Bunu ben demedim zaten üstteki arkadaş demiş aynı şeyleri düşünüyorum sizinle
Valla çocuk sahibi olmak bambaşka bir hi, bambaşka bir mutluluk....
Ama yanlızlık korkusu yanlız kalmayayoım diye yapılacak bişey de değil....
Daha bugün çook yakın bir aile dostumuz öldü, 2 yıl önce de eşi vefat etmişti.. Cenazesine 1 kızı ve bir oğlu gelmedi...Toplam 4 çocukları vardı sadece 2 kızları ve damatları vardı cenazede....
Ayrıca nica çok çocuklu anababalar bilirim ki ölüleri 2 gün sonra komşuları kokudan rahatsız olunca bulundu.....
Çocuk sahibi olmak ileride yanlız kalmayacağınızın garantisi değildir.... Maalesef artık bazı değerleri yitirdik... Acıma vicdan büyüğe hürmett gibi, gün geçtikçe bencilleştik..
Artık ana baya evlatlar bakmak istese de gelinler(çoğu bu sitede kaynan topiklerinde boy gösteriyor) damatlar ya annen ya ben diye restler çekerek anne babaları evlatlardan uzaklaştırdılar....
Çocuk sahibi olmak yada olamamak geleceğimizle yaşlılığımızla ilgili bir güvence sağlamıyor...
Valla çocuk sahibi olmak bambaşka bir hi, bambaşka bir mutluluk....
Ama yanlızlık korkusu yanlız kalmayayoım diye yapılacak bişey de değil....
Daha bugün çook yakın bir aile dostumuz öldü, 2 yıl önce de eşi vefat etmişti.. Cenazesine 1 kızı ve bir oğlu gelmedi...Toplam 4 çocukları vardı sadece 2 kızları ve damatları vardı cenazede....
Ayrıca nica çok çocuklu anababalar bilirim ki ölüleri 2 gün sonra komşuları kokudan rahatsız olunca bulundu.....
Çocuk sahibi olmak ileride yanlız kalmayacağınızın garantisi değildir.... Maalesef artık bazı değerleri yitirdik... Acıma vicdan büyüğe hürmett gibi, gün geçtikçe bencilleştik..
Artık ana baya evlatlar bakmak istese de gelinler(çoğu bu sitede kaynan topiklerinde boy gösteriyor) damatlar ya annen ya ben diye restler çekerek anne babaları evlatlardan uzaklaştırdılar....
Çocuk sahibi olmak yada olamamak geleceğimizle yaşlılığımızla ilgili bir güvence sağlamıyor...
Ben de huzursuz bi ailede büyüdğüm için, kendi anne babamın beni ve kardeşlerimi büyütürkenki yanlışlarını gördüğüm için, çocuk sorumluluğu alamıyorum.Nasıl büyütülmeyecegini biliyorum ama nasıl büyütülecegini bilmiyorum bilmiyorumkismile
Arada bi çocuk sahibi olma hissini hayal ettiğimde güzel geliyor ama sonra hemencecik o sorumluluktan kaçıyorum.Ben de hiç öyle deli gibi bebek sevmiyorum, annelik içgüdüsüyle kavrulmuyorum, çünkü masanın bu tarafındayken de hiç öyle anne baba sevgisiyle kavrulmadım. Ya da bi anne baba çocugunu ne kadar çok sever'i bilmediğim için, ben de ne kadar çok severim acabayı tahayyül edemiyorum.
konuyla alakasız ama avatarındaki tablonun aynısından duvarımda var, tabi ki bir kopyası
çok beğendim avatrınıkaydirigubbakcemile5
çocuk aile olduğunuzun göstergesidir..
demişsin üzüldüm. ben eşimle 4 yıldır aileyim. diğeri allahın taktiri. anneler gününde bir yazar, anne olmayan kadın gerçek bir kadın değil diye yazmıştı köşesinde. o yazıya benzettim. fütursuzca sarf ettiğimiz kelimeler bazen birilerini yaralıyabiliyor...
kim yaptı bu saçmasapan yorumu: anne olmayan kadın gerçek kadın değil diye, hangi köşe yazarı hatırlıyor musn?
bende netten arıyorum ama bulamadım. bulayım ekleyeceğim.böyle saçmalık olmaz.
çok yanlış birşey. Allah hepimize anneliği nasip etmeyebili. ayrıca hepimizin içinden anne olmakta gelmeyebilir. mühim olan vicdanlı insanlar olabilmek.
mesela ben yalızlığı çok severim oldum olası böyledir yani.3 yıllık evliyim 4 yıl olacak neredeyse hiç düşünmedim anne olmayı eşimde bende pek istekli değiliz.zaten çocuklu aile olmak normalse olmamakta normal.benim bi felsefem vardır.insan özünde yalnızdır.insan ne kadar etrafı kalabalıkta olsa öyledir bana göre.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?