Çocuklu olup boşandıktan sonra mutlu olan var mı?

Bu sorunun cevabı tamamen sizle alakalı..Mesela ben çocukla boşandım kızımıda çok severim ama ona bakacak birilerinin olması gerekliydi o da ailem oldu.Ailem hem hayır yaptı hem anamı ağlattı malesef.Maddi durumum keşke daha iyi olsaydı da bakıcı tutabilseydim ailem yerine. Bir diğer dezavantaj evlenecek birini bulmak zor oluyor çocukla malesef. Bekar hiç evlenmemiş durumda olanları düşünmek biraz ütopik oluyor. Ama soruyu geçmişle alakalı sorarsanız kesinlikle daha mutluyum.Diğer yandan ailem malesef bazen kocamdan daha beter oldu bu da bir gerçek.Eskiyi özlemedim hiç,hep önüme bakıp yeni bir hayat hayaliyle yaşadım. Kısmen gerçekleştirdim..

Bence çocuklar onemli
Ben o durumda tek çocuklara takarim
Eger onlar kabullenirse benim uyumum kolay olur
Cunku boşanıyorsam zaten hersey bitmsitir anlasamiyorumdur vsvsvs
Eger cocuklar bunu onaylarsa bence hayat daha guzel olur
Ve ben cocukla bosanirsam dahada evlenmeyi düşünmem acikcasi
Onlarla geciririm hayatımı.
Yasamima bakarim maddi özgürlük de lazım tabiki bunun için

Boşandıktan sonra aşırı sosyal baskı görecegi bir cevresi olmayan ve maddi durumu iyi olan boşanmış kadinlar mutlu genelde.

Cocugu olsun olmasin kadin maddi olarak hayatina eskisi gibi devam ediyorsa, bagimsizsa, baba evine dönme ,birilerinden maddi destek bekleme gibi sorunlari yoksa cevre de fazla anormal gormüyor acikcasi.

Bosanma konusunda , heleki cocuklu kadinin bosanmasi konusundaki sosyal baskinin tek nedeni ; "bizim basimiza yük olacak, bi de cocuklar var, aman bosanmasin ne yapiyosa yapsin kocasinin yaninda yasasin"..

Bu cümleyi akillarina getirmeyecek bir yasam sekli kuracaksaniz sizden mutlusu olmaz.

Kadinlarin acaba bosanirsam mutlu olurmuyum diye dusunmesinin gercek cümleleri de bunlar.

Elalem bana ne der?, tek basima evimi gecindirebilir miyim?

Bu ikisi %70 /%80 goze aliniyorsa mutlu olunuyor .

Tüm bunlar eş kişisi ile duygusal bağın bittiği varsayılarak yazılmıştır. Yani duygusal kararsizliklar bitmis, maddi, sosyal kararsizlik aşamasına geçilmişse.

Ne mutlu cesaret edip başarabilmişsiniz
Bu ilişkide yaşadığınız soruna göre çok önemli ben aldatılma sonucu boşanma kararı almıştım ama sonrasında yanlız kalınca düşünme fırsatım oldu aslında tek sorunum bu değildi çok baskıcı üzerimde sürekli bir hakimiyet kurduğunu arkadaşlık ilişkilerimden tutun da giyim tarzıma saçımı nasıl yapacağıma kadar üzerimde baskısı vardı hep onun sorunları onun iş dünyası onun sevdiği şeyler o mutlu olmalı sanki o mutlu olursa herşey güzel olacak gibi baskısını öyle bir yaşamıştım ki o dönemlerde bu benim hayatımda rutin olmuş ve kendim için birşey yapmayı unutmuşum bunu ondan uzaklaşınca çok yoğun gördüm.Şimdi kendim için yaptıklarım arkadaşlarımla geçirdiğim vakit müdahalesiz bir alanım olması beni inanılmaz mutlu etti ben mutlu olunca çocuklarımda mutlu anne hep eğlenceli kendiyle barışık bu çok önemli ve 3 sene olmak üzere bir erkek fikri benim için hala çok itici özgürlüğümü özlemişim...Sizin içinde hayırlı olan gerçekleşsin diliyorum
[/QUOTE]
Calisiyor musunuz?
Cocuklariniz kac yasinda?

Merhaba hanımlar çocuklu olup boşandıktan sonra mutlu huzurlu olanınız var mı acaba , yani iyiki de boşanmışım vs dediğiniz oldu mu düşünceleriniz nedir bu konuda?
Var(dı), halam. Eşi onu aldattığı ve eve doğru düzgün para getirmediği için boşanmışlardı. Halam birkaç yıl sonra çalışmaya başladı, e oğlu da bunu görüp babasının yanlışlarını idrak etmeye başladı. Annesinin güç toplaması sayesinde o da doğruyu yanlışı ayırt edebiliyor yani.

Sorun şu ki, halam aynı adamla yeniden evlendi.

Bir de kuzenim var, onun da eşi ihanet vakasına karıştı. Hatta ayrıldıklarında çocuk neredeyse göbek atıyordu, kuzenim de iki büklüm olmuştu. O da çalışmaya başladı, oğlu şimdi 6 yaşında ve okula gidiyor. Maşallah çok akıllı. Babası olacak herifi anmıyor bile.

Merhaba hanımlar çocuklu olup boşandıktan sonra mutlu huzurlu olanınız var mı acaba , yani iyiki de boşanmışım vs dediğiniz oldu mu düşünceleriniz nedir bu konuda?

Benim iki kız çocugum var. 18 yıllık evliliğim. Aynı adamla 3 kez evlendim. Hep boşandım pişman oldum. Yeniden evlendim. Boşandığım anda hep kendimi suçladım.Her boşanma sebebi aldatma. Hem de öyle böyle değil. Rezalet.. Hayattan korkttum. İki kız çocuguyla ne yapacağım dedim ve çok çok sevdim. O gittiğinde yastığını aylarca yıkamaz onu koklayarak uyurdum. vs.vs.nedenler.. aslında sevdiğim için bahanelermiş o hayattan korkum filan hikayeleri.. iki kız çocuguyla neyaparım ne ederim demeler koca hikayeymiş..Yeterki bir kadın istesin.Neler yapar neler.
Ben bunu çok geç anladım. Şimdi çekişmeli boşanma davası açtım.. Kesin bitirdim..
Tek pişmanlığım ve içimin yandığı şey ahhh ahhh ahhh yıllar önce boşansaydım dedim... Kendimle gurur duymaya başladım. Kendimi çok güçlü hissediyorum.Evlatlarım çok mutlu. Her gün her dakika boşanacağım ve bittiğini düşününce dünyaya yeniden gelmiş yeniden doğmuş gibi hissediyroum kendimi.. Ve ben ibretlik bir vakayım.. Bu kadınlar kulubunde 2014 den bu yana hep aynı konu idi. İnanın tek pişmanlığım daha önce yıllar önce niye boşanıp geri döndüğüm..

Boşanma nedenleriniz gerçekten haklı ve geçerli nedenler ise ,
sonuna kadar mücadele ettiğinize inanıyorsanız,
artık düzeltemiyeceğinize ve hiç birşeyi değiştiremiyeceğinize inanıyorsanız ,
bu evliliği ayakta tutabilecek içinizde bir tane keşkee şunuda yapsam diye hiç birşey kalmadı ise
bu şartlarda boşandı isen yada boşanacak isen ;
ister çocuklu ister çocuksuz olun , ister maddi gücünüz çok, ister az olsun
Boşanmadan asla pişman olmazssınız. Hatta ohhh diyip derin bir nefes alıp yeni hayatınıza başlarsınız.

cocukluktan sartlandırılıyor erkek.. kadın ev ısı yapmaya adam evıne bakmaya.. yetıstırılme tarzı heralde dıyorum cunku sureklı para kazanayım evımı gecındıreyım ı dusundugunden bu da cok yorucu bı sorumlulukmus gıbı geldıgınden yeterınce ıs yapmıs olup gerıde duran cok kısı var. bı romantık cumle durduk yere sarılmak gulumsemek ya da ne bıleyım hadı kalk suraya gıdelım dıye suprız yapmak ıcten gelecek.. yasam kalıtesı para ıllakı bazı seylerı etkıler ama parayla olmayan seylerde var :) ve beklerım bısey yapmasını. tek kısılık olmuyor su gecım olayı da:) bız kocamıza yetelım cocugumuza yetelım .. onun aılesıne yetıselım... mısafır agırlayalım hızmet mızmet.. erkekler daha mı bıkkın bitkin anlamadım:))
benım bunara ek bır de calısma hayatım vardı ;suan bosanma arıfesındeyım bır kız cocugum var esım benı bunda sorumlu tutmustu en son bardagı tasıran noktamız calısmak ozrundasın ben senı bılmem su mahalleden almadım demeseydı onlıne ıs yapıyordum kıımıda bakıyordum evımın temızlıgı ustune yemek v.s ama kendısı ne kızıyla ılgılı ne de bana ev de yardımcıydı

Aynen 😂😂Bu toplumda boşanmak kadına her durumda zor. Kadın bile boşanan kadına kötü bakıyor memlekette.😬 ben boşanan insanları hep takdir ederim.
Bence en cesur insanlar bosanan insanlar
Çünkü en çok niye sorusuna maruz kalanlar
Sürekli ah ah vah vah
Cenaze ciksa bukadar üzülmezler 😂

Bence en cesur insanlar bosanan insanlar
Çünkü en çok niye sorusuna maruz kalanlar
Sürekli ah ah vah vah
Cenaze ciksa bukadar üzülmezler 😂
Ay bide boşanan kadının boşanmış olmasına, kadının yaşadığı acılardan daha çok üzülenler, dul diyenler ya acıyanlar çoğunlukla mutsuz evliliğinde boğulanlar oluyor. Annem boşanırken arayan akrabalar tüm kadınlar çekiyor, herkes dayak yiyor, aldatılıyor. Biz de dayak yedik ama hemen boşanalım demedik dediler. Hepsi de b.k gibi evliliklerinin içinde çürüyüp giden insanlar.

bide şeye hastayım. Evliliğinin bir gününde bile yüzü gülmemiş İnsanın bekar kadınlara acıyıp evlenin demesine 😂 birini bulmaya çalışmasına ya da evlilik nasihatı vermesine 😬

Ay bide boşanan kadının boşanmış olmasına, kadının yaşadığı acılardan daha çok üzülenler, dul diyenler ya acıyanlar çoğunlukla mutsuz evliliğinde boğulanlar oluyor. Annem boşanırken arayan akrabalar tüm kadınlar çekiyor, herkes dayak yiyor, aldatılıyor. Biz de dayak yedik ama hemen boşanalım demedik dediler. Hepsi de b.k gibi evliliklerinin içinde çürüyüp giden insanlar.

bide şeye hastayım. Evliliğinin bir gününde bile yüzü gülmemiş İnsanın bekar kadınlara acıyıp evlenin demesine 😂 birini bulmaya çalışmasına ya da evlilik nasihatı vermesine 😬
Aynen 🤠aslında biz çekiyoruz sende cek
Biz korkagiz sen neden cesursun
Benim arkadasim 9yildir çekiyor sorsan çocuğum icin katlandim der
Yalan ne cocugu
Sirf bosanmis olmamak icn
İnan enisteme ben sokakta görmeye dayanamıyorum okadar iticii
Hergun kavga ama çocuğum var
Sanki cocuk cok huzurlu ortamda büyüyor
Mantigi su bosancaksam niye evlendim
Öleceğiz ama yaşıyoruz
Mantiga gel

Aynen 🤠aslında biz çekiyoruz sende cek
Biz korkagiz sen neden cesursun
Benim arkadasim 9yildir çekiyor sorsan çocuğum icin katlandim der
Yalan ne cocugu
Sirf bosanmis olmamak icn
İnan enisteme ben sokakta görmeye dayanamıyorum okadar iticii
Hergun kavga ama çocuğum var
Sanki cocuk cok huzurlu ortamda büyüyor
Mantigi su bosancaksam niye evlendim
Öleceğiz ama yaşıyoruz
Mantiga gel
Ben en çok mutsuz evlerde büyüyen çocuklara acıyorum. Onlar da bu ortamı görüp böyle büyüyüp bir başkasını mutsuz edip bunu da normal zannedecekler ya da başkası onları mutsuz ettiğinde onlara normal gelecek. Farklı bir şey görmedi ki onlar da.

Öyle bir başlık ve konu ki sanki boşanmak tercih meselesi gibi yazılmış?

Yani duruma göre bosanacaksaniz bosanmayin lütfen.

Onlar ya '' Sinek kadar da olsa, kadının başında bi erkek bulunacak '' zihniyetinde ebem karı fikirli kadınlar ya da, kendi yapamadıklarını yapan kadınları görünce hasedi kendini orta yerinden yaran fesat tipler.

Onlar ya '' Sinek kadar da olsa, kadının başında bi erkek bulunacak '' zihniyetinde ebem karı fikirli kadınlar ya da, kendi yapamadıklarını yapan kadınları görünce hasedi kendini orta yerinden yaran fesat tipler.
Ahhh rahmetli ninem gelinden çekince hep kocasını hatırlayıp kızım "Harman kadar evin olacağına 🐓 horoz kadar kocan olsun "derdi❤️❤️❤️

Canım benim rahmet okuyun kız ruhuna eşini severdi tabi o😪

Evle ilgisi hiç yok çocuklarıyla da ilgilenmiyor hiç okulunu bile, sanki evde ben ve çocuklarım yaşıyoruz bu şekilde nereye kadar katlanacağım tek başıma bir evlilik benimkisi
O halde boşanmaktan korkmak neden ?

Var da yalnızız kardes. İnsan ampul değişeseck damacana su tasıyacak erkek istiyo evde. Sarılıp uyumayı ozledım ya . 12 yıl oldu cocuk buyudu. Tam sevgılı bulam artık dedım pandemı cıktı buldugumla da gorusemedık koptuk bu aralar. Gercı dun bagır cagır bırı kavga ettı kocasıyla bugun de sabah yıne biri evden kovdu kocasını agladı bagırdı. Bız kahvaltı yapıyoduk kızımla birbirimize bakıp müziğin sesini actık. 10 yıldır kavga olmadı bu evde. Neyse gidip cevızlı kek yapmıstım cay demleyıp kızımla film izleyeyim.

Ahhh rahmetli ninem gelinden çekince hep kocasını hatırlayıp kızım "Harman kadar evin olacağına 🐓 horoz kadar kocan olsun "derdi❤️❤️❤️

Canım benim rahmet okuyun kız ruhuna eşini severdi tabi o😪
Allah rahmet eylesin. 💖Sizin hikayede rahmetli olmuş bir eş var ama. Hayatı zindan eden bi herif yok.

Back
X