Çocuklu biriyle evlilik(annesinde yaşıyor)

Velayet annesinde olabilir ama yarın bir gün bir şey olur siz de kalır.
Tatil olur size gelir.
Bütçenizin bir kısmı o kızın da hakkı.
Evinizin bir odası onun olmalı.
Bir çok açıdan bakmak gerek.
Bu liste uzar gider.
Hayatınızın içinde olan birisi olacak, eski eşiyle de haliyle muhatap olacak hep.
Bugün görüşme saatleri için, çocuk büyüyecek mezuniyet, düğün dernek..
O açıdan kendi kalbinizi iyi yoklamanız gerekiyor.

sakınnnnnnn ben anası öleni kabul ettim ağzıma sı...tılar düşün bide boşananı o çocuk muhbirlik yaptı evde ne var ne yok gitti babaanneye anlattı kadınla zaten aramız iyi değil kocamla özel anlarım bitti şimdi nemi oldu boşanma aşamasındayım

Yazılanları hayretle okudum.
Niye bu kadar karşı çıkılmış gerçekten anlamadım. İnsanlar evlenir ve boşanır. Boşanmak, eski evliliğinden bir çocuk sahibi olmak neden başkası hakkında önyargıya sebep olsun ki? Şahsen böyle bir durumla karşılaşsaydım hayatımdaki beyefendiye soran eski eşiyle diyaloglarını medeni bir şekilde yürütebildiklerinden emin olur, ona göre karar verirdim. Çocuğun zaten bir annesi var. Ben ancak ona ablalık, arkadaşlık yaparım.
Ortada bir çocuk varken eski eşiyle iletişimini sağlıklı yürütebilen erkeklerde vardır diye düşünüyorum.

Erkeklerin bir kısmı anneleri , ablaları ile eşlerini yüz göz ediyor. İlişkiyi sağlıklı yönetemiyorlar. Sanmıyorum ki eski eş ve çocuk ilişkisini sağlıklı yönetebilsinler. Eğer sizin nişanlınız bu ilişkiyi sağlıklı yönetebilecek biri ise eski eş de medeni bir insansa neden evlenmeyesiniz?

Çocuklu kadın erkek fark etmez evlenecek insanlar ufku geniş , medeni olmalı. Eşler çocuklarıyla sık sık aynı ortamda bulunacak , iletişim hâlinde olacak . Bunlar çok normal. Eğer siz bunlar beni rahatsız eder, çocuğun annesinin çocuğun babasıyla görüşmesini istemiyorum ,bu kadar sık bir araya gelmesinler vs düşünceleriniz varsa hiç böyle bir durum içine girmeyin kendinizi yipratirsiniz

gercek su ki, o kadar olgun ve idare edebilen birisi ise zaten muhtemelen evliligi de yuruturdu herhalde..

diger bir ihtimal de adam cok iyi ama eski esi cok fena, o zaman da fena bir kadin illa ki hayatinin bir yerlerinde oluyor, o da kotu...

En büyük kavgalarınızın da, hatta boşanma sebebinizin de o annesinde yaşayıp ara sıra gelen çocuk olma ihtimali var. Siz gelince birinin babası birinin eski kocası kıymete binebilir, bu sorunlar çok yaşanıyor.

Eğer konuda bahsi geçen yaşayan anne bensem evlenilir. 11 seneyi geçti ne bir kez ihtiyaç için eski eşimi aradım nede herhangi bir konu için. Çünkü karar aldığımda bu konuda da kendimi ölçtüm. Ben tek başıma (kendi ailemin desteği sahanedir) bu işin altından kalkabilir miyim? Evet dediğim de kızım 8 aylık değildi.
Kızımı görmek konuşmak isterse engel olmadım ama görüşün diye zorlamadim. Çünkü kızım benim en değerlim kimsenin zorla yalvar yakar görüşmek zorunda olacağı birisi değil.
Arkadaşlar maddi konudan bahsetmis. Çok küçük bir nafaka ödüyor kızımonun dışında bir lira istemiyorum. Tüm masraflarını ben karşılıyorum çünkü benim canım o.
Ayrıca eski este kalmıyor. 5 6 ayda bir iki üç saat görüşüyorlar. Eski eş arayınca telefonda görüşüyorlar.
Ailemle hiç gorusmez ( kendisi bazen babamı bayramlarda arar onun dışında). Ben ailesi ile hiç görüşmem. Ama onlarda kızımla istedikleri Aman gorusebilirler. ( 10 kez gorusmemislerdir )
Demem o ki bahsettiğiniz kişinin hayatını iyi öğrenin. Evlenilebilir. Çünkü karşıda ki insan benden uzak Allah'a yakın demiş olabilir

O kısmı görmedim prensesim. Ne demiş?

Yok sizin icin demiştim ben onu. Mesela siz masallah güclü durup kendi ayaklarinizin üzerinde cocugunuza sahip cikiyorsunuz. Ve sizin gibi eski es icin "Allaha yakin benden uzak olsun" denilse, bence bu esin adam olmadigini gösterir ancak. Yada ben cok süpheciyim

Hahaha . Yani işte ben oyle diyorum.

Bende ayni düşüncedeyim anne eski es önemli. bende cok rahatsizlik vermezdim

hep annesinde yasayacak diye bir kural yok .yarin oburgun anne birazda sen bak diyebilir veya cocuklar babayla yasamak isteyebilir . adam olmaz mi diyecek ?

Ben evlendim çok şükür hiç problem yaşamadık.
Ama bu evleceginiz kişiye ve size bağlı.

Kardesimde 2. Evliliğinde çocuklu bı beyle evlendi.kardesimin de çocuğu var.cok problem yaşadılar çocuklarla alakalı
Onları görünce açıkçası ben korktum.
Çocuk annesinde kaliyor ama tatillerde bayramlarda geliyor mutlaka.
2 ay kaldığı oluyor.illaki iki çocuk arasında ve kardeşimle,eşi arasında problem oluyor.
Bence her insan dengeyi ayarlayamiyor.
Çocuk için bişey demiyorum çünkü küçüktür,adapte olması zor oluyor o yüzden çocuklar zorlanabilir.
Ama en büyük problem çocuk değil aileler oradaki denge zor kuruluyor.

Çocuk konusu şimdiden rahatsız ediyorsa kesinlikle evlenmeyin bence.
Ben çocuklu biriyle evlendim,çocuk annedeydi iki haftada bir gün kalıyordu bahsettiğiniz şekilde..
Çocuk kıskançlık yapıyordu,gece 4-5 defa odaya ağlayarak dalıp babasının kendisiyle uyuması için baskı yapıyordu.Yolda elimizi ayırır,eve eşya alırız bozulur.Esya aldığımızı öğrenen eski eş nafakayi artırsın diye haber yolluyordu.Cocuk bizde ne olsa abartarak anlatıyordu gidince annesine.. Babasının benimle sohbet etmesinden rahatsız olup,onlar yüzünden PC ile meşgul olmak zorunda kalıyorum diye yalan atardı,bunun üzerine direktif gelirdi sohbet etmeyin çocuğun yanında diye, babası da bunu uyguluyordu,bana buz kesiliyordu..Bir etkinlik yapacak olsak tatil gibi mesela,oğlunu da plana dahil ederdi babası.uzaaarrr gider örnekler..
Bunlara katlanabilecekseniz siz bilirsiniz..
He bir de nasılsa çocuğum var diyerek çocuk istemiyorlar..Çocuk istemediği bisru yapmışsa ona ses cikaramayip o gidince benden çıkarıyordu mesela..E tabi biraz da karakter meselesi bunları birebir yaşayacaksınız diye bisry yok

Ben kıskanç biri değilim karakter olarak. Bana kalırsa eski eşiyle, çocuğu ile görüşmesinde bir sakınca olmazdı mesela. Ama siz nasıl karşılarsınız bu durumu? Bunu da düşünün derim

Ara sıra geliyo olsada adamn ömür billah çocuğu küçükken ayrı büyüdüğünde ayrı şeyler olabilir. Biraz can sıkıcı bi konu. Benimde eşimin ilk evliliğinden bi çocuğu var bazen çok can sıkıcı olabiliyor. Sizin için olmayabilir önemli olan senin evleneceğin adamla arandakiler, sizin bağınızın sağlam olması.

kaç yaşındasınız ?
Adam neden ayrılmış ?

Yani uzaktan göründüğü gibi tozpembe değil
Çocuk arada geliyor olayı da değil
Yeri gelecek çocuk sizle yaşamak isteyecek ya da maddi manevi babasını yanında isteyecek haklı olarak

Eski eşle iletişimi hayat boyu devam edecek.

Nafaka ödeyecek devamlı Ve başka başka masraflar

Ve çocuklu erkekler genelde yeni evlilikte çocuk istemiyorlar pek
Siz çocuk sahibi olmak istediğinizde belki de hayır diyecek vs vs

Bunları göze alıyorsanız evlenin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…