Çocukta amcaya şerefsiz dedi

Bar_na

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2021
3.528
14.387
138
Çocuk yolda top oynamak istemiş amcada topu almış vermemiş
7 yaşındaki çocuk amcasına tükürdü

Amcasıda tokat attı

Çocukta amcaya şerefsiz dedi

Babada oğluna tokat attı

Annede kıyameti kopardı

Bir daha kimse için oğlumu dövmeyeceksin dövemezsin dedi

Burada kim sizce en çok hatalı????

Anneye göre çocuğun bu davranışları okula gittikten sonra başladı

Babaya göre anne çok şımartıyor oğlunu

Amcasına göre ise anne baba terbiyesi bu

İşin içinden çıkamadım vala ben

Uzaktan kuzen iki tarafta

Evde konuşulunca sizinde fikrinizi alayım dedim

Annem amcaya hak verdi çocuğu çok şımartmışlar diyor

Kardeşim anneye hak veriyor
Ne hakla çocuğu döverler (çocuk gelişimci)

Annemle kardeşim çatışıyor burada

Diğer kardeşim durun ya eğitim sistemi değerler eğitimi çocuğun fıtratı diyor iyice çorba yapıyor durumu

Ben kararsız kaldım
Bir size danışam dedim

Ama tablo pek yabancı gelmedi

Son düzenleme:
Çocuk yolda top oynamak istemiş amcada topu almış vermemiş
Niye dürüst olmayayım canım siz yeterki sorun
Bana anlatılan kadarı seve seve anlatırım

Yani böyle bir konuda çocuğa doğruyu gostermeyen anne en hatalı kusura bakmayın. Simdi amcaya yapan yarın anneye neler yapar. O topu alıp nasil yola çıkıyor anne niye izin veriyor. Birde başkası için dayak diye kızmış. Daha neler

Herseyi tekme tokatla cözüyoruz, sonra türk toplumun neden siddet problemi var oluyor ama..
Pamuk olay su aslinda..
Simdi sen cocuga vurarak kendi hukukunu tahsis etmis oluyorsun..
Yani onu cezalandiriyorsun.
Cocuk da birileriyle tartisigi zaman gidip ona vuruyor..O da kendi hukukunu bu sekilde tahsis ediyor.Cunku sen bir buyuk bir rol model olarak yapilan bir hatanin cozumunu siddete dayandirmak suretiyle ona kodlamis oluyorsun.

Cekirdekten bu sekilde kavgaya ve siddete meyilli olan bir nesil yetistikce : Doktorlar da dovulur,ogretmenler de dovulur,hemsireler de dovulur..
Ben cok begendim yorumunu,ozeti bu aslinda..
Kucukken sevgisiz buyuyen ve fiziksel siddet goren bir cocuk ne yasa taniyor ne kural..

Aynen valla kırarım o eli ne münasebet .

Konu sahibinden anladığım kadarıyla kıyameti bir tek kocişkosuna çıkarıp amcaya sus pus olmuş

Bir top oynama mevzusu için çocuğa bu kadar eziyet ediyolarsa normalde bu aile nasıldır düşünmek bile istemiyorum

Kimse cocuga siddet uygulamamali orasi ayri ama cocuga terbiye vermek amcasina mi kalmis? Ne munasebet. Siddet gormek, gostermek o kadar normal karsilaniyor ki ailede cocuk tukurdugunda amcanin ilk hareketi tokat atmak oluyor. Normal hayatinda siddet olmayan birinin ilk refleksi tokat atmak olamaz.

Sizin çocuğunuz da, ne kadar iyi yetiştirirseniz yetiştirin, diyelim ki arkadaşlarına uyup bir yetişkine tükürdü... Tokat yemesinde mahsur yok yani? Bayılabilir. Dişi kırılabilir. Gözü hasar görebilir. Düşüp kafasını yarabilir. Gayet olması gereken yapılmış olacak yani?

Aynen öyle. Biz cocuklarimizi siddetsiz ve küfürsüz yetistiriyoruz. Ben kimseye oglumu tokatlama hakkini tanimam, hatta küfür kullanmasini da. Yetiskinler küfürleri cok rahat kullaniyor. Cocuk duyuyor ayni kullaniyor o zaman cocuk tokadi yiyiyor ama. Bizim toplumda hemen bir küfür tokat tekme durumu mevcut. Biz hep bu sorunlar nerden geliyor diyoruz, ama gördügümüz gibi ailenin icinde basliyor. Benim oglum 6 yasinda ve birden böyle davranislar gösterse bunu onunla oturup konusup cözerim. Aile icinde görmüyorsa baska yerde görüyor. Onu da bulmak lazim. Simdi cocuk iki tokat yedi ama ne babasina nede amcasina sevgisi veya saygisi artmamistir

Ben de soyle sorayim yetiskin kendinizden iri biri yuzunuze tukurse ona da tokat atabilir misiniz? Yoksa gucu gucu yetene mi, cocuk fiziksel olarak savunmasiz oldugu icin mi tokat normal goruluyor? Sok icinde okuyorum bazi yorumlari.

Ben de soyle sorayim yetiskin kendinizden iri biri yuzunuze tukurse ona da tokat atabilir misiniz? Yoksa gucu gucu yetene mi, cocuk fiziksel olarak savunmasiz oldugu icin mi tokat normal goruluyor? Sok icinde okuyorum bazi yorumlari.
Ben zaten tokat atılmasına karşıyım?!

Döverek terbiye veremezsiniz yalnız. Ben öğretmenim ve çok çocuk görüyorum. Ve hangi çocuğun nasıl yetiştiğini birkaç derste anlayabiliyorum. "Dayak arsızı" denen bir kavram var biliyor musunuz? Çocuk o kadar alışmış ki dayağa, yapacağımı yaparım, amiyane tabirle ödemeyi de dayakla yaparım diye düşünüyor.
Böyle çocuklarla sınıf içi kurallara uymadıklarında konuşuyorum, yaptığı davranışı düşünmesi için süre veriyorum. Ders sonunda soruyorum tekrardan. O kadar konuşmamaya, cevap vermemeye, neyi neden yapması/ yapmaması gerektiğini sorgulamamaya alışmışlar ki çoğu doğru düzgün benim neye tepki gösterdiğimi anlamıyor biliyor musunuz? Aile terbiye vermiyor aslında; aksine temel dil yeterliliklerini zayıflatıyor, algısını köreltiyor çocuğun. Ondan sonra da iki çift lafı bir araya getiremiyorlar, çıkarım yapamıyorlar, uluslararası sınavlarda okuduklarını dahi anlayamıyorlar.
Yolda neden top oynamaması gerektiğini etkili ve yaratıcı yollarla yeterince açık bir şekilde anlatsalar idi, o çocuk o kadar tutturmazdı. Anlamıyor mu bir seferde? Bir daha bir daha anlatacaksınız. Anlayana kadar anlatacaksınız. Başka yolu yok, o çocuğu yaptıysanız eğiteceksiniz, nokta.
Bir eğitimci olarak dayağa karşıyım. Daha hiçbir öğrencime vurmadım, vurmam. Şurada vurdum desem ne caniliğim kalırdı ne vicdansızlığım. Vuran amcası olunca mı haklı oldu yani?

Aile ne kadar güzel yetiştirirse yetiştirsin okulda , parkta, markette herhangi bir yerde duyduğu , gördüğü birseyi yapmış , söylemiş de olabilir. Hemen aile terbiyesi almamış damgasını yapıştırmak cok yanlış.
Gerçi cocuga hatalı davranışının karşılığı “tokat, küfür” olmamalı, olamaz da.

Ablacım sanırım anlatamadım. Karşındaki küfür etti vb umursamaz yoluna gidersin. Ama tükürmek bambaşka, çok ofansif ve aşağılayıcı bir hareket üstelik fiziksel bir hareket, karşıdaki insan buna ani bir fiziksel tepki verebilir bu gayet normal. Karşıdaki insan ani bir fiziksel bir tepki verdi diyelim ne yapabilirsin, karşıdaki insanı neyle suçlayacaksın? Karşıdaki insan şaşırdım tepki verdim derse - ki olabilir- ne diyeceksin, ne diyebilirsin? Ben toplumda herkes herkesi döverek adam etsin demiyorum zaten. Ama tükürük farklı tepkilere yol açan bir hareket, buna tepki veren insanı suçlayamam, orası net.

hatalar silsilesi. konuda haklı yok.
ama çocuk uyarılacaksa bu uluorta insan içinde yapılmamalı. cocuk haksız da olsa sokak ortasında herkesin içinde terbiyesi verilmeye çalışılmaz.

Anne baba tartışırken kadın acaba kocasına senin kardeşin şerefsiz felan mi dedi?
Çocuk buradan mi duydu okuldan mi?
Eğer aileden gördüyse aile artık kelimeler konusunda daha dikkatli olmalı.
Amcanin yaptığı külliyen yanlis.

Nereden ablan oluyorum ayol :) ahaha o kadar yaşlı değilim bi kere :) Burada söz konusu çocuk ama. Siz tokat atarım diyorsunuz da ben bile çocuğa tokat atmayacağınızı biliyorum :) KK da şimdiye kadar okuduğum yorumlarınızı baz alarak.. Bir kaç başka üye için aynısını diyemezdim her ne kadar tokat atmam deselerdi de jajdnjsjsjsjsjj

Anne baba hatalı tükürmek nedir ya bir insana anne babalar hangi kafayla böyle arsız çocuklar yetiştiriyor çok mu zor efendi ahlaklı edepli yetiştirmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…