• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuktan sonra evlilik

Dilara55333

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2014
5.962
5.143
398
Evliliğinizde çocuktan sonra neler değişti?
Eşim bebegimize düşkün tabi her baba gibi seviyor ilgileniyor fakat çocuk yüzünden çok tartışıyoruz. Erken uyanınca az da sen bak diyorum ikimiz de uykulu olunca kavga başlıyor tamam o çalısıyır ama izinli günleri fedakarlık edemezmi. Veya altını değiştir diyince bir bahane buluyor. Ben çok yoruldum artık bebeğim gece ikide yatıyor gece bilmem kaç kez kalkıyor sürekli al koy al koy ne zaman geçecek bu günler. Eskisi gibi mutlu olur muyuz? Eskiden de mutlu değildik ama bu kadar kavga etmezdik. Bebegim 9 aylık

Gündüzleri cokmu uyuyor. Çünkü çok gec yatıyomuş. Yatmadan önce birşeyler yerse cok sık kalkmaz.(cici bebe gibi)

Allah bağışlasın benimde 10 aylık bir oğlum var ve aynı şeyleri eşim elinden geldiğince yardım etmesine rağmen yaşıyoruz. O işten geliyo yorgun oluyo dinlenmek istiyo. Bende biraz olsun nefes almak istiyorum ve orda çakışıyoruz.

Allah bağışlasın benimde 10 aylık bir oğlum var ve aynı şeyleri eşim elinden geldiğince yardım etmesine rağmen yaşıyoruz. O işten geliyo yorgun oluyo dinlenmek istiyo. Bende biraz olsun nefes almak istiyorum ve orda çakışıyoruz.

Aynen öyle keske bende işe gitsem iş bu kadar yorucu değildir eminim

Ben ocakta işe başlayacağım için haftanın günlerini paylaşacağız, gece kalkma sıramız olacak. Şu an ücretsiz izindeyim, çalışmayan anneler için evet biraz zor. Çocuğun sorumluluğu daha çok annenin üstünde oluyor. Baba akşam gelince dinlenmek istiyor doğal olarak. Allah'a şükür benim eşim oğlumla ilgilenirken kafam dağılıyor, yorgunluğumu hissetmiyorum der hep. Eve gelince her şeyini o yapar, yeni yeni devam sütüne başladık sadece akşamları babasının elinden içiyor. Bende durmuyor zaten babasını istiyor sürekli. 6. Ayını doldurdu, hafta sonları da eşim kalkar, gündüz uyu biraz der alır bakar. Altını açar, banyo yaptırır. Ben akşam dışarı çıkarım, onlar evde kalır. Sizinki nasıl bilmiyorum ama benimki baba manyağı, tipi de eşimin kopyası. Ondan çok hoşuna gidiyor. Mesela eşim dalıp tv izlese çığlık atıp dikkatini çekmeye çalışır, gel gel yapar babasına. Gören herkes bu kadar da olmaz der. Sanki o doğurmuş gibi.
Eşimin çok yorgun olduğu birkaç gün, ben üstlendim çoğu şeyini. Ateşlendim hastalandım. Bu sefer hiçbir şeye elimi süremedim. Eşim için daha kötü benim halsiz olup hastalanmam, bunu anladı. Sizin de kendinize vakit ayırıp dinlenmeniz gerekiyor, onların da bağ kurması gerekiyor. Bebeğiniz büyüdükçe belki daha çok bağlanırlar, baba falan dedikçe eşinizin hoşuna gider. Bir de başta eşimin babası ve doktorumuz olmak üzere diğer herkes acayip pohpohlar eşimi. İşte çok güzel ilgileniyorsun, aferin sana, çok iyi baba oldun vs derler hep. En demeyecek arkadaşı bile böyle söyleyince baya motive oluyor, daha hevesle yapıyor. Siz de "tüm gün seni özlüyor, bak ne güzel altını açtın, sende durmak istiyor" vs deyin. Güzellikle çözülebilir gibime geliyor.

Ben ocakta işe başlayacağım için haftanın günlerini paylaşacağız, gece kalkma sıramız olacak. Şu an ücretsiz izindeyim, çalışmayan anneler için evet biraz zor. Çocuğun sorumluluğu daha çok annenin üstünde oluyor. Baba akşam gelince dinlenmek istiyor doğal olarak. Allah'a şükür benim eşim oğlumla ilgilenirken kafam dağılıyor, yorgunluğumu hissetmiyorum der hep. Eve gelince her şeyini o yapar, yeni yeni devam sütüne başladık sadece akşamları babasının elinden içiyor. Bende durmuyor zaten babasını istiyor sürekli. 6. Ayını doldurdu, hafta sonları da eşim kalkar, gündüz uyu biraz der alır bakar. Altını açar, banyo yaptırır. Ben akşam dışarı çıkarım, onlar evde kalır. Sizinki nasıl bilmiyorum ama benimki baba manyağı, tipi de eşimin kopyası. Ondan çok hoşuna gidiyor. Mesela eşim dalıp tv izlese çığlık atıp dikkatini çekmeye çalışır, gel gel yapar babasına. Gören herkes bu kadar da olmaz der. Sanki o doğurmuş gibi.
Eşimin çok yorgun olduğu birkaç gün, ben üstlendim çoğu şeyini. Ateşlendim hastalandım. Bu sefer hiçbir şeye elimi süremedim. Eşim için daha kötü benim halsiz olup hastalanmam, bunu anladı. Sizin de kendinize vakit ayırıp dinlenmeniz gerekiyor, onların da bağ kurması gerekiyor. Bebeğiniz büyüdükçe belki daha çok bağlanırlar, baba falan dedikçe eşinizin hoşuna gider. Bir de başta eşimin babası ve doktorumuz olmak üzere diğer herkes acayip pohpohlar eşimi. İşte çok güzel ilgileniyorsun, aferin sana, çok iyi baba oldun vs derler hep. En demeyecek arkadaşı bile böyle söyleyince baya motive oluyor, daha hevesle yapıyor. Siz de "tüm gün seni özlüyor, bak ne güzel altını açtın, sende durmak istiyor" vs deyin. Güzellikle çözülebilir gibime geliyor.

Bütün bunlardan banane ben çözüm aramak için konu açtım eşinizin ne kadar iyi bir baba oldugunu okumak için değil

Eskisi gibi mutlu olur muyuz? Eskiden de mutlu değildik ama bu kadar kavga etmezdik. Bebegim 9 aylık
Eskiden de mutlu olmayıp bu kadar kavgadan sonra çalışan adamdan iş beklemekle hata ediyorsunuz.
Yardım beklemek hata değil,yapmaktan nefret eden ve ayrıca zaten mutlu olmadığınız adamdan beklemek hata.
Çözüm olarak hiçbir şey yapmadınız mı bu kadar zaman?
Yaptığınız onun imana gelmesini beklemekse yok öyle bir şey.
Her ne ise,yöntemin tam tersini uygulayın,belki değişir.

Eskiden de mutlu olmayıp bu kadar kavgadan sonra çalışan adamdan iş beklemekle hata ediyorsunuz.
Yardım beklemek hata değil,yapmaktan nefret eden ve ayrıca zaten mutlu olmadığınız adamdan beklemek hata.
Çözüm olarak hiçbir şey yapmadınız mı bu kadar zaman?
Yaptığınız onun imana gelmesini beklemekse yok öyle bir şey.
Her ne ise,yöntemin tam tersini uygulayın,belki değişir.

Çok sey denedim. Uykusu olmadığı zaman işe yarar bakar ilginenir ama söz konusu uyku olunca çıldırır. E onun uykusu varken benim de oluyor ama o işten geldiği veya işe gideceği için bana kalıyor

Bebekler rutin sever. İşe uyku saatini ayarlamakla başlayın. Gece 2 de uyuyup sabah kaçta kalkıyor?

Uyku saatini düzenlerseniz sizin de hayatınız normale döner.

Bir izin gününde bebeğinizi eşiniZe bırakıp arkadaşlarınızla dışarıya çıksanız şöyle 5 saat falan başbaşa kalsınlar. O zaman anlar belki aslında evde çocukla olmanın çalışmaktan daha yorucu olduğunu...

Oncelıkle belırteyım kızım cok aglayan gecelerı hıc uyumayan bır bebek degıldı hıcbır zmn, ama her bebek gıbı ıkı uc kere kalkardı, emmedıgı ıcınde ben once sut sagar sonra ona ıcıırıdım, gece ıkı kere sut sagmaya en az ıkı kerede bebegı yedırmeye uyanırdım yanı.
Bu arada doktora yapıyordum, gundur okuldaydım, annem baktı kv baktı bıraz (bakmasaydı daha ıyıdı neyse). Esım bazen yardım ederdı, oda calıstıgı ve okudugu ıcın hadı bu sefer sen kalk dıyemezdım, zaten bebek benım sutumu ıcıyor malum. evet ck yorucu oluryor bebek bakmak. ama gercekten gunduz calısmıyorsunuz zaten, gece cok uykusuz kalırsanız gunduz uyuyun, dıger ev ıslerını yok sayın bebekle ılgılenın, sızı mesgul eden dıger seylerı hayatınızdan cıkarın. tv falan ızlıyorsanız bosuna zmn kaybetmeyın derım mesela. esınız yardım etse ne guzel our, keske etse ama calısan erkeklerın buyuk cocugunda aynı mantık vr kadın aksama akdar evde bırde gece benmı bakıcam cocuga, cok yanlıs tabıkı ama 30 yasından sonra damı degıstıremeyecegınıze gore kavga yerıne baska cozumler uretın derım.
Bırde benım esım cokca mukemmeldır dıye yazmıyor kımse ornek olsun dıye yazıyor...

Bir izin gününde bebeğinizi eşiniZe bırakıp arkadaşlarınızla dışarıya çıksanız şöyle 5 saat falan başbaşa kalsınlar. O zaman anlar belki aslında evde çocukla olmanın çalışmaktan daha yorucu olduğunu...

Arada yapıyorum bana çok iyi geliyor. Eşim de bak ne güzel baktım çocuk bakmakta ne var dio

bebekler mutlu bir çifti daha mutlu, mutsuz bir çifti iste daha mutsuz ederler, sizinki de tam örneği olmuş...
öneri sunamayacağım maalesef, hepimiz uykuyu seviyoruz ama çocuğumuzdan ya da eşimizden çok değil. zorla kalkıp bakacak olan adamın çocuk bakmasından da hayır gelmez zaten.

Evliliğinizde çocuktan sonra neler değişti?
Eşim bebegimize düşkün tabi her baba gibi seviyor ilgileniyor fakat çocuk yüzünden çok tartışıyoruz. Erken uyanınca az da sen bak diyorum ikimiz de uykulu olunca kavga başlıyor tamam o çalısıyır ama izinli günleri fedakarlık edemezmi. Veya altını değiştir diyince bir bahane buluyor. Ben çok yoruldum artık bebeğim gece ikide yatıyor gece bilmem kaç kez kalkıyor sürekli al koy al koy ne zaman geçecek bu günler. Eskisi gibi mutlu olur muyuz? Eskiden de mutlu değildik ama bu kadar kavga etmezdik. Bebegim 9 aylık
bır yastan sonra zamanla bebgın huyları alıskanlıkları oturacak ve duzelecek yemesı ıcmesı uykusu ama esınızle olan kısımda sız evde ısenız ve o calısıyor ıse en azından gece kalkmasını beklemeyın ama alt acma besleme vs bakıma yardımcı olmalı bahane bulmamalı ama sunu da soyleyım erkeklerın cogu esım de dahıl sadece uzaktan sevmekle alakalı gerısı hep kadınlarda ve cocuk demek buyuk sorumluluk demek her anlamda yorgunluk sabır gerektıren bır ugras...
guzelce konusmayı deneyın bakalım.. belkı duzelır.

babanın çocukla ilgilenmesi piyango meselesi gibi evlenilmeden pek anlaşılmıyor.bakar bu çocuğuna denen nice babaların içinden canavar gibi ergen çıkabiliyor yada tam tersi. çocuğuna hayrı olmaz denen erkekler bazen şaşırtabiliyor.

Eşimle arada bakım konusunda tartışıyoruz ilk zamanlar çok daha şiddetliydi şimdi durulduk çünkü alıştık. Bir sıkıntısı olduğunda alıştığımız için anlıyoruz anladıkça sakinleşip eski günlere dönüyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok sey denedim. Uykusu olmadığı zaman işe yarar bakar ilginenir ama söz konusu uyku olunca çıldırır. E onun uykusu varken benim de oluyor ama o işten geldiği veya işe gideceği için bana kalıyor
Ama o zaman adam haklıymış,diyesim geldi şimdi .
Siz çok yorulduğunuz için mi yoksa eşinizin daha çok ilgisini istediğiniz için mi böyle düşünüyorsunuz acaba?
Öyle ki olay bana, eşinizin sizinle ilgilenmesini istiyorsunuz gibi geldi.

Ama o zaman adam haklıymış,diyesim geldi şimdi .
Siz çok yorulduğunuz için mi yoksa eşinizin daha çok ilgisini istediğiniz için mi böyle düşünüyorsunuz acaba?
Öyle ki olay bana, eşinizin sizinle ilgilenmesini istiyorsunuz gibi geldi.

Yok yok cocuk la ilgilensin yeter.. Dediğim gibi uyanıkken ilgilenir ama uykusu gelince canavar oluyor e benimde uykum geliyor bebek uyumuyor. Dolayısla kavga orada başlıyor

Back
X