Çocuklu biriyle evlilik

mss_pucca

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2012
69
1
298
İstanbul
Şu anda gündemimizi çok kurcalayan bir durum . Bir türlü işin içinden çıkamıyoruz . Fikirlerinize ve bunları da ilgili arkadaşlarımla paylaşmaya ihtiyacım var. 2 çocuklu bir erkek . Oğlunu 15 günde bir alıyor , liseye giden kızı ile beraber yaşıyor . erkeğin anne babası üst katlarında yaşıyor dolayısıyla çocuk bakımı onlarda sayılır . 7 yıl olmuş bu durum olalı . Bu arkadaşla bayan arkadaşım bir ilişkiye başladılar ve inanılmaz uyumlu olduklarını görüyorlar , mutluluktan gözleri parlıyor . Fakat ilişki derinleştikce böyle bir evlilik yapabilir miyim kaygıları başlıyor tabi kızda..Ne dersiniz ? Neler olur ?

Bayan arkadaşınızın daha önceden bir evlilik tecrubesi var mı ? Adam eşinden neden ayrılmış ? Bunlar önemli....

Hyr evlilik geçmedi hiç başından . adamın ayrılık sebebi baya olaylı . aldatma var ama her iki tarafın da var sanırım . tam da bilemiyorum ki şimdi . soramıo insan .. adam aldattı die çıkıo olaylar ama sonra kadının aldattığı ispatlanıyor , adam aklanıyor gibi karışık durumlar yani . bide baya da geçmiş üzerinden . adam çok efendi , ne istediğini bilen , değer de veren biri . geçmişinden ders almış die bakıldığında iyi olucak gb duruo ama dediğim gibi yakinen tanık olmayınca da tam olarak bilemiyoruz neler olduğunu .

çocuklar çok küçük değil anladığım kadarıyla..

küçük olunca sorun da çok oluyor.. eğer arkadaşın gerçekten çok seviyorsa ve çok sabırlıysa olabilir bence...

Arkadaşınız ne kadar zamandır tanıyor bu adamı ? Evliliğinin bitme nedenlerinden biri aldatmaysa bu ilişkinin devamını hiç düşünmesin bence...

Son düzenleyen: Moderatör:
ne olacağını kader belirler:) mutluysalar sorun yok. ama sorun çocuklarla iletişimse anne gibi yaşlaşmamalı yada babaya şikayet edilmemeli bunu çocuk bir şekilde anlar ve kin besler kaldı ki zaten bir öz anneleri var ve kimse de yerine başkasını koymak istemez. iletişimi dengede tutmalı bir arkadaşın verebileceği samimiyetle yaklaşılmalı bana göre. herhangi bir izin olayında babaya pası atılmalı uygun dille, onun karar verilmesi beklenilmeli. böylelikle eş ve çocuklar arası denge kurulur. aslında evlilik geçirmiş erkek deneyimlidir bu iyi bir şey bana göre. tabi karşıdakinin karakteri ve alışkanlıklarını bilinmeden yapılan yorum bu. kalbinin sesini dinlesin inanıyorsa mutlu olacağını gözünü kırpmasın ama az içini kurcalayan birşey varsa da hızlı gitmesin

çocuklar çok küçük değil anladığım kadarıyla..

küçük olunca sorun da çok oluyor.. eğer arkadaşın gerçekten çok seviyorsa ve çok sabırlıysa olabilir bence...

Arkadaşım seviyor ama çok mu bilemem . Ama adam her fırsatta ispatlıyor ne kadar değerli olduğunu. ve önemlisi gerçekten çok iyi zaman geçiriyorlar . karşılıklı duygulara sahipler. sabıra gelince , arkadaşım pek sabırlı değildir. bu yüzden kaygılanmaya başladı zaten . şimdi düşüncelerde yapabilir miyim diye ..

Arkadaşınız ne kadar zamandır tanıyor bu adamı ? Evliliğinin bitme nedenlerinden biri aldatmaysa bu ilişkinin devamını hiç düşünmesin bence...

Birbirlerini 2 yıldır tanıyorlar ama arkadaştılar .sonra birden bişi oldu yakın ortam vs. sevgili oldular. 1 aydır böyleler ve hızlı olarak sevdiler . sanki yıllardır aradığım buymuş diyor arkadaşım . aldatma var gibi işte net bilgiye sahip olmadığım için net te cvp veremiyorum . ama dediğine göre adam hiç te aldatan tipler gibi davranmıor. kıskanç ve prensipliymiş .

Şu anda gündemimizi çok kurcalayan bir durum . Bir türlü işin içinden çıkamıyoruz . Fikirlerinize ve bunları da ilgili arkadaşlarımla paylaşmaya ihtiyacım var. 2 çocuklu bir erkek . Oğlunu 15 günde bir alıyor , liseye giden kızı ile beraber yaşıyor . erkeğin anne babası üst katlarında yaşıyor dolayısıyla çocuk bakımı onlarda sayılır . 7 yıl olmuş bu durum olalı . Bu arkadaşla bayan arkadaşım bir ilişkiye başladılar ve inanılmaz uyumlu olduklarını görüyorlar , mutluluktan gözleri parlıyor . Fakat ilişki derinleştikce böyle bir evlilik yapabilir miyim kaygıları başlıyor tabi kızda..Ne dersiniz ? Neler olur ?

zorrr çok zorrrrr çocuklar kaç yaşında olursa olsun sorun olacaktır evde bir çocuk olacak arkadaşının ilk evliliği evde rahat haraket edemeyecek çocuğa istediği gibi davranamayacak bir çocuğun bakımına hazır mı liseli bile olsa kola değil eski eş hep olacak zor :50::50:

Birbirlerini 2 yıldır tanıyorlar ama arkadaştılar .sonra birden bişi oldu yakın ortam vs. sevgili oldular. 1 aydır böyleler ve hızlı olarak sevdiler . sanki yıllardır aradığım buymuş diyor arkadaşım . aldatma var gibi işte net bilgiye sahip olmadığım için net te cvp veremiyorum . ama dediğine göre adam hiç te aldatan tipler gibi davranmıor. kıskanç ve prensipliymiş .

Eskiden bir erkek arkadaşım vardı.. Eşimle tanışmadan çok çok önce..Evlenip ayrılmış ve çocuğu vardı...Görüntüde çok efendi,çok sahiplenici,kıskanç,kadına değer veren,sakınan bir tip gibiydi...Bazan olmadık kıskançlıkları vardı...Ne güzel beni kıskanıyor,demek çok seviyor diye düşünürdüm o zaman ki aklımla...Ama malesef bana hem işi,hem okulu hem de evliliğinin bitiş nedeniyle ilgili hikayeler uydurmuş..Kısakançlığı da kendi aldatmacalarını örtmek için yaptığı bir savunma mekanizmasıymış....Arkadaşınız çok iyi araştırsın............

Eskiden bir erkek arkadaşım vardı.. Eşimle tanışmadan çok çok önce..Evlenip ayrılmış ve çocuğu vardı...Görüntüde çok efendi,çok sahiplenici,kıskanç,kadına değer veren,sakınan bir tip gibiydi...Bazan olmadık kıskançlıkları vardı...Ne güzel beni kıskanıyor,demek çok seviyor diye düşünürdüm o zaman ki aklımla...Ama malesef bana hem işi,hem okulu hem de evliliğinin bitiş nedeniyle ilgili hikayeler uydurmuş..Kısakançlığı da kendi aldatmacalarını örtmek için yaptığı bir savunma mekanizmasıymış....Arkadaşınız çok iyi araştırsın............

bence evlenme kısmını düşünene kadar öncesinde düşünülmesi gereken başka şeyler var:
mesela neden ayrıldığı,
arkadaşınızın beklentileri ve ne kadarının karşı taraf tarafından karşılanabilecği,
çocuklarla ve aileyle nasıl geçinecek, kendi karakteri buna müsait mi?

öncesinde tüm aileyle beraber zaman geçirsin ki kendini de ne kadar hazır olduğunu da anlar.
ama önce arkadaşınız kaşısında ki adamdan tam emin olsun. neden ayrıldığı bence çok önemli bir konu. geçiştirilmemesi lazım.

çocuklu biriyle evlenmek bence büyük hata ilerde ne yaparsan yap hep kötü olursun. çocuklu ve boşanmış yeniden evleninceye hep iyi evlendikten sonra değişir. bence iyi düşünün.

Hiç evlenmemiş bir bayanın çocuklu bir erkeği taşıyabileceğini pek düşünmüyorum kim ne derse desin muhakkak bir sorun çıkıyor Ayrıca neden boşandığıda çok önemli Aşk gibi ayaklarını yerden kesen duygular gelip geçici oluyor evlendikten sonra Önemli olan karşındaki erkeğin iyi ahlaklı ve dürüst olması

çoook yakınım eltim bu sorunla yaşıyor. eşimin abisinin ayrıldığı eşinden bir erkek çocuğu var. eltim evlendiğinde çocuk 9-10 yaşlarındaymış. şimdi 15 falan sanırım. büyük sıkıntı. ki çocuk annesinde kaldığı halde ve farklı şehirlerde oldukları halde. zor bir durum idare etmek çok büyük sabır işi. oğlumuz sadece yaz tatillerinde yanlarına geliyor. olmadık şeyler. annesinin evinin düzenini övüp durmalar, evdeki yemekleri beğenmemeler, hiç gezmiyorsunuz demeler, eltimden olan kardeşlerine sert davranışlar, annesinin pazardan alıp yırtık sökük yolladığı kıyafetlerin yerine marka kıyafetlere göz dikmeler alınmadığında kaprisler, numaradan hasta olmalar bunlar yetmiyormuş gibi annesinin abuk sabuk tacizleri böyle yani arkadaşım. çok zor. ve eltim tüm bunlara rağmen bir tek bana anlatır başka kimseye söyleyemez içine atar. çocuklu biriyle olmak çok zor. bir değil on kere falan düşünsün ki onun iki çocuklı ve biride büyük yaşlarda bir çocuk. şimdi çok sever gözü görmez ama o sabır varsa bişey diyemem.:44::44::44::44:

iki tanıdığım var bu şekidle evlilik yapmış...henüz evliliği bile tatmamış bir kadının
evlenmiş ve çocuklu bir adamla aynı kulvarda yer alabileceğini ,uyum içersinde
olabileklerini ben asla düşünmüyorum..kolay kolay asla demem ama bariz gerçekler
varken de bunu söylemekte sakınca bulmuyorum..üstüne birde ailesiyle aynı
yerde oturma durumu var..velevki çok iyi insanlar, ama ömürleri boyunca bakamazlar
o çocuklara..ve çok kritik yaşlarda çocukları...üstüne birde kendisi kendi çocuğunu yapmak
istediğinde eşin nasıl 3 çocuğun sorumluluğunu üstelenicek? ve ayrıca arkadaşın kendi
çocuğu ile ilgilenirken eşinin çocuklarına zaman ayırmadığı içinde mutsuz olucak belki de
yargılanacak..bilemeyiz..ateşe atmasın bence kendini,ayakları yerden kesilmiş onun..:10:

Önemli olan karşınızdaki insanın bir evliliğin gereklerine cevap verebiliyor olması ve sorumluluk alma isteğidir. Şayet evliliğin temel değerlerine sahipse, önceki evliliği soerun edilmemelidir. Sonuçta önemli olan hatalardan ders çıkarmaktır. Boşanma herkesin başına gelebilir.

Back
X