Başlık sizlere garip gelebilir ama sürekli bu soruyu soruyorum kendime.
Bana ikiside imtihan gibi geliyor, şuan 2. bebeğime hamileyim ve 7 aylık bir oğlum var.
Korunurken olduğu için daha bi kötü hissediyorum kendimi, sürekli hata nerede diye sorguluyorum, sonra 'Rabbim ol deyince olur' diyip teselli bulmaya çalışıyorum. Mide bulantım oluyor, oğluma bakamadığım için üzülüyorum, memeden kesmek zorunda kaldığım için suçlu hissediyorum kendimi. Yalnızım bulunduğum şehirde, seneye 2. bebeğim dünyaya gelince, nasıl faydalı olucam diye düşünüp duruyorum.
Bu kısım böyle.
Bunun yanında bugün arkadaşımla konuştum, 2 gün önce tüp bebek transferi yaptırmış ve 12 gün sonra belli olacak, çok heyecanlı, tek çocuğa bile razıyım diyor, yani ikiz,üçüz olsa daha mutlu olacak.
Bense 2. çocuğum için belirttiğim sebeplerden dolayı tedirginim.
Ayrıca yine korkularım var, bu korunurken olduysa 3.nün olmayacağı ne malum vs. vs. bir sürü şey anlayacağınız.
Sizce hangisi daha zor?
canım benim topiğin hayırlı olsun
Anamm ağustos annesine yakalandık :)
Canım seninde fikrini alalım...
canım çocuğu olan için zor olmayan içinse daha zor diye düşünüyorum olsa dert olmasa dert yani sonuçta rızkı varmış gelmiş ilk bebeğin çok küçük bu tedirginliğin ondan benim bir arkadaş vardı aynı senin gibi ilk bebeği küçükken ikinci sürpriz yaptı çok ağladı aldırmak istedi kendisi de çalışan bir bayan bende o zamanlarda hala çocuk diye çırpınıyordum(halada çırpınıyorum bu arada )asla aldımasına müsade etmedik rızkı vardır gelmiştir rabbim böyle emretmiştir dedik şimdi ise çok mutlu iyikide aldırmadım diyor zor oluyor ama büyüyorlar diyor...sende kendini asla suçlu hissetme korunurken gelmiş canım rızkı varmış rabbim göndermiş hamilelik etkisi hassassın şuanda bebeğinde küçük ona da kıyamıyorsun ama mevlam yardım eder birde bakmışın kı kocaman olmuşlar bile:)
yakalarım beeeencanım ilk fikrmi ben söliyim o zaman gerçekten içtenlikle kendimi senin yerne koyark sölüyorum ben olsam bebek hasreti çekmektense böle olmasını tercih ederdim biz aramadğmız için bilmioruz ama olmayanlar o kadar çok acı çekiyoki emin ol benim fikrim bu allah aratmasın kmseye inan sevinmelisin kuzum
İnşaAllah Rabbim sanada nasip eder.
Bu arada arkadaşıma 'inşaAllah sende bu bulantıları yaşar ve bebeğinini yaramazlıklarını görürsün' dedim gülüştük :) Belkide yaşadığım için hep annelik çok zor diyorum, anne olmamak daha zor belki...
Sevineyim dimi :))
Şu bulantılar geçse daha sevinicem.
Canımcım yaa, bugün anneme heyecanla gebelikle alakalı bişey anlattım ve tepki bile vermedi, çok üzüldüm.
Belkide onun etkisi bu durum
evet mesela senin yerinde olmak isteyen kişilerden biriside benim canımayneeeen zambakcım bebeğin olmasaydı nerde bi bebek görsen hamile görsen için ericekti bölesi dahamı ii olrdu senin yerinde olmak isteyen o kadar insan varki tatlım güzel düşün herşey güzel olsun
İnşaAllah Rabbim sanada nasip eder.
Bu arada arkadaşıma 'inşaAllah sende bu bulantıları yaşar ve bebeğinini yaramazlıklarını görürsün' dedim gülüştük :) Belkide yaşadığım için hep annelik çok zor diyorum, anne olmamak daha zor belki...
çocuksuz olmanın zorluğunu yıllardır isyetipte 3.kez tüp bebek tedaviside hüsranla sonuçlanmış birine soracaksın.çocuklu olmanın zorluğunu ise kendine.
hepsinin sıkıntısı ayrı.hepsinin yarası farklı.
2.5 yıllık evliliğimizden sonra bi kızımız oldu.ama o olana kadar sanki aile değilmişiz o gelince tamamlandık diye hissettik.onun gülüşü, yaramazlığı, mutluluğu, yürümesi, çat pat konuşması, annem deyip boynuna sarılması harika bişey.onun kokusunu içine çekmek anlatılabilecek bi duygu değil.Evladımın 1 saat ayrı kalması bile bana işkence.haftasonu 1 gecelik bi tatil ayarladık.acaba dedik anneanneye bıraksak mı ama eşimde bende birbirimize bakarak asla dedik.onunla olalım zorlansakda uykusu yemesi yinede beraber vakit geçirelim diye vazgeçtik.
bebek küçükken bi yeni bebek fikri ise Rabbim yardımcın olsun.demekki sen güçlü bi annesin iki meleğede bakabilecek güçtesin ki herşeye rağmen hamilesin.umarım sağlıkla gelir.
bebeğim olmadan önce yeni ortama girsem hemen ne kadarlık evlisin derlerdi?sonraki soru malum.ÇOCUK????
çocuğum yok dediğimde aaa neden ,sorun sendemi,tedavi oldun mu.......
artık yeter derdim tabii içimden şu millete ne oluyor çocuğu olmasa kısır derler peşpeşe olsa bu nehız derler.4 tane olsa napıcaksın bu kadar çocuğu derler.
bence kimseyi dinleme iki yavrunun beraber oynıyacağını hayal et.aynı anda ikisinin birden büyüyeceğini hayal et.inşallah herşey güzel ve kolay olur.
Çok güzel anlatmışsın arkadaşım, Rabbim kızını sizlere bağışlasın.
Her duyan bu ne hız diyor, birde suç işlemiş gibi açıklamak zorunda kalıyorum.
Niye korunmadın, madem korundun şunuda yapsaydın, bunuda yapsaydın diyen o kadar çok insan varki!
Bunun yanında sizin gibi düşünenelerde var ama yargılayanlar çoğunlukta malesef, zaten etraftan çekindiğim için çocuk daha zor geliyor bana.
canim yasin kac acaba? niye hemen bu kadar karamsarliga kapildin, cocuk bakmak yoruyor mu seni? yasini merak ettim...
daha lohusa sayilirsin, zamanla moralin duzelir...
Başlık sizlere garip gelebilir ama sürekli bu soruyu soruyorum kendime.
Bana ikiside imtihan gibi geliyor, şuan 2. bebeğime hamileyim ve 7 aylık bir oğlum var.
Korunurken olduğu için daha bi kötü hissediyorum kendimi, sürekli hata nerede diye sorguluyorum, sonra 'Rabbim ol deyince olur' diyip teselli bulmaya çalışıyorum. Mide bulantım oluyor, oğluma bakamadığım için üzülüyorum, memeden kesmek zorunda kaldığım için suçlu hissediyorum kendimi. Yalnızım bulunduğum şehirde, seneye 2. bebeğim dünyaya gelince, nasıl faydalı olucam diye düşünüp duruyorum.
Bu kısım böyle.
Bunun yanında bugün arkadaşımla konuştum, 2 gün önce tüp bebek transferi yaptırmış ve 12 gün sonra belli olacak, çok heyecanlı, tek çocuğa bile razıyım diyor, yani ikiz,üçüz olsa daha mutlu olacak.
Bense 2. çocuğum için belirttiğim sebeplerden dolayı tedirginim.
Ayrıca yine korkularım var, bu korunurken olduysa 3.nün olmayacağı ne malum vs. vs. bir sürü şey anlayacağınız.
Sizce hangisi daha zor?
yaşım 27 yani küçük değilim, ama yalnızlık yoruyor işte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?