Çocuklu olunca

Geçen 3gun yatılı bir arkadaşımız gelecekti,gel dedim sonra çocukla geleceğini söyleyince gelme dedim.cunku çocuk aşırı haylaz sürekli bağırarak ağlıyor,evde 2tane kedim var rahat bırakmıyor sürekli peşinde koşturmak zorunda kalıyorum,annesi de ağlasa bile umursamiyor ee benim kafam kaldırmıyor sonra bütün gün migren çek yani gittiğiniz insanların düzeni de önemli haa bunları annenin yüzüne söylemiyoruz tabi :)) ama çocuk varsa gidilecek yer 2kere düşünülmeli bence çünkü kimse rahatsız olduğunu belli etmiyor.

Yanlış anlamayın ama çocuksuz bir insan olarak 3 küçük çocuklu birini misafir etmek bence cesaret ister. Bu kişiye çok bayılmıyorsam ben de edemezdim. Duyuyoruz her yerde o çocukları ve umarsız anneleri... Tabii ki siz ve çocuklarınız iyi olabilirsiniz de, alışmamış ve bilmeyen biri için kolay değil diye düşünüyorum. İçinde çocuk oyun alanı da bulunan yerlerde arkadaşlarınızla buluşmayı teklif edin mesela. Bence en iyisi bu.

Bir gun oglum arkadaslarim yarin bize gelsin mi dedi. Olur dedim. Okul cikisi gelmisler. Isten eve bir geldim her taraf her yerde. Minderleri yerlere atmislar, siper yapmislar birbirlerine oyuncak silahla ates ediyorlar. Etraf oyuncaktan kaucuk mermi dolu. Ev ayak kokusundan gecilmiyor. Pencereleri de ayak kokusu gitsin diye sonuna kadar acmislar. Bu arada mevsim kış. Aksam saat 11 oldu hicbirinin ailesi gelip aliyim mi diye aramiyor. Aileler bu kadar rahat. Cocuklara anneleriniz babalariniz ne zaman alicak sizi diyorum, biz ne zaman ararsak dediler. En son arayin gelsinler dedim. Cocuklar aradiktan ne kadar sure sonra geldiler. Ev harabeydi. Aileler biz kime emanet ettik cocuklarimizi diye endiselenmedi bile. Gecenin bir körü ev topladim. Ertesi gun de işe gitttim. Ki bu cocuklar 13 yasinda. Kucukleri dusunemiyorum bile.

Arkadaşlarınıza tavır almayın bence, çocuk konusu gerçekten sıkıntı çünkü, size belli etmiyorlar ama rahatsız oluyorlar anlaşılan.Beni de yoruyor çocuklu misafir ama bu gelen kişileri sevmediğim anlamına gelmiyor

siz en basindan beri yaptiginiz icin insanlar sizi o sekilde kabul edip tanimis. ama onlar o sekilde kabul etmiyomus demekki 2 yeter 3 fazla diye dusunuyolarmis.

cocukla misafir almak zor ama baskasinin evine gitmekten daha kolay bence. ben bi yere gideceksem babasi olmadan mumkun mertebe götürmem cocugumu. babasiyla gittigimizde de sirayla cocuga bakariz. ev sahibine yardim eder sohbet de ederiz. ama babasi olmadan hem çocuğa bakmak hem gittigin yerdeki insanla ilgilenmek cok zor. eger esim evdeyse çocuğu birakir giderim. cayimi kahvemi icer kalkar gelirim. su an 15 aylik ilerde ne olur nasıl olur bilemem. ama çocuguma özgürlük taniyorum diye gittigim yerde kafasına göre davranamaz. onu anlayacak yasa gelene kadar ev oturmalari kadin kadina cocuklarla evde takilmak olmaz sanirim.

bence cevrenizi degistirin ama esinizle limoni durum olcaksa ben üç cocukla napabilirim biliyosunuz kahveye gelin. beraber yapalım yiyelim yemegi falan deyin. trip atarak mesafe koymayin.

Benim çocuğum yok henüz ama asla birilerin çocuğu var diye gelmesinler yada gitmeyim dedim,gidersemde nerdeyse ayaklarına kapanıyorum nolur hic bisey yapma zahmet etme diye

bana tek cocukla ayni muameleyi yapiyorlar herkeste var bu maalesef
bende baska yerler geziyorum gezdigini gorunce ay bana niye haber vermedin
cocuk var arabada fazladan kisi oolunca dar oluyo diyorum :)

buyunce gidersun benim de 3 cocugum var ne yapacam disarda esim iarar ediyor cik gez cagir et boyle iyi dertsiz basima dert alamam

Benim de 3 çocuğum var bir ara bende yaşadım hepsiyle konuştum. Şimdi herkes beni çağırıyor. Ben çocuklarımla da çıkıyorum. Boşverin milleti ya valla en kıymetli sizsiniz

Benim çocuğum yok ama cocuklu misafirim cok oluyor. Evim aslinda müsait değil, çoğu eşyam cam ve asla çocuğa uygun değil ama geliyorlar...ben şahsen gitmezdim. Dışarda buluşurdum.
Hee...sohbet beni kesiyormu? Genelde hayır. Çocuklu arkadaşlarım 99% cocuk ve çocuğun zorlukları hakkinda konuşuyorlar...geriye kalan vakiti çocuğun peşinde koşarak ve dur, yapma...elleme...o yenmez diye bağrışlarla geciriyorlar :)
çocuksuz insan icin zor..gercekden zor.

Benimde böyle konum var. Değil onlara gitmek bana bile gelmediler insanlar. Güy arkadaşlarımdı, ayda 3-4 görüşüyorduk, çocuğu görmeye gelmeyen var, 10 aylık.
İnsanlar nankör. Çocuksuzlarda anlayışsız. Yarın birgün kendileri anne olduğunda bunların hepsinin başlarına geleceğini bilmeden hareket ediyorlar. Mersindeysen gel, her zaman beklerim. Evim uygun, abla abilerle oynar kızım, belki bir ihtimal bizde sıcak Türk kahvesi içeriz. Bir ihtimal sıcak

ben de 3 çocuklular kervanına katıldım.
ama tek çocuklu olduğumda da birinin evine gitmek istemezdim. görüşeceğimiz zaman ya dışarıda ya benim evimde olsun isterdim.
oğlum hareketliydi, tedirgin oluyordum başka yerde.
misafiri kendinize eziyet haline getirmeden çağırın arkadaşlarınızı, evinizde takılın. arada dışarıda program yapın. bize gelene ya sadece çay koydum, gelen bir şeyler getirdi,
ya kolaydan bir börek bir salata, bazen simit peynir domates, bazen tostla bile geçiştirdik. nedir yani, maksat muhabbet. çocuklar kaynaşsın, bizim kafamız dağılsın.

Ya valla insanlar eriniyo ya da uğraşmak istemiyorlar. Kaç kere eşim arkadaşlarını davet etti eşleriyle beraber. Çalışan kadınım. Misafir gelmesi demek o günümün bitmesi gerek. Kadınlar bilir zaten bu durumu.

Baktım biz çağırıyoruz, geliyorlar ben de eşleriyle tanışıyorum falan. İyi hoş oturuyoruz. Sonra ne bi geri davet etme ne bi şey. Bi daha da kabul etmiyorum yeni kişiler ve bi kere davet ettiğim beni çağırmıyosa da bitiyo gidiyo. Gerek yok

Biraz sabır arkadaşım.Evlatlatin büyüyecek ve sen kimseyi aramiyacaksin.Benim bebişlerin arasi çok olduğundan zorlanmadim.Eimdi ikisi okula gidince arkadaşlarla buluşuruz gene.Sadece bir bebiş kalıyor,rahatça oturuyoruz.İnsAllah kafa dengi bir arkadaş bulursun,o sana yeter zaten.Benim büyük 11 yaşında masAllah boyum kadar.Arkadaşta neymiş bana arkadaş her konuda.Seninde geliceksin o gunler merak etme

Çocuk durumumuz ayni F fiyonk35 benim ikizler 2 yaşında.bir de büyükleri var..

Benimkiler de uslular yine de bir arkadaşıma gidiyorum o da ısrarla çağırıyor..

Benim derdimse kimseyi davet edemiyorum.ikram vs çok zor oluyor.iki kere yeltendim.ikisinde de duran çocuklar durmadı.disardan soylediksağlık olsun ne yapalım

Tek çocuk kalsaydınız bu iki yüzlüleri beslemeye devam edecektiniz.
Ama dişçilerle alışmışsınız misafire bu da bana çok ilginç geldi yani çocuklar niye millet bu kadar ağırlamak istiyorsunuz anlamadım.

Cocuk yokken evli, bekar, cocuklu cocuksuz her arkadasimla gider gelirdim, sik sik esimle davet edilirdik. Oglum dogdugunda ilk bir kac ay aliskanliktan herhalde devam etti ama sonra taak diye kesildi bu davetler. Benim davetlerime gelip Geri davet almayinca bende biraktim. bekarlar zaten vebali gibi kaciyorlar . Evlilerinde cocuklari buyukse zaten kucuk bebeklilerle takilmiyorlar, cocuklarin yaslari birbirine yakin olanlar gidip geliyor. Simdi iki cocukluyum, valla en son bebek gormesine geldiler:) bende artik takmiyorum valla zaten isim gucum basindan askin diye.
Sansliysam bos vaktim varsa, ya bakim yapiyorum ya da yabanci bir dizim var, ona bakiyorum.
Bosver kendinle mutlu ol en guzeli kafa rahat.

Biraz daha dayan canım önümüzdeki eğitim öğretim yılında kreşe başlar ikizler sende yeni ortamlar kurarsın.
Bende 3 çocukluyum üstelik durumum senden daha vahim. En küçük 1,5 ortanca 3,5 büyük 13 yaşında. 3 canavar erkek çocuğu.
Kimsenin evine gitmiyorum kimseyi de eve davet etmiyorum. Evde hiç kimse için çocuklarımın özgürlüğünü kısıtlayamam ve benimle geçirmek istedikleri zamanı feda edemem.
Haftada 1 günü eşimle özel geçiririm, 1 günü kendi keyfimce geçiririm, 1 gün de arkadaşlarıma ayırırım ama yalnızca birkaç saat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…