Aşı yaptırmamak olurmu hiç. Özellikle bir ülkede zorunlu tutulan aşılar yaptirılmalı. Zorunlu aşı demek o hastalık la ilgili risk bölgesinde siniz demektir. Aşı yapmayarak hem çocuğunuzu tehlikeye atıyor hemde bulaşıcı ve tehlikeli hastalıkları çevreye yaymak gibi bir taşıyıcı olmuş oluyor sunuz.Degerli arkadaslarim. Her zamanki gibi yine tavsiyenize ihtiyacim var. Umarim esirgemezsiniz? Yurt disinda oturuyorum yeni dogulmus bebegime hic bir asiyi zararli oldugunu dusunup yaptirmadim. Ama baska bebek vakalarini duyunca yapturmalimiyim diye teredtut icerisindeyim? Yaptiranlar oldumu? Siz ne dusunuyorsunuz? Yaptirsam mi yaptirmasammi?
Aşı yaptırmamak olurmu hiç. Özellikle bir ülkede zorunlu tutulan aşılar yaptirılmalı.Degerli arkadaslarim. Her zamanki gibi yine tavsiyenize ihtiyacim var. Umarim esirgemezsiniz? Yurt disinda oturuyorum yeni dogulmus bebegime hic bir asiyi zararli oldugunu dusunup yaptirmadim. Ama baska bebek vakalarini duyunca yapturmalimiyim diye teredtut icerisindeyim? Yaptiranlar oldumu? Siz ne dusunuyorsunuz? Yaptirsam mi yaptirmasammi?
Yasadiginiz ulkenin size yapilmali dedigi butun asilari yaptirin. Ben de yurtdisindayim ve bebegim 10 aylik, gereken butun asilarini yaptirdim.Degerli arkadaslarim. Her zamanki gibi yine tavsiyenize ihtiyacim var. Umarim esirgemezsiniz? Yurt disinda oturuyorum yeni dogulmus bebegime hic bir asiyi zararli oldugunu dusunup yaptirmadim. Ama baska bebek vakalarini duyunca yapturmalimiyim diye teredtut icerisindeyim? Yaptiranlar oldumu? Siz ne dusunuyorsunuz? Yaptirsam mi yaptirmasammi?
nasıl yaptırmazsın yaaa neye güvenerek hemen yaptır yazık günah bebeğine sen mi zararlı olup olmadıgına karar verecek kişisin bütün herkes yaptırırkenDegerli arkadaslarim. Her zamanki gibi yine tavsiyenize ihtiyacim var. Umarim esirgemezsiniz? Yurt disinda oturuyorum yeni dogulmus bebegime hic bir asiyi zararli oldugunu dusunup yaptirmadim. Ama baska bebek vakalarini duyunca yapturmalimiyim diye teredtut icerisindeyim? Yaptiranlar oldumu? Siz ne dusunuyorsunuz? Yaptirsam mi yaptirmasammi?
benim görümcemde hamileyken ilk aşımı yaptırdım bebeğim ondan düştü diyor ama ben doktorlara soruyorum her gidişimde öyle bişey olmaz diyorlar bnm aşımda martta...Sadece şu örneği vereceğim çok güzel bir örnek facebookta da dolaşıyor görebilirsiniz. Çiçek hastalığı mortalitesi yani öldürücülüğü çok yüksek olan hastada yaşasada sekel bırakan bir hastalıktı. Dünya çapında yürütülen aşı kampanyaları......Vs ile tüm dünyada ortadan kaldırıldı ki bu bile aşının ne kadar önemli olduğunu gösterir. Elbette her ilacın ve sağlık girişiminin komplikasyonu olabileceği gibi aşılarında var ancak kar zarar oranına bakıldığında bunların bir manası olmuyor. Bende Doktorum kızımada tüm aşıları yapıldı lütfenn şu aşı yaptırmama gafletine düşmeyin.
+1Türkiyede kızamık görülmezdi.şimdi suriyeden gelen göçmenlerden dolayı kızamık salgını başladı.buna benzer bir sürü hastalık tabi.bu riski göze alıyor musun.mesela hepatit b olursa çocuğunuz ilerde,sonrasında hepatitin karaciğer sirozuna neden olduğunu biliyor musunuz...ayrıca mesela çocuğunuz büyüdü ve hamile kaldı,ve kızamıkçık hastasıyla temas etti,onun bebeğinin sakat doğacağını biliyor musunuz...bence şimdi çok bilmişlik taslayıp aşının zararlarını okuyacağınıza,aşı olmazsa ne oluru okuyun nokta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?