cocuklu ve bebekli butun anelerden asi tavsiyesi ricayla arzulaniyor!!!

Aşı yaptırmamak olurmu hiç. Özellikle bir ülkede zorunlu tutulan aşılar yaptirılmalı. Zorunlu aşı demek o hastalık la ilgili risk bölgesinde siniz demektir. Aşı yapmayarak hem çocuğunuzu tehlikeye atıyor hemde bulaşıcı ve tehlikeli hastalıkları çevreye yaymak gibi bir taşıyıcı olmuş oluyor sunuz.

Bakın son yıllarda türkiyede multeci artışı ile çocuk felci vakaları görüldü. Ve aşı olan çocuklarımız dahi tekrar bu aşıyı oldu. Yani hastalık bir kere baş gösterir ise değil çocuğunuz çevrenizi de tehlikeye atıyor sunuz.

Mesela ağız yolu ile verilen aşıların çocuğu koruma dışında tuvaletini yaptığı kanalizasyon ve bezinin atıldığı çöpleri dahi bu hatalığın yayılmaması için koruduğunu okumuştum bir doktorun makalesinde.

Mutlaka yaptırın. Sonra ah vah para etmez. 30 yaşındayım tüm aşılarım yapılmış çocukken ve çok sagliklıyım

Aşı yaptırmamak olurmu hiç. Özellikle bir ülkede zorunlu tutulan aşılar yaptirılmalı.

Zorunlu aşı demek o hastalık la ilgili risk bölgesinde siniz demektir. Aşı yapmayarak hem çocuğunuzu tehlikeye atıyor hemde bulaşıcı ve tehlikeli hastalıkları çevreye yaymak gibi bir taşıyıcı olmuş oluyor sunuz.

Bakın son yıllarda türkiyede multeci artışı ile çocuk felci vakaları görüldü. Ve aşı olan çocuklarımız dahi tekrar bu aşıyı oldu. Yani hastalık bir kere baş gösterir ise değil çocuğunuz çevrenizi de tehlikeye atıyor sunuz.

Mesela ağız yolu ile verilen aşıların çocuğu koruma dışında tuvaletini yaptığı kanalizasyon ve bezinin atıldığı çöpleri dahi bu hatalığın yayılmaması için koruduğunu okumuştum bir doktorun makalesinde.

Mutlaka yaptırın. Sonra ah vah para etmez. 30 yaşındayım tüm aşılarım yapılmış çocukken ve çok sagliklıyım

Ben de hepsini ve fazlasını yaptırdım korka korka. Yaptırmama riskini göze alamazdım.

Hepimiz ası olduk. Kimse sormadi aşı olmak ister misin diye okula gelir yapar giderlerdi ustelik bigun onceden haber bile vermezler kacmayalim diye. Ben bi zararini gormedim. Salgin hastaliklara davetiye cikariyorsunuz. Salgin hastaliklarin zararini, kac kisiyi öldürdüğünü tarih derslerinde bile görüyoruz yapmayin lütfen

Yasadiginiz ulkenin size yapilmali dedigi butun asilari yaptirin. Ben de yurtdisindayim ve bebegim 10 aylik, gereken butun asilarini yaptirdim.

Tibbi egitiminiz yoktur muhtemelen, uzman da degilsiniz sanirim, nasil bu sekilde 1-2 google arastirmasi yapip ya da bir seyler okuyup asilari yaptirmama karari aliyorsunuz anlayamiyorum. Karariniza saygi duyuyorum ama ben bu kadar cesur davranamazdim.

var mi yaptirip yaptirmama sansiniz?bende yurtdisindayim ama kafama gore asi yaptirmam diyemedik.
biz sadece 2 asisini yaptirmak istemedik oglumun ve doktorumuz resmen esimle kavga edecekti bu yuzden.
bence riske atiyorsunuz cocugunuzu.
yaptirin asilarini.

Nasıl yanı k vitaminide mi yaptirmadin en kısa zamanda gidin yaptırın aşılar bağışıklık sistemine savaşmayı öğretiyor çocuğunuzu Koruyun

Aşı yaptırın lütfen.. Biraz kendiniz de gözlemlereseniz görürsünüz şimdiki çocuklar çocuklu hastalıkların çoğunu geçirmiyor bu aşılar sayesinde. Bende gecirmemisim kızamık vs. Bu hastalıklardan ölen çocuklar var zamanın da ası olmadığı için.
Ve eğer gücünüz var ise paralı aşıları da vurdurun. Devir eski devir değil tabi ama hastalıkların çözümü varken neden kacıyoruz ki o çözümden?

nasıl yaptırmazsın yaaa neye güvenerek hemen yaptır yazık günah bebeğine sen mi zararlı olup olmadıgına karar verecek kişisin bütün herkes yaptırırken

benim görümcemde hamileyken ilk aşımı yaptırdım bebeğim ondan düştü diyor ama ben doktorlara soruyorum her gidişimde öyle bişey olmaz diyorlar bnm aşımda martta...

İki oğlumada her aşıyı yaptırdım ve yaptırıyorum.
Bence yaptırmak yaptırmamaktan daha sağlıklı

Türkiyede kızamık görülmezdi.şimdi suriyeden gelen göçmenlerden dolayı kızamık salgını başladı.buna benzer bir sürü hastalık tabi.bu riski göze alıyor musun.mesela hepatit b olursa çocuğunuz ilerde,sonrasında hepatitin karaciğer sirozuna neden olduğunu biliyor musunuz...ayrıca mesela çocuğunuz büyüdü ve hamile kaldı,ve kızamıkçık hastasıyla temas etti,onun bebeğinin sakat doğacağını biliyor musunuz...bence şimdi çok bilmişlik taslayıp aşının zararlarını okuyacağınıza,aşı olmazsa ne oluru okuyun nokta

Aşi yaptiriyorum tabiki hersey riskli ama bazi hastaliklar aşi yapilmadigi icin yayiliyor. Cocuklar hasta olmayi bosver sakat kaliyor ya da ölüyor.

Bu arada eminimki şimdi size çocuklara hangi aşı niye yapılıyor desem hiç birini de sayamazsınız...sırf birileri çıktı aşı zararlı dedi diye bir sürü sizin gibi çocuğunu tehlikeye atan insan çıktı...bu arada hepatit c de karaciğer kanseri yapıyor arkadaşım.onun için de aşı geliştirmeye çalışıyorlar.keşke hıv virüsünün de olsa aşısı.onu da yaptırır mısın bilemem ama oku araştır önce,öyle karar ver

Birsey sormak istiyorum bilen varsa ben almanyada yasiyorum. Bidahaki ay türkiye ye gelcez cocugumla esimle cocugum 1 yaşinda. Ekstra dan bir aşi gerekiyormu bilen varmi arkadaslar? Iki hafta sonra doktora gidip sorcam ama simdiden bilen biri varsa iyi olur. Domiz gribi cikmis gene türkiyede korkuyorum da biraz türkiye ye gitmekten

Arkadaslar her kese yorumu icin tesekkur ederim ekde resim bulunmaktadir. Bunun gibi bir c0k sitede boyle seyler yazilinca korktum. Zaman ayirip yazan her kese tskle4

Eklentiler

• IMG_20160215_191623_973.webp
    37,5 KB · Görüntüleme: 155
Ben cocuklarima asilarini yaptiriyorum..hatta bazen cok ateslenip huysuzlastilar bile…cok arada kaldigim oldu, ama genede yaptirdim..basit birsey olsa asisi olmadigi icin mi diye dusunurum herhalde..halbuki normaldede cok fazla hasta olurlar…yani zor bir secim ama bilmiyorum..kimisi bu asilarin icinde cok sacma sapan seylerin oldugunu soyluyor..sirf farmacie dunyasi kar yapsin diye bu kadar yayildigini soyluyor…kimide eskiden beri asilar yapildigi icin hastaliklarin ortadan kalktigini ya da yok oldugunu soyluyor. Bu hastaliklara yakalansa bile asilar sayesinde daha hafif atlatacagini soyluyor…bir anne olarak sunu soyleyebilirimki..iki ucu b.klu bir deynek.

+1
Cocuk erkekse ve kabakulak hastası olduysa testisleri zarar gorup kısır,azospermi olabilir.
Milleti öldürmek için cıkartılan sacma sapan spekülasyonlar..hala inanan var mı bilmiyordum

Bende yurtdışında yaşıyorum. Hem türkiyede önerilen hemde burada önerilen tüm aşıları yaptırdım hatta fazlasını bile. Hastalıktan çok korkuyorum ve aşının koruyuculuğuna inanıyorum. Kesinlikle risk almazdım ben olsam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…