- 7 Mayıs 2017
- 2.052
- 2.589
- 133
Canim valla ben bunu yaptim. Annemler iflas ettiginde beni yengeme biraktilar. Yaptiklari kotu bisi yoktu ama bi iki kere kirdilar beni kalem kalem aklimda. Biz acken bakkala yazdirdigimiz borcu ellerinde pazar posetleri ile bize hatirlatan dayim . Bizi evine istemeyen tek yasayan babanem. Psikolojisi bozulmasin ders calissi n diye halasina gonderilip ona orda hizmetci muamelesi yapilan ablam.. kiz 2 gun dayanabildi. O unuttu ben unutmadim.Kan bağımız olan çok kişi Yok olanlarda zaten birinci derece akrabalarımız onlarda hiç bir zaman kardeşimin hastalığında arayıp sormayan siz çocukla hastanedesiniz kız nerede ne yapıyor dahi demeyen insanlar ben senelerdir bu yapılan seyleri unutup sindiremiyorum şimdi geliyorlar gidiyorlar hep aklımdadır ben aç ac yatırılırken dugunu var diye oğlunu alıp giderken beni yaşadığımız prefabrigin kapısının önüne bırakıp gidenler varken siz amca yenge dayı teyze olarak neredeydiniz diye sormak haykırmak istiyorum ama olmuyor birsey bpgazımda dugum oluyor susuyorum anamı babamı üzmek istemiyorum 16 senedir atlatmadım atlatamıyorum omuzumda koskoca bi yük varmış altında eziliyormuşum gibi hissediyorum
Söylediğiniz hersey noktasına virgülüne kadar o kadar doğru ki ama bende irade denen güç denen şey sıfır tamam diyorum bugun daha huzurlu uyan kendinitelkin et mutluluk icin sağlık sıhhat için çabala diyorum ama İnan’ın olmuyur asagı tükür salak yukarı tükür bıyık artık o ilaçlar beni benden uzaklaştırdı İnsan kendinden nefret eder mi beni kendimden nefret ettirdiler etrafımda kalabalık samimi içten aileleri gördükçe hep ic cekiyorum ben kimsenin arkasından konuşmam kimse ye kin gütmem ama herkes yüzüme iyi arkamızdan kötü ben bunu sindiremiyorum ben boyle değilim Ailem boyle degil bize neden bunu yapıyorlar neden onca kalabalık içinde biz hep yalnızız diyorum allahım korusun anama babama birsey olsa hayatta TEK’im kimsem Yok tek basıma savaş vericem yalnızlık yalnız kalma korkusu hepten beni daha beter ediyor hep dua ediyorum her ezan vakti her aklıma geldiğinde hep hayırlısını istiyorum herseyin ne fazla para da ne haram lokmada ne lükste gözüm Yok sağlık sıhhat huzur ailem bu kadarCanim valla ben bunu yaptim. Annemler iflas ettiginde beni yengeme biraktilar. Yaptiklari kotu bisi yoktu ama bi iki kere kirdilar beni kalem kalem aklimda. Biz acken bakkala yazdirdigimiz borcu ellerinde pazar posetleri ile bize hatirlatan dayim . Bizi evine istemeyen tek yasayan babanem. Psikolojisi bozulmasin ders calissi n diye halasina gonderilip ona orda hizmetci muamelesi yapilan ablam.. kiz 2 gun dayanabildi. O unuttu ben unutmadim.
Zirh givi aklimda. Sulalede olay oldu calisanbayan neden bizi sildi face den. Neden bizi aramiyor diye.
Calisanbayan herseyi yazdi kenara. Ben evlendim dururmum iyi annemle babam iyi diye simdi herkes benmle gorusmek istiyor bide uzerlerini cizdim diye bana kiziyolar. Cok mutluyum kendi kendilerini yesinler. Sumugumu bile atmiyorum onlara. Hoscakalsinlar sende boyle ol. Seni uzmusler hice saymislar neden sende kendini hice sayiyosun ki hicler icin. Seni hor gorduler diye neden hor oldun ki. Ben ben guldum . Gulumsedim . Beni saf aptal sandilar. Oysa caresizlikten cocukluktan yokluktanti gulumsemelerim. Gulumserken yazdim. Simdi de guluyorum hic birini aramayarak sormayarak. Sende oyle yap. Sen iyi oldukca seni soracaklar sen mutlu oldukca kazandikca yukseldikce kendine kurdugun hayatta mutlu oldukca seni merak edecekler . Kardesine gelince oncelikle Allah rahmet eylesin. Yasamadim ama konuscam. Olum boyle bisey . Olu gormedim ama sende gormeseydin de kardesin yine oyle olacakti. Sebebi sen degilsin.takdiri ilahi. Hafizana yazildiysa silemiyosan silme. Napalim yani adli tipcilar hep ceset goruyolar. Bide otopside onlarla ilgilenenler var. Mesele ölu gormekse bunu atlat artik. 6 yasinda degilsin ya da 9 unuttum simdi. Suanda 25 yasindasin ve bir olunun nasil olabilecegini bunun normal oldugunu hatta bunlar uzerinde calisma yapanlar oldugunu biliyosun. Sen yillarca kendini kapatip bunlari kafanda besledigin icin karadelige girmissin. Cik o karadelikten. Disarida hayat var. Ask var. Renk var. Iyi insanlar var. Sen adim attikca Rab sana kapi acacak. Guzel enerjin ve iyiligin sana guzellik getircek. Cok zor anlattim ama bunlar gercek. O antidepresanlari da birak lutfen doktoruna birakmak istedigini soyle en azindan. Ve ilk once ikizinin olusunun normal oldugunu kabullen. En sevdiklerini ne sekilde olmus buluyolar. Neler yasiyor insanlar.sonra da seni degersiz bi sekilde kaoi onunde birakanlara inat guclen guzelles bi selam ver onlara ve kapilarini da sonuna kadar kitle. Gorsunler ama giremesinler kapindan. Kendine gel. Hersey sende.
Ha bissy daha var. Haykirsan bosuna. Onlar coktan mazaretlerini hazirladilar. Onlara en iyisi benim demin anlattiklarim. Madem onlar seni aramadi. Inan ki bir gun sen de onlari aramayacaksin. Onlar sana bunu sorarsa o zaman onlara aa yooo bi sorunum yok isim gucum cok arayaamiyorum dersin catlarlar.biraz yirtik ol. Deli sen ol senden tirsssinlar. Ha bide boyleleri cok kirilgandir. Sen arama sorma bak. Ay nadil kirilirlar uzulurler. Yengeni nasil aramazsin.kuzenini nasil tebrik etmezsin. Beklerler falan. Komediler yani eglenirsin.Kan bağımız olan çok kişi Yok olanlarda zaten birinci derece akrabalarımız onlarda hiç bir zaman kardeşimin hastalığında arayıp sormayan siz çocukla hastanedesiniz kız nerede ne yapıyor dahi demeyen insanlar ben senelerdir bu yapılan seyleri unutup sindiremiyorum şimdi geliyorlar gidiyorlar hep aklımdadır ben aç ac yatırılırken dugunu var diye oğlunu alıp giderken beni yaşadığımız prefabrigin kapısının önüne bırakıp gidenler varken siz amca yenge dayı teyze olarak neredeydiniz diye sormak haykırmak istiyorum ama olmuyor birsey bpgazımda dugum oluyor susuyorum anamı babamı üzmek istemiyorum 16 senedir atlatmadım atlatamıyorum omuzumda koskoca bi yük varmış altında eziliyormuşum gibi hissediyorum
Onca şey yasanıyor herseyimi eleştiriyorlar herseyime bana aileme kulup takıyorlar ama biz hep alttan alan susan tarafız aman millet kırılmasın aman öyle olmasın boyle olmasın ama kimse bizi kırmaktan korkmuyor biliyorlar cunku onlar bizsiz oluyor ama biz onlarsız olamıyoruz onlara bu hissi veren de bizizHa bissy daha var. Haykirsan bosuna. Onlar coktan mazaretlerini hazirladilar. Onlara en iyisi benim demin anlattiklarim. Madem onlar seni aramadi. Inan ki bir gun sen de onlari aramayacaksin. Onlar sana bunu sorarsa o zaman onlara aa yooo bi sorunum yok isim gucum cok arayaamiyorum dersin catlarlar.biraz yirtik ol. Deli sen ol senden tirsssinlar. Ha bide boyleleri cok kirilgandir. Sen arama sorma bak. Ay nadil kirilirlar uzulurler. Yengeni nasil aramazsin.kuzenini nasil tebrik etmezsin. Beklerler falan. Komediler yani eglenirsin.
Ilk dikkatimi cektigin de tam konu neydi bilmiyorum ama esya alma konusu muydu neydi bilmem kac dolarlik bi catal kasik seti miydi neydi aldigindan bahsetmistin az alirim ama iyisini alirim gibi iletiydi. Daha sonra yurtfisinda oldugundan hukuk okudugundan vs gibi bilgilerine denk geldim ara ara. Sanirim ablasi siddet goren enisteye saldiranda sendin. Yine bir yorum da bahsetmistin.Okudugun okuluda söke söke okudun iyi bir konumdasin. Iyi bir nisanlin var.Teşekkür ederim. Kader işte. Yaradan öyle istemiş.
Konusahibinin konusunu dagitmak istemedim ama benim annem babamda ben 6 yaşımdayken boşandılar. Annem yurtdışına yerleşti. Babam gemiciydi. Ablam ve ben yaklaşık 3 yil istanbulda yanliz kaldik.
Neler çektiğimi bi ben bi allah bide ablam bilir. Babam 3 ayda bir gelir, para birakir giderdi. Annem yurtdışında vize işlemlerinle boğuştu. Ben ve ablam tek başımıza istanbulda yaşadık. Sacimin teline zarar gelmedi. Allah korudu işte.
Ozamanlar internet vs. Yok. Evde telefon yok. Annem mektup yazardi... ben annemin sesini 3 yil duymadim. Babam zaten gemide...nasil haber etsin? Akraba vs. Kimse sahip cikmadi. Okula bile gidemedik...
Ben 2 yil kuran kursuna gitdim...
Sonra annem aldina yanina...yeni bir ülke, dil bilmem, cevre yok. Annem mecbur günde 12 saat çalışıyor. Babam TRde kaldi. Gelmedi.
Öyle işte. Sonrada adam pat diye öldü. Gencecik. Daha 40 yasinda bile yoktu babam.
Sonrada annem...
5 sene sonra.
Ben kaldim sap gibi. Bin şükür ablam var. He bide yüreğimde allah. O hep orda. Hic bırakmıyor elimi
Bak bende senin yasadiklarina benzer yasadim. Hayati boyunca annemin calismasina takmis bi sulale. Babamdan nefret eden ama bi yandan tirsan bir anne tarafi .Söylediğiniz hersey noktasına virgülüne kadar o kadar doğru ki ama bende irade denen güç denen şey sıfır tamam diyorum bugun daha huzurlu uyan kendinitelkin et mutluluk icin sağlık sıhhat için çabala diyorum ama İnan’ın olmuyur asagı tükür salak yukarı tükür bıyık artık o ilaçlar beni benden uzaklaştırdı İnsan kendinden nefret eder mi beni kendimden nefret ettirdiler etrafımda kalabalık samimi içten aileleri gördükçe hep ic cekiyorum ben kimsenin arkasından konuşmam kimse ye kin gütmem ama herkes yüzüme iyi arkamızdan kötü ben bunu sindiremiyorum ben boyle değilim Ailem boyle degil bize neden bunu yapıyorlar neden onca kalabalık içinde biz hep yalnızız diyorum allahım korusun anama babama birsey olsa hayatta TEK’im kimsem Yok tek basıma savaş vericem yalnızlık yalnız kalma korkusu hepten beni daha beter ediyor hep dua ediyorum her ezan vakti her aklıma geldiğinde hep hayırlısını istiyorum herseyin ne fazla para da ne haram lokmada ne lükste gözüm Yok sağlık sıhhat huzur ailem bu kadar
Bi tavrinizi degistirin o zaman. Annenler degisemiyosa sen degis.Onca şey yasanıyor herseyimi eleştiriyorlar herseyime bana aileme kulup takıyorlar ama biz hep alttan alan susan tarafız aman millet kırılmasın aman öyle olmasın boyle olmasın ama kimse bizi kırmaktan korkmuyor biliyorlar cunku onlar bizsiz oluyor ama biz onlarsız olamıyoruz onlara bu hissi veren de biziz
Ne hissettirdilerse yüzlerine söylemek seni rahatlatacaktir emin ol.Ayrica ben annemi 7yasinda kaybettim başında oturup gözlerini açıp açıp kapatıyordum ne o uyuyor ki halini ne içimde yarattigi o yıkımı unutmadım unutamadım.Bununla yaşamayı öğrendim.Bize de sahip çıkmadilar cnm ne teyzem ne dayım ne büyükannem günü geldi hepsinin tek tek yüzüne vurdum başlarını eğmeleri beni oldukça rahatlattı dene sende.Ama ısrarla acim geçecek mi sorunda kararliysan cevabım evet geçecek başka canım dediğin bir yakını kaybettiginde ben babamla annemle ilgili her şeyi unuttumKan bağımız olan çok kişi Yok olanlarda zaten birinci derece akrabalarımız onlarda hiç bir zaman kardeşimin hastalığında arayıp sormayan siz çocukla hastanedesiniz kız nerede ne yapıyor dahi demeyen insanlar ben senelerdir bu yapılan seyleri unutup sindiremiyorum şimdi geliyorlar gidiyorlar hep aklımdadır ben aç ac yatırılırken dugunu var diye oğlunu alıp giderken beni yaşadığımız prefabrigin kapısının önüne bırakıp gidenler varken siz amca yenge dayı teyze olarak neredeydiniz diye sormak haykırmak istiyorum ama olmuyor birsey bpgazımda dugum oluyor susuyorum anamı babamı üzmek istemiyorum 16 senedir atlatmadım atlatamıyorum omuzumda koskoca bi yük varmış altında eziliyormuşum gibi hissediyorum
Ben duanın gücüne çok fazla inanan Allah’ın her kulunun duasına bir şekilde cevap vereceğinden Emin’im ama benim briseylerim eksik yani rabbime güç gitmesin ama dualarım kabul olmuyor diye düşünüyorum evet dua ediyorum kalpten inanıyorum ama briseykerim eksik mesela kapanmayı namazımı kılabilmeyi Rabbimin gösterdiği yolda olabilmeyi çok istiyorum ama birsey beni hep geri tutuyor olmuyor o yola bi türlü giremiyorum bu neden boyle İnan’ın bilmiyorumBak bende senin yasadiklarina benzer yasadim. Hayati boyunca annemin calismasina takmis bi sulale. Babamdan nefret eden ama bi yandan tirsan bir anne tarafi .
Ablamin guzelligi ve basarisini kiskanan kuzenler. Hep dedikodu hep yalan hep ikiyuzluluk. Gecenlerde kanser olan amcami aradim diye adam cok mutlu oldu. Ve konulari acti cogu seyi saklamama ragmen cogu seyi de yuzune ustu kapali vurdum. 25 yaskmdayken bunu hayal bile edemezdim. Hatta evliligimi suandaki durumumj hayal bile.edemezdim. son yillarsa ben evlenemicem. Yalniz kalcam. Omur boyu annemlere bakarim ya onlara bisey olursa napcam kormusu sarmisti. Ben gokyuzu e bakar cok konusurdum. Cok dua ederdim. Yeri geldi.soylim normalde anlatmam boyle seyleri.
Bir gun cok agladim cok cok agladim herseyim ters gidiyodu. Abdest aldim namaz kildim ve agliyorum hep. Secdede cok dua ederdim icimden. O gun cok dolmusum. Hickira hickira agladim. Rabbim bana biseyden mi kizdin. Ben seni kizdirdim da sen bana o yuzden mi cevap vermiyosun. Ne yaptim bilmiyorum ama affet kizma bana vazgecme dedim. Ve agladim yine uzun sure.
Sonra elime dua kitabini aldim. Dedim ki icimden
Allah im sen bunlari peygamber efendimize hitaben soyledin ama ben sanki bana soylemissin gibi bir dua acip okucam . Lutfen Rabbim dedim.
Ve karsima su dua cikti.
Duha suresi
Kuşluk vaktine andolsun,
Karanlığı çöktüğü vakit geceye andolsun ki,
Rabbin seni terk etmedi, sana darılmadı da.(1)
Muhakkak ki âhiret senin için dünyadan daha .
Şüphesiz, Rabbin sana verecek ve sen de hoşnut olacaksın.
Seni yetim bulup da barındırmadı mı?
Seni yolunu kaybetmiş olarak bulup da yola iletmedi mi?
Seni ihtiyaç içinde bulup da zengin etmedi mi?
Öyleyse sakın yetimi ezme!
Sakın isteyeni azarlama!
Rabbinin nimetine gelince; işte onu anlat.
Ne hissettirdilerse yüzlerine söylemek seni rahatlatacaktir emin ol.Ayrica ben annemi 7yasinda kaybettim başında oturup gözlerini açıp açıp kapatıyordum ne o uyuyor ki halini ne içimde yarattigi o yıkımı unutmadım unutamadım.Bununla yaşamayı öğrendim.Bize de sahip çıkmadilar cnm ne teyzem ne dayım ne büyükannem günü geldi hepsinin tek tek yüzüne vurdum başlarını eğmeleri beni oldukça rahatlattı dene sende.Ama ısrarla acim geçecek mi sorunda kararliysan cevabım evet geçecek başka canım dediğin bir yakını kaybettiginde ben babamla annemle ilgili her şeyi unuttum
Ben kapali degilim. Birseyleri kendime kalip yapmiyorum . Namaz kilmayi da kendi kendime ogrendim. Hic param yoktu hatirliyorum. Sahaflar carsisindan 2.5 tl ye namaz hocasi kitabi almostim parami denklestirip.Ben duanın gücüne çok fazla inanan Allah’ın her kulunun duasına bir şekilde cevap vereceğinden Emin’im ama benim briseylerim eksik yani rabbime güç gitmesin ama dualarım kabul olmuyor diye düşünüyorum evet dua ediyorum kalpten inanıyorum ama briseykerim eksik mesela kapanmayı namazımı kılabilmeyi Rabbimin gösterdiği yolda olabilmeyi çok istiyorum ama birsey beni hep geri tutuyor olmuyor o yola bi türlü giremiyorum bu neden boyle İnan’ın bilmiyorum
Ilk dikkatimi cektigin de tam konu neydi bilmiyorum ama esya alma konusu muydu neydi bilmem kac dolarlik bi catal kasik seti miydi neydi aldigindan bahsetmistin az alirim ama iyisini alirim gibi iletiydi. Daha sonra yurtfisinda oldugundan hukuk okudugundan vs gibi bilgilerine denk geldim ara ara. Sanirim ablasi siddet goren enisteye saldiranda sendin. Yine bir yorum da bahsetmistin.Okudugun okuluda söke söke okudun iyi bir konumdasin. Iyi bir nisanlin var.
Hayat seni daha fazla yormaz insallah artik. Gercekler cok soguk acılar buz gibi. Insani kendine getiriyor. Inanc konusun da sıkinti yasiyorum ama tam senin dedigin noktada yuregimden atamayip yine ona sıgıniyorum. Tam o inandıgim noktadan sana dua ediyorum umarim hayat seni daha fazla yıpratmasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?