Çocuklu biriyle evlilik(annesinde yaşıyor)

hayatguezel

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2021
15
-75
1
İyi akşamlar hanımcımlar,

Sizce çocuklu biriyle evlenmek kötümüdür?

Adamla herşey uyuşuyorsa, karakter sevgi ahlak, tek rahatsız eden konu çocuksa, fakat oda zaten annesinde yaşayıp ara sıra geliyorsa..

Belki tecrübesi olanlar vardir :)

Tecrübelerim çok, daha doğrusu tanıklıklarım. kendim yaşamadım ama yakın çevremde çok gördüm, en başta kardeşim sırf bu yüzden boşandı. Çokkkk ince eleyip sık dokuyun çok zor bir konu. İlla ki sıkıntılar yaşarsınız ama bir de şu var, ne yaşayabileceğinizi az çok kestirip ona göre düşünerek hareket edersiniz, ama bekar çocuksuz biriyle evlenip hiç beklemediğiniz bir sorun yaşayınca insan daha çok dumura uğruyor, o yüzden şans verin ama dikkatli adımlar atın.

Tecrübem yok ama kötüdür diyorum çünkü ilgilendiginiz beyefendi eski eşiyle evlenirken muhtemelen hayatında öncelik verdiği ilk kişi eski eşiydi ama siz hiçbir zaman ilk olamayacaksanız çünkü sizden önce çocuğu gelecek (ki çok normal) Benim için karşı tarafın bu durumu eşitleyebilmesi için gerçekten benim için çok çabalaması (normal çaba değil metaçaba:) ) gerekir bu da ülkemiz erkekleri için çok zor bir durum. Partnerinizin boşanmış olması, boşanma sebebi, evlilikten sonra değişip değişmeyeceği de ayrı bir soru işareti. Ama ben her şeye şüpheci bakan bir tipim sadece bu konulara değil.

Ya bir gün siz birazcık ondan ilgi beklediğinizde "Ben en başından beri böyleydim benim en başından beri çocuğum vardı." derse? Bence bunun olma olasılığı çok yüksek. Sizi en başta sevdigini söylemesi, kendi kendinize hayaller kurmanıza izin vermesi ama sözlerini davranışlarına göstermemesi ve sonra da kapı gibi bu lafla karşılaşmanız psikolojik şiddet olacak.

Son düzenleme:
Bu kişiden kişiye değişebilir diye düşünüyorum, eşimin önceki evliliğinden çocuğu var, bizim evliliğimize negatif bir etkisi asla olmadı , 12 yıldır evliyiz, tek sıkıntı biz evlendikten sonra eski eşin çocuğu görüştürmek istememesi oldu.

Cok genis bir konu aslinda

Benim bir kizim var esiminde ayni yasta kizi var. Bu benim icin buyuk bi avantajdi kizima kardes gibi olacakti.

Esimle evlenirken bosandigi kisi hakkinda cok seyler duydum ama kulak ardi ettim.

Esimle 2 yil boyunca kizi hakkinda veya benim kizim hakkinda asla tartisma yasamadik ama esimin kizi normal bir hayati olmayan, duzensiz, siddet uygulayan psikopat bir anneyle yasiyor...

2 yil boyunca ona annesinin vermedigi ilgiyi ozguveni nebilim herseyinde yaninda olmaya calistim. Ama kadin kizida kendisine cektigi icin bazi seylerde kopma yasadik.

Esimin bir arkadasi (cocugu var), cocuksuz bir hanimla evlendi. Adamin oglunun gelip gitme gunleri var, tertipli duzenli... Sorun yasamiyolar.. Buda cocugun annesinden kaynaklaniyo.

Uzun oldu yazdiklarim ama umarim verdigim iki ornegi anlamisinizdir.

Eger cocugun annesinde azicik, minnakcik bir edep adap varsa sizde cocugu bir yabanci gibi degilde kendi kardesiniz gibi gorur severseniz mutlu olursunuz
Allah yardimciniz olsun

Ha sunuda soyleyim
Esim gibi biriyle evlendigime hic pisman olmadim, kiziyla annesiyle sorunlar yasamisda olsak esimden yana cok sukur bi skntim yok.

Benim için mesele olmayacak bir konu. Çünkü hem çocukları severim, hem kan bagim olmayan çocukları da severim, en büyük hayallerimden birisi koruyucu ailelik yapmak, hem mezhebim geniştir içinde at koştur,kolay kolay kıskanmam - eski karısı gelsin kek poğaça yaparım , hem elalemin ne dediğine hiç takılmam.
O yüzden adamdan eminsem evlenir,mutlu da olurum.
Ama siz kan bağına önem veriyorsanız , çevreniz ne der umursuyorsaniz, kıskanç ve sahiplenici bir insansaniz tabii ki de olmaz.
Yaşınız kaç? Etrafinizda aynı iyi ahlaka güzel özelliklere sahip çocuksuz biri yok mu? Ve daha da önemlisi eşinden neden boşanmış??
Çünkü Türkiye'de hiçbir kadın sebepsiz yere bebeğini babasız birakmaz

Konudan bağımsız şunu söyleyeceğim: Bu yazdığınız çok rahatsız edici geldi bana. “Eşimin eski eşinden olan çocuğuna annesinin vermediği ilgiyi verdim ama anasına çekmiş” falan….

Ben kıskançlık falan yapmazdım sanırım. Bir ömür görüşsün eski eşiyle ki doğru olan bu. Çocuğu hep hayatında olacak. Bu tür konularda medeni olup çocuk için iyi olan neyse ona onay vermek gerektiğini düşünüyorum.
Çocuğu ile ilgilenmeyen. Ya da az ilgilenen İkinci plana atan. Ya da Eski eşine çocuğunun annesine saygısızlık yapan falan biriyse o zaman kesinlikle istemezdim.

Siz yanlis anlamis olabilirsiniz yada ben yanlis ifade etmis olabilirim. Konu cok derin suraya doksem nedemek istedigimi anlardiniz :)

Ilgi derken basini oksama gezdirip tozdurma demiyorum. Cok daha derin konular

Anasina cekmis degil, annesi cocugu oyle egitiyor. Dedigim gibi konu cok derin soyle anlatim en kucuk minnak bi ornek: kizini evde birakip turkiyeye gidebilecek kapasitede, kimseye emanet etmeden veya 7 yasindan beri okula tek gidip gelen, okul toplantilarina katilmayan bir anne, cocuk uyanirsa okula gidebiliyor uyanamazsa gitmiyor

Bu cocuk henuz 12 yasinda etude vermeyi dusunduk esimle, annesi istemedi, ozel ogretmen dedik onuda istemedi... Yani konu oyle dusundugunuz gibi anasi kilikli diyebilecegim bir sey degil ki hic tarzim degildir.

Çocukları ve özellikle sevgilinizin çocuğunu seviyorsanız, o da sizi seviyorsa, o'nunla bolca vakit geçirmiş ve sorunsuz bir iletişime sahipseniz, çocuğun annesi çocuğu eski eşine veya size karşı dolduracak karakterde biri değilse ve ona annelik değil ablalık yapacağınızın bilincindeyseniz neden olmasın ki? Sizinle yaşayacak olsaydı öngörülemeyen birçok problem çıkabilirdi, o konuda bir değil bin kere düşünün derdim ancak zaten annesiyle yaşayan ve belirli zamanlarda sizinle kalacak olan bir çocuktan bahsediyoruz. Sırf bu yüzünden ilişki bitirilmez ancak evlenmekte de acele etmeye gerek yok. Nişanlılık aşamasında çocukla ve sevgilinizle bol vakit geçirip bu süreçte çocuğun annesinin tavırlarını da iyice gözlemleyin derim ben.

Bu kadar kötü birine babası neden çocuğu bırakıyor ki? Annesi vermiyor demeyin çocuğu yalnız bırakıp ülke bile değiştiriyormuş. Bu profildeki kadın dünden razı olur vermeye. Zaten hiçbir sorumluluğunu da yerine getirmiyormuş. Alsın babası komple velayetini. Etüte metüte de karışamaz.

Ki anne vermek istemese bile velayet davası açıp zorla alması gerekir. Çocuğu dövüyo sövüyo diyosunuz. 7 yaşındayken evde yalnız bırakıp ülke değiştiriyo diyosunuz. Sorumlu bir baba nasıl böyle bir anneye bırakır çocuğu?

Son düzenleme:
Baştan kabul edip sonra sorun çıkarılıyor genellikle en yakınımda biri boşandı ve boşanmalarına sebep olan kadınla evlendi kadın herşeyi biliyordu şimdi adamın çocuklarıyla görüşmesini sorun ediyor . Adam çocuğuyla dışarıda görüşmek zorunda kalıyor onu da sorun ediyor . Lgs de iyi bir puan yaparsa telefon alma sözü veren babası yeni karısının korkusundan değil telefon kalem bile alamıyor. Çocugun annesi izin alamadığı ve adamında kendi isi olduğu için yıllardır 1 kere babası toplantısına katildi kadın onu bile sorun etti ve cocuk o eve hiç gitmediği kadınla hiç muhatap olmadığı halde çocuğu evinin huzurunu bozmakla itham ediyor... Daha bir sürü örnek var böyle olacaksanız evlenmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…