- 5 Mayıs 2013
- 33.829
- 41.245
- 798
Kahvaltıysa konu; kahvaltı hazırlar ya da hazırlamaz o kadının kendi seçimidir ama bunu hamilelik altına saklaması işi garip kılıyor. Ben de diyorum ki ben kendim hamileyken günde 1,5 saat yol geldim 1,5 geri döndüm ve 9ay çalıştım. Üretimde işçi olarak çalışan kadınlar var tonla resmini çekeyim isterseniz, onu geçtim eskiden kadınlar tarlada doğum yapıyormuş. Ha bu demek değil ki hamileliğin değeri yok. Elbette var bir ayrıcalığı ama abartmanın anlamı yok.
Bu konu için değil başka konularda da diyor kadınlarımız “kvalidem geldi tartıştık üstelik 5 haftalık hamileyim bana yapılır mı bu?” Hamile olunca çocuğunu doğuruyorsun sonunda başka bir şey olmuyor benim bildiğim hamilelikte.
Sizin farketmediğiniz başka bir sorun olabilir mi
Bi kahvaltı yüzünden düşen hamile eşine bir "nasılsın bir şeyin var mı" dememek çok uç geldi bana
Düşman olsa yapmaz.
Genelde hamileliği bir hastalık gibi kabul ediyoruz toplumca nedense.
Ben de anlamsız buluyorum.
Sabahın köründe peynir ve zeytin yemek için eşini kaldırma fantazisi bence çok saçma. Eşim evde kahvaltı yapmaz,hazırladığım zamanda git uyuuu neden kalktın uykumu bölme der. 10 dk fazla uyumayı tercih eder iş yerinde yaparlar kahvaltı. Eş işe gidiyorsa tamam birlikte yapılır ama sabahın 6.30unda kaldırıp geri uyumak bence saçma.
Aranızdaki soğukluk ise gerçekten garip olmuş. Sebepsiz yere birbirinize kusecek yer aramışsınız gibi. Fazla uzatmasın eşinizde.
Hafta sonları bitmeyen kahvaltılarımız olur, eşim geç gelecekse bile yemeği yemem beklerim ama sabahın 6 sında 2 zeytin içinde kalkmam yani işe gitmiyorsam .
Ya da ayrıcalık.
Tamam ayrıcalık. Bir kadının hayatında yaşayacağı en güzel ve en özel şey olduğu kesin ama çevremizde de görüyor işte ayrıntılı anlatmaya gerek yok.
Artık bazı tipler var ki “aman ya bir tek sen mi doğurabiliyorsun?” dedirtiyor insana.
Bu lafım gerçekten rahatsız olanlar için değil tabi kurnazca bunu kullananlar için. Artık ayırt edebilirseniz…
Kahvaltı mevzusu uzunca geçince bende dahil herkes oraya takılmış asıl önemli mesele göz ardı edilmiş evet. Ama adam gereksiz uzatmış ve büyütmüş. Yaptığı da merhametsizlik bence düşme konusunda. Ama biz ne yazarsak yazalım güzelce oturup konuşmadan bu şekilde gereksiz yere uzayacak aralarındaki soğukluk.Alla alla kadın sorun kahvaltı değil diyor hala herkes kahvaltı da kahvaltı yorumları yapıyor.
Kadın diyor ki” ayağım takıldı eşiğe düştüm ya da düşecektim gelip sormadı neyin var diye, gidip oturma odasında soyunuyor, yanıma gelmiyor falan…”
canım önce tüm nefretini sinirini içinden at. akşama güzel bir yemek hazırla eşinin elini tut gözlerine sevecenlikle bak. hayatım benle ilgili ne düşünüyosun de. hangi huyumu beğenmiyosun de. karşılıklı sorunlarımızı çözelim de. bilmeden hatamı ediyorum seni kırmak ve bebeğimizi üzmek istemiyorum de. kocan ne derse desin asla sinirlenme canımMerhaba ilk önce eşimden ve benden bahsedeyim arkadaşlar.
Esim sabah 6 buçuk ta evden çıkıyor ise gidiyor kahvaltı etmek istiyor ama o saatte ettiği kahvaltıda cay veya pişmiş bir yemek olmuyor, peynir zeytin alıyor kendisi dolaptan öyle yiyor.
Ben hamileyim gece 3-4 kadar yatakta dönüp duruyorum uyuyamıyorum eşim giderken beni uyandırıyor onu yolculayıp kapıyı kilitliyorum ve yine saat en geç 10'a
kadar yatamıyorum.Uykum gelince uyuyup 12 buçuk 1 gibi uyanıyorum gun içinde bu saatler dışında başka uykum yok. Ama eşime gore yatıyorum hep.
Hafta sonları da o erken uyanıyor benim uykum bölünmedigi içinde en geç 11 gibi kalkıyorum.
Bu hafta sonu yine uyandım yanımda banyo yapmış benimde banyoya girmem gerekiyor sen banyoya gir ben sunu bunu alayım dedi. ( Daha önce eve bisiler alıncaktı kartta puanı vardı birlikte gidip alırız demiştik. ) Öyle diyince bende kahvaltı yapmadan çıkma dışarı hoslanmıyorum bundan dedim ama keyfim yerindeydi gayet gülümseyerek konuşuyorum. Ben ne zaman kahvaltı ederek çıktım ki bu evden şimdide kahvaltı edip cıkım dedi. Yüzüne baktım bir sure mal mal yatağı topluyodum çık gez dedim. Çıktı gezdi.
Banyo yaptım,kahvaltıyı hazırladım geldi bi 10 dk sonra oturduk kahvaltı ya ne o ne ben o gün konuşmadık aynı yine yatakta yattık akşamda hatta ben sarıldım bi ara uyandım bu sefer o sarılmış uyuduk.
Ertesi gün kahvaltıda bu başladı saat su kadar olmuş ben daha yeni kahvaltı ediyorum susmuyo bir şey desem daha da alevlencez ve o kadar saçma geliyor ki bu yüzden kavga etmek en sonunda dedim ki bak hic bir şey demedim sustum uzatma. Sustu o gün ben dolaşmaya çıktım kafam dağılması için gece oldu geldi yataga neden bu odanın kapısını kapatıyosun burada yatmamı istemiyor musun dedi sakince cevap verdim biz her zaman bu odanın kapısını kapalı tutmuyomuyuz sıcak olsun diye yeni bisi mi bu dedim ses etmeden geldi yattı telefon ile uğraştı yataktan öyle bir kalkışı kapıyı öyle bir örtüsü vardı kı pat diye ben yine mal gibi baktım buda çok ani bi hareketti çünkü. O zamandan beri ayrı yatıyoruz milletin içinde gulusuyoruz göz kırpmalar eve gelince muhabbet yok yataklar ayrı. Daha öncede yatak ayırmıştı bende haksızdım gittim gel dedim ses etmeden gelip yatardı ertesi gün uzatmazdı hep böyleydi bu sefer ben gel demiyorum oda gelmiyor ortada hic bisi yokken böyle çocukça davrandı ya çok sinirliyim ona yanına gitsem patlıcam hala
susuyorum kendime sakin ol kasılma takma kafana elbet gelecek bu odaya diyorum yine de içim içimi yiyor paylaşmak istedim o kadar canım sıkkın ki. Strese girmek istemiyorum benim doktorum stresi yasakladı düşük tehlikem için.
Birde dun üstüne tuvalette ayagım eşiğe takıldı düştüm çok şükür öyle önemli değildi ama adam bu sesi duyup yinede bir şey oldumu diye sormadı. Ne yapayım ben bu adamı kendi kendime diyorum sen uzatma boyle küçük kavgalar için neden huzurunu bozuyorsun. Ama ben susstukca hoc bir şey demedim halde boyle davranınca kendime yediremiyorum ilk adımı bu sefer bırak ne hali varsa görsün diyorum. Bunaldım.
Yalnız bir ayrıntıya parmak basacağım. Eğer ben kendime güveniyorsam insanları tanıma konusunda bundan da neredeyse çok eminim konu sahibi eşinin arkasından kapıyı kilitleme amaçlı uyanıyor zaten. Kahvaltı hazırlamak için değil.
Yanılıyor muyum konu sahibi?
Noolmuş biliyo musun. Bu evlilikte sen erkk o kadın olmuşşş sana bişeyler anlatmaya calışyor sense onunduymuyorsun. Gözünü kulagını iyi aç kocanı anla.. bellı kı trip yapıo ama baska bı noktada takılmış kalmış ve mennun degıl durumdan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?