Başlık sizlere garip gelebilir ama sürekli bu soruyu soruyorum kendime.
Bana ikiside imtihan gibi geliyor, şuan 2. bebeğime hamileyim ve 7 aylık bir oğlum var.
Korunurken olduğu için daha bi kötü hissediyorum kendimi, sürekli hata nerede diye sorguluyorum, sonra 'Rabbim ol deyince olur' diyip teselli bulmaya çalışıyorum. Mide bulantım oluyor, oğluma bakamadığım için üzülüyorum, memeden kesmek zorunda kaldığım için suçlu hissediyorum kendimi. Yalnızım bulunduğum şehirde, seneye 2. bebeğim dünyaya gelince, nasıl faydalı olucam diye düşünüp duruyorum.
Bu kısım böyle.
Bunun yanında bugün arkadaşımla konuştum, 2 gün önce tüp bebek transferi yaptırmış ve 12 gün sonra belli olacak, çok heyecanlı, tek çocuğa bile razıyım diyor, yani ikiz,üçüz olsa daha mutlu olacak.
Bense 2. çocuğum için belirttiğim sebeplerden dolayı tedirginim.
Ayrıca yine korkularım var, bu korunurken olduysa 3.nün olmayacağı ne malum vs. vs. bir sürü şey anlayacağınız.
Sizce hangisi daha zor?
çocuksuzluğun nasıl bir zorluğu olabilir ya? mis gibi. kendin için, sevdiğin için yaşıyorsun. canın neyi ne zaman ve nasıl yapmak isterse yapıyorsun. hazırlanman en fazla 10 dk sürüyor. ayak bağın yok... say say bitmez. çocuksuz olmak neden zor olsun? eşinin tüm sevgisi sana, tüm ilgisi sende, tek düşündüğü sensin, tek mutlu ettiği sensin, eve senin için geliyor, seninle olmak için geliyor. tek tek yazmayayım. çocuksuzluk zor değildir, müthiştir.
mrb. kaç yaşındasın, kaç senelik evlisin bilmiyorum ama inanki hiç dediğin gibi değil... herşey biryere kadar...
yaş 28, 6 senelik evliyim hatta yaza 7 olacak kısmetse
Emin ol cocuksuz olmak cok cok hem de cok daha zor. Rabbim nasip etmis ne guzel, bebek hasreti cekmemissin, tedavi gormemissin, gerekli gereksiz sorulara muhatap olmamissin( daha cocuk yok mu siz de yapin bi tane), arkadaslarin ikinci cocuklarina hamileyken icin sizlamamis, aldigin her hamile haberinde gordugun her bebek kiyafetinde icin sizlamamis, aglamamissin..herkes hamileligin nasil gectiginden, dogum hikayelerinden bahsederken sen susup dinlememissin, asilama icin tup bebek icin para biriltirmemissin..vs vs..daha yazacak cok sey var ama... Guzelim Allahim ne guzel nasip etmis senin yerinde olmayi o kadar cok isterdim ki anlatamam sana..ben sozde 4 tane istiyorum 2 kiz2 erkek..ama daha bir tane bile yok.
Allahim sana kolayligini da verir insallah..
Benimde ilk bebegim 1.5 sene sonra oldu yazdilarini az cok anliyorum tez zamanda anne olursun insallah sen yeterki Allahtan iste ettigin hic bir dua bosa gitmiyor rabbim duyuyor yalnizca zamani var dualarin bekliyor...rabbim herseyin hayirlisini nasip etsin insallah bu konuda sana kucuk bir sir vereyim peygamberimizin yuzu suyu hurmetine edilen dualar asla geri cevrilmez ve duanin sonunda selevat getirmutlaka
Inan bana evlatsizlik daha zor bir imtihan...yasadigin tedirginlikleri anliyorum bende ilk kizim sekiz aylikti ikinciye hamile kaldim yurt disindayim ailem yok kayinvalidem var ama bana hayri yok...ben ikinci bebegi dusunuyordum ama korunmuyordum hamile kalincada senin gibi dusunceler aldi...nasil olucakti gurbet elde? Birine zor bakarken ikicisine nasil yeticektim? Sorular kuskular derken dogurdum simdi iki yasinda ve on aylik iki prensesim var Allahima ne kadar sukretsem azdir boyle guzel evlatlar verdigi icin...bu arada iki cocuk kolaymi kolay dil ama deger...daha kucuk olduklari halde gorsen nasil oyun oynuyorlar nasil kikirdesiyorlar iste o an iyiki diyorum ikinciyide dusunmusumde rabbim nasip etmis belki deli diceksin ama ucuncuyu bile dusunuyorum...gurbet elde yalnizim onlar benim dostum arkadasim sirdasim...inan bir sene sonra sana sorsak iyiki diceksin ikinci bebegide nasip eder rabbim...icindeki sikintilari at gereksiz sorularla kafani kurcalama veren Allah kolayliginida vermezmi saniyorsun?
yaş 28, 6 senelik evliyim hatta yaza 7 olacak kısmetse
çocuksuzluğun nasıl bir zorluğu olabilir ya? mis gibi. kendin için, sevdiğin için yaşıyorsun. canın neyi ne zaman ve nasıl yapmak isterse yapıyorsun. hazırlanman en fazla 10 dk sürüyor. ayak bağın yok... say say bitmez. çocuksuz olmak neden zor olsun? eşinin tüm sevgisi sana, tüm ilgisi sende, tek düşündüğü sensin, tek mutlu ettiği sensin, eve senin için geliyor, seninle olmak için geliyor. tek tek yazmayayım. çocuksuzluk zor değildir, müthiştir.
cnm bence senın esının ılgısının sadece senın uzerınde olması gıbı bı ıstegın var yazdıklarından bunu anladım sanırım esının ıigısının bölunmesı nı ıstemıyorsun
tatlım araları cok az olmuş bıde kaza ıle olması ınsanın ruh halını bozbılır ama yapcak bışey yok rabbım vermış zaten emınım ılerde yavruna bı kardes yapıcaksın ıstemedende olsa hem kardes hem arkadş olmuş oldu ılklerde zorlanıcaksın cnm ama buyuduklerınde arkadaş özlemmlrı olmucak
annene gelınce annen snaa kıyamıyodur su an ben gebe kalsam karnım sısene kadar cesaret edemem heralde söylemeye
Zaten gebeliği ben söylemedim, eşim söylemiş canım.
Anneme hak vermeye çalışıyorum ama neticede olmuş yani, bu saatten sonra söylenecek hiçbirşey yokki...
hayır hayır, ilgisi yok, yanlış anlatmışım demek.
biz karı-koca istemiyoruz çünkü hayatımız tatlı geliyor. bir çocuk çok ama çok şeyden feragat etmek demek, bunu istemiyoruz. 10 kere tekrar doğmayacağımız için, hayatımızı dolu dolu yaşamak istiyoruz.
o eşin eve senin için gelir demekle anlatmak istediğim, bdv bölümünde yazıyor bayanlar, çocuğum olmasa terk ederdim, çocuğum olmasa yüzüme bakmazmış vs., onları baz alarak yazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?