- 19 Nisan 2019
- 1.445
- 1.318
- 48
- 37
Cok zor bir cocukluk yasamassiniz buyuk kayiplar vermissiniz ama ustesinden gelmissiniz ne guzel. Allah bundan sonrasi icin kaderinizi guzel etsin. Insallah konu sahibide atlatir yasadigi travmalari. Hayat bazilarina tatli bazilarina ize en aci yuzunu gosteriyor iste. Imtihan.. Bu dunyada sıkıntı yasayanlarin Allah sabrini obur taraftada mukafatini versin.Teşekkür ederim. Kader işte. Yaradan öyle istemiş.
Konusahibinin konusunu dagitmak istemedim ama benim annem babamda ben 6 yaşımdayken boşandılar. Annem yurtdışına yerleşti. Babam gemiciydi. Ablam ve ben yaklaşık 3 yil istanbulda yanliz kaldik.
Neler çektiğimi bi ben bi allah bide ablam bilir. Babam 3 ayda bir gelir, para birakir giderdi. Annem yurtdışında vize işlemlerinle boğuştu. Ben ve ablam tek başımıza istanbulda yaşadık. Sacimin teline zarar gelmedi. Allah korudu işte.
Ozamanlar internet vs. Yok. Evde telefon yok. Annem mektup yazardi... ben annemin sesini 3 yil duymadim. Babam zaten gemide...nasil haber etsin? Akraba vs. Kimse sahip cikmadi. Okula bile gidemedik...
Ben 2 yil kuran kursuna gitdim...
Sonra annem aldina yanina...yeni bir ülke, dil bilmem, cevre yok. Annem mecbur günde 12 saat çalışıyor. Babam TRde kaldi. Gelmedi.
Öyle işte. Sonrada adam pat diye öldü. Gencecik. Daha 40 yasinda bile yoktu babam.
Sonrada annem...
5 sene sonra.
Ben kaldim sap gibi. Bin şükür ablam var. He bide yüreğimde allah. O hep orda. Hic bırakmıyor elimi
Ben de çok takıyordum kafaya. Baktım ki bana bunları yaşatanların keyfi yerinde. Mutlu mesut yaşıyorlar. Onlar keyif yaparken ben neden kendi hayatımı mahvediyorum ki dedim. Geçmişe ait ne varsa maddi olarak hepsini çöpe attım. Geçmişi bir kenara bırakıp geleceğimi düşüneceğim dedim. Gerçekten de öyle yaptım. Ara ara aklıma geliyor ama hepsinin canı cehenneme diyorum. Bu dünyanın ötesi de var ve ben hakkımı sonuna kadar alacağım hepsinden.6 yıldır kullanmadığım antidepresan kalmadı onlarda artık benim enerjimi hayallerimi hayata dair olan umutlarımı aldı benden 25 yaşındayım ve İnan’ın tüm samimiyetimle söylüyorum size 80 yaşındaki nenelerimiz dedelerimiz benden daha çok hayata bağlıdır
Kızdığım icin sormuyorum yanlış anlamayın bipolar bozukluğum olduğu kanısına nasıl vardınız ??Başka bir psikiyatra gidin size hem ilaç ,
Hem psikoterapi yapsın
Emdr yöntemini bi araştırın ,
Kayıpla pek alakası yok gibi bu durumunuzun ,daha çok bipolar gibisiniz
Allah yardımcınız olsun
zor şeyler yaşamışsınız
ama artık kabullenip önünüze bakmanız gerekiyor
iyi kötü yaşadığınz herşeyi herkesi affedin
ne yaşandıysa yaşansın geleceğinizi etkilemesine izin vermeyin
odak noktanızdan çıkarın
başka şeylere yönelin
çalışıyor musunuz, evli misiniz, yaşınız kaç
mümkünse tekrar işe başlayınİşten ayrılmak zorunda kaldım 25 yaşındayım
Amin allah razı olsunmümkünse tekrar işe başlayın
ücretsiz kurslara gidebilirsiniz
Allah yardımcınız olsun kardeşim
Psikoloji master ve doktorama ve en önemli sizin gibi bir annem var ,daha çok gençsiniz daha iyi bir hayatınız olabilir ...Kızdığım icin sormuyorum yanlış anlamayın bipolar bozukluğum olduğu kanısına nasıl vardınız ??
Ağlama cnmm bütün bu yaşananlar nasılda büyütüyor bizi. Ben 6 yaşında kocaman bi çocuktumAğlattin beni ablacım ya
Bu irade bende Yok işte keşke biraz daha güçlü ayakları yere sağlam basan bi insan olabilseydim kendimi aciz işe yaramayan hep kötü olumsuz düşünen biri gibi hissediyorum geçmişimi yaşananları asla unutamıyorum aklımdan gitmiyor inanır mısın bu stres bana çeşit çeşit hastalık olarak geri dönüyor ilerde kanser olmaktan bile korkuyorum artık bedenim vücudum yeter diye bağırıyor ama ben bunu beceremiyorumöncelikle Allah yardımcınız olsun. Kaybın için de Allah rahmet eylesin ama lütfen unutmaya çalış, bol bol film izle,hatırlamamaya calış. Ben 5 kardeş içinde büyüdüm. Bunun zararlarını da gördüm. Asla en sevilen olmadım. Çok haksızlığa uğradım...ablam bi kavga anında anlatmak istemeğim bişey yaptı ve ben 2 yıl boyunca ameliyatlarla uğraşmak zorunda kaldım. Sınav dönemimdi okul yerine hastane köşelerinde süründüğüm için kötü bi liseye gittim. Ve bu da hayatımı etkiledi.Ama artık ne yapabilirim dünüm için? hiçbir şey. Demem o ki elinde olmayan seyler için asla üzülme. Bi kere geliyoruz dünyaya hiçbir şeyi takma kafana. hiç yaşanmamış gibi düşün ve yeni bir 'sen' inşa et. hep mutlu ol :)
sürekli kafanı başka şeylerle meşgul et. okuyorsan derslerine kendini daha çok ver... kitap oku bol bol, özellikle kişisel gelişim( olumlu düşündürüyor o yüzden),filmler izle özellikle de 'iyilik bul iyilik yap' diye bir film var onu öneririm :) ve varsa cevrende etkinliklere katıl,tiyatro olur müzik kursu olur... Herşey senin elindeBu irade bende Yok işte keşke biraz daha güçlü ayakları yere sağlam basan bi insan olabilseydim kendimi aciz işe yaramayan hep kötü olumsuz düşünen biri gibi hissediyorum geçmişimi yaşananları asla unutamıyorum aklımdan gitmiyor inanır mısın bu stres bana çeşit çeşit hastalık olarak geri dönüyor ilerde kanser olmaktan bile korkuyorum artık bedenim vücudum yeter diye bağırıyor ama ben bunu beceremiyorum
Keşke keşke keşke ... Elimde olsa bunu başarabilsemsürekli kafanı başka şeylerle meşgul et. okuyorsan derslerine kendini daha çok ver... kitap oku bol bol, özellikle kişisel gelişim( olumlu düşündürüyor o yüzden),filmler izle özellikle de 'iyilik bul iyilik yap' diye bir film var onu öneririm :) ve varsa cevrende etkinliklere katıl,tiyatro olur müzik kursu olur... Herşey senin elinde
önerdiğim filmi mutlaka izle...Keşke keşke keşke ... Elimde olsa bunu başarabilsem
Bana faydası olucagını düşünüyor musunuz ama düşündüğünüz seyi söyleyin olur muönerdiğim filmi mutlaka izle...
kesinlikle düşünüyorum çünkü bi ara bende karamsardım hayata dair... bu filmi izleyin anlayacaksınız demek istediğimi :)Bana faydası olucagını düşünüyor musunuz ama düşündüğünüz seyi söyleyin olur mu
Ya insalalh doktorların ilaçların yapamadığını bu film yapar duacınız olurumkesinlikle düşünüyorum çünkü bi ara bende karamsardım hayata dair... bu filmi izleyin anlayacaksınız demek istediğimi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?