Cocuklu evlerde düzen nasil oluyor?

topal solucan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2018
28
11
3
36
Merhaba arkadaslar yeni üye oldum bu kulübe
Benim biri 2 yasinda biri 4 aylik 2 tane oglum var. Bebislerle ugrasmaktan helak olmus durumdayim. En buyuk sikintm da ev işleri hicbirseyi yetistiremiyorum. Hicbirsey istedigim gibi olmuyor bazen kahvalti yapmam saat 2yi buluyor bazen de yapamiyorum sikinti stres ne yaocagimi sasirmis durumdayim. Benim ricam benim gibi olan tecrubeli arkadaslar bana bir yol gosterin nolurhem cocuklar hem ev isleri hem yemek nasil yaptiniz yada yapiyorsunuz? Lutfen acil çözüm onerilerine ihtiyacim var delirmek üzereyim

Merhaba. Benim de 6 aylik kizim var. Dogdugundan beri geceler uykusuz gunduzler kucakta geziyor. Bir ay oncesine kadar akrabalardan uzak bir sehirde evim ahir halde yasiyorduk. Yetisemesem de isler keyfimi bekliyordu sorun olmuyordu. Esim de sorun etmezdi ne kadar yoruldugumu gordugu icin. Su an kaginvalidemden bosalan baba ocaginda bir akraba cemberinin gobeginde oturuyorum. Dort odali kapali terasli bir evin yuku cok agir geldi. Gelen giden olacak stresinden yoruldum ben daha simdiden. Bir de kaynanam var basimda. Kendince yardim icin kaliyor ama bana fazladan stres is guc bol karisma disinda faydasi yok.

Iki coxuklu halimj dusunemiyorum. Sacimi bile tarayamiyorum. Takipteyim ne yorumlar gelecek merakla bekliyorum

Inan bana cok cok daha zor mevzuvar
Birini uyutuyorsun digeri uyaniyor birini doyuruyorsun digeri kucak istiyor.
Sağolsun benim koca da cok anlayissiz. Kendisi cok yoğun calisiyor ve kendi sirketimiz var daha yeni sayilir. Bana hic faydasi yok ayrica da evin daginikligina acayip sinirleniyo benim de gelenim gidenim hic bitmez.
Ilk cocugumda ben de cok zorlanmistm ama 2. Çocuğum oldugu zaman anladim aslinda hic zorlanmiyomusum.

Bir de benim evim daginikliktan ziyade artik pis kirli. hicbir seye yetisemiyorum. Lutfen arkadaslar cevap bekliyorum. Tecrübeli anneler heeeeyyyy nerdesiniz?

4 aylik tek bir cocugum var, bildigin darmadagin yasiyoruz:) zaten tospanin daginigi en cok:) bezleri, oyun halisi, reflu yatagi, oyuncaklari... hersey bir kensrda:) bize oturmaya yer bile kalmiyor. Temizlik haftada bir kere esim evdeyken yapiyoruz birlikte, yemekleri de aksam esim isten gelince yapiyorum ona birakip cocugu. Baska turlusunh dusunemiyorum bile. Ben bir de cslismaya basladim simdi, hem is hem ev hem cocuk... yetisemiyorum ama acikcasi yetismek icin de kasmiyorum cok benim de dinlenmeye ihtiyacim var sut verebilmek icin...

İki çocuğum var biri dort aylik ama diğeri 8 yaşında .O kurtardı kendisini ,oyun oynamak dışında fazla vaktimi almiyor.Sabahlari kizimin kahvaltısını beslenmesini dönüşümlü hazırlıyoruz.Esimle kızım evden çıkınca yatmıyorum, çay suyunu koyuyorum ve kendime mükellef bir kahvaltı hazırlıyorum.Onlar öğlen yemeğe tekrar geliyorlar .Kahvaltılık,börek türünde yerler genelde.Tekrar gittiklerinde çamaşır makinesi,bulaşık makinesini çalıştırıyorum.Evi pazartesi ve cumalari supururum.Haftada 1 gün yikadigim herşeyi utulerim.Toz almayı sevmem,üstten üstten alirim.Hafta içi yemeğimi 2 gün gidecek şekilde yaparım.Duzen tertip takıntim yoktur.Haftada /10 günde bir tüm balkonlarimi hortumla su tutarak yıkarım.Sadece salonum düzgündür,geri kalan yerlerde oyuncak,vs. ama ben mutluyum.Ben surekli misafir kabul etmiyorum.Calisirken zaten vaktim olmuyordu,dışarda görüşüyorduk arkadaşlarla gene öyle.Kahvalti iyi bahane görüşmek icin.

Bende de iki oğlan bir hamilelik var...
Büyüğüm 7 küçüğüm 3 yaşında. Çocuklu evlerde genellikle dağınıklık söz konusu. Ha sürekli tertipli düzenli olanlarda yok değil saygı duyuyorum , alkışlıyorum .
Ben genelde yatmadan önce ortalığı topaarlıyorum , bulaşık koymuyorum , karışıklığı düzenliyorum. Hatta bazen , sabahki yiyeceği hazırlıyorum ama pişirmiyorum.
Okula büyük gidincede makina tutuyorum , makinaya çamaşır falan atıyorum.
Öğle uykusuna yatınca küçük olanda makina içlerini falan boşaltıp bende dinleniyorum veya akşam yemeği hazırlığı yapıyorum...
Kolaylık dilerim sizede...

Ne güzel sizin eşleriniz yardım ediyormuş. Malesef benimki yardımcı olmuyor. Bir de ben sanırım zamanında fazla simarttim şimdi hiçbirşeye elini sürmüyor

Ne güzel sizin eşleriniz yardım ediyormuş. Malesef benimki yardımcı olmuyor. Bir de ben sanırım zamanında fazla simarttim şimdi hiçbirşeye elini sürmüyor
Erkeklerin çoğu çocukla belli yasa geldiğinde ilgilenmeye başlıyor çünkü o zaman anlamlı bir iletişim kuruyorlar.Bence siz misafir yükünüzü azaltin

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Benim küçük oğlumda reflu var bir de. Sürekli kusuyor hep kucak istiyor. Büyüğü de acayip kıskanç. Ev darmadağın uykusuzum yorgunum mutsuzum duş almak bile luc haline geldi(

Yaşları çok yakın,ikisinin de sizin bakiminiza ve özel ilginize ihtiyaçları var.Benim büyük kızımın bronşoilitten,urtugere,alerjik astimdan ,egzemaya pek çok hastalığı oldu.Oksurme nöbeti başlayınca suratima kustugu bile oldu.Umarim küçük bebeğim bağışıklıgi düşük olmaz ,er yada geç çalışma hayatına döneceğim çünkü.Siz fırsat bulduğunuz da dinlenmeye çalışın.Ben kızımı da sokardim banyoya birlikte yikanirdik.Allah yardımcınız olsun

Malesef öyle
Ben de çaresizce kolaylaştırmanın yollarını arıyorum. Belki benim gibi olan arkadaslar vardır kendi çözümlerinden örnek verirlerse bana da faydası olabilir diye düşünüyorum.
Anlayissiz insanlarla uğraşmak zor kavgayla tartışmayla hicbir yere varamadım. Anlattım olması küstüm mesafe koydum olması mecburen kabullenmek zorunda kaldım ve bu durumdan zarar gören tek kişi ben olduğum için çözüm aramak da bana kaldı. Kimsenin umrunda değil çünkü.
Psikolojim çok bozuldu fiziken zaten çökmüş durumdayim. Kendi sağlığımı korumalıyım ki çocuklarıma faydan olsun.

Allah kolaylik versin
Benim 3 tane 2 si buyuk okullu
Kucugum 7 aylik
Daha kucukken anakucagina koyup yanimda gezdiriyordum sarki soyluyordum oda saskin saskin dinliyordu
Bi ara yere birakmaya basladim etrafi kesfederken bir is bile yapsam kar sayiyordum
Simdi yerede birakamiyorum emekleme pozisyonuna gecip yanak ustu dusuyor
Mama sandalyesiyle geziyoruz fazla temizlik yapamiyorum evi bol bol supururum toplarim
Bazen kucagima alir supururum
islak mendille biseymi sildim hemen toz alirim haliyi silerim duvari silerim
Basit yemekler yapmaya calisirim
Bebek yanimdaysa sogan koymadan yaparim yemegi hem gozu yanmasin hem vakit kaybolmasin
esim evdeyse genelde zorla veririm kucagina bakmazsan ac kalirsin derim
Sepete camasir koyunca bebegide sepete koyarim gotururum
Yani anlayacagin yukum agir gelmiyo pek
Canta gibi gezdiriyorum
Ama kanguruyla ev isi alisveris cok rahat oluyor
He bide yemek saati olmazsa olmaz aglamalr var ayagimin dibine yere yatiririm o anlayana kadar yarisinida olsa yerim sonra kucagima alirim biraz kafasi biraz ben yeriz beraber
Ama işin sirri bebegi yere tam ortaya birakmak buyugune dikkat et tabi ustune basmasin

:)
Bizim büyük cok kıskanç. Küçük ağlayınca vuruyor başı ağrıyormuş beyimizin:)
Oturduğumuz bina aile apartmanı. Üst katta k.valide k.peder ve eşimin erkek kardeşi oturuyor, alt katta da dedesi ve amcası oturuyor akşam yemekleri birlikte yeniyor ama sağolsun k.validenin pek bir faydası yok işi gücü evini temizlemek sürekli temizlik yapıyor yemek işi de bana kalıyor. Öyle sınır oluyorum ki ben evime süpürge bile açamazken o temiz olan evine habire temizlik yapiyo benn dee 2 çocukla yemek yetiştirmeye çalışıyorum. Sonra da gelip yok evin cok dağınık, banyon pis, bu mutfağın hali ne falan diye temizlikten dem vuruyor.
Allah için arada bir büyük oğlanı alıyorlar 1 saat fln ama o zaman da benim üstüme bir ağırlık çöküyor hiçbirşey yapmıyorum. Bende de biraz tembellik var yani acilen silkelenmem lazim ama nasıll???

Beslenmene dikkat et
En onemlisi aile hekimine git komple bir tahlil yaptir eksiklerini tamamla
Benim dogumdan sonra b12 d vitamini dusmus vucut agrisindan uyuyamiyordum
Tamamlayinca enerjim yerine geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…