Çocukluğumu hatırlayamıyorum…

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.617
1.731
133
Merhabalar üç aydır terapi alıyorum,bütüncül çalışıyoruz.Sorunlarımı irdelerken ya da hayatımı yöneten olumsuz duygularınkonuşurken terapistim anlattığım sahneyi çocukluğumda da ebeveynlerimden biriyle yaşadığımı söylüyor,Ne kadar yönlendirse de beni o sahneye doğru gidemiyorum…Acaba yaşamadım mu böyle bir şey ,diye düşünüyorum.
Girdaba düşüyorum.Çok zor da olsa hatırladıklarım oluyor,”Bu olay benim hayatımı bunkadar yönetebilir mi ki?”diyerek şaşırıyorum.Emdr ile çalışınca mucize gibi bir şey oluyor,ama çocukluğu hatırlamak çok zormuş maalesef,beynim mi sildi ,yok mu benim böyle bir travmam ,acaba uyduruyor muyum diye düşünüyorum.
Hatırladıklarım genelde benim basit ,önemsiz gördüğüm olaylar ama çalışınca o kadar da basit değilmiş diyorum.
Hatırlamak çok zormuş.Hatırlamadan da iyileşemiyor muyuz?

Bende de öyle bir hafıza var ki. Bazen annem diyor 'kizim sen daha konusamiyordun bile o zaman, nasıl hatirliyorsun'
Küçükken yanımda konuşulan seyler bile oldukça net, bazen söylüyorum, şaşırıyorlar.
Annem ameliyat olurken bizi bir yakın akrabaya emanet etmiş, ben daha 4 falanim. Salak adam bir şey söylemişti annemin ameliyatıyla ilgili. Ben de korkmuştum, gözümün önüne bir görüntü gelmişti adamın söylediği şeyden sonra. O görüntü bile o kadar net ki. O adamı sırf bu olay yuzunden sevmiyorum mesela. 29 sene geçmiş üstünden.
Nasıl ki ben bu saatten sonra bunları unutamazsam bence sen de hatırlayamazsin. İyilesmej için illa hatırlamak mı gerekiyor?

Hatirlanmasi icin birseylerinde tetiklemesi lazim ama benim bazen pat diye cocuklugumda yasadigim anlar aklima gelir oysaki hic hatirlamiyordum buda enterasan tetikleyen hicbirseyde yok oysa..aslinda hipnozlada anilariniz ortaya cikabilir

Benim beynim de bazı şeyleri tamamen silmiş ama travma yaratacak şeyleri değil de kendince önemsiz gördüklerini yer kaplamasınlar diye herhalde. Herkesin bildiği ama benim zerre hatırlamadığım bir çocukluk arkadaşım var mesela. Kızla karşılaşınca o da söyledi. Ama tık yok bende, o kız hiç yok. Normalde her şeyi çok güzel hatırlarım.

Terapistiniz belki fazla zorluyordur. Birebir yaşadığınıza şahit olup dile getiren birileri yoksa terapistiniz sadece tahmin yürütüyor olur.

Önemsiz sandıklarımdan çıktı travmalarım.
Bazen öyle anlar oluyor ki beni rahat bırakın ,dokunmayuın bana diye durduk yere bağırmak istiyorum ,dedim.

Bu sahnenenin gerçeğini hatırlayamadım,ama olayı canlandırma yaparak irdeledik.

Bende tam tersi bütün kötü anıları ve yanında iyi anıları da hatırlıyorum. O yüzden kötü anılarımızı içerisinde yer alan kişilere öfkemi dindiremiyorum. Olmadık zamanda olmadık şekilde çok sevdiğim kişiler olmasına rağmen bugünkü kurduğumuz ilişkiye yansıyor

Terapist müneccim değil ki oldu dediği olmuş olsun. Bu kadar zorlaması yanlış bence.
Aslında zorlamak değil de bastırılan olaylar çikiyor ya da kişi önemsiz şeyleri anlatıyor gerçekten önemli konuları gündeme getirmiyor.

Yavaş yavaş bazı şeyler ortaya çıkacak, emdr ben de aşırı seviyorum. Terapistinizle bu kaygıyı konuştunuz mu? Her şey zaten seans odasında konuşulmayacaktır bazı konularda ıy keşkeler oldukça genel toplanacak.
Ben en büyük travmamın aslında o kadar etkilemediğini aştığımı sandığımın etkisinde daha çok kaldığımı fark ettim

Aynen ben de ,basit sandığım olaylar yönetiyormuş beni…

Yani olmamışsa sizi neden buna inandırmaya çalışıyor ki ? Ne üzerine gittiğinizi bilmiyorum ama EMDR bile hatirlatmiyorsa olmamıştır. Belki sizin basit dedikleriniz şimdiyi şekillendiriyor, basit dediğiniz için de doktor ekstra derin bir şey arıyor ?

Beyin bilinc bizden bağımsız bazen ....çok güçlü bellek.....bazı travmatik olayları siliyor evet sifirliyor bu mümkün.

Aslında zorlamıyor,tabiki de gidişat boyut değiştirebiliyor,bazen travmamı tahmin ettiği için kendi o kişiliğe bürünüyor,hatırlamamı sağlıyor.
Benim için yine de çok zor..

ben de mal gibi geçirmişim çocukluğumu, çoğu şeyi hatırlamıyorum. çok bariz mutlu olduğum veya üzüldüğüm anlar hariç tabii. bazen diyorum hatırlanmaya değer bir çocukluğum olmadı belki. ya da genel olarak ihmal edilmiş bir çocuk olduğum için kuvvetli anılarım yok. emdr filan bende de pek işe yaramazdı herhalde.

Emdr tekniği kullanıyor mu? Bun teknik süreci derinleştiriyor sanki..

Keşke bende hatırlamayan,malesef çocukluğuma dair sadece kötü şeyleri hatırlıyorum.mesela mutlu olduğum anları çok zorlasam da hatırlamıyorum.en unutmak istediğim şeyleri bile unutamıyorum,belkide mutlu olduğum anlar daha fazladır ama ben hatırlayamıyorum.cocukluguma dair sadece kötü şeyler aklimda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…