- 10 Şubat 2015
- 2.986
- 1.864
- 133
Evet haklısın süt olsun diye herşeyi ye diyem bi çok insana kulak tıkamak lazım doğumdan sonra dikkat ederse insan çok çabuk toparlanıyo vücut sanki yeniden şekilleniyo...valla aynen bir arkadaş doğum izninden döndü, hem fiziği daha güzelleşmiş, hem yüzü, ben acaip şaşırmıştım.
bazı kadınlarda çok acayip etkileri oluyor gerçekten.
tabi emzirme döneminde süt yapsın deyip pasta çörek götürmeyen kadınlar bunlar
Hamilelik sürecinde kardes gibi degil ama hamilelikten onceki gibi rahat bi cinsel yaşam olmiyo tabiki. Dogruya dogru şekil A ben.
Lohusalikta da olmaz. Bebek olduktan sonra ne olur bilmem..
insallah benimkide oyle olurr.ilgili olur belki ama.fizigimden sogurmu diye korkuyorum.en.cokta
Al benden de o kadarFiziğin doğurduktan sonra dahada düzgünşiyor en azından benim öyle oldu.
selam herkese hemennhemen 1 senelik evliyi.yavastan cocuk istiyoruz esimle ama benim korkularim.var...mesela esim benle ilgili sarilmadan uyumuyor cinsel arzulari falan var dogal olarak.ama bunlar cicuktan sonra degisirmi diye korkuyorum.benden tiksinirmi.uzaklasirmi .mesela hamileyken ister istemez bi donem uzak olucaz o donem onu cok etkilerde etkisinden kurtulamazmi sogurmu benden kardes gibimi.gorur arzulamazmi diye diye.kendimi yiyorum...fizigim bozulursa benden tiksinirmi falan.iste.esime sordum olurmu oyle sey dedi.ama erkektir sonucta fikirleri.duygulari degisebilir.son gunlerdeki derdim bu.bana bu donemlerdr yasadiklarinizdan pay bicerek yardimci olabilirmisiniz arkadaslar.
Benim eşim de yengeç. Yolda yürürken sendelesem doktora götürmeye kalkardi.ben hamileyken biz kardeş olduk eşimle ama o yengeç erkeğidir aşırı duygusaldır doktor bir şey olmaz dese de bebeğe bir şey olur korkusu ile yanaşamadı..
doğuma da girdi hatta.
doğumdan sonra 40. günümü zor bekledi.. sonrası aşk aşk
halbuki 19 kilo aldım ben ne bir tiksinme ne başka bir şey.
1 senede de vücudum eski haline döndü. hayatımızda herhangi bi kötü durum hiç olmadı..
aklı başında hiçbir erkek evladını doğuran kadından tiksinmez..
o değil de başka sorular var benim aklımda
1.hem hamilelik hem iş birlikte götürebilir miyim
2.bebeğe güzel bakabilir miyim
3.hayatım kısıtlanınca daralır mıyım
4.kilolar üzerimde kalmaz dimi
5.sakin çocuk mu olur yoksa beni çileden çıkarır mı
6.tekrar hastalıklar nüksederse çocukta ya da bende erken teşhis olur mu
7.doğumda ya ona ya da bana bişey olursa kaldırabilir miyim
daha da yazarım da neyse kolay gelsin
ben inan çok korkuyorum ya öyle böyle değil. bende sağlam depresyon geçmişi var ve okb hastasıyım. kendimi kaybedersem neler olacağını biliyorum. ve o duruma gelirsem bebeğe hiçbi faydam olmayacağını da biliyorum. açıkcası normal insanlar bile zorlanırken ben yapabilir miyim hiç bilmiyorumBu kadindan kadina degiair herhalde bazilari cok rahat atlatiyor yardim edeni oluyor. Bu sorunun cevaplari da sende ancak yasayarak ögrenirsin. Ama yalniz bir anne olarak ve uzunca bir süre depresyonda kalara o kadar da kolay degil diyorum. Aglama krizlerinde bitiyordum. Iki saatte bir uyanmak, emzirmek. Ne bileyim. sorumluluk duygun cok yüksek benim kendimi yemistim iyi yapacagim diye. Ama su da bir gercek ne kadar zor olursa olsun zaman cok hizli geciyor. Bebegi bekletmemek lazim. Simdi ikinci de hemen olsun istiyorum.
gohacım arkadaşa yazdım aynı cevabı sana da yazayım. bu sorular aklıma gelenlerin küçük bi kısmı. sürekli aklımda sorunlar var . ben inan çok korkuyorum ya öyle böyle değil. bende sağlam depresyon geçmişi var ve okb hastasıyım. kendimi kaybedersem neler olacağını biliyorum. ve o duruma gelirsem bebeğe hiçbi faydam olmayacağını da biliyorum. açıkcası normal insanlar bile zorlanırken ben yapabilir miyim hiç bilmiyorumamazon woman
benim cevaplarım;
1.hem hamilelik hem iş birlikte götürebilir miyim
götüren çok kadın var, oluyor demek ki, sadece iş koşullarını biraz rahatlatmak iyi olacaktır.
daha az süre çalışmak veya süt izni vs hakkıyla kullanmak.
2.bebeğe güzel bakabilir miyim
elbette
3.hayatım kısıtlanınca daralır mıyım
elbette, ama bu kısıtlanmayı minimuma çekebilirsin
4.kilolar üzerimde kalmaz dimi
kalmaz
5.sakin çocuk mu olur yoksa beni çileden çıkarır mı
biraz çocuğun huyu biraz senin yetiştirme tarzın
6.tekrar hastalıklar nüksederse çocukta ya da bende erken teşhis olur mu
?
7.doğumda ya ona ya da bana bişey olursa kaldırabilir miyim
çok zor...
gohacım arkadaşa yazdım aynı cevabı sana da yazayım. bu sorular aklıma gelenlerin küçük bi kısmı. sürekli aklımda sorunlar var . ben inan çok korkuyorum ya öyle böyle değil. bende sağlam depresyon geçmişi var ve okb hastasıyım. kendimi kaybedersem neler olacağını biliyorum. ve o duruma gelirsem bebeğe hiçbi faydam olmayacağını da biliyorum. açıkcası normal insanlar bile zorlanırken ben yapabilir miyim hiç bilmiyorum
eş destek olur ondan şüphem yok. ki destekleyici insan olduğunu farketmesem evlenmezdim. psikolojik en ufak sıkıntıya dahi gelemiyorum. uzman yardımı fikrin güzel aslında. şu an ataklarım yok ama işte hamilelik hormonları fena diye duydumkendini biliyorsan çok güzel, hazır olana kadar bekle.
belki o dönemi bir uzman yardımıyla geçirmen de sana fayda sağlayabilir.
tabi bu yola çıkarken eşin desteğinden emin olmak da gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?