- 5 Temmuz 2014
- 1.322
- 1.026
- 333
siz faal uyku süresini söylüyorsunuz, biz yatakta geçirdiğiniz süreyi hesaplıyoruz, farkı bu aslında.
gece 11de yatağa girip, gündüz 12de yataktan çıkmak biraz abartı değil mi sizce de.
tabi dışarıdan görünen budur, içeride siz sıkıntılarınızdan bahsetmişsiniz zaten.
konuyu konu sahibinden çok siz abartıyorsunuz gibime geldiKonu sahibinin derdi hamileyim yan gelip yatmak istiyorum esimde kahvalti istiyo degildi.esonin ondan yok yere ayri yatmasinni anlatmis kadin.ama konuyu kadinin uyumasina yatmasina getirenlere cevap vermeye calistim ama burda birkez daha anladim ki kadinin en buyuk dusmani kadin yine..
Arkadasim ben seni anladim savunmayada calistim ama ne doguramayanlara acimasizligim kaldi ki bunun acisini cok iyi biliyorum ne aileye kocaya saygisizligim.Allah sana kolaylik versin derdini anlatmissin ama seninde ne yan gelip yatmadigin kaldi ne de uykuculugun..tekrar diyorim tekrar anladim ki kadinin en buyuk dusmani gene kadinn..Değilim bazen oluyor eşim işe gittikten sonra gün içinde hiç uyumuyorum. Eşim beni bir tek hafta sonları görüyor ve o zamanlar çok uyuduğum için sizin gibi acaba çok uyuyor bu kadın diye düşündüğünü varsayıp öyle yazdım. Tüm gün evde uyku uyumuyorum ki benim hareket zamanım istesemde yapamam. Hafta içi 6-5 saat hafta sonu ise daha fazla bu saatlerin neresi çok onu anlamadım.
Sorun ne hakkaten?Yatakta yattığım süreye göre bu yorumlarda haklısınız, ama bende 3-4 e kadar yatağa geçmezsem aynı saatte yatmassak bu daha çok sorun olmaz mı? Uykum gelmesede onunla aynı saatte yatağa giriyorum.
Ve benim hafta içi uyumadığımı eşim biliyor o işe 8 buçukta varıyor karşıda işi o zamanda telefon ile konuşuyoruz ediyoruz.
Ben acaba uyumadığımı biliyor ha 6 buçuk ha 6 deyip kahvaltımı hazırlamımı istiyor diye düşünüyorum ama açık bir insan kavga esnasında bana sabahları kahvaltı hazırla bile diye bilirdi sorunu bu olsaydı.
İyide 4 kadar uyuyamaman ıcın bısey yapıyor olman lazım
telefonlamı oynuyorsun?
Bacak agrıların ıcın magnezyum ıcıyormusun?
Bende öyle bir algı yarattın maalesef. Herkesin bünyesi farklı olabilir kesinlikle. Kahvaltı hazırlamıyor olabilirsin ama bunu eşinin diyette olmasıyla bağlaman bir kurtulma çabası gibi. Eşin demiş ya “bırak ben gelince hazırlarım” ya da “maruldu, maydanozdu o yaparken sen yanında duruyormuşsun.” Ya bunlar cidden ilginç geldi bana. Ha yapabilir ama zaten bunlara yatkınlığının olmadığı imajı veriyorsun yazında.
Uyku bozukluğun olabilir bu hamilelikle çok ilgili değil hepimiz doğurduk. Bu konuda sorunların varsa doktora git istersen.
Sorun ne hakkaten?
Şiddetle katılıyorum sanki düşüncemi aktarmışsın :))çok kararsız kaldım ya.
bana kalırsa sabah kahvaltısı ve akşam yemeği önemlidir, ve ailecek birlikte yapılmalıdır.
buna göre eşinizin serzenişini haklı buluyorum. tabi her aile için bu geçerli değil.
hamileliğinizden önce birlikte kahvaltı yapıyor muydunuz?
Sadece hamileliğe özel bir durumsa eşinizin biraz anlayışlı olması gerekir.
ama sürekli bu düzeniniz varsa, bana doğru gelmiyor açıkçası.
İlaçlarım tam içiyorum. Telefon nadir oluyor ama oluyor genelde gözlerimi kapatıp hayal alemine dalıyorum uykum gelsin diye.
Yok canım o istiyor ben doğruyorum o kahvaltı yaparken onunla konuşuyorum yani o saatte ben yiyemediğimden konuşuyorum sadece. Eşim şöyle ben kahvaltı istemiyorum artık diyor kahvaltı hazırlamıyorum. Akşam yemeğinde salata yap sadece diyor artık değişik salata söylüyor onu yapıyorum yiyor. Yani kiloya takıntılı yap derse yapıyorum demezse yapmıyorum bu sıra ise bana akşamdan hazırla sen kalkma ben alır ederim dedi. Peynir zeytin yeniliyorum tabakları her gün o da alıp kahvaltısını yapıp gidiyor. En sen durumumuz bu yani o hazırlayıp ben onu izlemiyorum bana kahvaltı hazırla dediğinde kalkıp ben hazırlıyorum o yiyor.
İşte bu yüzden yazdımya çocukca diye canım neden yok... Dese şöyle böyle onu düzelticem yanımdan kalkıp gittiği içinde sinirliyim açıkcası büyük bir kavga yokken yatak ayırmak nedendir?
Takıldığı şeyler belliyse onları düzeltmeye gayret et arkadaşım. Bu kadar tepki gösteriyorsa hamileliğinden önce de düzen böyleydi sanırım? Sonuçta hamilelikten sonra düzen böyle olduysa anlayışlı davranması gerekir.
Mesela eşime kahvaltı hazırlamadım hiç, istemiyordu çünkü ama yolculamamı seviyordu o yüzden illa ki dürtüklüyordu. E bende sesimi çıkartmıyordum artık uykum bölünse de hadi hayırlı işler diye duamı edip elimi sallıyodum arkasından :)
Ama başkalarının yanında normal davranıp yanyana gelince konuşmamak yada sen düşünce gelip noldu diye sormaması da normal değil. O zaman sende başkalarının yanında da normal davranma?
Kahvaltıysa konu; kahvaltı hazırlar ya da hazırlamaz o kadının kendi seçimidir ama bunu hamilelik altına saklaması işi garip kılıyor. Ben de diyorum ki ben kendim hamileyken günde 1,5 saat yol geldim 1,5 geri döndüm ve 9ay çalıştım. Üretimde işçi olarak çalışan kadınlar var tonla resmini çekeyim isterseniz, onu geçtim eskiden kadınlar tarlada doğum yapıyormuş. Ha bu demek değil ki hamileliğin değeri yok. Elbette var bir ayrıcalığı ama abartmanın anlamı yok.
Bu konu için değil başka konularda da diyor kadınlarımız “kvalidem geldi tartıştık üstelik 5 haftalık hamileyim bana yapılır mı bu?” Hamile olunca çocuğunu doğuruyorsun sonunda başka bir şey olmuyor benim bildiğim hamilelikte.
ah ah, ilk hamileliğimde hiç naz yapmadım, ikincide yapmayı planlıyordum. bak vazgeçireceksin beni.
ipek hanım, benim derdim de şu, hiç naz yapmam hatta kadınlara özgülenen davranışlardan çocuğu yapmam, mesela eşini bekletmek gibi, hatta ondan daha dakiğimdir. ama kadın erkek muhabbeti açılınca, işte kadınlar böyle, hamileler şöyle diye genellemeleri eşim tarafından duymak beni sinir eder. Ben de o zaman derim ki, 2. hamilelikte görürsün sen gününü, yüzüne de diyorum, bilinçli nazlanma yapacağım diyerek.
o yüzden tüm hamilelere de nazlanmayı öğütlüyorum. yoksa aynı kefeye giriyorsunuz.
eşimi uyarınca Allah razı olsun der de, işte ortamlarda hiç öyle olmuyor.
Valla aynen de öyle yazmışsın sanki. Bulup kopyalamamı ister misin?
“sen hazırlama ben yaparım” demiş.
“o doğrarken yanında durmuşsun falan.”
Ben hazırlayıp hazırlamadığına takılmadım şahsen. Kaldı ki dolapta tek yiyeceği peynir zeytinse çıkarır yer. Beslenme çantası hazırlar gibi illa hazırlamak gerekmiyor. Ama verilen imajlar farklı olduğundan yaptığım yorumlar sana ters gelebilir.
Arkadaşlar evliliğimizin ilk zamanları her zaman kahvaltı hazırladım daha sonra diyete başladı kahvaltı hazırlamamı istemedi bir süre sonra yine istedi maydonozdu,kıvırcıktı ve o yaparken bende onunla birlikte oturup konuşuyodum.
Buldum bunu diyorsun sanırım canım.. Burda maydonuzu o doğruyor demedim ki yaparkenden kastım kahvaltı yaparken.
Sorun kahvaltı değil zaten bana ne zaman kahvaltı yapıpda evden çıktım dediği için aslında ben o örnekleri verdim.. Siz ona takıldınız ben davranışlarına takıldım. Ben napim şimdi yine ilk adımı ben atıp yanına gidip konuşayım mı beklim mi? Beklesem gelir mi ki? Ben buna takıldım. Sorun kahvaltı olsa çoktan o sorunu halletmiştim direk söylerdi o kahvaltı hazırla diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?