• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklu talip

Evi var düzeni yok , çocuk neden perişan olacak hiç anlamadım.

Normal şartlarda kırk yaşında insan eşi vefat edince alır çocuğunu geçer evine , demek ki bir kadın olmadan bunları yapamıyor, sorun bu sorumluluk alamaması.

Yine eski kv bakar , bakıcı tutulur çözüm mü yok ,normal mi çocuğu bahane ederek onlara yaşamak , ne zaman vefat etmiş eşi?

İstiyorsanız görüşün elbette ama ben beğenmedim bu adamı.

Adam 8 yaşındaki çocukla tek yaşayamamış, perişan olacakmış yaşasa. Bunun ne demek olduğunun farkındasınız değil mi? Gitmiş ölen eşinin anne babasıyla yaşıyor. O kadar tek başına ev ve çocuk sorumluluğu almaktan uzak.
Onlar da yükünden bıkmış evlendirmeye çalışıyorlar. Nöbetli iş, sonrası sizin düzen kurmanızı, hizmet etmenizi bekleyen koca ve 10 yaşındaki oğlu. Tablo çok belli ve hiç acabalık değil.
şimdi bana kızacaksınız -ben de k.valide k.pederi ile yaşamayı mükemmel görmüyorum ama

çocuğu olan bekar adam eve bakıcı kadın nasıl alacak?
herkes aynı mahallede yaşıyor diyor
sanırım küçük bir yer burası

ya adamın kendi annesi varsa evde bekar ablası gelecek yanlarına- belki yoktu ya da müsait değillerdi
ya da değilse söyler misiniz anadoluda dul ve daha yaşı 40 bile olmayan genç bir adam eve -kadın- bakıcı nasıl bulur?
mesela kendi memleketim için söylüyorum
imkansız.
bulamaz. eşi ölüp küçük çocuğu olan herkes de koştur koştur evlendi zaten. ya hemen evlenecekti ya da işte böyle tuhaf anneli k.valideli düzen olacaktı. erkek kalitemiz kapasitemiz bu, bayılsak da bu. bayılmasak da bu.

arkadaşlar çalışan kadınlar evde kalacak bakıcı bulamıyor (yabancı uyruklu olanlar hariç- ki yabancı kadın bulsa zaten o kadın şimdiye nikahı çoktaaan kıydırmış olurdu, neyse)
çocuğa bakan teyzeler diyor çocuğu bana getirin
yani adam çocuğunu okuldan alacak bir teyzenin evine bırakacak sonra kendi işine geri gidecekti filan, akşam işi çıkacak ne yapacak çocuğu yataktan mı kaldıracak? yoksa gidip k.valideyi mi alıp gelecekti?

bunu yapacak pek bir adam yok şimdi kimse kimseyi yemesin...ayrıca yemek temizlik yapacak, çocuğa ödev yaptıracak ayrı ayrı 2-3 tane kadın lazım olacaktı adama :D %99 ihtimalle bu işlerin hiçbirini yapmıyordur.

+ bunlar aile işi yapıyormuş
yani saçma sapan saatlerde beton dökmeye, mal indirilirken başında durmaya, arıza çıkaran bir makineye, birbirine bıçak çeken işçilerin arasını bulmaya (kimse nnee demesin inşaat işleri böyle) filan gidiyor olma ihtimalleri oldukça yüksek

tamam a101 kasiyeri gibi her sabah gidip 8de dükkan açmıyordur ama kendi işinde çalışanların da genelde saatleri uzundur ve en önemlisi düzensizdir.

ha konu sahibi adama yemek temizlik yapıp ona bir düzen vermeye razıysa
buna karşılık benim de çocuğum olsun diyorsa kendi bileceği şey tabi ki, neticede bu ülkede çoğu evlilikte olan bu.
burada esas konu bu sırada adamın ilk çocuğu ne olacak onlarla mı yaşayacak?

şimdi bana kızacaksınız -ben de k.valide k.pederi ile yaşamayı mükemmel görmüyorum ama

ya adamın kendi annesi varsa evde bekar ablası gelecek yanlarına- belki yoktu ya da müsait değillerdi
ya da değilse söyler misiniz anadoluda dul ve daha yaşı 40 bile olmayan genç bir adam eve -kadın- bakıcı nasıl bulur?
imkansız.
bulamaz. eşi ölüp küçük çocuğu olan herkes de koştur koştur evlendi zaten. ya hemen evlenecekti ya da işte böyle tuhaf anneli k.valideli düzen olacaktı. erkek kalitemiz kapasitemiz bu, bayılsak da bu. bayılmasak da bu.

arkadaşlar çalışan kadınlar evde kalacak bakıcı bulamıyor (yabancı uyruklu olanlar hariç- ki yabancı kadın bulsa zaten o kadın şimdiye nikahı çoktaaan kıydırmış olurdu, neyse)
yani adam çocuğunu okuldan alacak bir teyzenin evine bırakacak sonra kendi işine geri gidecekti filan, akşam işi çıkacak ne yapacak çocuğu yataktan mı kaldıracak? yoksa gidip k.valideyi mi alıp gelecekti?

bunu yapacak pek bir adam yok şimdi kimse kimseyi yemesin...ayrıca yemek temizlik yapacak, çocuğa ödev yaptıracak ayrı ayrı 2-3 tane kadın lazım olacaktı adama :D %99 ihtimalle bu işlerin hiçbirini yapmıyordur.

yani saçma sapan saatlerde beton dökmeye, mal indirilirken başında durmaya, arıza çıkaran bir makineye, birbirine bıçak çeken işçilerin arasını bulmaya (kimse nnee demesin inşaat işleri böyle) filan gidiyor olma ihtimalleri oldukça yüksek

tamam a101 kasiyeri gibi her sabah gidip 8de dükkan açmıyordur ama kendi işinde çalışanların da genelde saatleri uzundur ve en önemlisi düzensizdir.

buna karşılık benim de çocuğum olsun diyorsa kendi bileceği şey tabi ki, neticede bu ülkede çoğu evlilikte olan bu.
Eee yine kv de baksın diye de yazmışım oraya , 40 yaşında ayrı evi olan adamın iki yıldır kayınaile evinde kalması size normal geliyorsa bir şey diyemem benim için çok tuhaf, çocuk yine bakılsın adamın işi ne o evde yani üstelik kayınaile de bıkmış evlendirelim seni demişken.

Ben akşam yemeği yiyip evlerine geliyorlar sanıyordum baba oğul temelli yerleştiklerini yeni ögrendim.Çocuğun teyzesi de yakında oturuyor oda ilgileniyormuş.Adamın anne babasını sordum onlar neden gelip kalmıyor diye köyde yaşıyorlarmış hayvanları filan varmış.Durum bana da belli yönlerden garip geliyor size geldiği gibi.

Eee yine kv de baksın diye de yazmışım oraya , 40 yaşında ayrı evi olan adamın iki yıldır kayınaile evinde kalması size normal geliyorsa bir şey diyemem benim için çok tuhaf, çocuk yine bakılsın adamın işi ne o evde yani üstelik kayınaile de bıkmış evlendirelim seni demişken.
yok ben de ideal bir durum olarak görmüyorum, ya da "na yapsın adamcağız" da demiyorum
"adam kendi başına yaşayıp çocuk bakamaz" (ama buna neden şaşıyoruz ki çoğu erkek yapamaz, sanki çok anormal!) bundan dolayı da " tuhaf da olsa böyle bir düzen kurmuş" diyorum.

bir de niyet neydi bilmiyoruz ki. bir sürü senaryo olabilir.

belki sadece birkaç ay kalacaklardı?

belki çocuğu yedirip uyutamıyordu bile?

8 yaşındaki çocuğun belli saatte yatıp kalması lazım. adam çocuğa akşam yemek yedirmeyi ve uyutmayı (saatinde, huzurlu şekilde) beceremiyorsa mesela, nasıl ayrı evde kalacaklardı?

şuraya gelip 8 yaş çocuğu olan anneler bi tekmil verse keşke, kaçınızın eşi saat 6da çocuğu alıp çocuğa ödev yaptırıp yemeğini yedirip, uyutup, çantasını hazırlayıp, sabah yedirip giydirip beslenmesini koyup okula götürebilir?
e peki nasıl olacaktı? k.valide her sabah 7de bunların evine gelip bu işleri de mi yapacaktı?

belki o sırada bakıcı filan aradılar -ama aradılarsa bile bulamamışlardır

belki adam cidden o kadar kendi başına yaşama özürlü ki k.valide k.peder kendi evinizde yaşayın 1 olmaz 2 olmaz ama yaptıkça alışırsınız dedi ama adama yemedi.

belki k.peder k.valide başta kızımınızın emaneti dedi, büyük laf dedi, kalın burada asla gitmeyin dedi. ama şimdi zor geliyor artık...

kimbilir hangisi?

Adamın evi var dubleks benim üst katım.Evlenirsem üst kata taşınıcam.
Ya kusura bakma da parça parça ilave ediyosun konuya kimse görmüyo. Miden nasıl alacak daha 2 sene önce vefat eden yüzyüze baktığın komşunun kocasıyla evlenip bir de kadının evine yerleşmeyi?
Adamın zaten diğer bütün olumsuzluklarını yazdık mesajlarda. Hala istiyorsan için alıyorsa git evlen ne diyelim

yok ben de ideal bir durum olarak görmüyorum, ya da "na yapsın adamcağız" da demiyorum
"adam kendi başına yaşayıp çocuk bakamaz" (ama buna neden şaşıyoruz ki çoğu erkek yapamaz, sanki çok anormal!) bundan dolayı da " tuhaf da olsa böyle bir düzen kurmuş" diyorum.

bir de niyet neydi bilmiyoruz ki. bir sürü senaryo olabilir.

belki sadece birkaç ay kalacaklardı?

belki çocuğu yedirip uyutamıyordu bile?

8 yaşındaki çocuğun belli saatte yatıp kalması lazım. adam çocuğa akşam yemek yedirmeyi ve uyutmayı (saatinde, huzurlu şekilde) beceremiyorsa mesela, nasıl ayrı evde kalacaklardı?

şuraya gelip 8 yaş çocuğu olan anneler bi tekmil verse keşke, kaçınızın eşi saat 6da çocuğu alıp çocuğa ödev yaptırıp yemeğini yedirip, uyutup, çantasını hazırlayıp, sabah yedirip giydirip beslenmesini koyup okula götürebilir?
e peki nasıl olacaktı? k.valide her sabah 7de bunların evine gelip bu işleri de mi yapacaktı?

belki o sırada bakıcı filan aradılar -ama aradılarsa bile bulamamışlardır

belki adam cidden o kadar kendi başına yaşama özürlü ki k.valide k.peder kendi evinizde yaşayın 1 olmaz 2 olmaz ama yaptıkça alışırsınız dedi ama adama yemedi.

belki k.peder k.valide başta kızımınızın emaneti dedi, büyük laf dedi, kalın burada asla gitmeyin dedi. ama şimdi zor geliyor artık...

kimbilir hangisi?
Valla kafamda milyon tane senaryo üretip yorum yapamam , ne yazıldıysa ona yorum yaptım, inşaat şirketi olan insanlar bunlar zor olmasa gerek altlı üstlü ya da yan yana daireler bulmak.

Elbette torun kızının emaneti kimse aksiniz iddia edemez zaten o noktada size katılıyorum iyi akşamlar.

Merhabalar ben daha önce bir evlilik yaptım çocuğum yok 42 yaşındayım.
Ortak tanıdığımız olan eşi vefat etmiş 10 yaşında bir oğlu olan bir talip var.Adamı 6-7 yıldır tanıyorum işinde gücünde efendi bir adam.
Aklım çok karışık kızlar fikirlerinizi merak ediyorum🤗
Yanlış anlamayın ama 10 yaşında annesini kaybetmiş bir oğlan çocuğu önünde ergenlik lise yılları heyecanları kavgaları vs kısacası çocukluğunu bilmediğiniz birisinin direkt İlk ve orta ergenlik kısmında anne rolü üstlenmeniz beklenecek . Tek iyi yönü kız çocuğu kadar babasını sizden kıskanacağını düşünmüyorum genelde oğlanlar daha mesafeli babaya karşı ikincisi bu evliliği sırf işinde gücünde diye mi hazır bir düzeni var diye mi istiyorsunuz çünkü kalp bu heyecan duymak arzulamak paylaşım yapmak ister bilemiyorum fikren zayıf geldi bana bu konu hakkınızda hayırlısı olsun

Ya kusura bakma da parça parça ilave ediyosun konuya kimse görmüyo. Miden nasıl alacak daha 2 sene önce vefat eden yüzyüze baktığın komşunun kocasıyla evlenip bir de kadının evine yerleşmeyi?
Adamın zaten diğer bütün olumsuzluklarını yazdık mesajlarda. Hala istiyorsan için alıyorsa git evlen ne diyelim
Ben evli bir çifti ayırmadım hanımefendi.Olumsuzlukla ilgili yazılan fikirleri dikkate aldığım için bu konuyu açtım zaten.Ben ortada mide almayacak bir olay görmüyorum.Genel olarak olumsuz baktığımı söyledim zaten şuan evlenme gibi bir durum söz konusu değil.Ama olsa da bunda abes bir durum yok.

imkansız.

İnşaat işi yapıyorlarsa aynı bina, yan daire gibi alternatifleri de olurdu. Torunla yine anneanne ilgilenirdi babanın yokluğunda bunda bir beis yok ama 2 yıldır kayınvalide, kayınpederle yaşayıp yine onların bulacağı bir kadınla evlenecek erkek için nereden baksam olumlu bir taraf bulamıyorum.

Yanlış anlamayın ama 10 yaşında annesini kaybetmiş bir oğlan çocuğu önünde ergenlik lise yılları heyecanları kavgaları vs kısacası çocukluğunu bilmediğiniz birisinin direkt İlk ve orta ergenlik kısmında anne rolü üstlenmeniz beklenecek . Tek iyi yönü kız çocuğu kadar babasını sizden kıskanacağını düşünmüyorum genelde oğlanlar daha mesafeli babaya karşı ikincisi bu evliliği sırf işinde gücünde diye mi hazır bir düzeni var diye mi istiyorsunuz çünkü kalp bu heyecan duymak arzulamak paylaşım yapmak ister bilemiyorum fikren zayıf geldi bana bu konu hakkınızda hayırlısı olsun
Heyecan duymak arzulamak bunlar ilişki içinde oluşur.Şuan ortada bir ilişki olmadığı için bu yönde nasıl bir ilerleme olur bende bilmiyorum.

Heyecan duymak arzulamak bunlar ilişki içinde oluşur.Şuan ortada bir ilişki olmadığı için bu yönde nasıl bir ilerleme olur bende bilmiyorum.
Ben de onu söylemek istemiştim aslında yani ortada bir duygu yokken tamamen mantık üzerinden gidiyorsunuz. Hadi onay verdiniz diyelim karşı taraf belli ki evi çekip çevirecek hayatına arkadaş olacak çocuğunun gözünde anne figürü olacak birisini arıyor tüm bunlara hazır mısınız

Ben de onu söylemek istemiştim aslında yani ortada bir duygu yokken tamamen mantık üzerinden gidiyorsunuz. Hadi onay verdiniz diyelim karşı taraf belli ki evi çekip çevirecek hayatına arkadaş olacak çocuğunun gözünde anne figürü olacak birisini arıyor tüm bunlara hazır mısınız
Ben bu tarz evliliklerde de insanların mutlu olduğunu gözlemliyorum.Evliliğin yöntemi ile başarısı arasında net bir korelasyon yoktur.Sadece çocuk olayı zorlayıcı olur o konu endişeye sebep oluyor.

Cansın sen ya.Hepsinin acısını gün gün biliyorum.Kimse böyle olsun istemezdi elbette adam da genç tekrar evlenmesi gerekiyor.Aile beni çok seviyor özellikle KP benim kızım öldü trendy benim kızım diyor her yerde.Hayırlısı neyse o olsun diyorum.
Hanımefendi şöyle genel okudum maalesef size tezgah kurulmuş gibi bu beyfendi sizi yıllardır tanıyor zaten komşunuzmuş eşi vefat ettikten sonra eşinin ailesiyle beraber yaşıyor kalıyor ve eşinin ailesi sizi uygun gördükleri rahmetli kızlarının yerini alabileceğinizi düşündükleri için beyfendinin aklına sizi sokuyor yani ben açıkçası hiç samimi bulmadım bu durumu siz 42 yaşında çocuksuz hanım olarak çöpsüz üzümsünüz yanlış anlamayın lütfen bu yaştan sonra çocuk istemez zaten bizim toruna bakar analık eder diye bile düşünmüş olabilirler yani olumsuz senaryo düşünmek zorundasınız ileride bu çocukla bir çatışma yaşadınız diyelim karşınıza dikilecek kişi sayısı en az 3 dede nine baba bilemiyorum bence uzak durun

Ben bu tarz evliliklerde de insanların mutlu olduğunu gözlemliyorum.Evliliğin yöntemi ile başarısı arasında net bir korelasyon yoktur.Sadece çocuk olayı zorlayıcı olur o konu endişeye sebep oluyor.
Gerçekten öyleherkesin mutluluk kavramı farklı . Burda beyfendi açısından çok daha mantıklı sizin açınızdan ise riskli hayırlısı olsun

Gerçekten öyleherkesin mutluluk kavramı farklı . Burda beyfendi açısından çok daha mantıklı sizin açınızdan ise riskli hayırlısı olsun
Riskli olduğunu düşünüyorum o yüzden her yönüyle konuşalım istedim.Çocuk istemeyen bir insanla bekar bile olsa evlilik düşünmem çocuk fikrinden kendim vazgeçmedikçe.

Riskli olduğunu düşünüyorum o yüzden her yönüyle konuşalım istedim.Çocuk istemeyen bir insanla bekar bile olsa evlilik düşünmem çocuk fikrinden kendim vazgeçmedikçe.
Etraflıca konuşup görüştükten sonra umarım en doğru kararı alırsınız ve umarım çok mutlu olursunuz

Merhabalar ben daha önce bir evlilik yaptım çocuğum yok 42 yaşındayım.
Ortak tanıdığımız olan eşi vefat etmiş 10 yaşında bir oğlu olan bir talip var.Adamı 6-7 yıldır tanıyorum işinde gücünde efendi bir adam.
Aklım çok karışık kızlar fikirlerinizi merak ediyorum🤗
Bence olabilir ama şöyle.
Bende boşanıyorum çocuğum yok. Yaş 38. 50 yaşından önce tekrar evleneceksem:
  • Adam çocuk isteyecek yoksa evlenmeyi düşünmüyorum. Hele onun çocuğu varsa benim hiç çocuğum olmayacaksa olmaz.
  • Diyelim adamın önceki evliliğinden çocuğu veya çocukları var. Benden de çocuk istedi. Diğer çocuklarına ne yapmışsa benim çocuğuma da yapacak. Atıyorum onlar özel okula gidiyorsa benim çocuğum da özel okula gidecek yoksa olmaz. İmkanları tüm çocuklara eşit olacaksa olur.
  • Eski eşiyle mesafeli olacak ben kıskanç biriyim yoksa olmaz.
  • Eski eşine ne yapmış ise bana da benzerini yapacak. Tamı tamına aynısını yapamasa niyeti benzer olacak. Misal onu tatile otele götürdü ise evlilikte beni de otele götürecek. İlla aynı tatil köyü vs gerek yok.

Bunlar olursa çocuklu bir adamla evlenebilirim. Belli yaştan sonra çocuksuz birini bulmak zor. Ama eğer 50 yaşında değilsem, yumurta rezervim var ise benden çocuk istemezse olmaz. Kabul etmem. O çocuk duygusunu tatmış olacak, bende 50 yaşında değilsem anne olmak isterim. 50 yaşını geçersem evlenmeyi düşünmüyorum.

Konu sahibi bence deneyin ama çocuk istiyor mu? Maddi şartları bir çocuğa daha okey mi? İlk çocuğuna verdiği imkanları sizin çocuğunuza da verir mi? Çekirdek aile olarak oturacak mısınız? Bunlar bence önemli. Bunların cevapları hayır ise bence tekrar riske gerek yok. Çünkü bunlar olmayacaksa büyük ihtimal mutsuz olup boşanırsınız.

Son düzenleme:
40 yaşında.Adam kayınbabasıyla birlikte çalışıyor inşaat şirketleri var.Eşi vefat ettiğinden beri kayınvalidesi ve kayınpederi ile yaşıyor.Evlendirmek isteyende onlar birazda zor durumdalar bu birlikte yaşamadan dolayı.

Ailesi basindan mi atmaya calisiyor?

Çocuksuz olanlarında başka sorunları oluyor.Şu bir gerçek benim yaşıma denk olan adamlar evli çocuklu.Boşanmış biri var mesela işyerimde evlilik ve çocuk istemiyor.Ne istediğini hepimiz anladık muhtemelen.Ama ben günübirlik heyecan istemiyorum onları zaten gençlikte yaşadım.
Yani evet 40 yaş sonrası genelde çocuklu oluyor ama en azından erken evlenip çocuklarının yaşları büyük olanlarda oluyor o da kısmet.10 yaşında erkek çocuğu ve ergenliği yakın zor bir dönem.Adamın halen kv ve kp ile birlikte yaşaması,çocuk için de olsa kişiliğiyle ilgili büyük soru işaretleri iyi değerlendirin,tartın biçim

Back
X