Cocuklu evlerde düzen nasil oluyor?

Peki ben bu mutsuzluk olayını nasıl aşıcam? Bu konuda bır fıkrınız var mı?
Elhadülillah bakıldığında cok cok büyük problemim yokmuş gibi görünüyor ama ben acayip mutsuzum ve sinirliliğimin sebebine baktığımda en büyük sebep evin pisliği ve benim hiçbirşey yapamıyor olmam.
Belki bir coğunuza komik gelecek ama durum bu...
Bence rahat bırakılmadığınız için böylesiniz.
Evinize gelip orası pis burası dağınık diyen kayınvalideniz sizi baskı altında hissettiriyor.
Mutsuzluğunuzun sebebi de bu.
Bakın ikiside küçük çocuklarınızın.
Sizin en önemli işiniz onlarla ilgilenmek. Size laf eden kayınvalidenize bunu böyle söyleyin lütfen.
Allah korusun bıraktınız bebekleri işe güce giriştiniz o ara ya birşey olsa. Biri diğerinin üzerine düşebilir,cam birşeyler kırılıp bir yerleri kesilebilir,ilac,deterjan vs içebilir büyük olan. Korkutmak istemiyorum amacım bu değil ama inanın anlık oluyor ne oluyorsa.
Önemli değil dağınık olsun,siz evlatlarınızla layıkıyla ilgileniyormusunuz? Gerisine boşverin. Hep bebek kalmayacaklar ki. Bir bakmışsınız okula başlamışlar o zaman vakitten bol birşeyiniz olmayacak.
Benim kızım 5.5 yaşında şu an ama bebekken herşeyi bıraktım kenara,onunla ilgilendim,gece uykusuz kalırdım,onu uyutunca yatar yanına bende uyurdum,bir sonraki uykusunda uyumaz yemek yapardım. 2 günlük yemek yaptıysam yine bir sonraki gün,önce uyur uykumu alir sonra evi toparlardım olduğu kadar .Ev pismiş temizmiş umurumda olmazdı. Önce evladım,sonra ben yani,yapacak birşey yok ki. Ben mutsuz ,yorgun olursam daha kötü olacak herşey derdim.
Sizde boşverin. Olduğu kadar olsun. Önce evlatlarınız ve siz. Gerisini takmayın. İyi olsunlar yeter ki herşey halloluyor.
Bende ikinci bebegimi bekliyorum,ilkinde olduğu gibi davranabildiğim ölçüde yine öyle yapacağım. Olabildiği kadar. Daha zor olacak kabul ama biliyorum büyüyecek ve geçecek bu günler.

Ekonomik durumumuz fene değil elhamdulillah. Yani ucu ucuna extra 15te bir bir kadına atırabikecek bir butcem malesef yok. Aslında ayrılabilir de alıskın olmadığımz içn sanırım bana cok cok lüks bir harcama gibi geliyor. Bir de asla kendi yaptığın gibi olmuyor.
Benim de 7 aylik bir bebegim var.
Buyuk oglum 10 yasinda
7 aydir haftada bir gun silip süpürdüm ama tabi temiz olmuyor
Ayni senin gibi cok mutsuzdum.ev daginik ve pis oldugu icin
Yaza kadar sabredeyim dedim ama yok gercekten bunalima girdim
Bizimde öyle cok cok iyi bir ekonomik durumumuz yok ve daha önce bir kez yardimci almistim eve yani düşün hiç alışık degilim her işimi kendim yapardim
Ama tükendim bittim ve geçen hafta bi yardimci aldim.haftada bir gün gelecek
Sali gunü başladi temizlige inan o kadar rahatladim ki anlatamam
Kendini yıpratma bi yardimci al.biz tutumlu olmaya çalısıyoruz ama inan kiymet bilen yok

Benim de 7 aylik bir bebegim var.
Buyuk oglum 10 yasinda
7 aydir haftada bir gun silip süpürdüm ama tabi temiz olmuyor
Ayni senin gibi cok mutsuzdum.ev daginik ve pis oldugu icin
Yaza kadar sabredeyim dedim ama yok gercekten bunalima girdim
Bizimde öyle cok cok iyi bir ekonomik durumumuz yok ve daha önce bir kez yardimci almistim eve yani düşün hiç alışık degilim her işimi kendim yapardim
Ama tükendim bittim ve geçen hafta bi yardimci aldim.haftada bir gün gelecek
Sali gunü başladi temizlige inan o kadar rahatladim ki anlatamam
Kendini yıpratma bi yardimci al.biz tutumlu olmaya çalısıyoruz ama inan kiymet bilen yok
Canım ben almak istesem bile eşim musade etmez biraz tuhaf bi adam benimki. Hem yardım etmez hem herşey tamtakır ilerlesin ister. Ben kendi işimi kendim halletmeye mecburum. Daha doğrusu mecbur bırakmışım.

Rabbim çocuk isteyen , evlat hasretiyle yanıp tutuşan kimsenin kucağını boş bırakmasın. Çok zor. Ben 8 yıllık evliyim ama 5 yıl çocuğum olması. Polikistik over hastasıydım. Aşılama oldum 5 defa. En sonunda tüp bebek tedavisi dediler onu da ben istemedim çünkü çok yıpranmıştım ve tedaviyi bıraktım. 2ay sonra hamile olduğumu öğrendik o anki mutluluk ve şaşkınlık tarif edilemez. Tam umudumuzu yitirdiğimiz anda Rabbim güneş gibi aydınlattı evimizi elhamdülillah. Mevlam herkese tattirsin.

Ama şimdi sanki o günleri yaşayan biz değilmişiz gibi eşim herşeyi problem yapiyo. Gece uykusunu alamıyor problem, çocuklar huysuzlaniyo ağlıyo problem, ev isleri yetismiyo problem, anlam veremiyorum çok üzülüyorum anlayış sıfır

Rabbim sana da en kısa zamanda sağlıklı sıhhatli hayırlı bir evlat versin mutluluğunuz daim olsun hatta 2ye 3e katlansın inşaallah. Evin direği erkek derler ama inan bana evin direği çocuk
Inşallah canım rabbim büyük sabrediyorum inallah mükafatını alcaz

Rabbim çocuk isteyen , evlat hasretiyle yanıp tutuşan kimsenin kucağını boş bırakmasın. Çok zor. Ben 8 yıllık evliyim ama 5 yıl çocuğum olması. Polikistik over hastasıydım. Aşılama oldum 5 defa. En sonunda tüp bebek tedavisi dediler onu da ben istemedim çünkü çok yıpranmıştım ve tedaviyi bıraktım. 2ay sonra hamile olduğumu öğrendik o anki mutluluk ve şaşkınlık tarif edilemez. Tam umudumuzu yitirdiğimiz anda Rabbim güneş gibi aydınlattı evimizi elhamdülillah. Mevlam herkese tattirsin.
Kısmet ışte herşey bilemeyizki bende diyorum allahım zor olmadan nasip et inaalalj

Ama şimdi sanki o günleri yaşayan biz değilmişiz gibi eşim herşeyi problem yapiyo. Gece uykusunu alamıyor problem, çocuklar huysuzlaniyo ağlıyo problem, ev isleri yetismiyo problem, anlam veremiyorum çok üzülüyorum anlayış sıfır
Neden oyle oldu aceba başka sikibtisimi var.Yoksa evlat bu ev işi yemek bilmem ne onemlimi 8 yıl diyorsun

Neden oyle oldu aceba başka sikibtisimi var.Yoksa evlat bu ev işi yemek bilmem ne onemlimi 8 yıl diyorsun
Yok yaa bariz bir sıkıntısı yok klasik herkesin yaşadığı ufak tefek sıkıntılar dışında. Kendisinde biraz şımarıklık ve bencillik var. Sağolsun annesi öyle yetiştirmiş herşeyi ayaklarına bekliyorlar. Uğraşmak da bize kaliyor

Yok yaa bariz bir sıkıntısı yok klasik herkesin yaşadığı ufak tefek sıkıntılar dışında. Kendisinde biraz şımarıklık ve bencillik var. Sağolsun annesi öyle yetiştirmiş herşeyi ayaklarına bekliyorlar. Uğraşmak da bize kaliyor
Allah kolaylık versin canım zor oylede hem çocuk hem es insan yıpranıyor.

Başlığa istinaden cevap veriyorum.

Olmuyor...

Çocuklu evde düzen olmuyor. Ama o düzensizlik ve kaos hali bir süre sonra batmamaya başlıyor gözüne.

Daha da kötüsü, o hale alışınca çocuk olmasa da ev işi yapmak istemiyor insan:KK51:
Ee problem olmuyor mu peki?
Sadece benim eşim mi problem yapıyor?

Back
X