çocuksu ebeveyn..

Arkadaşım ne çeşit bir sorunun var dönüp 2 kere okuyup anlamayıp bir de iyi dileğime rağmen begenmedim atıyorsun? Kendi yaptığım hatayı yapma diye babani kendine yuk etmememeni ve bu durumla kendi icinde barışmanı tavsiye ettik. Pişman ettin yani.

Öyle çok aç acikta da değilmişsin o zaman. Babana annelik yapmayı bırak, ayni yerde yaşama, görüşme. Kendi hayatına bak. Babani hayatinda tutup da seni rahatsız eden özelliklerini hayatından çıkarmanın bir yolu maalesef yok. Annem yok bari babam başımda olsun kismini ise asla anlayamadım yani baban başında mi su an sence? Olmayacak da asla. Ne kadar erken kabul eder ve bu gerçekle barışırsan o kadar erken huzura erersin.
bu cümlenin neresi iyi dilek gösterir misin? bişeyi söylemenin üslubu vardır. youtube'a kadir hoca yaz, ondan hallice bir paragraf bu. tır şoförü değiliz kibarca konuşunca da anlaşabiliyoruz

Ben seni anladım tamam. Daha konularını çok okuyacağız gibi duruyor.

Çözüm önerisi için değil de anlaşılmaya gelmişsin. Bulunduğun durumdan çıkmak niyetindeki önerileri almiyor sadece sempati, acima duyanlara olumlu tepki veriyorsun. Babandan da uzaklasmayacak ve şikayetine de devam edeceksin. İsteyerek yapmıyorsundur ama mağdur rolüne alışmışsın çıkmak konfor alanını bozacak.

katılıyorum belki de öyledir reddetmiyorum ama şu anda bu yaşta çat diye tamamen babamla görüşmeyi kesmek için gereken şartlarda değilim. bunu yapmaya çabalıyorum zaten hayatım düzene girsin ayaklarım yere sağlam bassın diye. kpss hazırlanıyorum dil öğreniyorum vs. evi kendi üzerime almaya çalışıyorum. şuanda babamla tamamen görüşmeyi kesmek cahil cesareti olur. çık git evden derse kime dava açcam ama annem almış ödemişti parasını desem de elimde yazılı kanıt yok. senin aklına uysam aldığım eşyalarla tıpış tıpış eski o tehlikeli mahalleye döneceğim. bu evi de annemden babama hediye mi ettireceğim. adamı evden kovsam kimi kimin evinden kovacağım. yani işin materyal kısmına zaten kafam basıyor. anlattığım çözüm aradığım problemler babamın bu huylarıyla nasıl idare etmem gerekiği bu süreçte. anlattığım gibi evin düzenini kurdum zaten problem o değil. şuanda babamı silsem gidip kiraya çıkmam lazım 7/24 çalışsam ancak 1 kira parası eder. kpss okul dil her şey yalan olur. tabiki de manevi tavsiye istiyorum yani. bu süreçte babamın bu huylarıyla nasıl baş edeceğimi sordum o kadar. heralde tam okumadın yazdığım yazıyı. verdiğin tavsiye ülkede para yoksa neden para basmıyorlar demek gibi

Son düzenleme:
Anne oldum dediğin tüm yerlerde korkudan ikiye ayrıldım. Sabıkalı birine aşık olup çok büyük hata yaptığın noktayı bekledim durdum.Neyse;

Aşağıya eklediğim filmi izlemeni isterim. İlk sorunun cevabı o bence.

Diğer bir meseleyse gelecekte eş seçimin çünkü " temel duyguları" eksik olarak tecrübe ettiğin için; herhangi duygunun dengeli halini "talep etmekte" zorlanabilirsin.

Bir insanla denge kurabilmenin gerekleri bence;

1-Uzun vadede "temel ihtiyacımız olan duyguları" eksiksiz ve dengeli tecrübe etmek,

2-"Sorun gördüğün "noktada dengeli olan duyguyu talep etmek,

3- Gel gelelim ki "sorun gördüğün" noktayı doğru seçebilmek bile uzun vadede "temel ihtiyaç duygularıni" dengeli deneyimlemis olmak gerekiyor.

Eş veya arkadas gibi sosyal kavramlardan önce eğitim senin yegane kurtarıcın olacak diyebiliriz. Önce işini eline almadan evlilik düşünürsen normal bir insanın yapacağı hatadan daha fazlasını yapabilirsin seçme ve süreklilik açısından.

allah korusun, allah korudu diyim başıma gelmedi çok şükür öyle bişey gelmesin de inşallah. hep kaçtım o tiplerden. hatta işte kendimi koruduğum tipler tam olarak onlardı. çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için gerçekten gözümün önü biraz daha berraklaştı. izleyeceğim mutlaka

birisi babamın üzerine diğeri ikimizin
Neden annen kendi evini babanın üzerine yaptı bu kısmı hiç anlamadım. Yani çok saçma geldi..Diğer ev de babanla senin üzerine olmalıydı. Babanız annenizden ona kalan evi kumarda karıda kızda yese bir şey de yapamazsınız yazık olur çünkü ki böyle bir şeyi yapacak potansiyelde..Babanız ne kadar sorumsuz birisi. Evlerden Irak… Keşke kardeşim falan olsaydınız size ben sahip çıkmak isterdim…o kadar üzüldüm ki yaşadıklarınıza, keşke hiçbirini yaşamamış olsaydınız…zaten annesiz kalmışsınız babanız size daha çok sahip çıkıp kol kanat gereceğine sizi pazarlamadığı kalmış. Babanız sizin merhametinizi bile hak etmiyor. Hiç mi çalışmadı bu adam emekli maaşı bile yok, mesleği yok muydu ? Anneniz bu adamı nereden buldu ? Kadın kesin bu adamın kahrından ölmüştür…

Söyleyebileceğim şeyler son olarak şunlar. Babanızla mecbur kalmadıkça iletişime girmeyin. İlk hedef de KPSS ile iyi bir puan alıp atanmak bir yere girmek olsun. Eş seçimini de 3 kere düşünün.. Arkadaşlarınızın yanında sizi rezil ederse de annemden sonra şizofren oldu deyin ciddi ciddi böyle söyleyin ki belki öyledir de teşhis konmasa da. En azından arkadaşlarınız vs de yanlış anlamaz hoşgörü ile yaklaşır.

Adam minicik cocukken bile sahip cikmamis, simdimi cikacak.
23 yasinda böyle bir rezille ugrasmqyip kendi basina hayat kur. Düzenim dmeissinde, Neyin duzeni allah askina, cok rezil bir hayattasin.

evet bana da çok saçma geliyor. emekli maaşı var ama düşük. mesleği varmış ama annemle evlenince işi bırakmış atıldım vs diye ben de akrabalarım vs de herkes aynı soruyu soruyor ne buldu bunda diye. annem ölmeden önce zaten boşanmayı düşünüyormuş. annem 40 yaşında evlilik yapmış sadece çocuk için evlenmiş. işler planladığı gibi gitmemiş. herkes çok ayrıl boşan demiş ama dinlememiş son raddeye kadar. işte aynı burda boşanmalı mıyım boşanmamalı mıyım diyen ablalar gibi. böyle bi duruma gelince çocuğu mağdur oluyor başka biri değil. annem tam tersi çok saygın bir kadın, hala adı yaşıyor yani. allahtan evi vs satacak cesareti yok karı kız ayağı da yok ben de onu üzerime almaya çalışıyorum inşallah alırım bir an önce. çok teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için

Son düzenleme:
evet doğru söylüyorsunuz aynen bunu diyebilirim. yapacak başka bişey yok.

Konunuzu okurken bir kaç yerde tutarsızlık var. Komşu adamın size arkadaşlık mesajı attığında şehir dışında olduğunuzu ama babanızla kavga edip kapı pencere indirdiğinizi

Bir kaç sefer şehir dışında gittiğinizi ancak evde yine babanızla kavga ettiğinizi falan söylemişsiniz. Ya konuları tam anlatamadız bilemedim.

Maddi gelirinizi babanız mı karşılıyor? Eğer karşılamıyorsa ben bu adama baba diyip evinde kalmazdım. Ne demek eve yabancı adam getirmek, yabancı adamla kızını başbaşa bırakmak ve kardeşi gibi yoruyor demek, babanız tam bir pezevenk kusura bakmayın.

Okulunuzu bırakmayın kendinize yuva kurmuşsunuz zaten kimseye ihtiyacınız yok bu adamın yokluğu varlığından daha iyi

Ev annenizin üzerineyse 1/3 hakkı babanızın olur gerisi sizin hakkınız ondan satamamıştır.

dönüğümde kavga ettim. tamamen şehir dışına taşınmadım yani. birkaç günlüğüne şehir dışındaydım şehir dışındayım dediklerimde, okulu bırakıp taşındığım hariç. evet şuanda çalışmıyorum okulla ilgilenmeye çalışıyorum o yüzden babama maddi olarak bağımlı gibiyim şu anda

Bunu okuyunca böyle bir yaşamın içinde dimdik kalmışsınız.Öncelikle size bravo diyorum.Gerçekten inanılmazı başarmıssınız.Ben hep şu yanlışı yaptım şöyle oldum diye beklerken tam tersi olmuş.Kutlarım sizi.Akıllı bir gençsiniz.
Öncelikle okulunu bitirmeni öneririm ne olursa olsun.Dil de öğren.Bunun için hiç geç falan diye düşünme.Bu yaşa kadar pek çok şey başarmısın bunuda başarırsın.Okulunu bitir iş sahibi ol önceliğin bu olacak.
Babanla ilgili olarak şunu yazayım.Babanı tamamen hayatından çıkarabileceğini sanmıyorum.Bu konuda önerim şu olacak.Babana öncelikle uzman yardımı aldır.Onu Psik dr götür tedavi ettir.Gitmez ise benden bu kadar seninle artık asla ilgilenmem diye tehdit et ve götür.Amacın ona hastalık adı koydurmak değil tedavi ettirmek olmalı.Belki uzun süreli tedavide biraz aklı başına gelir.Onun için ilerde de asla şizofren falan diye konuşma yarın ondan sana geçmiş gibi konuşulur etiketlenirsin kaldı ki babanın psikolojik olarak sorunları olabilir şizofren olduğunu sanmıyorum.Anneyi kaybettiken sonra dağılmış belli ki.Siz de aynı uzmandan yardım alırsınız size de çok faydası olur.
Dediğim gibi akıllı genç olarak babaya siz büyük olmuşsunuz, bu hayat içinde dik durmuşsunuz.Bundan sonrada bu hayatta kurtulayım diye sakın yanlış bir evllilik yapmayın sakın evliliği kurtuluş olarak görmeyin.Okulu bitirin iş güç sahibi olun.Ben bunları yapacağınızdan eminim.

çok teşekkür ederim inşallah her şey çok güzel olur. ev güvenlik vs diye uğraşırken kendi hayatıma ara vermek zorunda kaldım. bakalım tekrar toparlamaya çalışıyorum okulu. babamı psikiyatriye götürdüm her şeyi anlattım babam orda o kadar sakin akıllı mantıklı davrandı ki bide dehb testleri falan da yaptılar her şeye çok normal cevap verdi. doktorlar sadece dedi ki yoğun sosyal hayattan yorgunluk olmuş olabilir bir sıkıntı yok. bilerek yapıyo yani bilinçli yapıyo. kendi çevresinde de çok normal bir insan

Dr değiştir.Böyle saçma şey olmaz.Mutlaka adı konulmuş hasta mı olması lazım.Dr dan ikiniz için raandevu alın.Önce siz girin anlatın bunları.Yardım isteyin hem kendiniz hem babanız için.Bu baba ile nasıl mücadele ederim ne yapmam gerekir diyeceksiniz.Böyle saçma şey olur mu birşeyi yok diye karar vermiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…