Cocuksuzluk ve Antidepresanlara Mahkumluk

almanci1978

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2018
1
0
1
47
Merhaba hanımlar
Ben de aranızda yeniyim
Lafı uzatmadan başlamak istiyorum
Kullanici adımdan da anlaşılacağı üzre yuvarlak hesapla 40 a dayandım
Yaklaşık 10 senelik evliyim
Ve 11 senelik antidepresan geçmişim var
Bu 11 senelik donemde yer yer ilaçlarımı birakmayi denedim
Lâkin kalıcı olmadı malesef
Cocuk sahibi olmak icin artik son bikac senem var belkide çünkü yaş ilerliyor
Ama ben malesef bu ilaclardan tam anlamiyle kurtulamiyorum
Ne zaman biraktiysam depresyonum daha da artmış vaziyette anxsiyete ile karışmış olarak karşıma çıktı

Ömür boyu bu ilaçlara mı mahkumum
Yokmudur bunlardan kurtulmak için bir umut
Varsa birileri bana desin ki "senelerce kullandim biraktim ve iyiyim ilaclara hiiiicc gerek yok"
Guzel seyler duymaya cok.ihtiyacim var Zîrâ bende artık anne olmak istiyorum
Ve net bi kac sorum var cevaplayanlara simdiden çokça teşekkür ediyorum

1...Sizlerde de ilaci biraktiginiz dönem yogun depresyon veya kaygi bozukluğu (anxsiyete) oluyor muydu?

2...hamilelikte antidepresan kullanimi konularini okudum ve genel olarak şunu gördüm "sukadar aylık hamileyim ama dayanamiyorum cok zor geçiyor hamileliğim" veya "dogumdan sonra yeniden başladım" veya "5. Aydan sonra doktorm yeniden ilaca baslamamda sakinca gormedi ilac kullanıyorum"
vs diyen arkadaslar... siz neler yasiyorsunuz bu ilaclari birakinca ne yasiyorsunuz ki "dayanamiyorum, cok zor gecti ilacsiz" vs gibi seyler yazmissiniz

Bana ilaci birakinca neler yaşadığınızi ve neden geri antidepresana başlamak zorunda oldugunuzu yazarmisiniz?

3...40 yaşında olup hic bebek sahibi olmayip ve ilac kullanip ve hamileliginde birakip sonrasinda saglikli bebek doguranlar var mi?

Çöküntü yaşıyorum hanımlar
Moralmen ve
Ruhsal olarak
Güzel hikayeler duymayi istiyorum
Ve guze bi hikayem olsun da bende buralarda paylaşayım
Lutfen konum taşınmasın benim için coook onemli

Antidepresanlarin bu kadar uzun sure kullanilmamasi gerektigini duymustum. Artik vucut alismistir,tepki veremez ki. Bence doktorunuzu degistirin,bunca sene doktor tavsiyesiyle mi kullandiniz?

Antidepresanlar ile ilgili iyi bir psikiyatri Dr ile çalışabilirsiniz..

Ama ben çocuk sahibi olmak için illede doğurmanız gerektiğini düşünmüyorum... Eğer içinizde çocuk sevgisi varsa çocuk esirgeme kurumunda ilgiye muhtaç birçok çocuk var (tabikide günlük aylık değil.. Çocuğu kendinize alıştırıp, bırakmayacaksanız vb vb).... Ben düzenli bir çocukla ilgilenmem derseniz haftalık ders vb birşeyler yapabilirsiniz..
Çocuklara yönelik Avrupa Birliği projeleri yazıp gerçekleştirebilirsiniz... Önemli olan tek şey kalbinizin bir çocuğu sevebilecek kadar g en iş olup olmadığıdır.. :KK74::KK74::anne:

İnsan durduk yere depresyona girmez. Bnde senelerce kullandim çünkü ota b.ka takiyodum. Takmamayi ogrenmen lazım hapları kullanma kullana. İyi gelen hayattan zevk almaya bakicaksin. Bnde ilaç kullanilrken diyordum simarikliklmi yapıyorum herkesin derdi var Bn niye bunalima giriyorum diye. Çok şükür şimdi depresyon a girmeye vaktim yok. Meşgale arayın oturdugunuz yerde kötü cagirmayin.

Merhaba hanımlar
Ben de aranızda yeniyim
Ne zaman biraktiysam depresyonum daha da artmış vaziyette anxsiyete ile karışmış olarak karşıma çıktı

Varsa birileri bana desin ki "senelerce kullandim biraktim ve iyiyim ilaclara hiiiicc gerek yok"

1...Sizlerde de ilaci biraktiginiz dönem yogun depresyon veya kaygi bozukluğu (anxsiyete) oluyor muydu?

2...hamilelikte antidepresan kullanimi konularini okudum ve genel olarak şunu gördüm "sukadar aylık hamileyim ama dayanamiyorum cok zor geçiyor hamileliğim" veya "dogumdan sonra yeniden başladım" veya "5. Aydan sonra doktorm yeniden ilaca baslamamda sakinca gormedi ilac kullanıyorum"
vs diyen arkadaslar... siz neler yasiyorsunuz bu ilaclari birakinca ne yasiyorsunuz ki "dayanamiyorum, cok zor gecti ilacsiz" vs gibi seyler yazmissiniz

Bana ilaci birakinca neler yaşadığınızi ve neden geri antidepresana başlamak zorunda oldugunuzu yazarmisiniz?

3...40 yaşında olup hic bebek sahibi olmayip ve ilac kullanip ve hamileliginde birakip sonrasinda saglikli bebek doguranlar var mi?

Moralmen ve
Ruhsal olarak
2 sene anksiyete tedavisi gördüm.Düzelmiştim.İlacı bıraktım hamile kaldım.Hamileliğim sorunsuz geçti.14 günlük bebeğim var.Lohusalık ddpresyonuna girdim.Doktora gittim ve anksiyetemin başladığını söyledi.Bitkisel ilaca başladım.

Antidepresan depresyonu tedavi etmez- sadece terapi süresine yardimci olur. Terapi almaniz lazim. Nickiniz almanci- eger almanyada yaşıyorsanız uzun kapsamli bir terapi aldinizmi? 6 veya 12 haftalik Kur mesela?
Depresyonun sebebi ne?
Tetikliyenler?

Cocuk konusunda yardimci olamam. Tüp bebek düsünebikirsiniz veya yumurtalarinizi dondurabilirsiniz. Bende bu sene yapmayi düşünüyorum

Merhaba hanımlar
Ben de aranızda yeniyim

Moralmen ve
Ruhsal olarak
Öncelikle depresyonunuzun sebebi nedir? Büyük bir travma mi takıntılı kişiliğiniz mi? Çocuk istiyorsanız 11 yıllık antidepresan geçmişi bebeği olumsuz etkiler. Denediniz de olmuyor mu siz mi istemediniz bunları yazmamışsıniz? Eğer bir tedavi doktoruna gidecekseniz bu ilaçlarla tedavinize başlamaz. Ona emin olun. Doğal yoldan yapacaksanız da gidip bilgi almalısınız. O ilaçlar hem sizin bedeninize zarar veriyor bağımlı olmuşsunuz kesinlikle iyi doktorlar arayin diyorum. Allah yardımcınız olsun

Okb hastasiyim intihara egilimli bir gecmisim taciz ve siddet iceren aile gecmisim var.ilac tedavisi gordum.birgun bir arkadasim dediki bu ilaclari herkesi kendinden fazla onemsedigin icin kullaniyorsun.anneni ablani sevgilini komsuyu.surec uzundu istersen anlatirim.biraktiktan 1 yil kadar sonra evlendim kizim oldu yine basladim yine biraktim ikinci kizim oldu.suan tertemizim.tek ihtiyacim olan ne istedigini bilmen

Okb hastasiyim intihara egilimli bir gecmisim taciz ve siddet iceren aile gecmisim var.ilac tedavisi gordum.birgun bir arkadasim dediki bu ilaclari herkesi kendinden fazla onemsedigin icin kullaniyorsun.anneni ablani sevgilini komsuyu.surec uzundu istersen anlatirim.biraktiktan 1 yil kadar sonra evlendim kizim oldu yine basladim yine biraktim ikinci kizim oldu.suan tertemizim.tek ihtiyacim olan ne istedigini bilmen

Dogru demis. Afedersiniz ama size dert veriyorlarsa miktirsinler sizin sagliginizdan onemli degil ki elalem. Dert veren insanlardan uzak durmak gerek.

Dogru demis. Afedersiniz ama size dert veriyorlarsa miktirsinler sizin sagliginizdan onemli degil ki elalem. Dert veren insanlardan uzak durmak gerek.
Iste bunu anlayana kadar yasim 30 oldu .kural koyup yeni bir ben yaratmak ise 8 yilimi aldi.simdi biri bana dese ki en buyuk pismanligin nedir.derimki kendimi yok sayip baskalarini onemsemek.kol kirilir yen icinde kalir demek.once ben demeden mutlu olamazsin bu bencillikle karistirilmamali.iki yasindaki kizima diyorumki sabahlari bana biraz izin ver kahvemi icip seninle ilgilenecegim tamam diyor.

Iste bunu anlayana kadar yasim 30 oldu .kural koyup yeni bir ben yaratmak ise 8 yilimi aldi.simdi biri bana dese ki en buyuk pismanligin nedir.derimki kendimi yok sayip baskalarini onemsemek.kol kirilir yen icinde kalir demek.once ben demeden mutlu olamazsin bu bencillikle karistirilmamali.iki yasindaki kizima diyorumki sabahlari bana biraz izin ver kahvemi icip seninle ilgilenecegim tamam diyor.

cok ama cok haklisin

Back
X