- 14 Ekim 2010
- 2.607
- 2.843
- 133
Ah canim benim 5 yıl önceki halimsin konuyu ben acmisim gibi hissettim inanki...arkadaşlar 3yıldır bebeğim olmuyordu geçen sene hamile kaldım ve düşük oldu.şimdi yine 5 aydır olmuyor eşimin sperm sayısı az olduğu için.
şimdi ramazan olduğu için insanlarla daha içiçeyiz haliyle.her gittiğim yerde çocuğun var mı diye sormaları beni sinir ediyor olsa evde onu bırakıp gelicek halim yok yani ( bu arada gurbetteyiz çocuğumuz olsada bırakacak bir yerimiz olamaz her gittiğim kişi de biliyor) neyse sonra sürekli çocuklarından bahsetmeleri dünyada başka hiçbir konu yok gibi onlarıda anlamaya çalışıyorum ama bu kadarda olmaz ki dedirtiyor insana.bu yüzden artık hiçbir kimseye gitmek istemiyorum nerdeyse. yaşadığım çevre de her yeni evlenen insanların bebekleri oluyor doğal olarak onlarda bebek muhabbeti yapıyorlar.napıcağımı şaşırdım isyan etmiyorum rabbime ama o kadar bunaldım ki.içimi dökmek istedim sizlere
bir de çocuğun olmayan bayanlar hayatınız nasıl geçiyor biraz fikir verirseniz sevinirim
Gitme cnm o insanların olduğu yere gitme.ne ayip dusun ne bişey.kendini seviyosan yanliz kal en iyisi kafsn rahat olur yoksa o kendini bilmez kadinlar insanı çıldırır.gözüne gözüne sokarlsr çocuklarını karaktersiz kendini bilmez birsürü soru yağmuru bırak gitme yok başka çare yok.bunları 6 yıl çocuk mücadelesi vermiş ve sonunda bir dusugun ardından doğal yolla kızına kavuşmuş bir anne söylüyor.arkadaşlar 3yıldır bebeğim olmuyordu geçen sene hamile kaldım ve düşük oldu.şimdi yine 5 aydır olmuyor eşimin sperm sayısı az olduğu için.
şimdi ramazan olduğu için insanlarla daha içiçeyiz haliyle.her gittiğim yerde çocuğun var mı diye sormaları beni sinir ediyor olsa evde onu bırakıp gelicek halim yok yani ( bu arada gurbetteyiz çocuğumuz olsada bırakacak bir yerimiz olamaz her gittiğim kişi de biliyor) neyse sonra sürekli çocuklarından bahsetmeleri dünyada başka hiçbir konu yok gibi onlarıda anlamaya çalışıyorum ama bu kadarda olmaz ki dedirtiyor insana.bu yüzden artık hiçbir kimseye gitmek istemiyorum nerdeyse. yaşadığım çevre de her yeni evlenen insanların bebekleri oluyor doğal olarak onlarda bebek muhabbeti yapıyorlar.napıcağımı şaşırdım isyan etmiyorum rabbime ama o kadar bunaldım ki.içimi dökmek istedim sizlere
bir de çocuğun olmayan bayanlar hayatınız nasıl geçiyor biraz fikir verirseniz sevinirim
Cnm 5 sene olmadı bana da hep düğün bayram vs ahhh cnm yazık bir doktora gözüktünüz mü?Zamanda geçiyor bak bilmem kim hamile darısı başına gibi cümleler kurdular.5 yıl sonra oldu şimdi hamileyim mesela şuan da ayy senin karnın çok büyük suyun mu fazla?Bilmem kim normal doğum yapcak sen niye sezeryan olcaksın sezeryan olan yarım anne vs bebek doğunca da bu kıyaslamalar ve laflar böyle uzayıp gider canım o yüzden hiç takma stres en büyük düşmanı zaten vakti zamanı vardır mutlaka öyle düşünçok haklısınız çocuğum olursa ne soracaklar çok merak ediyorum
aslında o kadar sık görüştüğüm birileri değil ama abartmıyorum burdaki çoğu insan ya hamile ya çocuğu var sürekli bunlardan bahsediyorlar bana kafayı yedirtcekler.çocuk konusunu zaten takmamaya çalışıyorum ama bunlar böyle yaptıkça kendimi eksik hissediyorum
evet canım rabbim hayırlı zamanda versin inşallahÇok teşekkür ederim.:)
Allahım kimseyi bu duygudan mahrum etmesin ama canınıda sıkma zamanı vardır elbet..
kesinlikle canım bende aynı öyleyim sürekli evdeyim en azından evde kimse canımı sıkamıyor ama bazen de güçlü olup ağızlarının payını verip kendimde hayata dahil olmak istiyorum böylede herkes yaşayıp sanki ben hayatı izliyormuşum gibi geliyor karmakarışık duygulardayımKonu sahibi aynı yaşadıklarını bende yaşıyorum. Nefret ettiriyorlar böyle insanlar hersey den. Olmuyo napalim bizim elimizde mi. Bu arada benimde 2 yildr olmuyor.
Bu tür insanların lafına üzüldüğüm için asosyal oldum çıktım
evet canım hepimiz toplum baskısı altındayız maalesef ve onlar yüzünden stres yapıp olacağı varsa da bizim sıkıntımızdan olmuyorBizimde altı yıl oldu istisnasız her ortamda sorun ne ? Doktor ne diyor ? Tüp bebek denedin mi ? Bizim biri vardı şöyle yaptı böyle yaptı sende dene ... Allah verdi ..Krizin eşiğine geliyorum ve altı yıldır kayınvalidem ara ara adet oldun mu sorması beni çok yıpratıyor sanırım herkes benzer şeyleri yaşıyor
eşimde sperm sayısı az olduğu için olmuyor canımBizim de 2 senedir olmuyor
3. Seneye girdik
Aile dostlarımızdan biri bir becerip de cocuk bile yapamadın dedi:)
Evliliğimde sorunlar var zannedenler olur
Bak şimdi sen istemessin ilerde allah vermez diyenler olur( şimdi verdiğini garanti sanıyorlar)
Annene bi torun vermedin yazık kadına diyenler olur
Herseyi derler de bunun yüce rabbimin elinde oldugunu anlamazlar
Sizde sorun ne niçin olmuyor ?
canım görüşüne saygım var ama seninle aramızda bir fark var sen çocuk düşünmediğin için çocuğun yok benimse çocuk istememe rağmen olmuyor.doğal değil mi sence daha fazla bu soruları kafaya takmamProblem insanlarda degil bence sizde. Biz cocuk dusunmuyoruz mesela ve bircok yerde nezaman olcak yada var mi sorusunu duyuyorum ama bu kafama takip uzuldugum bir durum bile degil cunku cocuk isteyen biri degilim. Siz kendiniz eksiklik duydugunuz icin insanlarinda size oyle yaklastigini zannediyorsunuz.Sizin bu sorulardan etkilenmenizin sebebi yine sizsiniz yani fazla kafaya takmissiniz cocuk mevzunu.
Ayrica bir ortamda ben bile kedimden bahsedebiliyorum, kedimi anlatiyorum. Ee insanlarda cocuklarindan bahsediyor dogal olarak. Bunda artniyet aramak yine sizin probleminiz.
evet kesinlikle başka konuştukları konu yok adeta bebekleri olmadan önce napıyorlardı çok merak içindeyim :)Olur mu öyle şey? Eksiklik ne demek. Rabbim ne zaman isterse o zaman verir. O arkadaşlarınızın da biraz daha düşünceli olması gerekir tabi ki. Yine de siz onların muhabbetini fazla kafaya takmayın. Çocuk olunca gerçekten insanların hayat odağı oluyor düşünemeden fazla muhabbetini yapıyorlardır.
benim eşimdede varikosel var ameliyat oldu ama biz faydasını görmedik.görenler çok var aslında .yaşadıklarını çok yaşadım bir dönem bende çocuklara bakamazdım yaklaşmazdım ama şimdi kucağımada alıyorum seviyorum.sadece bu ortamlarda bulunmak beni üzüyor kaç gün kendime gelemiyorum bunlarda geçicek elbet buna inanıyorumtek değilsin bende 4 senelik evliyim eşimde Varikosel var. . Ameliyat oldu tedavi görüyor. . bunu ailem dahil hiç kimseye söylemedik bi allah biliyor bir ben bir eşim. aynı sizin anlattığınız gibi herkes soruyo sürekli bir bahane bulmaktan helak oldum piskolojim çok bozuldu. . neler duyuyorum neler allah biliyor ya içim çok acıyor çok. . bebek görmek bile yüreğimi sizlatiyor kimseye hissettirmemek için neler yapıyorum. .. kimse anlamasin diye. .
bilirseler biliyorumki o zaman canımı daha çok acitacaklar. .. yakinda 2 doğum yapacak akrabam var kara kara düşünüyorum nasıl gideceğim bebek görmeye diye nasıl kalbim çok acıyor. ..
bunu anlamıyorlar ki bi kural olmuş herkes evlenir ve herkes çocuk yapar sonra ikinci bla bla böyle gider hayatın döngüsü bu olmak zorunda değil de işte gelde anlatBiz istemiyoruz. Bi eksiklikte hissetmiyorum. Bu bir tercih çünkü.. Herkes anne olacak diye bir şey yok. O soranlara da aldırma.
son cümleniz ne güzel insanları takmasak ne güzlel olacak da ah ah o bende yok en azından bu konudaEger dediğiniz gibiyse dogurup dogurup sokaga.cope atanlar.(Allahım) tammı oluyo.
Benimde yengem var.onunda cocugu oldu ama cani esi düsürmüs falan.Tabii ben ozaman kucuktum.Sonra tup bebek falan ugrastılar ama olmadı.Bende annemden cok emegi vardır.İşyerinde beraber calısıyoruz.Ateslensem işyeri falan dinlemez.Elini alnima yapıstırır.Ve işyerindekiler beni gorduklernde aaa kızın geliyo derler ona.hee canı sıkılmıyo mu??Tabiki sıkılıyo.Su aralar evlatlık almayı dusunuyo.Benim yanımda sorarlarsa da onun 2 tane aslan gibi evladı var diyorum.Nerde diyolar.Kıtmısınız.Karsınızda diyorum.Susuyolar.
Simdi ben bunları niye yazdım.Bizim insanımız nasıl desem biraz dusunmuyo lafın nreye gidecegini.Ciddi soyluyorum.Ben 23 yasındayım.İnsanların ne dediği umrumda bile degil.Ben mutlumuyum ona bakıyorum:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?