Bizimkileri doktorumuz yapmıştı. 2 ve 4. Aylarda yapılıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Fiyatı da 140₺ civarıydı.
Evet evet teki 140. Menenjit 150 diye hatırlıyorum ben ama yanılıyor da olabilirim.Tek kürü 140 gibiydi sanırım. 2 kür olarak biz 280 yada 290 gibi birsey odemistik.
Menenjiti hatırlayamadım ama o da yine 300 küsür gibi bir rakamdi.
Evet evet teki 140. Menenjit 150 diye hatırlıyorum ben ama yanılıyor da olabilirim.
Tek kür menenjit. O kadar para versem unutmazdım sanırımMenenjit de büyük ihtimal tek kürü 150 dir.
Yada o tek seferde mi yapılmıştı.
Nasıl unutmuşum hemen şaşırdım kendime.
Ama 300 küsür gibiydi o da tek seferde olsa da.
Barış Arduç küçükken yapılmayan verem aşısı yüzünden verem olmuştu geçenlerde bi zarar yoktur olsa niye yapılsın ki zaten sadece yanlış aşı yaptırılmamalı ben iki çocuğuma da düzenli yaptırdımDegerli arkadaslarim. Her zamanki gibi yine tavsiyenize ihtiyacim var. Umarim esirgemezsiniz? Yurt disinda oturuyorum yeni dogulmus bebegime hic bir asiyi zararli oldugunu dusunup yaptirmadim. Ama baska bebek vakalarini duyunca yapturmalimiyim diye teredtut icerisindeyim? Yaptiranlar oldumu? Siz ne dusunuyorsunuz? Yaptirsam mi yaptirmasammi?
Kendi kendine nasıl böyle bir karara vardın ki? Aşının zararlı olduğu konusunda..Degerli arkadaslarim. Her zamanki gibi yine tavsiyenize ihtiyacim var. Umarim esirgemezsiniz? Yurt disinda oturuyorum yeni dogulmus bebegime hic bir asiyi zararli oldugunu dusunup yaptirmadim. Ama baska bebek vakalarini duyunca yapturmalimiyim diye teredtut icerisindeyim? Yaptiranlar oldumu? Siz ne dusunuyorsunuz? Yaptirsam mi yaptirmasammi?
Rota, Menenjit bunlari da yaptırdım ben.
Salgın Hastalıklar o kadar yaygın ki,
Eskiden çocuklar aşı yokluğundan kaybediliyordu.
Bir de bu açıdan düşünmek gerekir.
annem çocuk felci aşısı olmadığı için çocuk felci geçiriyor ve bir bacağı felçli.
görümcemin bebeği boğmaca aşısı olmadığı için 10 aylık boğmaca oluyor ve beraberinde birsürü hastalık baş gösterdi 2 gün yoğunbakımda yattı ama kaybettik maalesef..
babamın kuzeni verem aşısı olmadığı için veremden hayatını kaybetti.
aşılar bence iyi ki var ve yaptırılmalı..
ben menenjit sonrası hidrosefali hastası oldum ve ucuz yırttım diyebilirim. birçoğunda zihinsel, fiziksel izler bırakabiliyor. 2 yaşındaki oğluma yaptırmayı planlıyorum menenjiti de..
Menenjit ne yaptırdım menectra ya da nimenrix mi, Kadir Tuğcu bunlar için koruyucu değil b grubu menenjit için
Bexsero varmış oda Türkiyede yok gelmesini bekliyorum
Ben 3-4 ay önce bir migren atagı yaşadım ve o günden sonra farkettim ki
hafızam ile ilgili sorunlarım var.
Niye yazdım bunu, gercekten hatırlamıyorum hangi aşı yapıldıgını.
Hatta dün gece onu düşündüm taktım kafaya, tek kür mü 2 kür müydü onu bile hatırlamıyorum.
Bexsero türkiye de yoksa diger ikisinden biridir mutlaka
Ben 2 ayrı çocuk doktoruyla görüştüm kendi doktorumuz dısında 3 üde yaptır deyince yaptırdım.
Benimkide 22 aylık hangisini yaptiracaksin
Bende karar veremedim işte kadir Tuğcu öldürücü olan menenjit türüne karşı o iki aşının koruyuculuğu yok diyo bexseroda ne zaman gelir bilemedim pfff
Bende karar veremedim işte kadir Tuğcu öldürücü olan menenjit türüne karşı o iki aşının koruyuculuğu yok diyo bexseroda ne zaman gelir bilemedim pfff
bana da dr dedi ki. misal 10 nedenden dolayı menejit oluyorsa çocuklar bu aşılar 5 den korur. diğer 5 hala için risk devam eder..
senin dediğin aşıyı da sordum eczacı arkadaşa ben onu duymadım yok o dedi. iki tane aşı var şimdi ikisi de ithal. ben çocuğuma onlardan birini yaptırdım. fark etmez karar senin dedi. şu an eczane de değilmiş ama fiyatı 150 lira gibi bişeydi dedi..Bexseroyu bi araştır derim, bulduklarımızı paylaşalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?