çocuksuz kadın eksik kadın mı

Bazi insanlar bunu bilerek yapiyor. Bazı değil çoğu hatta... lütfen onlara mahal vermeyin. Tikiyiverin agizlarini. Bir kadinin veya bir evliliğin tek misyonu cocuk degildir. Hayatta kendilerine yer bulamayan insanlar işte böyle cocuklari olunca kendilerini öyle bir goruyorlar ki cocugu henuz olmayan ciftlerin üstüne gidip baaak benim cocugum var demeye getiriyorlar.

evet kesinlikle başka konuştukları konu yok adeta bebekleri olmadan önce napıyorlardı çok merak içindeyim :)
İnşallah Allah en kısa sürede size de nasip eder. Stres yapmayın. Bir tanıdığımızın eşi için sperm sayısı 0 a eşdeğer dediler ama Allah nasip etti bir şekilde. Allah ol derse olur.

Insanlari cocugunuzun olmadigi bariz olmasina ragmen cocugun varmi diye sormalari gercekten can acitici evet ama, diger konuda pek yapacak birseyiniz yok, yani cocuk sahibi olan insanlari cocuklari neredeyse herseyleri oluyor ozellikle calismiyorlarsa tek ugraslari o oldugu icin dogal olarak muhabbetleri cogun cocugun buyumesi asisi okulu kresi susu busu uzerinden donuyor bu dunyanin her yerinde bu sekilde yani onlara kizmamalisiniz bunun icin.

11 Yıllık evliyim benimde çocuğum yok olmadı tedaviler ile de. İlk tedaviye başladığımda birazda gençlik ve çevrenin etkisiyle üzülüyordum içten içe. Etrafımdaki insanların iğnelemeleri sanki ben bilinçli hamile kalmıyormuşum gibi cahil cahil konuşmaları vs.. beni insanlardan uzaklaştırdı.
Sosyal hayatımı bitirdim. Beni rahatsız eden hiç kimse ile görüşmedim. İş değişikliğim olmuştu çok yoğundum hiç aklıma gelmezdi. Aklıma geldiğinde de bu tempo dabir de bebeğim olsa mecbur tercih yapmak zorunda kalacakmışım. Hayırlısı böyleymiş deyip geçiştirdim.
Şimdi o kadar rahatım ki. Eşim de baba olayım çocuğumuz olsun sevdalısı değil aksine çok korkar bir çocuğun sorumluluğundan. Tedaviler benim hatrıma oldu zaten.
Çocuk sevmek istersem kimsesiz çocuklar var onlara yardımcı oluyorum. Onlarla sürekli değil ama az öz kaliteli zaman geçiriyorum. Yeğenlerim var çok seviliyormuş gerçekten. Hiç sakınmadı ne eltim ne gelinler. Laf sokma vs olmadı. Onlarla beraber benimde emeğim oldu büyütmelerinde. Her zaman destek oldum. Bebek aşkını onlarla giderdim.
Yeni tanıştığım insanlar acıyorlar ah vah ediyorlar. Ama zerre umrumda değil. Ben mutluyum. Eşimle huzurluyum. Sağlığım yerinde. İşim gücüm yerinde. Haa anne olmayı çok isterdim ama hakkımda böylesi hayırlıymış olmamış hiç üzmüyorum kendimi. O insanları da takmıyorum bende onlarla beraber amin amin ya vah tüh deyip olsun be nasip kader kısmet.... deyip kayboluyorum

Var böyle insanlar. Ama ben sizin de biraz fazla alınganlık yaptığınızı hissettim. Yeni tanıştığınız insanların çocuk var mı demeleri çok da ilginç değil. Ad meslek evlilik sormak gibi. Spontane gelişen konuşmalar bunlar.
Çocuk olayına çok fazla takılmayıp akışına bıraksanız bu kadar rahatsız olmazsınız. Özellikle bu tür yakın olmayan arkadaş, komşu, tanıdık toplantılarında konuşulacak çok konu olmadığı için söz dönüp dolaşıp çocukların hastalığına, yaramazlığına, osuna busuna geliyor. Çocuktan bahseden herkesi size zarar vermeye çalışıyor diye algılamayın. Eminim çoğu sizin bunu dert ettiğinizi bile bilmiyordur.
Bilerek yapan da zaten cahilin tekidir. Allahın verdiği, kendisinin sadece insani bir aktiviteyle ulaştığı bir canla övünmek cahillikten, zavallılıktan başka bir şey değil. Bu insanlara gülüp geçmek en güzel cevap olur
Allah tez zamanda tüm isteyenlere hayırlı evlatlar nasip etsin.

Çok farklı duygular gerçekten tarifi imkansız

cnm kafanı yormamaya çalış bi kaç yıl düşnmüyorm de soranlara. bnde düşğm oldğnda çok geriliyordum hamile bi kızla karşılaşmamak içn davete bile gtmemiştm. Allah yardmcn olsn psikolojik baskı çok oluyor üstnde ama insanlarn hayatna karışmasına müsaade etme lütfen.
tedavisi var mı peki bu sorunun? ahmt maranki bitkisel kürler tafsye ederm..

eee benimde sekiz yildir olmuyor. Ne yapalim olelimmi o zaman Allahin vermedigi sey icin kullarindanmi utanacagim hic bir zamanda olmayacak gibi hissetmedim rabbim hayirlisini versin dedim. sende rabbine sigin zor ama Allahtan baska kimimiz var.

Ay bu yaşadıklarının aynını yaşıyorum.

İnsanlar hep kusursuz ve mükemmel olduklarını düşündükleri için hep başkalarında kusur ararlar. Evlendiğim ay hamile kaldım ne cahilliğim kaldı ne bilgisizliğim. Hatta hamileyken evlendi diyecek kadar ileri gidenler oldu. Sezeryanla doğum yaptım(kendi isteğimle) çocuğumu hicbir zaman normal doğum yapan biri kadar sevemeyecek zavallı anne oldum.
Simdi ikinci bebek olmuyor mu diyenler var daha çocuğum 3 yaşına bile girmedi. Yani biz naparsak yapalım mutlaka eleştirenler olacaktır. Kimseyi takmadan kendi kararlarımızla yaşamamız gerek. Zor da olsa zamanla bunu öğrenmeye başladım.

Çok şükür ki çocuğum yok.İstemiyorum, isteyeceğimi de sanmıyorum.Rabbim isteyene versin.
Günlerim de dolu dolu geçiyor.
Milletin sorularını da çok güzel alt ediyorum.Sadece sana ne diyorum iğrenç alaycı bir şekilde.Daha da soramıyorlar.
Dik durarak,ikinci soruya mahal vermeyecek her cevap seni bu sıkıntıdan kurtarır.
Benim bi tarafımın derdi niye milleti geriyor anlamam zaten.

ay bunları ben mi yazdım acaba diye düşündüm bi an ....kız aynı dertten muzdaribiz valla ...ne diim çözüm bulursanız bana da söyleyin iyimi...

bu kafadan bana da lazım ben çok takarım azıcık bişi deseler 3-4 gün bunalım takılıyorum nasıl yapıyorsunuz ..ufak bi ters çıksan darılıyo insanlar onların bana dedikleri sanki çok ufak bişimiş gibi ....of düşün düşün nere kadar

O darılan insanları sevmiyorum ben.Görüşmüyorum da.
Fazlaca katıyım hayata karşı.Üzülüyorum çok seviyorsam darılmalarına ama sinir harbi boşu boşuna.
Dolayısıyla hayatta benden daha kıymetli hiçbir varlık olamayacağı için görüşmüyorum ya da umursamıyorum.
Aslında çok basit.Neyi sevip sevmediğini net olarak belirleyip ona göre net tavır sergilemek ve bunu sindirmek ,pişman olmamak.

Cocuk dusunmuyormusuniz diye soran gerizekalilar insanlar zaten neden evlenir coluk cocuga karisip mutlu Olmak icin o soru aslinda senin cocugun olmuyormu demek insanlari eksik gostermeye calismanin kibar cumlesi.

Kımse kımseyı anlayamaz.. Eger Rabbim sana evlat nasıp ettıyse gelecegı zamanıda belırlemıstır. Genelleme yapmak ıstemıyorum ama ınsanlar boyledır ıste kısının hassas noktasını bılır densız densız konusmaya bayılırlar. Hep şunu dusun Rabbin senı sevıyor ve senın ıcın dogru olanı bılıyor o yuzden zamanını beklıyor. Engellı dogan evlatlarımız var kanserlı bebeklerımız var onlar acı cektıkce annelerı kahroluyor bunlardan bırıde benım.. O yuzden hayırlısını, saglıklısı ıste ve unutma kı senın evladın var dusuk dahı olsa cennette senı beklıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…