Çocuksu Hareketler

Genelde hamileliği bir hastalık gibi kabul ediyoruz toplumca nedense.
Ben de anlamsız buluyorum.

Sizin farketmediğiniz başka bir sorun olabilir mi
Bi kahvaltı yüzünden düşen hamile eşine bir "nasılsın bir şeyin var mı" dememek çok uç geldi bana
Düşman olsa yapmaz.

Bende başka sorun arıyorum bulamıyorum. Acaba sustuğum cevap vermediğim için mi yapıyor diyorum kendi kendime ama cevap versem kavga etsek daha kötü olurdu. Duymamasının imkanı yok oturma odası ve tuvalet karşı karşıya ve ben düşünce kovaya elim girdi su olduğu gibi üstüme doğru boşaldı baya ses oldu

Sabahın köründe peynir ve zeytin yemek için eşini kaldırma fantazisi bence çok saçma. Eşim evde kahvaltı yapmaz,hazırladığım zamanda git uyuuu neden kalktın uykumu bölme der. 10 dk fazla uyumayı tercih eder iş yerinde yaparlar kahvaltı. Eş işe gidiyorsa tamam birlikte yapılır ama sabahın 6.30unda kaldırıp geri uyumak bence saçma.
Aranızdaki soğukluk ise gerçekten garip olmuş. Sebepsiz yere birbirinize kusecek yer aramışsınız gibi. Fazla uzatmasın eşinizde.
Hafta sonları bitmeyen kahvaltılarımız olur, eşim geç gelecekse bile yemeği yemem beklerim ama sabahın 6 sında 2 zeytin içinde kalkmam yani işe gitmiyorsam .

Genelde hamileliği bir hastalık gibi kabul ediyoruz toplumca nedense.
Ben de anlamsız buluyorum.

Ya da ayrıcalık.

Tamam ayrıcalık. Bir kadının hayatında yaşayacağı en güzel ve en özel şey olduğu kesin ama çevremizde de görüyor işte ayrıntılı anlatmaya gerek yok.

Artık bazı tipler var ki “aman ya bir tek sen mi doğurabiliyorsun?” dedirtiyor insana.

Bu lafım gerçekten rahatsız olanlar için değil tabi kurnazca bunu kullananlar için. Artık ayırt edebilirseniz…

herkes aynı değil maalesef her adam farklı. eşiniz sanırım sabah kahvaltısı istiyor yada o evdeyken biraz daha erken kalkmanızı. sanırım çalışmıyosunuz da. eşiniz işe giderken bi yarım saat uykunuzdan feragat edebilirsiniz bence yda hafta sonları. gün içerisinde istediğiniz kadar uyuyun.
benim eşimde pazar sabahları kalkıp pazara gider yada ctesi illa ekmek alıyım falan der hava alır gelir bi taraftan. bence bu sorun edilmemeli.
eşiniz sizin hamileliğinizden ötürü şimdiden kıskançlık yapıyo olabilir. erkeklerinde maalesef ruh halleri değişebilir. bence güzelce oturup eşinizle konuşun ve karşılıklı isteklerinizi bildirip tatlıya bağlayın.
o gelmiş siz gelmiş ne farkeder.

Yalnız bir ayrıntıya parmak basacağım. Eğer ben kendime güveniyorsam insanları tanıma konusunda bundan da neredeyse çok eminim konu sahibi eşinin arkasından kapıyı kilitleme amaçlı uyanıyor zaten. Kahvaltı hazırlamak için değil.

Yanılıyor muyum konu sahibi?

Alla alla kadın sorun kahvaltı değil diyor hala herkes kahvaltı da kahvaltı yorumları yapıyor.

Kadın diyor ki” ayağım takıldı eşiğe düştüm ya da düşecektim gelip sormadı neyin var diye, gidip oturma odasında soyunuyor, yanıma gelmiyor falan…”

Ben anladım lafınızın kimlere olduğunu.
Kesinlikle katılıyorum.

Yahu hamileyken uyur uyur ne saçmalıyorsunuz Allah aşkına.Hamile olmadan önce gündüz 9.30 a kadar uyurdum gecede geç yatardım. Şuan hamileyim yatağımıza 7 de geçsek uyurum 10 da geçsek uyurum .Yatak odama geçtiğimde yatar yatmaz uykum gelir ve sabahın köründe kalkarım. 6 gibi ve gözüm kapar 8e kadar hayal kurarım zaman geçsin diye.
Mesela geçen hafta iki gün sadece hiç gece uyuyamadım bi türlü rahat edemedim. Sabahta 2 saat uykuyla geri kalktım. Uykum olduğu halde uyuyamadım. geçen günde asla yapmadığım birşey yana doğru uzandım dinlenirken uykum olmadığı halde uyumuşum bi kalktım akşam olmuş
Hamilelikte uyku çok tuhaf oluyor ama bazılarıda bilerek hantallıktan yattıkçada yatıyor o duruma bende karşıyım.
Fakat bence haftasonları eşinizden önce kalkıp kahvaltı hazırlamalısınız güne erken başlasınki tatilin tadını çıkarsın. Bi haftasonlarıda uykunuzdan feragat edin bebeğe birşey olmuyor :)
Kahvaltı akşam yemeği benim için çok önemlidir birlikte olunmalı,fakat benim eşim işe gitmeden önce asla kahvaltı yapmaz kendisine gelmeden yapamıyor.

Sen evde oldugun icin esin sabah kahvaltı hazirlamani bekliyor demekki. Kalkamiyosan aksamdan bi tost hazirlarsin sabah esin makinada isitir yer bu kadar zor degil ki. Sen calisiyo olsan tamamen Esin haksiz olurdu gozumde. Ama evde oturuyosan ufak tefek biseyler hazirlaman gerekiyor diye düşünüyorum.

Kahvaltı mevzusu uzunca geçince bende dahil herkes oraya takılmış asıl önemli mesele göz ardı edilmiş evet. Ama adam gereksiz uzatmış ve büyütmüş. Yaptığı da merhametsizlik bence düşme konusunda. Ama biz ne yazarsak yazalım güzelce oturup konuşmadan bu şekilde gereksiz yere uzayacak aralarındaki soğukluk.

Eşim evden erken çıkıyorsa kapıyı kilitler evde ufaklık olduğu için özellikle. Yani onun için de kalkmak zorunda değil.

canım önce tüm nefretini sinirini içinden at. akşama güzel bir yemek hazırla eşinin elini tut gözlerine sevecenlikle bak. hayatım benle ilgili ne düşünüyosun de. hangi huyumu beğenmiyosun de. karşılıklı sorunlarımızı çözelim de. bilmeden hatamı ediyorum seni kırmak ve bebeğimizi üzmek istemiyorum de. kocan ne derse desin asla sinirlenme canım

Noolmuş biliyo musun. Bu evlilikte sen erkk o kadın olmuşşş sana bişeyler anlatmaya calışyor sense onunduymuyorsun. Gözünü kulagını iyi aç kocanı anla.. bellı kı trip yapıo ama baska bı noktada takılmış kalmış ve mennun degıl durumdan..

Tabi dedim zaten kahvaltı hazırlamadığım günler o çıkarken ben uyanıyorum.

Bişileri anlatamıyor o doğru ama bende şaşırdım tepkisine dün evde önemli bişi oldu aramak zorunda kaldım o beni küstüğünden beri aramıyor nasılsın falan dedim beni sormadı görüşürüz dedim kapatırken yine sormadı. Eve geliyor yemeği hazır zaten yiyoruz kalkıp yine oturma odasına gidiyor orayı odası yaptı anlıcanız birde kapıyı kapatıyor. Ben geçip giderken görmemek için mi ne? Yani ben alttan alıp yumuşak davrandıkca daha da cocuklaşıyor gibi geliyo o yüzden birazda düşmüyorum üstüne sorunun ne demiyorum.

Bakın hafta sonu Konya gezimiz var güya ama geçen hafta dedi ki derslerden büte kalmış olabilirim konya gezisi iptal olabilir şimdi Konya ya gitcez mi gitmicez mi onu bile bilmiyorum konuşmuyor ki adam.

İşe giderken bende 06:30'da servise biniyordum. Eşim çok üzülüyordu kahvaltı yapamıyoruz diye. İşten çıktığımdan beri her sabah hazırlıyorum... Uyku duzenimiz yok ama huzur olsun ne yapalım

eşim 6 da evden çıkar 5 te beraber uyanıyoruz eşim duşa ben mutfağa. kahvaltı hazırlıyorum ve benim eşim öyle peynir zeytinle kahvaltı yapmaz. ya tost ya menemen ya omlet mutlaka bişey olmalı. beraber kahvaltı ediyoruz. en önemli öğündür kahvaltı bence. ve ailece yapılması gerektiğini düşünürüm
haftasonları ise tamamen eşime bağlıyımdır kaçta kalkarsa bende o saatte uyanırım. hatta çoğu zaman yat sen beni uyku tutmadı der ne gerek var beraber oturalım der kalkarım.
evet uykum eksik yarım hatta bazen hiç uyumadan gün geçiriyorum ama eşimi de ihmal etmiyorum uykuyu eşime tercih etmiyorum

zıkkımın kökünü yesin
bir kahvaltı nereden nereye gelmiş, hamile hamile sizi de üzmüş

eşiniz çocuk değil ne yerse yesin yemezse de yemesin müdahale etmeniz yanlış
ama onun bu hal ve hareketleri ayrı bir yanlış

illa ki size gelecektir, ters davranmayın ters cevap vermeyin güleryüzlü olun

niye ayrı yattığını anlayamadım diyebilirsin yüzyüze konuşunca ağlar gibi olacaksan mesajla sor (benim hamile arkadaşlarım en ufak birşeye ağlamaklı oldukları için dedim)

Eşiniz ilgi istiyor
Kahvaltı bir çok erkeğin takıntısıdır, sabah uykunuzu bölüp onunla ilgilenmenizdir aslında işin özü
Konu gereksiz yere fazla uzamış, her konuda yazıyorum, hamilelik mutlaka ki kolay bir süreç değil ancak evde geçiriyorsunuz, dinlenme şansınız var, eşiniz bütün gün dışarıda stres çekiyor, güne güzel başlasın, huzurla öpe seve uğurlayın çok zor değil.

Adam durduk yere yatak ayrımış, hâla mı kadın suçlu?

Adam yatak ayırmış ya hu, uzun uzun kahvaltı sorgulanıyor burda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…