• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu Aileler

Allah Allah çocuğu bir kaç saat bırakınca n'oluyor garip garip yorumlar yapılmış.

2 küçük çocuğum var. Bırakmam gerektiği Zaman bırakıyorum. Çocuk her yere gitmez valla.

Ben annemle babamla hiç yemekli düğüne gitmedim mesela. Oralarda davetiye 2 kişiliktir ama millet çoluğunu çocuğunu kapıp getiriyor.

Çocuğun gidebileceği yer var gidemeyeceği yer var.

="damdan, post: 44801826, member: 370851"]Bu sizi kötü anne yapmaz tabii ki

Ama zaten gün içinde ben çalıştığım için beni görmeyen çocuğumu sırf rahat muhabbet edeyim diye birine bırakmamak da beni kötü anne yapmaz

Herkesin şartları farklı tiyatroya gideceğim gel çocuğuma bak diye ben anneme ya da Kv ye diyemem mesela

Ya da biz yemeğe gidelim siz bakın diye karşı apartmandaki halasına da bırakmadım o teklif ettiği halde

Benimle gelir yer içer daha küçükse de ben de gitmem evimde yerim
Ben de annemden başkasına bırakmak istemem. Ama böyle baş başa geçirilen vakitler evliliği canlı tutuyor bize enerji veriyor. Hem haftada bir kere üç dört saat çıkmayla çocuktan zaman çalınmış gibi gelmiyor. Önemli olan kaliteli zaman. Bence en geç iki haftada bir anane falan varsa bırakılıp zaman geçirilmeli

Teşekkür ediyorum öncelikle.

Çocuğun annesi umursamaz biri değil, evde de kaç kez görüştük zaten.
Ama evde olsun dışarda olsun birinden bir şey anlamadım ben, son görüşmede çocuğu bırakalım demeselerdi bugünkü planı da yaptırmazdım.

Seni anliyorum yapilan bir plan degisiklige ugrayinca veya gerceklesmeyince bende sinirlenirim üzülürüm vs. Ama gör bak bebegin olunca hic bir plan tutmuyor. En basit seyleri bile ertelemisligim vardir benim. Tuvalete bile gidemiyorsun anlatabiliyor muyum kapida bekliyor.:KK70::KK70:
Insallah bebegin olsun onu gozunun onunden ayirmayacagin planlar yapacaksin. Arkadaslariniz soz vermis tamam ama cocukla plan tutmuyor malesef... belki anneanne bakamam dedi belki anne birakmaya kiyamadi cunku anne uyuyunca bile özlüyor cocugunu... bebegin dogsun bi 6 aylik olsun sonra tekrar yazisalim burada :KK46:

Kesinlikle katiliyorum sana canim,madem imkanlar elveriyor cocuksuz da gezilebilir. Eger mumkun degilse anne baba da cikmasin o zaman disari cocuklariyla evde vakit gecirsinler, simdi ben avmlerde ellerinde cocuk insanlar goruyorum, mutsuzluk o cocuklarin yuzunden okunuyor yazik ama, ev gezmelerinde sıkıntidan patliyor o zavallilar, cocukla yapilacak aktiviteler degil bunlar,
Ha cocukla disari yemege cikilir ama baska aileleri de katmazsin isin icine madem cocugun durmuyor her an kalkip eve donme
İhtimalin var degil mi? Buna gore davranilmali, karsi tarafi da magdur etmemeli. Alirsin cocugunu aile olarak cikarsin disari yemegini yersin, yasi buyuyunce pikniklere gidersin,doga yuruyusleri yaparsin hayvanat bahcesine gidersincocugun doga gorsun hayvan gorsun, veya cocuklara gore sinema tiyatro vb etkinliklere gidersin, cocugun gelisimi bunlarla olur
Alip cocugu yedi kat yabancinin evine ev oturmasina gidersen o cocugun nazini kimse cekmek zorunda degil neticede

O avm'de anne-baba peşinde dolaşan çocukları görünce ben daralıyorum çocuklar yerine zaten.

Bir gün avm'ye gittik, aynı arkadaş "Çocuk babasındayken şu mağazaya bi bakalım." dedi.
Alışverişe giderken babası yine "Çocuk da hava alsın." diyerek(ne hava var avm'de) yine çocuğu bıraktırmıyormuş, yaptığım alışverişten bir şey anlamıyorum diyor.

Hayır madem çocuğu bırakmıyorsun, al bak çocuğa da biz muhabbet edelim, anne kalmasın sadece kanter içinde.

Sorun şu, baba ailece bir etkinlik peşine düşmüyor normalde, ama hep beraber bir şey yapalım dendiğinde "Çocuk da gelsin hava alsın." diyor.

Rahat edilmediğini gördüğünde "Bir şey anlamadık, kusura bakmayın, bi daha şuraya gidelim, biz de çocuğu bırakalım." diyor, o gün gelince "Çocuk da hava alsın."a dönüyor iş.
Burada bahsedilen çocuk kaç yaşında.Onunda önemi var.

Ne ilgisi var? Çocuk başkasına rahatsızlık veriyor annesi için vazgeçilmez olabilir ama konu sahibi için böyle olmak zorunda değil. Çocuğum bir başkasına rahatsızlık veriyorsa ona göre önlem alırım, benim çocuğum diye herkes tahammül etmek zorunda değil.
Bu konuya yaptigim ikinci yorumda buna cevap verdim zaten:KK52:

Allah Allah çocuğu bir kaç saat bırakınca n'oluyor garip garip yorumlar yapılmış.

2 küçük çocuğum var. Bırakmam gerektiği Zaman bırakıyorum. Çocuk her yere gitmez valla.

Ben annemle babamla hiç yemekli düğüne gitmedim mesela. Oralarda davetiye 2 kişiliktir ama millet çoluğunu çocuğunu kapıp getiriyor.

Çocuğun gidebileceği yer var gidemeyeceği yer var.

O benim, bırakmadım bırakmam diye garip yorumu yapan

Yemekli düğüne gitmem mesela çocuğu bırakıp gideceğime

Kimin düğünü ise o gider yani eşimin arkadaşı akrabası ise o benim arkadaşım akrabam ise ben

Ya da sokak konserine gidecektik arabamız yoktu oğlanın uykusu gelirse erken döneriz dediler mesela arkadaşlar yok dedik oğlan babası ile evde kaldı ben gittim

Benim çocuğum aklı erecek yaşta ben seni burada bırakıp da eğlenmeye gideyim diyemem yani ama babası bana bırakıp ya da ben ona bırakıp gideriz

Seni anliyorum yapilan bir plan degisiklige ugrayinca veya gerceklesmeyince bende sinirlenirim üzülürüm vs. Ama gör bak bebegin olunca hic bir plan tutmuyor. En basit seyleri bile ertelemisligim vardir benim. Tuvalete bile gidemiyorsun anlatabiliyor muyum kapida bekliyor.:KK70::KK70:
Insallah bebegin olsun onu gozunun onunden ayirmayacagin planlar yapacaksin. Arkadaslariniz soz vermis tamam ama cocukla plan tutmuyor malesef... belki anneanne bakamam dedi belki anne birakmaya kiyamadi cunku anne uyuyunca bile özlüyor cocugunu... bebegin dogsun bi 6 aylik olsun sonra tekrar yazisalim burada :KK46:

Biz ablam buraya geldikçe yeğenleri anneme bırakıp bırakıp gezeriz : )
Çocuklarla da çıkarız tabii, hep yalnız değil.

Benim gördüğüm bu olduğu için bana bu normal geliyor, ben de muhtemelen böyle davranırım.

Bende bırakıyorum ayda 1 kez akşam saati üniden bayan arkadaşlarla buluşup bir yerde muhabbet ediyoruz o zaman eşim bakıyor gittiğimiz yerde ne çoçuk var nede çoçukların oynaması için bir yer bide kızımın uykusu düzenli saat 9 da kesin uyur o yüzden 9 da evde olmak zorundayım eeee muhabbetde herkesin gelmeside zaten 9 u buluyor ben istemesem bile eşim zorla yolluyor git keyfine bak ben bal gibi bakarım sanada değişiklik olsun diyor sinemaya bu 2015 son aralık ayında başladık kızımla 4 yıldır 3 kez gitmişimdir tek başıma 2015 de 3 kez gittik keyif aldı kızım artık gideceğiz:63: çoçukları olan arkadaşlarla oyun parklarında çoçuk eğlence yerlerinde birşeyler yapar hafta sonu buluşuruz konu sahibi haklı bencede 3 defa bende buluştum çoçuklu arkadaşla kendi çoçuğumu bırakıp gitmişim azıcık stres atmaya ikide bir canım tutda ben kahvemi içeyim kekimi yiyeyim diyor sanki benim ağzım yok :63:bende yemek istiyorum :KK12:diğer arkadaşımda sürekli bezi tut örtüyü tut azıcık bak sıcak su lazım çoçuk bağırtısından hiçbir şeyde konuşamadık stresliyken dahada stresli gece geçirip eve geldiğimde benim evim cennetmiş beee dediğim oldu :KK75:konu sahibi istemiyorsanız bir bahane bulun :KK66:

Çocuğu bırakabileceği birden fazla kapı var, o konuda sorun yaşamayacağını biliyorum.
Çocuğun tabii ki hava alması lazım, ama bu bizimle görüştükleri gün olmasa da olur.

Ben eğer 15 dakikada kalkmak zorunda kaldıysam bir kere diğer görüşmeye çocuğumu götürmezdim.

Ki onlar demişti çocuksuz çıkalım diye, yoksa eşime geçiştir derdim açıkçası : (
Dert edecek bişey yok eşinle konuş onlar çocuk yüzünden erken kalkarsa sizin kalkmanıza gerek yok başbaşa devam edin gezmenize.

O avm'de anne-baba peşinde dolaşan çocukları görünce ben daralıyorum çocuklar yerine zaten.

Bir gün avm'ye gittik, aynı arkadaş "Çocuk babasındayken şu mağazaya bi bakalım." dedi.
Alışverişe giderken babası yine "Çocuk da hava alsın." diyerek(ne hava var avm'de) yine çocuğu bıraktırmıyormuş, yaptığım alışverişten bir şey anlamıyorum diyor.

Hayır madem çocuğu bırakmıyorsun, al bak çocuğa da biz muhabbet edelim, anne kalmasın sadece kanter içinde.
Asıl sorun bence adamın sorumluluk almaması

Biraz o baksa biraz da annesi gece daha rahat geçer zaten

Kimin düğünü ise o gider yani eşimin arkadaşı akrabası ise o benim arkadaşım akrabam ise ben

Ya da sokak konserine gidecektik arabamız yoktu oğlanın uykusu gelirse erken döneriz dediler mesela arkadaşlar yok dedik oğlan babası ile evde kaldı ben gittim

Benim çocuğum aklı erecek yaşta ben seni burada bırakıp da eğlenmeye gideyim diyemem yani ama babası bana bırakıp ya da ben ona bırakıp gideriz

Siz zaten çalışıyorum, daha fazla ayrı kalmayayım diyorsunuz.
Ben düşüncelerinize katılmıyorum, ama bu tamamen tercih meselesi, sizin tercihinizin bu yönde.

Benim konumda anne çalışmıyor, tüm gün çocukla.
Arada çocuksuz çıkmak istiyor, ama baba bırakmıyor, çocuk bakımı kime kalıyor, tabii ki anneye.
Hı anne çok bırakmak istese bırakırlar herhalde.
Ama madem bize çocuğu bırakalım da şuraya gidelim demesinler, plan yapıyoruz bi bakıyoruz "Aaa çocuk!".

Ben de annemden başkasına bırakmak istemem. Ama böyle baş başa geçirilen vakitler evliliği canlı tutuyor bize enerji veriyor. Hem haftada bir kere üç dört saat çıkmayla çocuktan zaman çalınmış gibi gelmiyor. Önemli olan kaliteli zaman. Bence en geç iki haftada bir anane falan varsa bırakılıp zaman geçirilmeli

Biz galiba baş başa olma ihtiyacı duymuyoruzzz

Bîrlikte çalışıyoruz

Oğlumuz 9 da yatıyor gece bizim

Sinema da evde bar da evde

Birileri île görüşeceksek de 9 a kadar ve çocuklu ya da tek tek

Bende bırakıyorum ayda 1 kez akşam saati üniden bayan arkadaşlarla buluşup bir yerde muhabbet ediyoruz o zaman eşim bakıyor gittiğimiz yerde ne çoçuk var nede çoçukların oynaması için bir yer bide kızımın uykusu düzenli saat 9 da kesin uyur o yüzden 9 da evde olmak zorundayım eeee muhabbetde herkesin gelmeside zaten 9 u buluyor ben istemesem bile eşim zorla yolluyor git keyfine bak ben bal gibi bakarım sanada değişiklik olsun diyor sinemaya bu 2015 son aralık ayında başladık kızımla 4 yıldır 3 kez gitmişimdir tek başıma 2015 de 3 kez gittik keyif aldı kızım artık gideceğiz:63: çoçukları olan arkadaşlarla oyun parklarında çoçuk eğlence yerlerinde birşeyler yapar hafta sonu buluşuruz konu sahibi haklı bencede 3 defa bende buluştum çoçuklu arkadaşla kendi çoçuğumu bırakıp gitmişim azıcık stres atmaya ikide bir canım tutda ben kahvemi içeyim kekimi yiyeyim diyor sanki benim ağzım yok :63:bende yemek istiyorum :KK12:diğer arkadaşımda sürekli bezi tut örtüyü tut azıcık bak sıcak su lazım çoçuk bağırtısından hiçbir şeyde konuşamadık stresliyken dahada stresli gece geçirip eve geldiğimde benim evim cennetmiş beee dediğim oldu :KK75:konu sahibi istemiyorsanız bir bahane bulun :KK66:

Çok geç artık bahane bulmak için, bahane bulsam bugünlük olur, plan yarına kayar.
Artık çaktırmadan saate bakıp durucam : )

Bu insanlar hiç mi nefes almak istemez, onu merak ediyorum ben.

2 yaşında çocuk, 2,5 hatta.
Yaşı daha küçükmüş.Küçük çocuğum var diye aktivitelerden uzak mı kalsın arkadaşınız.O daha çok muhtaçtır şu an gezmeye.Anneye bırakabilinir de başka birine bıraksa o kişinin de içi rahat etmez,acaba duruyor mu,durmuyor mu diye,sen nasıl rahatsız oluyorsan ,bakan kişi de rahatsız olabilir.En iyisi gözümün önünde olsun,içim rahat olsun demiş herhalde arkadaşınız.

Ben sizi az çok biliyorum yorumlarınızdan. Bazı anneler olayı dramatize edebiliyor bahsettiğim oydu aslında.

Bi yandan sana hak verdim,bi yandan da o kadına üzüldüm.
Benim de cocugum var. Huysuz bir cocuk degildir ama oyle kafe restoran gibi yerde uzun sure durmaz. Ailecek sık görüştüğümüz arkadaslarimiz var. Bu durumu bildikleri icin asla disarida yemek teklif etmezler. Velev ki biz teklif ettik ama cocuktan oturu aksilik oldu kalktik,onlar da bizimle beraber uzulurler. O yüzden genelde ev gezmesi tercih ederiz. Misafirlige onlara gidince cocugumuzla onlar da oynarlar boylece cocuk hic yaramazlik yapmaz ve iyi vakit gecirir. Anladigim kadariyla annenin inisiyatifinde olan bir sey degil bu, biraz kocasinin dusunceli olmasi lazim. Siz de biraz gormezden geliverin bu aksilikleri.

Siz zaten çalışıyorum, daha fazla ayrı kalmayayım diyorsunuz.
Ben düşüncelerinize katılmıyorum, ama bu tamamen tercih meselesi, sizin tercihinizin bu yönde.

Benim konumda anne çalışmıyor, tüm gün çocukla.
Arada çocuksuz çıkmak istiyor, ama baba bırakmıyor, çocuk bakımı kime kalıyor, tabii ki anneye.
Hı anne çok bırakmak istese bırakırlar herhalde.
Ama madem bize çocuğu bırakalım da şuraya gidelim demesinler, plan yapıyoruz bi bakıyoruz "Aaa çocuk!".

Yukarda da yazdım siz bu olayda haklısınız

Ama boşverin doldurmayın kendinizi az görüşün sıkmayın canınızı

Back
X