Cocuklu evlerde düzen nasil oluyor?

Biliyorum ama yapamiyorum işte. Dedim ya kahvaltıyı bile bazen 2de yapıyorum bazen önü bile yapamiyorum. Küçük sürekli huysuz uyumuyor. Büyük de cok hareketli hızına yetişemiyorum evin anasını ağlatıyor. Kahvaltısını yaptırmak tamm bir işkence. En az 45 dk sürüyor tabi bu sırada ufaklık da ya kucağımda yada yanımda bir yerlerde. Büyüğün kahvaltısıydı oyunuydu şu bu derken öğlen uyku saati geliyor bezini değiştir ballı sütünü hazırlayıp uyutmaya çalışıyorum ki ben yanına yatmadan asla uyumaz. En az yarım saat de uykuya dalmasi sürüyo. Sonra ufaklık bir başlıyo geçmis olsun.......
Onun altını üstünü degistiriyorum karnını doyuruyorum eğer uyursa kalkıp iki lokma birşey yiyorum uyumazsa o da yok.
Bu sefer evin halini görüyorum ger taraf dağınık toz pislik içinde her tarafta el izleri koltuklarda tv ünitesinde lekeler çamaşırlar yığılmış yıkananlar katlanacak ütü zaten hak getire. 2dk oturmuyorum evde ama arkama baktığımda ortada hiçbirşey yok acayip sinirim bozuluyor ve artik ne çocuklara ne de eşime tahammülüm kalmıyor. Sonra pişman olup saatlerce ağlıyorum. Ne olacak nasil düzelecek bilmiyorum gerçekten çok kötüyüm;(

Biliyorum ama yapamiyorum işte. Dedim ya kahvaltıyı bile bazen 2de yapıyorum bazen önü bile yapamiyorum. Küçük sürekli huysuz uyumuyor. Büyük de cok hareketli hızına yetişemiyorum evin anasını ağlatıyor. Kahvaltısını yaptırmak tamm bir işkence. En az 45 dk sürüyor tabi bu sırada ufaklık da ya kucağımda yada yanımda bir yerlerde. Büyüğün kahvaltısıydı oyunuydu şu bu derken öğlen uyku saati geliyor bezini değiştir ballı sütünü hazırlayıp uyutmaya çalışıyorum ki ben yanına yatmadan asla uyumaz. En az yarım saat de uykuya dalmasi sürüyo. Sonra ufaklık bir başlıyo geçmis olsun.......
Onun altını üstünü degistiriyorum karnını doyuruyorum eğer uyursa kalkıp iki lokma birşey yiyorum uyumazsa o da yok.
Bu sefer evin halini görüyorum ger taraf dağınık toz pislik içinde her tarafta el izleri koltuklarda tv ünitesinde lekeler çamaşırlar yığılmış yıkananlar katlanacak ütü zaten hak getire. 2dk oturmuyorum evde ama arkama baktığımda ortada hiçbirşey yok acayip sinirim bozuluyor ve artik ne çocuklara ne de eşime tahammülüm kalmıyor. Sonra pişman olup saatlerce ağlıyorum. Ne olacak nasil düzelecek bilmiyorum gerçekten çok kötüyüm;(
Buyugun eline yemek verme masada yada yerde ortude yedir
Kalktigi an al elinden yiyecegi
3-5 defa kalkar alisir sonrada el yikama fasli yaparsiniz
Bunada bayilir her cocuk
En azindan kirinti elizi olmaz
Oyuncak daginigina yapacak birsey yok ama

Benim 7 aylık oğlum ve ben aşırı titizdim çocuktan önce şimdi de titizim de aşırısı gitti :D
Sabah uyandığında 2 buçuk saate yakın durur oynar tabi yine ağlamaya çalışmalar devam eder :) o süre zarfında yapacağım ne iş varsa yaparım ki her zaman da böyle durmaz..
Ve çoğu zaman kucak için ağlar yani gerçekten bir şey olduğu için değil:)
Aglamasina izin veriyorum ben biraz hatta bazen ağlar sonra bi oyuncağına dalar unutur ağlamayı sonra tekrar:))
Mesela 22:30 gibi sildim camları ama eşim baktı ama zar zor durdu bana aşırı düşkün ..
Sende bazen aglamasina izin verebilirsin aslında dikkatlerini çekecek oyuncaklar koyup isini yapabilirsin olduğu kadar gerisini de diğer gün tamamlarsın

Aynen öyle Anamnez.
Tek cocukluyken ben de temizdim en azından bu kadar pis değildim. Ama şimdi öyle değil. Tam diyorum bugün en azından 1 odanın camını sileyim koltukları çekeyim ufaklık bi başlıyo ağlamaya ama öyle böyle değil. Bazen de ikisini birden uyutuyorm(ki bu çok çok nadir bi durum) bu sefer de ben yapmiyorum. Kendimi hep mutsuz yorgun hissediyorum. Bu da ister istemez çocuklarıma yansiyor:(

Aynen öyle Anamnez.
Tek cocukluyken ben de temizdim en azından bu kadar pis değildim. Ama şimdi öyle değil. Tam diyorum bugün en azından 1 odanın camını sileyim koltukları çekeyim ufaklık bi başlıyo ağlamaya ama öyle böyle değil. Bazen de ikisini birden uyutuyorm(ki bu çok çok nadir bi durum) bu sefer de ben yapmiyorum. Kendimi hep mutsuz yorgun hissediyorum. Bu da ister istemez çocuklarıma yansiyor:KK43:
Biraz daha pis gezicez 6 ay 1sene sonra daha rahat is yapariz en azindan oyun oynarlar

Canım sen mutsuzsun.Sadece bedensel hastaligi olan degil mutsuz insanin da parmağını kaldıracak halı olmaz.Kuzularina sarıl sıkı sıkı.Onlar çocukluklarını yapıyorlar.Giydir kuşat çıkar sokağa yanına al yaptığın birşeyi.Parkta sokakta hem oynasin hem yesinler.Eve dönünce misil misil uyurlar.Sende yaparsın kendine bir kahve .Bir zaman sonra eve donup bakacak enerjin olmaya başlar

Peki ben bu mutsuzluk olayını nasıl aşıcam? Bu konuda bır fıkrınız var mı?
Elhadülillah bakıldığında cok cok büyük problemim yokmuş gibi görünüyor ama ben acayip mutsuzum ve sinirliliğimin sebebine baktığımda en büyük sebep evin pisliği ve benim hiçbirşey yapamıyor olmam.
Belki bir coğunuza komik gelecek ama durum bu...

Kızlar allah yardimciniz olsun insallah.Bende bebek istiyorum.daha doğrusu uğraşıyoruz olsun diye.sizin yazıları tebessümle okudum .aceba bendeki böyle olcam diye.biraz benim eş farklı .ben yalnızken bile iş yaptırmaz .insallah değişmez bebis olunca yani.ben ne yaocam diye düşünüyorum simdi:110:

Elhadülillah bakıldığında cok cok büyük problemim yokmuş gibi görünüyor ama ben acayip mutsuzum ve sinirliliğimin sebebine baktığımda en büyük sebep evin pisliği ve benim hiçbirşey yapamıyor olmam.

Ekonomik durumun nasıl? Fena değilse eğer 15 günde bir temizliğe kadın çağırabilirsin bence. Doğurana kadar ev işi yaptım, koca karnımla bir odayı süpür sil 40 dk sürüyordu, ama gene de yapıyordum. Doğumdan sonra 6 ay kadar yemek vs çok nadir yaptım, oğlum ne zaman mama sandalyesinde oturmaya oyalanmaya başladı, o zaman bir şeyler yaptım. Ha her hafta evimi süpürdüm falan ama doğumdan önceki halinden eser yoktu, evi b*k götürüyordu. Hoş hala öyle ya. Bir aydır çalışıyorum, öğlene kadar. Yolum çok uzun sabah 1-1.5 saat sürüyor, çıkışa eşimle oğlum geliyor. Eşim bu ara çalışmıyor (başka yerde çalışacak güvenlik soruşturmasını bekliyoruz). Ona rağmen tüm iş bende hala, acayip uyuz olup kendimi enayi gibi hissediyorum açıkçası. Ama her yönden (ev temizliği toplaması hariç) çok iyi bir eş olduğu için bir şey söylememeye çalışıyorum, hatta söylemiyorum. Ben söyleyince yapar ama ben sahiplenmesini, bana bırakmamasını istiyorum. İnşallah şu iş olunca ücretsiz izne ayrılacağım ve temizliğe de kadın alacağım. Psikolojik olarak yorulduğuma değmiyor çünkü. Ev işinden gerçek anlamda nefret ediyorum, hele ki bana kalsa bir evde mutfak olmamalı. Çok dertliyim valla bu konuda. Yarama tuz basıldı resmen:bicak: ha dağınık evden de nefret ediyorum, sinir krizine girecekmişim gibi geliyor aşırı dağıldığında. Ama işte başkasının (bu eşim de olsa) peşini toplamayı istemiyorum. Koca adam eli ayağı tutuyor, onun yapmadığını ben niye yapacakmışım? İşte tam olarak da bu düşünce nedeniyle ev bu halde ya...

Neyse çok uzun yazdım, kusura bakma :) ben bir bebek ve eşle bu haldeyim, Allah sana yardım etsin, bol bol güç ve sabır versin inşallah. :)

Canım benim. Rabbim sana da nasıp etsin saglıklı sıhhatli hayırlı bır evlat.
Eşin anlayıslı bir insansa sıkıntı yapma. Benim adamda iş yok:)
İş onlarda bitiyo zaten

Canım evin pisliği senin gücünün yetebilecegi ve senin cozebilecegin bir mesele olduğu için zihnin bu konuya odaklanıyor çünkü hayatındaki asıl problemleri düşünürsen daha mutsuz olacaksın ve o konularda elin kolun bağlı.Bir zaman sonra çocukların büyüyecek ve öyle 17/18 sene sonra değil bu.4 yaşına geldiklerinde bile çok şey değişecek.48 aylıkken devlet okullarının ana sınıfları çocukları almaya başlıyor.Onlar okula başlayınca herşey değişecek.Annelerle arkadaş olacaksın,çocuğun okul faaliyetin/toplantısı daha çok dışarıda olacaksın.Cocugun komut almayı öğrendiği ve gelisim donemi olarak yetiskinler tarafından onaylanmayi istediği bir süreç olduğu için daha sakin bir çocuk olacak.Onlar okuldayken yemeğini bile yapmış olacaksın.

Kızlar allah yardimciniz olsun insallah.Bende bebek istiyorum.daha doğrusu uğraşıyoruz olsun diye.sizin yazıları tebessümle okudum .aceba bendeki böyle olcam diye.biraz benim eş farklı .ben yalnızken bile iş yaptırmaz .insallah değişmez bebis olunca yani.ben ne yaocam diye düşünüyorum simdi:110:
Çok güzel olacak hersey:emir_bebek:Ama ilk birkaç ay bu bebekte bir sorun mu var neden hiç uyumuyor diye kendi kendine soracaksin:KK45:Sonrasi öyle güzel olacak ki :KK51:Dualarim seninle Allah tez zamanda güzel bir hamilelik sağlıklı,hayırlı bir evlat nasip etsin:KK25:

Ekonomik durumumuz fene değil elhamdulillah. Yani ucu ucuna extra 15te bir bir kadına atırabikecek bir butcem malesef yok. Aslında ayrılabilir de alıskın olmadığımz içn sanırım bana cok cok lüks bir harcama gibi geliyor. Bir de asla kendi yaptığın gibi olmuyor.

Çok güzel olacak hersey:emir_bebek:Ama ilk birkaç ay bu bebekte bir sorun mu var neden hiç uyumuyor diye kendi kendine soracaksin:KK45:Sonrasi öyle güzel olacak ki :KK51:Dualarim seninle Allah tez zamanda güzel bir hamilelik sağlıklı,hayırlı bir evlat nasip etsin:KK25:
Çok guzel yazmissin canım çok saol.Allah razi olsun insallah.

Ben de biliyorum herseyin düzeleceğini ama su an nasıl daha kolaylasır, bu zamanları nasıl daha kolay atlatırım, evin duzenini nasıl sağlayabilirim onu bilmiyorum. 2 kucuk cocugu olan herkes mi benim gibi pislik içinde yasıyor acaba? :)
Bu durumu değiştirmenin bir yolu yok mu acaba

Back
X