evet işte her şey rabbimin elinde sanki benim elimdeymiş gibi davranıyorlarSizi elestirip kınayan ayiplayan adı her neyse üzen insanlardan uzak durun.
Onlar seni değil Allahım takdirini begenmiyorlar.....
çok sağol canım duaların için rabbim seninde gönlünde ne hayırlı muradın varsa versin :)Hayır hiç olur mu.. çocuksuz kadın yarım değildir. Sn. Reisicumhur söylüyor onu. Onu da fazla ciddiye almamak lazım yaşlandı bence.
Kadın her şekilde şahane bir şeydir.
Allah şu an okunan ezan hürmetine sana bakabileceğin sayıda, sağlıklı ve hayırlı tosuncuk gibi evlatlar nasip etsin. Amin :)
yok canım teşekkür ederim duaların için.evet aynen o durumdayım bende rabbim benimde yüzümü güldürür inşallah senin gibi,bu zamana kadar sadece bir kişi bildi oda bana destek olacağım derken köstek oldu neyse herkese istemediğimi düşünmediğimi kürtajdan sonra dinleniyorum diyorumAh canim benim 5 yıl önceki halimsin konuyu ben acmisim gibi hissettim inanki...
Evlenir evlenmek gurbete gittik çocuğum olmuyordu sebepsiz infertilite komşuların esinin arkadaşlarının eşleri hepsi çocuk konusunda sinir hastası ettiler beni kimseyle gorusmez olmustum. ...
Hep dua ettim isyan etmedim hepsini de rabbime havale ettim suan yavrum 9 aylik oldu teyzesi darisida sana INŞALLAH rabbim öyle buyukki hiç üzülme soranlara asla taviz verme ben verdimde ne oldu hep tarama yüz bastılar....
Düşünmüyoruz istemiyoruz daha de....
Asla sen eksik değilsin sorup yarani deşenler eksik bak benim stresten olmadı eşim tayin istedi kurtuldum küçük bir operasyon sonrası hamile kaldım....
Rabbim tez vakitte evlat versin sana bunu bütün kalbimle istiyorum başına gelmeyen anlamaz uzun yazdım kusura bakma canim
iyi sormadan durmuşlar canım :)bende bu gün eşimin iş arkadaşının evine davetliydik bebekleri vardı bi an dedim sorucak heralde içim burkuldu keşke olsydıda ananesine bıraktım demeyi isterdim dedim Allahtn sormadı laf lafı açınca ben söyledim baştan itiraf ettim çaprz sorgu olmadan
ediyorum canım hep ediyorum rabbim isteyen herkese versin.bende öyle yapıyorum şuan ramazan olduğu için biraz sıklaştı yoksa kendi evimde yanlız ama huzur içinde oturuyorum.rabbim kimseyi bununla sınamasın.Gitme cnm o insanların olduğu yere gitme.ne ayip dusun ne bişey.kendini seviyosan yanliz kal en iyisi kafsn rahat olur yoksa o kendini bilmez kadinlar insanı çıldırır.gözüne gözüne sokarlsr çocuklarını karaktersiz kendini bilmez birsürü soru yağmuru bırak gitme yok başka çare yok.bunları 6 yıl çocuk mücadelesi vermiş ve sonunda bir dusugun ardından doğal yolla kızına kavuşmuş bir anne söylüyor.
Iki tup iki asi ve ameliyatlar la hastane lerde çırpınan bir anne.hiç merak etme düşük sonrası hamile kslmak çok kolay tedavini zi birakmayin esinke beraber mücadele ne devam et asla umutsuz olma Allah görüyor halini.
Sakin isyan etme sağlıklı bir evladım olsun diye dua et herzaman.şu mübarek günlerde inşallah yavruna kavuşur o kendini bilmez lerin gözlerine sokarsin.ben şimdi öyle yapıyorum.sabır ve ısrarla tedavine devam et asla Rabbim seni mahsun etmez..
keşke istemiyorum şu bu diyince anlasalar en güzeli hadlerini bildirmek de ah nerdeSorgu sual bitmez, ne zaman evleneceksin, çocuk yok mu, sorun sende mi eşinde mi, dr gittin mi, x dr gitsene, x tedaviyi denesene, bi hoca varmış duydun mu, ot çöp birsürü ıvırzıvır tarifi.
Şiştim ters konuşurum olmaz, tedavi de olmadı derim olmaz.
Artık bu benim özelim sizinle konuşmak istemiyorum diyorum, aynı ortama girmiyorum.
Bozulan başka yerde tamir ettirsin kendini.
Boş beleş insanlar.
Gece gece sinirlendim yine :)
Takılmayın bence çocuk olsa da çocuğun kilosu, yemesi içmesi okulu vs dert olur onlara
yazık ya yarım anne de neymiş Rabbim bizi kötü niyetli insanların şerlerinden korusunCnm 5 sene olmadı bana da hep düğün bayram vs ahhh cnm yazık bir doktora gözüktünüz mü?Zamanda geçiyor bak bilmem kim hamile darısı başına gibi cümleler kurdular.5 yıl sonra oldu şimdi hamileyim mesela şuan da ayy senin karnın çok büyük suyun mu fazla?Bilmem kim normal doğum yapcak sen niye sezeryan olcaksın sezeryan olan yarım anne vs bebek doğunca da bu kıyaslamalar ve laflar böyle uzayıp gider canım o yüzden hiç takma stres en büyük düşmanı zaten vakti zamanı vardır mutlaka öyle düşün
evet işte hayatın tek anlamı olarak görmeleri kendilerini bizden daha bir farklı görmeleri işte sorunda bu yaBırakın hadsiz insanların ne dediğini. 5 çocuk doğurmuş sadece sözde olan kadınlar var,birde hayatı boyunca hiç çocuğu olmayıp da dibine kadar kadın gibi kadınlar var. Bazı insanlar çocuk doğurmayı güç gösterisi haline getiriyor,sonra da sağlıksız bir toplum ortaya çıkıyor ve zaten az kalmış normal insanların işte böyle beynini bulandırıyor. Çocuk sahibi olmak elbette güzel bir şey ama hayatın tek anlamı değil.
doğru diyorsun çünkü bunu yaşamayan anlamaz aslında bir arkadaşım vardı böyle olan oda saygısız biri olduğunu farkettiğimden biri onunla ilişkimi kestim.artık hayatımda sadece beni anlayan eşim var böyle de mutluyum çok şükürben de bu durumu yaklaşık 4.5 sene çektim
bu tür insanların gercekten hayatta anne olmaktan ve cocuk yapmaktan baska gayeleri yok
bence cocuk yapmak hayatin tatlı yan etkilerinden bi tanesi gibi bisey ama hayatın gayesi olmaması lazım
sonunda ya bu tür insanlarla görüşmüyordum
ya da soranlara bakalım bekliyoruz Allahtan hayırlısı diyordum
ama icim kan aglıyordu ve evde agladıgım cok oldu
sonra anladım ki soran insanların cogu ya merakından soruyor
ya da niye cocuk yapmıyoruz diye endiselenip bızı ıkna etmeye calısıyrlardı
(bir kac kötü niyetli tipler harıc tabı)
cünkü yapmak istemediğimizi düsünüyorlardı
cüüüünküüü cocuk yapmakla ilgili sorun yaşamamıslar hayatta hic
kısırlık nedir bılmiyorlar ki
adam ceketini atsa hamile kalmıslar misalı
o yüzden yadırgamıyordum soranları bı zaman sonra
hamile olunca veya cocugun olunca da sürekli konu bebek veya cocuk üzerinde dönüyor
bu da maalesef bir gercek
nasreddin hocanın bana eşekten düşeni getirin ancak o anlar halimden hesabı
ya senin durumunda olan insanlarla takılacaksın veya aldırmayacaksın veya az görüşeceksin
Ikinci ne zaman diye sorcaklar canim meraklı insanımız çok bizim sanki olsa onlar bakiverceklerçok haklısınız çocuğum olursa ne soracaklar çok merak ediyorum
böylelerini bırak bebeğim olsa görmeye gelmezler tek bildikleri sormak çünkü didiklemekIkinci ne zaman diye sorcaklar canim meraklı insanımız çok bizim sanki olsa onlar bakivercekler
Merhaba arkadaşım öncelikle seni çok iyi anlıyorum 8. Ayımda bebegimi karnımda kaybetmiş biri olarak.. seni etkileyen konularda insanlar patavatsizca konuşuyorsa hiç bekleme ver tepkini şak diye lafını söyle ki madem incelikten anlamıyorlar uzulebilecigini düşünmuyorlar sen de öyle davranarkadaşlar 3yıldır bebeğim olmuyordu geçen sene hamile kaldım ve düşük oldu.şimdi yine 5 aydır olmuyor eşimin sperm sayısı az olduğu için.
şimdi ramazan olduğu için insanlarla daha içiçeyiz haliyle.her gittiğim yerde çocuğun var mı diye sormaları beni sinir ediyor olsa evde onu bırakıp gelicek halim yok yani ( bu arada gurbetteyiz çocuğumuz olsada bırakacak bir yerimiz olamaz her gittiğim kişi de biliyor) neyse sonra sürekli çocuklarından bahsetmeleri dünyada başka hiçbir konu yok gibi onlarıda anlamaya çalışıyorum ama bu kadarda olmaz ki dedirtiyor insana.bu yüzden artık hiçbir kimseye gitmek istemiyorum nerdeyse. yaşadığım çevre de her yeni evlenen insanların bebekleri oluyor doğal olarak onlarda bebek muhabbeti yapıyorlar.napıcağımı şaşırdım isyan etmiyorum rabbime ama o kadar bunaldım ki.içimi dökmek istedim sizlere
bir de çocuğun olmayan bayanlar hayatınız nasıl geçiyor biraz fikir verirseniz sevinirim
inşallah canım sağolasın yorumun için.senin acının yanında benim hafif kalır rabbim sabır versin sana.işte herkes öyle onların kolayca elde ettikleri için aman beklesemiydim diyorlar ama biz olmadığı için işte bir an önce olsun istiyorum.amin canım inşallah bugünlerde geçicek inanıyorum ve güçlü olmaya çalışıyorumMerhaba arkadaşım öncelikle seni çok iyi anlıyorum 8. Ayımda bebegimi karnımda kaybetmiş biri olarak.. seni etkileyen konularda insanlar patavatsizca konuşuyorsa hiç bekleme ver tepkini şak diye lafını söyle ki madem incelikten anlamıyorlar uzulebilecigini düşünmuyorlar sen de öyle davranbir de benim bulunduğum durumu hayal et "neyiniz oldu" "a doğum yaptın mi" yapmadım diyorum bön bön karnıma bakıyorlar. Çok zor gerçekten.. şuan çocuğu olan ve bizi anlayan arkadaşlarımız hiç acele etme diyorlar çocuklu yaşamak güzel çok güzel ama zor olduğu için. Onlar bebislerine kavustuklari için acaba bi iki sene bekleyiPte mi yapsaydım diyorlar,biz de kavusamadigimiz için hemen olsun istiyoruz. Tadını çıkar her anın Rabbim hayırlı zamanda hayırla sağlıkla nasip etsin inşallah.umudunu kaybetme bir sürü çok güzel evlatların olacak inş
4 yıllık evliyim 3 yil istemedim soranlarada istemiyorum daha erken dedim bebek sevelim diyenlere kendi torununu sev dedim 1 yil önce mol gebelik geçirdim kurtaj oldum insanlar daha ilk aydan sormaya başladılarböylelerini bırak bebeğim olsa görmeye gelmezler tek bildikleri sormak çünkü didiklemek
Heh aynı soruyu bende duydum cokMerhaba arkadaşım öncelikle seni çok iyi anlıyorum 8. Ayımda bebegimi karnımda kaybetmiş biri olarak.. seni etkileyen konularda insanlar patavatsizca konuşuyorsa hiç bekleme ver tepkini şak diye lafını söyle ki madem incelikten anlamıyorlar uzulebilecigini düşünmuyorlar sen de öyle davranbir de benim bulunduğum durumu hayal et "neyiniz oldu" "a doğum yaptın mi" yapmadım diyorum bön bön karnıma bakıyorlar. Çok zor gerçekten.. şuan çocuğu olan ve bizi anlayan arkadaşlarımız hiç acele etme diyorlar çocuklu yaşamak güzel çok güzel ama zor olduğu için. Onlar bebislerine kavustuklari için acaba bi iki sene bekleyiPte mi yapsaydım diyorlar,biz de kavusamadigimiz için hemen olsun istiyoruz. Tadını çıkar her anın Rabbim hayırlı zamanda hayırla sağlıkla nasip etsin inşallah.umudunu kaybetme bir sürü çok güzel evlatların olacak inş
5 yilda benim çocuğum olmadi.sizi cok iyi anlıyorum bu sure zarfinda insanlardan nefret ettim.ev oturmalarina misafirliğe gitmek ki benim icin kabustu.uzaklasabildigim kadar uzaklastim insanlardan.sevdigim bir insan dogum yapiyor,ziyarete gidiyorum,insanlar seninde olur,seninde olur üzülme diye lafi yapıştırıyordi.ne cok gereksiz insan oldugunu o zaman anlamistim.birgün bir doktora doktora gittim ki zaten surekli gidiyordum.bana dedi ki kizim etrefindaki insanlari kafana takma onlarin cogu cocugun nasil oldugunu bile bilmeyen tipler,en güzel yaşlarini doktor kapilarinda geciriyorsun.git gez eglen keyfine bak.nasilsa anne olursun bu gunler geri gelmez.o zaman bu laflarin degerini bilmedim tabi, o doktorunda tavsiyesiyle baska bir prof gittim cok surmeden kavuştum bebeklerime ikiz kizlarim oldu.Rabbim isteyen herkese nasip etsin ama lutfen dis etkenlerden dolayi yipratmayin kendinizi,amaciniza ulaştığınizda en cok o gunlere uzuluyorsun.inşallah canım sağolasın yorumun için.senin acının yanında benim hafif kalır rabbim sabır versin sana.işte herkes öyle onların kolayca elde ettikleri için aman beklesemiydim diyorlar ama biz olmadığı için işte bir an önce olsun istiyorum.amin canım inşallah bugünlerde geçicek inanıyorum ve güçlü olmaya çalışıyorum
rabbim hepimizin yardımcısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?