip ederse olacak, hamileyim.

Durumu bu kadar dramatikleştirmeye gerek var mı, çocuğu bırakın da bi Avrupa yapalım demedik sonuçta, yemek yenip dönülecek.

Ben hiçbir şey anlamıyorum ki zaten.
Kadın yazık çocuğu susturayım derken ter döküyor.

Neden? Adam çocuğu bırakmak istemiyormuş.
Normalde alıp ailesini bi gezelim demez, bizimle buluşacakları zaman çocuk da bi çıksın diyor adam (hepsi eşinden duyuğum cümleler).
Cehalet iste
Cocuklarla yapilacak aktiviteler bambaska olmali, ev gezmesi avm gezmek olmamali bence
Cocuk bu yaninda canta tasir gibi tasimamalisin, cocukla gidilecek er var gidilmeyecek yer var

Ben çocuğunu bırakmayanları anlamıyorum. Ben kendi anneme kaç kere bıraktım. Allah razı olsun. Hatta konsere tiyatroya falan gideceksek memleketten geliyor hasta falan değilse. Bize de eşimle değişiklik oluyor yoksa hep aynı şeyler. Haftasonu avmlere dolışan insanlardan olacağız. Bunun beni kötü anne yaptığını da düşünmüyorum.

Ben de bunu diyorum.
Sosyalleşmek istiyorsan olmuyor işte çocukla görüyorsun, 15 dakikada herkes gergin eve dağılıyoruz sonra.
İmkan varken bırakın da bi daha görüşürken 40 kez düşünmeyelim.

Çocuğu bırakabileceği birden fazla kapı var, o konuda sorun yaşamayacağını biliyorum.
Çocuğun tabii ki hava alması lazım, ama bu bizimle görüştükleri gün olmasa da olur.

Ben eğer 15 dakikada kalkmak zorunda kaldıysam bir kere diğer görüşmeye çocuğumu götürmezdim.

Ki onlar demişti çocuksuz çıkalım diye, yoksa eşime geçiştir derdim açıkçası : (
Ben seni anliyorum ama karşı tarafida anliyorum benimde ewladim var.. hem kendileri cocuk olmadan cikalim diyip hemde cocuksuz cikamiyorlarsa demekki o olmadan yapamiyorlar.. sizde bundan sonra eşinize soyleyin görüşmeyin

Allah nasip ederse olacak, hamileyim.

Durumu bu kadar dramatikleştirmeye gerek var mı, çocuğu bırakın da bi Avrupa yapalım demedik sonuçta, yemek yenip dönülecek.

Canim dramatiklestirmiyorum baskasinin cocugu ne yaparsa gozune batar rahatsiz eder ama kendi cocugun ne yapsa hoş karsilarsin. Hamileymissin allah saglikla kucagina almak nasip etsin öncelikle.
Bende bekarken rahatsi olurdum cocuklu ailelerden ve surekli cocuklariyla ilgili muhabbet etmekten. Ama simdi kizimi babasindan baska hic kimseye birakip bir yere gitmiyorum gidemiyorum benimle gorusen bebegimi de kabul etmeli...
Ha buradan benim cocugum evinizi basiniza yiksin ama sesinizi cikarmayin anlami cikarmayin. Kimsenin evine esyasina zarar vermesine musade asla etmem.

Ben çocuğunu bırakmayanları anlamıyorum. Ben kendi anneme kaç kere bıraktım. Allah razı olsun. Hatta konsere tiyatroya falan gideceksek memleketten geliyor hasta falan değilse. Bize de eşimle değişiklik oluyor yoksa hep aynı şeyler. Haftasonu avmlere dolışan insanlardan olacağız. Bunun beni kötü anne yaptığını da düşünmüyorum.

Bu sizi kötü anne yapmaz tabii ki

Ama zaten gün içinde ben çalıştığım için beni görmeyen çocuğumu sırf rahat muhabbet edeyim diye birine bırakmamak da beni kötü anne yapmaz

Herkesin şartları farklı tiyatroya gideceğim gel çocuğuma bak diye ben anneme ya da Kv ye diyemem mesela

Ya da biz yemeğe gidelim siz bakın diye karşı apartmandaki halasına da bırakmadım o teklif ettiği halde

Benimle gelir yer içer daha küçükse de ben de gitmem evimde yerim

Cehalet iste
Cocuklarla yapilacak aktiviteler bambaska olmali, ev gezmesi avm gezmek olmamali bence
Cocuk bu yaninda canta tasir gibi tasimamalisin, cocukla gidilecek er var gidilmeyecek yer var

Bizim de çocuğumuz olsa âmenna, çocuklar oynasın diye düşünülür, çocukların arkadaşa ihtiyacı var.
Ama diyorum ya ben 15 dakikada kalkmak zorunda kalsaydım bir daha en azından aynı aileyle plan yaparken çocuğumu götürmez veya hiç plan yapmazdım.

Yazın bir çocuğum olacak inşallah, arkadaşlarla görüşürken çocuğumu yanıma alacağımı hiç sanmıyorum.
Anneye eziyet, çocuğa eziyet, arkadaşa eziyet.

Ben seni anliyorum ama karşı tarafida anliyorum benimde ewladim var.. hem kendileri cocuk olmadan cikalim diyip hemde cocuksuz cikamiyorlarsa demekki o olmadan yapamiyorlar.. sizde bundan sonra eşinize soyleyin görüşmeyin

Anne bırakacak da baba bırakmıyor.
Görüşmeyi kesme durumu yok, ama daha da azaltacağım ne yazık ki.

Ya neden taşlanasın görüşmek istemiyorsan görüşmezsin bu kadar basit . Çocuğu olmayan insanlar bu konu da pek empati yapamıyorlar kızmıyorumda cocugum yokken severdim ama uzun süre ayni ortamda duramazdim ikisi farkli seyler.Ancak cocugu neden birakmiyorlar diyemezsiniz cocugu babanneye dogurmadilar herkes kendi cocuguna bakmak zorunda.

anne adayı olarak sen çocugunu bırakıp gezmeye gidecekmisin
yargılamak için degil merakımdan soruyorum
belkide kadının bırakacak güvendigi kimsesi yok

Tabii ki giderim.
Her gün her gün olacak bir şey değil bu, arada eşimle başbaşa olmak isterim, bi sinemaya gitmek isterim, arkadaşlarımla rahat rahat görüşmek isterim.

Birkaç saat bırakmanın ne gibi zararı olabilir?

Yine de bırakmayana bir şey diyemem, ama dediğim gibi önceki görüşmede çocuğu bırakıp rahat görüşelim demişlerdi.
Bırakmayacaklarını bilseydim geçiştirirdim açıkçası.

Sizin yeri gogu birbirine katsa da sacinin telini dunyalara degismeyeceginiz bir cocugunuz var mi ?

Ne ilgisi var? Çocuk başkasına rahatsızlık veriyor annesi için vazgeçilmez olabilir ama konu sahibi için böyle olmak zorunda değil. Çocuğum bir başkasına rahatsızlık veriyorsa ona göre önlem alırım, benim çocuğum diye herkes tahammül etmek zorunda değil.

Bizim de çocuğumuz olsa âmenna, çocuklar oynasın diye düşünülür, çocukların arkadaşa ihtiyacı var.
Ama diyorum ya ben 15 dakikada kalkmak zorunda kalsaydım bir daha en azından aynı aileyle plan yaparken çocuğumu götürmez veya hiç plan yapmazdım.

Yazın bir çocuğum olacak inşallah, arkadaşlarla görüşürken çocuğumu yanıma alacağımı hiç sanmıyorum.
Anneye eziyet, çocuğa eziyet, arkadaşa eziyet.
Kesinlikle katiliyorum sana canim,madem imkanlar elveriyor cocuksuz da gezilebilir. Eger mumkun degilse anne baba da cikmasin o zaman disari cocuklariyla evde vakit gecirsinler, simdi ben avmlerde ellerinde cocuk insanlar goruyorum, mutsuzluk o cocuklarin yuzunden okunuyor yazik ama, ev gezmelerinde sıkıntidan patliyor o zavallilar, cocukla yapilacak aktiviteler degil bunlar,
Ha cocukla disari yemege cikilir ama baska aileleri de katmazsin isin icine madem cocugun durmuyor her an kalkip eve donme
İhtimalin var degil mi? Buna gore davranilmali, karsi tarafi da magdur etmemeli. Alirsin cocugunu aile olarak cikarsin disari yemegini yersin, yasi buyuyunce pikniklere gidersin,doga yuruyusleri yaparsin hayvanat bahcesine gidersincocugun doga gorsun hayvan gorsun, veya cocuklara gore sinema tiyatro vb etkinliklere gidersin, cocugun gelisimi bunlarla olur
Alip cocugu yedi kat yabancinin evine ev oturmasina gidersen o cocugun nazini kimse cekmek zorunda degil neticede

Canim dramatiklestirmiyorum baskasinin cocugu ne yaparsa gozune batar rahatsiz eder ama kendi cocugun ne yapsa hoş karsilarsin. Hamileymissin allah saglikla kucagina almak nasip etsin öncelikle.
Bende bekarken rahatsi olurdum cocuklu ailelerden ve surekli cocuklariyla ilgili muhabbet etmekten. Ama simdi kizimi babasindan baska hic kimseye birakip bir yere gitmiyorum gidemiyorum benimle gorusen bebegimi de kabul etmeli...
Ha buradan benim cocugum evinizi basiniza yiksin ama sesinizi cikarmayin anlami cikarmayin. Kimsenin evine esyasina zarar vermesine musade asla etmem.

Teşekkür ediyorum öncelikle.

Çocuğun annesi umursamaz biri değil, evde de kaç kez görüştük zaten.
Ama evde olsun dışarda olsun birinden bir şey anlamadım ben, son görüşmede çocuğu bırakalım demeselerdi bugünkü planı da yaptırmazdım.

Ya neden taşlanasın görüşmek istemiyorsan görüşmezsin bu kadar basit . Çocuğu olmayan insanlar bu konu da pek empati yapamıyorlar kızmıyorumda cocugum yokken severdim ama uzun süre ayni ortamda duramazdim ikisi farkli seyler.Ancak cocugu neden birakmiyorlar diyemezsiniz cocugu babanneye dogurmadilar herkes kendi cocuguna bakmak zorunda.

Sorun şu, baba ailece bir etkinlik peşine düşmüyor normalde, ama hep beraber bir şey yapalım dendiğinde "Çocuk da gelsin hava alsın." diyor.

Rahat edilmediğini gördüğünde "Bir şey anlamadık, kusura bakmayın, bi daha şuraya gidelim, biz de çocuğu bırakalım." diyor, o gün gelince "Çocuk da hava alsın."a dönüyor iş.

Back
X