Tabiki bu dünyaya gelmissen eger cocuk yapmak lazim ama gel görki bazen sartlar buna el vermiyor ve cocuksuzda kalabiliyorsun.
Ama er-ca nin dedigi gibi insan yeterki mutlu olmasini bilsin, cocuklu veya cocuksuz fark etmiyor.
Yaslaninca istersen 10 tane cocugun olsun yine yanlizsin yine yanlizsin, yetistirdigin ve büyütügün evlatlarin sana bakmamak icin binbir nedenler bulacaklar.
Onun icin ben sahsen huzur evlerini cok mantikli bulurum, en azindan kimseye minnettar kalmadan yasitlarinla orada yasiyorsun son yillarini.
Sunu cok iyi bilinki cocuklarin var diye yaslilikda yanliz degilsin mantigi yanlis, heleki bu zamanda egoistlik had safhada, anne ve babaya önem verilmiyor.
Cünkü bbu zamanda herkes kendi derdinde. Eskiden öyle degildi annesine veya babasina bakmamak ayipdi. Simdi bakin evlatlariniza bana düskündür diyenlerin sayisi ne yazikki eskiye göre azaldi.
Simdi bu zamanda akraba baglarida kalmadi, insanlari bir hirs bürümüs ve kimse yasliyla ugrasacak ne psikolojik durumu var nede zamani.
Neticede bundan sonra herkes cocuklu veya cocuksuz hayatinin son yillarini huzur evinde gecirecegi bir gercek. Gelecek onu gösteriyor.
Ama tabikide yinede cocuk yapmak lazim, ama kendin icin gelecekte bana bakar niyetiyle degilde, bu dünyaya dogru ve düzgün bir birey yetistirmek icin.
şimdi ilk önce hayırlı bi evlat sizin herşeyiniz olabilir ama hayrısız evlat sizin herşeyinizi alabilir ee zaten çocuğun evlenecek gidecek gene senin yanında olmıcak gene sen eşinle yanlız kalıcaksın ama şuda var en azında seni arayıp soran halini hatrını bilen birileri olur ama o duyguyu annelik duygusunu tadmak lazım çok güzel bi duygu hani hiç istemeyenlerede ben şaşırıyorum çocuk sevgisi olmayan insanlara şaşıyorum bizim burda bi kadın vardı evlenmedi evlenmek istemedi neyse gençliğinde herşeyi yaptı kimseye muhtaç değildi ama yaşlandı annesiyle kalıyodu oda öldü kaldı bi başına evinde yanlız yanlız yatıyo yanlız kalkıyo ne zor bişi ama şimdilerde niye evlenmedin evlenseydinde bi çocuğun olsydı dediklerinde ahh keşke bi çocuğum olsaydı diyo ama iş işten geçti yani demek istediğim gençliğinde aramıyosun ama yaşlanınca bi insan arıyosun bu çocuğun eşin vs. ama yanlızlık zor benim 6 aylık kızım var 4 sene sonra ona bi kardeş düşünüyorum oda yanlız kalmasın kardeşi olsun ben her zamn onun yanında olamayabilirim ama kardeşio olur destek olurlar allahım herşeyin hayrılısını versin
tamam huzurevi mantıklı ama oraya da parası olanlar gidebiliyor, bir birikimin olacak yani
birikimin yoksa oraya da gidemezsin, bakan ceken kimse de olmaz cok zor
anca komsular falan
onun icin bence simdiden birikim yapmakta fayda var
ablam bende huzur evine giderim dedi kendimi kızıma baktırmam dedi çünkü orada çalışanlar dahi piskoloj,ik bunalıma giriyorlarmış yaşlılara bakmaktan bunu kendi çocuğuma yapamam dedi hem onlar piskolojik destek alıyorlarmış eyvahedigeldismile
Bu konudaki 2. msjimi okuduysaniz gorursunuz ki, ben de huzur evinde bakici olarak calistim. Psikolojik destege ihtiyacim olmadi, olani da gormedim.
Yorumlari okudum. Bazi yanlis anlamalari acikliga kavusturmak istiyorum. Benim anlatmak istedigim sey olayin ruhsal boyutu. Yoksa evladim bana baksin derdi degil. Ben yaslaninca kendi istegimle huzur evine gidecegim Allah izin verirse. Ne kendi evlatlarima ne de komsularima, akrabalarima, kimseye kendi bakimimi yuklemek istemem.
Benim esas vurguladigim sey, ziyaretcinin, seveninin olmasi yaslilikta. Ayda yilda 1 de ziyaretime gelseler, telefon da etseler, birilerinin beni benimsedigini, yalniz olmadigini bileyim. Huzur evinde de, kendi evimde de olsam, arasira bana gelen, sarilan, open evladim, torunum olsun isterim. Yalnizlik, yaslandiginda insana daha cok koyar kanimca.
evlenmeden önce işim dolaysıyla ailemden ayrı yaşadım. ev arkadaşlarım oldu ama en fazla 1 ay dayanabildim. nasıl evlenecektim onu bile bilmiyordum. bir insanla aynı çatı altında olmak ıyyy. eşimle tanıştım aşık oldum hemde delicesine. 4,5 ay içerisinde tanışma-çıkma-söz-nişan-evlilik hepsi gerçekleşti. 2 yıl boyunca evimizde çocuk lafı geçmedi. sonra yakın arkadaşımın hamile kalmasıyla bende ışıklar yanmaya başladı. her gün çocuğunu nasıl yetiştireceğini anlatıp duruyordu. ben bir çocuk yetiştiremeden bir iz bırakamadan bu dünyadan ayrılamazdım. hemen çocuk çalışmalarına başladık. 1 yıl geçti doktora gittik. meğer bizim normal yollardan çocuğumuz olamazmış. sorunumuz ilk etapta çok büyüktü. bekletmeyin hemen tüp bebek dendi. o ay tüp bebeğe başladık. bebişim tuttu. ama anneciğini bıraktı. şimdi ikinci deneme için hazırlanıyorum. aklıma geliyor bazen ya çocuğum hiç olmassa diye. benim anne ile babamında yanlarında çocukları yok. ama 3 kardeşin üçü de her gün telefonla arar. her tatilde yanlarına gideriz. aralarda onlar gelirler. annemin sesini duymadan geçirdiğim bir gün yok. merak ediyorum. beni de arayan fikrimi soran evlatlarım olacak mı? yoksa boş bir evde eşimle ölümümü bekleyeceğim. şu anda çalışıyor para biriktiriyoruz daha iyi merkezlerde daha falza tüp bebek denemesi için. bir gün gelicek -ki ben 29 yaşındayım- bu umudum da kalmıyacak. sonrasında ne için çalışacağız. kime miras bırakmak ya da kimin eğitim masraflarını karşılamak için. ben yaşlılığımda beni arayıp sorsun diye değil daha çok yetiştireceğim evlat istiyorum. umarım rabbim bana nasip eder. bir çok kişiden daha iyi çocuk yetiştireceğime eminim. yaşım aldığım eğitim, maddi durumum püffffffffffff uzun yazdım kusura bakmayın moralim bozukkk
çocuk aile olduğunuzun göstergesidirdemiş arkadaş
Çocuksuz da aile olunabilir. Benim çocuğum yok ama iki kişilik bir aileyiz bizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?