Zorlamıyor zaten,farklı bir yola yönlendiriyor ama travmayı bulup çalıştığımızda etkisini çok görüyorum.Müthiş bir duygu boşalması ve sonrasında rahatlama yaşıyorun.Terapist müneccim değil ki oldu dediği olmuş olsun. Bu kadar zorlaması yanlış bence.
Önemsiz sandıklarımdan çıktı travmalarım.Benim beynim de bazı şeyleri tamamen silmiş ama travma yaratacak şeyleri değil de kendince önemsiz gördüklerini yer kaplamasınlar diye herhalde.Herkesin bildiği ama benim zerre hatırlamadığım bir çocukluk arkadaşım var mesela. Kızla karşılaşınca o da söyledi. Ama tık yok bende, o kız hiç yok. Normalde her şeyi çok güzel hatırlarım.
Terapistiniz belki fazla zorluyordur. Birebir yaşadığınıza şahit olup dile getiren birileri yoksa terapistiniz sadece tahmin yürütüyor olur.
Aslında zorlamak değil de bastırılan olaylar çikiyor ya da kişi önemsiz şeyleri anlatıyor gerçekten önemli konuları gündeme getirmiyor.Terapist müneccim değil ki oldu dediği olmuş olsun. Bu kadar zorlaması yanlış bence.
Aynen ben de ,basit sandığım olaylar yönetiyormuş beni…Aslında zorlamak değil de bastırılan olaylar çikiyor ya da kişi önemsiz şeyleri anlatıyor gerçekten önemli konuları gündeme getirmiyor.
Yavaş yavaş bazı şeyler ortaya çıkacak, emdr ben de aşırı seviyorum. Terapistinizle bu kaygıyı konuştunuz mu? Her şey zaten seans odasında konuşulmayacaktır bazı konularda ıy keşkeler oldukça genel toplanacak.
Ben en büyük travmamın aslında o kadar etkilemediğini aştığımı sandığımın etkisinde daha çok kaldığımı fark ettim
Yani olmamışsa sizi neden buna inandırmaya çalışıyor ki ? Ne üzerine gittiğinizi bilmiyorum ama EMDR bile hatirlatmiyorsa olmamıştır. Belki sizin basit dedikleriniz şimdiyi şekillendiriyor, basit dediğiniz için de doktor ekstra derin bir şey arıyor ?Merhabalar üç aydır terapi alıyorum,bütüncül çalışıyoruz.Sorunlarımı irdelerken ya da hayatımı yöneten olumsuz duygularınkonuşurken terapistim anlattığım sahneyi çocukluğumda da ebeveynlerimden biriyle yaşadığımı söylüyor,Ne kadar yönlendirse de beni o sahneye doğru gidemiyorum…Acaba yaşamadım mu böyle bir şey ,diye düşünüyorum.
Girdaba düşüyorum.Çok zor da olsa hatırladıklarım oluyor,”Bu olay benim hayatımı bunkadar yönetebilir mi ki?”diyerek şaşırıyorum.Emdr ile çalışınca mucize gibi bir şey oluyor,ama çocukluğu hatırlamak çok zormuş maalesef,beynim mi sildi ,yok mu benim böyle bir travmam ,acaba uyduruyor muyum diye düşünüyorum.
Hatırladıklarım genelde benim basit ,önemsiz gördüğüm olaylar ama çalışınca o kadar da basit değilmiş diyorum.
Hatırlamak çok zormuş.Hatırlamadan da iyileşemiyor muyuz?
Aslında zorlamıyor,tabiki de gidişat boyut değiştirebiliyor,bazen travmamı tahmin ettiği için kendi o kişiliğe bürünüyor,hatırlamamı sağlıyor.Yani olmamışsa sizi neden buna inandırmaya çalışıyor ki ? Ne üzerine gittiğinizi bilmiyorum ama EMDR bile hatirlatmiyorsa olmamıştır. Belki sizin basit dedikleriniz şimdiyi şekillendiriyor, basit dediğiniz için de doktor ekstra derin bir şey arıyor ?
Emdr tekniği kullanıyor mu? Bun teknik süreci derinleştiriyor sanki..Merhabalar üç aydır terapi alıyorum,bütüncül çalışıyoruz.Sorunlarımı irdelerken ya da hayatımı yöneten olumsuz duygularınkonuşurken terapistim anlattığım sahneyi çocukluğumda da ebeveynlerimden biriyle yaşadığımı söylüyor,Ne kadar yönlendirse de beni o sahneye doğru gidemiyorum…Acaba yaşamadım mu böyle bir şey ,diye düşünüyorum.
Girdaba düşüyorum.Çok zor da olsa hatırladıklarım oluyor,”Bu olay benim hayatımı bunkadar yönetebilir mi ki?”diyerek şaşırıyorum.Emdr ile çalışınca mucize gibi bir şey oluyor,ama çocukluğu hatırlamak çok zormuş maalesef,beynim mi sildi ,yok mu benim böyle bir travmam ,acaba uyduruyor muyum diye düşünüyorum.
Hatırladıklarım genelde benim basit ,önemsiz gördüğüm olaylar ama çalışınca o kadar da basit değilmiş diyorum.
Hatırlamak çok zormuş.Hatırlamadan da iyileşemiyor muyuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?