• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuksu Hareketler

27 haftalık hamilesiniz daha
neden sabahlara kadar oturuyorsunuzda gunduz normal saatte kalkmıyorsunuz?

Eşin hazırlayıp senide çağırsın ne var yani..Gün içinde bu kadın bircok iş yapıyor hamile haliyle,ne var dolaptan peynir zeytin cıkarmak cok mu zor.Yemeğim nerde kahvaltım yok ..Vs..bedir bu beklenti bu erkeklerdeki ya..karına birgün de sen hazırla.
Bende beraber kahvaltı yapılmasından yanayım ama eşler birbirine yardım etmeli.

kesinlikle katılmakla birlikte bir ev hanımının bu tarz işleri üzerine alması gerektiğini düşünüyorum.
ev hanımı değilim, olsaydım belki farklı düşünürdüm :)

Arkadaşlar evliliğimizin ilk zamanları her zaman kahvaltı hazırladım daha sonra diyete başladı kahvaltı hazırlamamı istemedi bir süre sonra yine istedi maydonozdu,kıvırcıktı ve o yaparken bende onunla birlikte oturup konuşuyodum. Şimdi yine diyete başladı kahvaltı yapıyor akşamdan şunu bunu hazırla ben kendim yaparım dediği için bende onun dediğine uydum.

Uykuya çok düşkün bir insan değilim belki hamileliğin ilk aylarında evet ama şimdi 6 ay oldu eskisi kadar uyuyamıyorum uykuda aramıyorum.

Hafta sonları ise baştan beri böyleydi hamileliklede alakalı değil o erken uyanırdı ben o zaman 9 buçuk 10 gibi uyanırdım birlikte kahvaltı yapardık her zaman hafta sonu kalkar kalmaz dışarı çıkmak istiyor ve bende çıkmasına bişi demiyorum ekmekte al şunuda al bunu da al diye geçirdim ama istemediğimi de uygun zamanlarda dile getirdim.

Bana en çok koyan yatakları ayırması ilk gün gelip yatıyor ikinci gün de geliyor ama ağzımı açmadan yanında yatarken pat diye kalkıp gidiyor büyük bir kavga yaşasak dicemki kendime çeneni kapalı tutsaydın da adam kalkmasaydı ama bir anda kalkıp gitti yatakta tartışma vs yaşanmadan.

Hamile bir kadın bence uyusun, dinlesin,bol bol enerji toplasın...
Çünkü bebek doğunca kocalar uyurken biz kadınlar bebek pışpışlıyoruz :KK46:

Yani bu doğuranları paha biçilmez yapmıyor bence. Herkesin sağlık sorunları olabilir. ben acımasız değil realist bir yorum yaptım ama senin yorumun özünde doğurganlık sorunu olan kadınlara son derece acımasız. O zaman sen doğum yapana kadar pamuklarda saklaması lazım eşinin seni.
Benmi ozunde dogurganlik sorunu olan kadinlara son derece acimasiz yorum yaptim.guluyorum sadece sana.5 yildan sonra ve kayip bebegimden sonra zorla hamile kalabildim.evet esim beni pamuklara sarmaliyo canim onca acidan sonra...

27 haftalık hamilesiniz daha
neden sabahlara kadar oturuyorsunuzda gunduz normal saatte kalkmıyorsunuz?

Sabahlara kadar oturmuyorum eşimin uyku problemi var yatağa erken girmesi gerekiyor her zaman yatağa birlikte gireriz bu şaşmaz misafirlik durum yoksa 11 de yataktayız ben yatakta uyuyamıyorum. Tuvalet,su, bebek hareketleri, bacak ağrıları ancak uykum geliyorda o saatte uyuyorum.

Ve konu sahibinin kocasi asıl xx large ilgi bekleyen bencilin teki..cokmu zor dolaptan zeytini peyniri alip zıkkımlanmak.gece 3lere kadar uyuyamadigini görmuyomu esininde sabah 6bucukta kaldiriyo kadini sirf bogaz icin.konu sahibinin hayati uyku uzerine kurulmus gibi de durmuyo anlattiklarindan.herkesin hamileligi ayni gecmez.siz zorlanmadan gecirmissinizdir konu sahibi zorlaniyodur.gercekten hamile bir kadina cok acimasiz bir yorum yapmissiniz
Bence sen çok acımasız yorum yapmışsın..kalkıp zıkkımlanmak ne demek..adama it muamelesi yapması gerektiğini soyluyorsun resmen..

Bır aıle olmak için o evde bir düzen olmalı..bunu da evin hanımı sağlar..

Yoksa kocası hiç istifini bozmayıp gayet güzel dışarda huzuru arayarak zıkkımlanmayı iyi becerebilir..

Hamilelik sürekli yan gelip yatmak değildir..

Arkadaşlar evliliğimizin ilk zamanları her zaman kahvaltı hazırladım daha sonra diyete başladı kahvaltı hazırlamamı istemedi bir süre sonra yine istedi maydonozdu,kıvırcıktı ve o yaparken bende onunla birlikte oturup konuşuyodum. Şimdi yine diyete başladı kahvaltı yapıyor akşamdan şunu bunu hazırla ben kendim yaparım dediği için bende onun dediğine uydum.

Uykuya çok düşkün bir insan değilim belki hamileliğin ilk aylarında evet ama şimdi 6 ay oldu eskisi kadar uyuyamıyorum uykuda aramıyorum.

Hafta sonları ise baştan beri böyleydi hamileliklede alakalı değil o erken uyanırdı ben o zaman 9 buçuk 10 gibi uyanırdım birlikte kahvaltı yapardık her zaman hafta sonu kalkar kalmaz dışarı çıkmak istiyor ve bende çıkmasına bişi demiyorum ekmekte al şunuda al bunu da al diye geçirdim ama istemediğimi de uygun zamanlarda dile getirdim.

Bana en çok koyan yatakları ayırması ilk gün gelip yatıyor ikinci gün de geliyor ama ağzımı açmadan yanında yatarken pat diye kalkıp gidiyor büyük bir kavga yaşasak dicemki kendime çeneni kapalı tutsaydın da adam kalkmasaydı ama bir anda kalkıp gitti yatakta tartışma vs yaşanmadan.

o zaman çok enteresan bir çıkış yapmış eşiniz.
şaşırdım. bence çok üzerine gitmeyin, lohusalık depresyonuna girmiştir belki.

yatakları ayırmayı tercih eden o ise, sizin tekrardan çağırmanıza gerek yok.
derdi sizinle değildir muhtemelen ama size yansıtıyor.

ben kocanın yerine kendimi koydum ve size sinir oldum..adam sabah kalkıp işe gidiyor,siz tüm gün evdesiniz buna rağmen gayretle uyuyorsunuz..h.sonu da adamın uyuması gerekirken yine siz 11 lere kadar uyuyosunuz..
ben çalışan bir kadınım,ve sabah erkenciyim,eşim de gece yatmaz sabah kalkmaz bir tip.birbirimizi tolere ediyoruz ama..mesela hafta içi ben bazen kahvaltı hazırlyıap bırakıyorum ki eşim de oğlum da yemez sabah normalde..oğlum da okulda yapıyor.ama değişiklik oluyor..h.sonu da bir gün o yatıyor ben hazırlıyorum sonra çağırıyorum,pazar da tam tersi..
dediğim gibi bencil olarak sizi gördüm eşinizi değil.

Ve konu sahibinin kocasi asıl xx large ilgi bekleyen bencilin teki..cokmu zor dolaptan zeytini peyniri alip zıkkımlanmak.gece 3lere kadar uyuyamadigini görmuyomu esininde sabah 6bucukta kaldiriyo kadini sirf bogaz icin.konu sahibinin hayati uyku uzerine kurulmus gibi de durmuyo anlattiklarindan.herkesin hamileligi ayni gecmez.siz zorlanmadan gecirmissinizdir konu sahibi zorlaniyodur.gercekten hamile bir kadina cok acimasiz bir yorum yapmissiniz

Şöyle ki; okurken senaryo okuyor havasına kapıldım. Uyuduk, uyandık, kahvaltı ettik, dolaştık. Tüm yazı bu 4 kelime üzerine kurulu. Hamilelikten kaynaklı sağlık sorunları olabilir ama nedense ben konu sahibinin hamilelikten önce de uykuya meyilli olduğu hissine kapıldım. Yoksa eşi kendi hazırlasa ne olur, hazırlamasa ne olur.

Benim için sorun olmayan şeyler. Sadece hamilelik olayının başkalaştırılması bana son derece tuhaf geliyor.

Keyfine bak bence hiç üzme kendini. 6.30 da cikiyorsa 6da hazır olacak kahvaltı o zaman. 6da hava karanlık oluyor burada. Çok erken bir saat. Hamile olmasan bile saat çok erken. Hafta sonları hazirlasan olmuyor mu?
Ama senin de kahvaltı yapmadan çıkma demen yanlış. O zaman adam tabiki der kahvaltu mi var ki. Bırak çıksın ne var ki.

Bence sen çok acımasız yorum yapmışsın..kalkıp zıkkımlanmak ne demek..adama it muamelesi yapması gerektiğini soyluyorsun resmen..

Bır aıle olmak için o evde bir düzen olmalı..bunu da evin hanımı sağlar..

Yoksa kocası hiç istifini bozmayıp gayet güzel dışarda huzuru arayarak zıkkımlanmayı iyi becerebilir..

Hamilelik sürekli yan gelip yatmak değildir..
Konu sahibinin esinin kadina ne muamelesi yaptigini anlamadiniz galiba..

Konu sahibinin esinin kadina ne muamelesi yaptigini anlamadiniz galiba..
Adam dışarda gün boyu kılı kırk yarıp evine ekmek parası getirmeye çalışıyor..

Evde paso yatan kadını besleyıp buyutmek için..

El insaf yahu..sız anne olacaksınız..biraz yuva kavramına sahip çıkın..evinizde ocagınız tutmezse bereketınız kalmaz..aile olamazsınız..

O sofradır sizi birbirinize bağlayan..

Herkes kafasına göre takılcaksa bekar yasasaydılar..niye bunca yukun altına soksun ınsan kendını evlenip de..

Şöyle ki; okurken senaryo okuyor havasına kapıldım. Uyuduk, uyandık, kahvaltı ettik, dolaştık. Tüm yazı bu 4 kelime üzerine kurulu. Hamilelikten kaynaklı sağlık sorunları olabilir ama nedense ben konu sahibinin hamilelikten önce de uykuya meyilli olduğu hissine kapıldım. Yoksa eşi kendi hazırlasa ne olur, hazırlamasa ne olur.

Benim için sorun olmayan şeyler. Sadece hamilelik olayının başkalaştırılması bana son derece tuhaf geliyor.

Değilim bazen oluyor eşim işe gittikten sonra gün içinde hiç uyumuyorum. Eşim beni bir tek hafta sonları görüyor ve o zamanlar çok uyuduğum için sizin gibi acaba çok uyuyor bu kadın diye düşündüğünü varsayıp öyle yazdım. Tüm gün evde uyku uyumuyorum ki benim hareket zamanım istesemde yapamam. Hafta içi 6-5 saat hafta sonu ise daha fazla bu saatlerin neresi çok onu anlamadım.

Sizin ne anladığınızı bize bir anlatır mısınız? Ne muamelesi yapıyormuş?
Konu sahibinin derdi hamileyim yan gelip yatmak istiyorum esimde kahvalti istiyo degildi.esonin ondan yok yere ayri yatmasinni anlatmis kadin.ama konuyu kadinin uyumasina yatmasina getirenlere cevap vermeye calistim ama burda birkez daha anladim ki kadinin en buyuk dusmani kadin yine..

Değilim bazen oluyor eşim işe gittikten sonra gün içinde hiç uyumuyorum. Eşim beni bir tek hafta sonları görüyor ve o zamanlar çok uyuduğum için sizin gibi acaba çok uyuyor bu kadın diye düşündüğünü varsayıp öyle yazdım. Tüm gün evde uyku uyumuyorum ki benim hareket zamanım istesemde yapamam. Hafta içi 6-5 saat hafta sonu ise daha fazla bu saatlerin neresi çok onu anlamadım.

siz faal uyku süresini söylüyorsunuz, biz yatakta geçirdiğiniz süreyi hesaplıyoruz, farkı bu aslında.

gece 11de yatağa girip, gündüz 12de yataktan çıkmak biraz abartı değil mi sizce de.

tabi dışarıdan görünen budur, içeride siz sıkıntılarınızdan bahsetmişsiniz zaten.

Sabahlara kadar oturmuyorum eşimin uyku problemi var yatağa erken girmesi gerekiyor her zaman yatağa birlikte gireriz bu şaşmaz misafirlik durum yoksa 11 de yataktayız ben yatakta uyuyamıyorum. Tuvalet,su, bebek hareketleri, bacak ağrıları ancak uykum geliyorda o saatte uyuyorum.
İyide 4 kadar uyuyamaman ıcın bısey yapıyor olman lazım
telefonlamı oynuyorsun?
Bacak agrıların ıcın magnezyum ıcıyormusun?

Bende öyle bir algı yarattın maalesef. Herkesin bünyesi farklı olabilir kesinlikle. Kahvaltı hazırlamıyor olabilirsin ama bunu eşinin diyette olmasıyla bağlaman bir kurtulma çabası gibi. Eşin demiş ya “bırak ben gelince hazırlarım” ya da “maruldu, maydanozdu o yaparken sen yanında duruyormuşsun.” Ya bunlar cidden ilginç geldi bana. Ha yapabilir ama zaten bunlara yatkınlığının olmadığı imajı veriyorsun yazında.

Uyku bozukluğun olabilir bu hamilelikle çok ilgili değil hepimiz doğurduk. Bu konuda sorunların varsa doktora git istersen.

Back
X