cocuktan once ve cocuktan sonrasi hakkinda kizlaaar yardim?

bu duşuncelerınız gereksız bence bunun yerıne o ebbeğe bakabılırmıyım yardımcı olacak kımler var??? eşim çocuk konusunda yardımcı olur mu bunu duşunun ???

Evet haklısın süt olsun diye herşeyi ye diyem bi çok insana kulak tıkamak lazım doğumdan sonra dikkat ederse insan çok çabuk toparlanıyo vücut sanki yeniden şekilleniyo...

hamileyken sorun olmuyo tatlım
çocuk doğduktan sonra sevişmeye ne vaktin kalıyo ne kafan.çocugun boku maması gazı derken aşk sevgi hele tutku finitooooo....eski konularıma bak ne azgın kadındım,eser kalmadı eser.kocanın öküzlüğü de dahil.. :)çoğu öküze bağlıyor,(hemen biri atlamasın benim kocam öküz değil diye,çoğu böyle ) :)
yapma çocuk sen :) bunu yazıyorsan daha en başında,pişman olursun söyliyim :)

Hamilelik sürecinde kardes gibi degil ama hamilelikten onceki gibi rahat bi cinsel yaşam olmiyo tabiki. Dogruya dogru şekil A ben .
Lohusalikta da olmaz. Bebek olduktan sonra ne olur bilmem..

bir süre sonra acısınız çıkarırsınız az sabredin

insallah benimkide oyle olurr.ilgili olur belki ama.fizigimden sogurmu diye korkuyorum.en.cokta

fizikten dolayı soğuyorsa zaten sevdiğini söyleyemezsin ki.
soğusaydı benim eşim soğurdu. dk hapı sonrasi alinmiş 10 kg, hamilelikte alınmiş 31 kg yani toplamda 41 kg fazlayla doğuma gittim(öyle ahım şahım da yemiyordum aslında). şimdiye kadar gitti 26 kg kaldı 15 kg.
ne eşimin ilgisinde ne de özel hayatımızda bi azalma bir sorun olmadı bu sebeple.

cinsellik son güne kadar bir sorun olmazsa devam ediliyor hamilelikte. oldu ki yasaklandı; bu durum da kardeş kardeş yaşamanızı gerektirmiyor.

Ben evli değilim ama hamilelik ve çocuk her şeyi değiştiriyor gördüğüm kadarıyla.
Ben de o yüzden korkuyorum düşününce.
Eski heyecanları bitiren bir şey çocuk bence.
Artık anne oluyorsun, vücudun değişiyor, sorumlulukların artıyor.
Çok riskli bir süreç. Fakat bunları düşünüp de çocuk doğurmamak saçma olur. Yaşayıp görmek gerek.

Yazdınız mi bilmiyorum tüm sayfaları okumadım. Eğer yaşınız 30'un altındaysa, genç anne olmak gibi de bi kaygınız yoksa bence acele etmeyin. Daha yeni evlisiniz.

Fizigim bozulur, eşim beğenmez falan hepsi bi yana. Çocuk sahibi olmak tüm hayatınızı kökünden degistirecek. Sen victoria secret mankeni gibi de olsan. Cici bici giyinip mercimeği fırına verecekken o çocuk ağladı mı 12 i geçince bal kabagina dönüşen limuzin gibi kalacaksin ortada. Tamam cocuk güzel annelik çok kutsal falan da, şimdi gerçekçi olmak da lazım. Bence hazır değilsin.

ben hamileyken biz kardeş olduk eşimle ama o yengeç erkeğidir aşırı duygusaldır doktor bir şey olmaz dese de bebeğe bir şey olur korkusu ile yanaşamadı..
doğuma da girdi hatta.
doğumdan sonra 40. günümü zor bekledi.. sonrası aşk aşk
halbuki 19 kilo aldım ben ne bir tiksinme ne başka bir şey.
1 senede de vücudum eski haline döndü. hayatımızda herhangi bi kötü durum hiç olmadı..
aklı başında hiçbir erkek evladını doğuran kadından tiksinmez..

Benim eşim de yengeç. Yolda yürürken sendelesem doktora götürmeye kalkardi. Yengeç erkeği gercekten çok evcimen. Tam evlenilevek adam

"Erkektir sonuçta fikirleri değişebilir" ne demek pek anlayamadım. O zaman siz de kadınsınız sonuçta, sizin de fikirleriniz değişebilir. Kocanız da, çocuk olduktan sonra eşimin aklı fikri onda olursa, beni daha az önemserse, beni ihmal ederse, kendini iyice salıp hamilelikte aldığı kiloları vermek yerine bir de üstüne emziriyorum diye daha da alırsa, cinsel isteği azalırsa diye endişelenebilir bu durumda.

Çocuktan sonra her şey eskisi gibi olacak demiyorum elbette. Bir kere eşinizle geçirecek daha az zamanınız olacak. Sürekli acıkan, altına yapan, gazı çıkarılması, uyutulması gereken bir bücür hayatınızın orta yerine bir bomba gibi inecek. Her şey toz pembe değil ama tüm zorluklara rağmen hiçbir şeye değişmek istemeyeceğiniz bir mutluluk yaşayacaksınız. Eşinizin sizden soğuması için çok sığ, anlayışsız ve cahil olması gerekiyor. Böyle biri değilse, bu saçma düşünceleri atın kafanızdan. Doğum doğanın bir mucizesi, elbette hormonlarınız, vücudunuz değişecek bu gerçekleşirken, bundan doğal ne var. Eşiniz bebekleri leyleklerin getirdiğini düşünmüyor herhalde. O yüzden şoka uğrayıp, sizden uzaklaşmaz merak etmeyin.

o değil de başka sorular var benim aklımda
1.hem hamilelik hem iş birlikte götürebilir miyim
2.bebeğe güzel bakabilir miyim
3.hayatım kısıtlanınca daralır mıyım
4.kilolar üzerimde kalmaz dimi
5.sakin çocuk mu olur yoksa beni çileden çıkarır mı
6.tekrar hastalıklar nüksederse çocukta ya da bende erken teşhis olur mu
7.doğumda ya ona ya da bana bişey olursa kaldırabilir miyim
daha da yazarım da neyse kolay gelsin

Cocuktan sonra ben uzunca bir süre lohusa depresyonundaydim. Ben cok degismistim. Zor oldu ama nihayetinde ben onun hep sevecegi bir kadindim. Ya hastanede o yardim etti sezeryanli halimle tuvalete götürüp o giydirdi beni. Gözünün önünde neler yasadim. Hamilelikten önce vucudumun en ince yeri göbegim ve belim iken dogumdan sonra alti aylik bir göbegim vardi o halimle gördü yardim etti. Cok zoruma giderdi beni öyle görmesi, müthis bir deformasyon söz konusuydu. Ama sadece isini yapti yanimda oldu, bana bakarken tiksinmedi. Ben onun herseyiyim sonucta bir tekme de o mu ataydi zaten bitmisim. Agirdi sezeryanim benim. Ama kisa sürede topardim depresyonun halyi uzun sürdü ama. Eskiden cinsellikte iddeali olmayan ben esimi tabiri caizse tirmalamaya baslamistim. Inanilmaz bir dönüsüm oldu. O da ben de artik cok daha farkliydik.
Ha zamanimiz olmadi. Yorgunluktan cok aksi biri oldum. Uzunca bir süre idare ettik. Ama bir gün bile olsa baska kadina bakar diye icimden gecmedi. Sadece biran önce toparlanmaya calistim. Üc ay icinde aldigim 20 kiloyu verdim. Zaten alti ay sadece emzirdim. Eskisinden de fit olmustum bir ara simdi yine saldim ama kocam icin önemli degil birkac kilo obez olmadiktan sonra.
Ilk sene bizim icin zordu ama cinsellik düsünecek halimiz yoktu ki kizimiz herseyde öncelikliydi. Acemiydik ve herseyi iyi yapmak istiyordum.
Simdi ikinciyi istiyoruz o kadar zor dönemler gecirmemize ragmen.
Hayal kuruyoruz ikinci dogumdan sonra tamamen özgür olacagiz ve ben karnim icin estetik operasyon düsünüyorum. Seksi hissetmek icin herseyi yapiyorum o da hayatimiza yansiyor.
Anne olmadan önce tuzsuz bir yemekmisim. Kadin tarafim öyle agir basiyor ki simdi. Ve ne kadar deforme olsam da kadinsilastim. Yüzüm bile degisti ya. Hic anlamiyorum yüzüm kadinsilasti ve hatlarim o kadar hos oldu ki.
Cooook zor olsa da yaradi annelik bana. Uzunca anlattim umarim bir ise yarar

Bu kadindan kadina degiair herhalde bazilari cok rahat atlatiyor yardim edeni oluyor. Bu sorunun cevaplari da sende ancak yasayarak ögrenirsin. Ama yalniz bir anne olarak ve uzunca bir süre depresyonda kalara o kadar da kolay degil diyorum. Aglama krizlerinde bitiyordum. Iki saatte bir uyanmak, emzirmek. Ne bileyim. sorumluluk duygun cok yüksek benim kendimi yemistim iyi yapacagim diye. Ama su da bir gercek ne kadar zor olursa olsun zaman cok hizli geciyor. Bebegi bekletmemek lazim. Simdi ikinci de hemen olsun istiyorum.

amazon woman
benim cevaplarım;

1.hem hamilelik hem iş birlikte götürebilir miyim
götüren çok kadın var, oluyor demek ki, sadece iş koşullarını biraz rahatlatmak iyi olacaktır.
daha az süre çalışmak veya süt izni vs hakkıyla kullanmak.

2.bebeğe güzel bakabilir miyim
elbette

3.hayatım kısıtlanınca daralır mıyım
elbette, ama bu kısıtlanmayı minimuma çekebilirsin

4.kilolar üzerimde kalmaz dimi
kalmaz

5.sakin çocuk mu olur yoksa beni çileden çıkarır mı
biraz çocuğun huyu biraz senin yetiştirme tarzın

6.tekrar hastalıklar nüksederse çocukta ya da bende erken teşhis olur mu
?

7.doğumda ya ona ya da bana bişey olursa kaldırabilir miyim
çok zor...

ben inan çok korkuyorum ya öyle böyle değil. bende sağlam depresyon geçmişi var ve okb hastasıyım. kendimi kaybedersem neler olacağını biliyorum. ve o duruma gelirsem bebeğe hiçbi faydam olmayacağını da biliyorum. açıkcası normal insanlar bile zorlanırken ben yapabilir miyim hiç bilmiyorum

gohacım arkadaşa yazdım aynı cevabı sana da yazayım. bu sorular aklıma gelenlerin küçük bi kısmı. sürekli aklımda sorunlar var . ben inan çok korkuyorum ya öyle böyle değil. bende sağlam depresyon geçmişi var ve okb hastasıyım. kendimi kaybedersem neler olacağını biliyorum. ve o duruma gelirsem bebeğe hiçbi faydam olmayacağını da biliyorum. açıkcası normal insanlar bile zorlanırken ben yapabilir miyim hiç bilmiyorum

kendini biliyorsan çok güzel, hazır olana kadar bekle.
belki o dönemi bir uzman yardımıyla geçirmen de sana fayda sağlayabilir.
tabi bu yola çıkarken eşin desteğinden emin olmak da gerekir.

kendini biliyorsan çok güzel, hazır olana kadar bekle.
belki o dönemi bir uzman yardımıyla geçirmen de sana fayda sağlayabilir.
tabi bu yola çıkarken eşin desteğinden emin olmak da gerekir.
eş destek olur ondan şüphem yok. ki destekleyici insan olduğunu farketmesem evlenmezdim. psikolojik en ufak sıkıntıya dahi gelemiyorum. uzman yardımı fikrin güzel aslında. şu an ataklarım yok ama işte hamilelik hormonları fena diye duydum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…