Cocuktan sonra evlilik

Aman düşünmeyin bu kadar çok ciddiyim. Hayat bizim düşünüp kararladığımız gibi olmuyor. Akışına bırakın. Ay evliliğim nolur ay saçımı tarayabilir miyim ay naparım gibi düşüncelerden uzaklaşın. Ne zaman hazırsanız bebek için o zaman yapın ve bu düşüncelerden de uzak durun boşuna strese giriyorsunuz.
Keşke bırakabilsem düşünmeyi. Haklısınız biz planlar yaparken hayat hiç olmadık şeylerle geliyo

Anneler ne kadar bakımlı olurlarsa olsunlar hamileliğin izleri(çatlaklar,sarkmalar) kalıyo
Öyle düşünme.Bende hiçbir iz çatlak vs.kalmadi.çok üşenirdim yağdir kremdir herhangi birşey sürmedigim halde.en fazla 3 kere sürmüşümdür dokuz ayda düşün..ben yapisal olabildigini düşünüyorum.belki de sende olmayacak

Öyle düşünme.Bende hiçbir iz çatlak vs.kalmadi.çok üşenirdim yağdir kremdir herhangi birşey sürmedigim halde.en fazla 3 kere sürmüşümdür dokuz ayda düşün..ben yapisal olabildigini düşünüyorum.belki de sende olmayacak
Bende şimdiden varlar :) bir de sarkma eklenirse aynalara küserim :)

Bu kadar önyargili olma ama.ortak karariniz zaten eninde sonunda bebek istiyorsunuz.kendine angarya gibi görme ki yavaş yavas o psikolojoye girebil.herkesin bu dönemi farklidir çünkü her bebek farkklidir her evin ortami düzeni farklidir.kari koca arasindaki iletisim paslaşma farklidir.Birde bence doğum
sonrasi belli bir sure emin ol fiziğin aklima bile gelmeyecek kafa olarak yani manen tamamlanmaya ihtiyacin olacak.esininde seninde beynen hazir olmaniz iste bu açidan çok çok önemli.zihin isteksizse bebekli hayat izdirap olur.Ama yeterince istekliyseniz ve eşinizde size yardimci olursa özellkle ilk bir yil, gerisi su gibi akiyor zaten.korkma korktukca gözünde büyür.ise korkunu yenmeyle başla derim ben.

Hanımlar benim cocuga karşı büyük önyargılarım var. Çocuk olunca kendimi unutacağımı eşimle ilişkimizin temelden sarsılıp kopacağını düşünüyorum. Kim varsa çocuklu cocuktan sora kendine hiç vakit ayıramadıgını eşiyle arasının olumsuz yönde çok değiştiğini söylüyor yada ben sahit oluyorum evliliklerin sarsıldıgına.

Bana gelirsek 23 yasındayım eşim 33. 2 yıllık evliyiz. Maddi durumu oturttuktan sonra eminimki çocuk isteyecek eşim. Herkes sorup duruyo zaten. Evlilik öncesi benim uygun gördüğüm zaman olacağı yönünde karar aldık. Ama eşim seneye istediğini ima ediyo. Ben korkularımdan kurtulamıyorum... etrafımdaki yada burdaki örnekleri gördükçede iyice emin oluyorum korkularımdan. Sizin düşünceleriniz neler..

Işte benim derdim de korkum da tam bu benim eşim de 28 yaşında ben de 23 bzde 3 yıllık evliyiz herkes soruyor eşim de çok istiyor bnm korkum da bu konuyu takipteyim

eşin 33 yaşında baba olma vakti gelmiş, sense daha 23 yaşındasın, çok gençsin, biraz hayatını yaşamak istiyosun. ama bu şekilde arada yaş farkı olunca erkek dediğini yaptırıyor valla. o da bir an önce baba olayım diye bakıyor, e haksız da değil hani

Bu tamamen size ve birazda maddi gelire bağlı. Ne hamileliğimde nede doğumdan sonra asla bakımsız olmadım. Belki lohusalıkta bikaçgün.. hergün olan bakım rutinim aynen devam etti. Çok hızlı kilo verdim ve kısa sürede eski halime döndüm. Eşimle ilişkimdede hiçbir değişim olmadı. 2 yıldır çocukluyuz,gayet mutluyuz. Bazı günler bırak çocuğu evli olduğumuzu bile unutuyoruz öyle sevgili gibi takılmalar falan.. karşınızdakine ve ilişkinize nekadar değer verdiğinizle alakalı tamamen bu durum. İkinciye hamileyim,şuanki yaşam standartımızı bozmamak için neler yapabilirizi düşünüyoruz mesela.. bakıcı yatılı olsun vs gibi öneriler.

Çocuk varken ya da iki yaşında yaramaz sürekli ayakta uyumayan bi çocuk olsa ilişki ne ara oluyor ben onu anlamıyorum yani aramızda hiç cinsellik kalmazsa diye korkuyorum çocuk olunca ben de.

Bence bu bebegine ve esine bagli.
Benim kizim ne cok zor ne cok kolay, ama esimin yardimiyla herseyin ustesinden gelebiliyorum.

Cocuk olmadan once cok tartisirdik, kiskanclik yuzunden. Biyere gidecek olsan once beni bi yarim saat incelerdi ne giymisim , sacim basim makyajim nasil olmus, abartimi normalmi, onun istedigi gibimi degilmi. Her attigim adimi takip ederdi, gozu surekli uzerimdeydi tabi buda kavga getiriyodu, daraliyodum.

Ayrilmayi bile dusunmustum yani o derece.
Sonda bebegimiz oldu, nerdeyse bir yildir hic tartismadik. Artik dikkati en cok kizinin uzerinde,
Biz cocugun kotu yonunden cok iyi yonunu gorduk.

Tabikide yoruluyosun, heleki calisiyosan. Ama ben vakit ayiramama konusunda anlamiyorum boyle dusunen anneleri. Simdilik bi cocukla herseyi yapabiliyorum. Calisiyorum, ev isi, gezme... henuz biseyden geri kalmisligim yok.

Bence sende korkma, anne olunca en iyisini yapmayi isteyeceksin bebegine.

Ya kadın eski çekiciliğini yitiriyo sanki anne olunca. Eşlerde bu düşünceyi destekler nitelikte davranmıyo mu. Cocuk aileyi güçlendiriyo olabilir ama özel hayatı aradaki çekimi olumsuz etkiliyo sanki. Bunun sonuda cogunlukla aldatma oluyo.
Her evlilik aynı değil ben 5 senelik evliyim çok şükür çocuktan önce de sonrada cinsel hayat konusunda hiç sorun yaşamadım
Eğer Doğumdan sonra ben kendimi kasıp ay çok acıcak canım yanıcak kafasına girsem belki herşey yolunda gitmezdi ama öyle yapmadım yapılmamasıda gerekiyor bence çünkü cinselliğede ihtiyaç var doğanın gereği bu olması gereken normal bi durum çokta kasmamak takmamak lazım rahatlık her zaman iyidir

bebek, sallantıda olan evliliği batırır,
zaten iyi olan evliliği zirveye çıkarır.
o çocuktan sonra aşkı bitenlerin aşkının biteceği varmış, çocuk da süper bir bahane olmuş.
Aynen cnm ya.cocuk gibisi varmi.aile oluyorsun hayata bakisin degisiyor.adam! Olmayan kocalar aldatir cocuk bahanesi.evliligin en buyuk imtihani dir cocuk.anne baba olmak kolay degil tabiki.cocuk buyuk sorumluluk.anne bakar anne buyutur diye birsey yok.baba ve anne var.ikiside fefakarlik yapacak rahatlarini bozacaklar.evlat kokusu cennetkokusudur...

14 aylik kizim var ve cok mutluyuz cok sukur. Evliliyimiz yipranmadi, tam tersi daha da guclendi. Kocam benim makiyajsiz, ev halimi daha cok sevdiyi icin hic sknti yasamadim. Bebegim kolikti, cok cektik. 6 ayinda ameliyat oldu, yine cok cektik. Ama evliliyimize hic etki etmedi. Evlendiyimde 54 kiloydum, şuan 65 kiloyum. Birazcik gobeyim var. Catlak hic yok.
Evliliyinde skinti olanlarin evliliyini etkiliyor bence ...

Ruhsal olarak bir bebegi , çocugu kaldiramayan annelerim genelde eşlerine de huzur vermediklerine , zaman ayiramadiklarina , sürekli sinir stres ve surat asikligi yapmalarina şahit oldum.

Ama bunun yaninda çocuklari olunca gercek bir aile olan , birbirlerine destek olan , daha çok baglanan mutlulugun nirvanasinda insanlarda gordum. Yaşamadan bilemeyiz.. benimde korkularim ayni yönde ama evliligimin ilk gununden beri sanki çocugum hiç olmayacakmis gbi geliyordu o yuzden denemeye basladik bu sene 5senemize giriyoruz hala da olmadi...
Kendinizi hazir hissetmeniz onemli tabiki.. ama rutin kontrollerinizi yaptirin..

Benim dusuncem su ki zaten problemlerin oldugu evliliklerde evet cocuk dogduktan sonra sorunlar artabilir. Cocuk asla bi evliligin kurtaricisi olarak dusunulemez. Ama birbirini seven sayan ve normal olan evliliklerde cocugun evdeki olumlu etkisi yadsinamaz. ilk bir yil bebegin durumundan dolayi ilginin ona kanalize olmasi normal. O sizin hayatiniza giren sizden bir parca. Size muhtac.... esinle sorunlu degilsen bence dusunmelisin
Etrafindaki kotu ornekleri kendine emsal alma. Cocuk evi guzellestirir,nese verir...

Anneler ne kadar bakımlı olurlarsa olsunlar hamileliğin izleri(çatlaklar,sarkmalar) kalıyo

2 cocuk dogurdum iz miz sarkik markik yok, 32 yasindayim 20 yasinda giyip sakladigim kiyafetler cuk diye oturuyor ustume.
Dogumdan sonra emziriyorum diye salmazsa anne, gayette toparlanir.
Vucudum bozulacak diye cocuk yapmiyorsan 40 ina dayandiginda catlasanda patlasanda bozulacak o vucut.
Evlilik cocuktan sonra cok degisiyor evet ama evlat buyutmek, bi canliya can vermek kan vermek beslemek buyutmek cok guzel sey..
Senelerdir calisiyorum,gezip tozuyorum ama bana hicbirsey anne olmak kadar tat vermedi.

bence bu durum size bagli. gunumuzde pek cok anne babanin mukemmelliyetci davranislari ve cocugu hayatin merkezine koymalari evliliklerinin sarsil.asina sebep oolabiliyor. evliyim ve bir çocuğum var evet her seyden kiymetli yasam kaynagimiz. ama davranislariniz tutumunuz buna gore olmali. cocuk olduktan sonra ne verirseniz nasil davranirsaniz onu alirsiniz yer ki saglikli olsun. cok buyutulecek bir mesele degil.tam olarak hazir olduğunuzda ve dunyaya geldighinde ah keske erkenden anne olsaydım diyeceksiniz. insan neden cocuktan sonra kendine zaman ayiramasin neden esine zaman ayiramasin ve neden hayatina kaldigi yerden devam etmesin. pimpirikli olmadimca sorun yok bence. siz rahat oldukça zamanla duzene girer her şey. imkansiz ya da buyutukecek bir sey olarak gormedim ben cocuk dogduktan sonra. ama öncesinde tedirginliklerim vardi. dogumdan sonra tamamen degisti. pişman olmadim. ciddi anlamda cocuk ve gelisim psikolojisi okumanizi tavsiye ederim yetistirme tarzi buyuk etken. cocugun duzenini oluşturduktan sonra sizin hayatiniz aynen devam edecek
Cocuk ve gelisim psikolojisi olarak okudugunuz faydalandiginiz kaynak veya internet adresi var mi.ben de ilgiliyim de.kizim iki bucuk yasinda elimizde bir altin var anne babalar olarak onu en guzel sekilde islememiz gerekiyor cocuklar bizim eserimiz.once bizler kendimizi egitmeliyiz.
Konu sahibi mutlu olan anlasan cift zaten cocukla daha mutlu olur.

Ben daha hamileyim ve esimle eskisi gibi degiliz kesinlikle. O tutkulu, sehvetli zamanlar mazide kaldi. Cocuk dogunca da boyle devam ederse, daha simdiden bosanmayi dusunuyorum.

Bizi iyi etkiledi çocuk:) bir tane daha yapalım dedik, inşallah bu da tatlış minnoş sakin ablası gibi olur da üzmez bizi:)

Bebekten sonra çekiciliğini kaybeden tek şey emzirmeden dolayı memelerim oldu :D. Onun dışında eşime göre de annelik güzelliği yerleşmiş yüzüme ve huyum suyum daha iyi olmuş bebekten sonra.

Ben de hamileyim çok zor karar verdim sizin gibi düşünerek, eşim değişir ilişkimiz etkilenir diye hala korkuyorum ama eşimin sevincini bana desteğini gördükçe rahatlıyorum,bence bu eşlerle alakalı bir durum, özel hayat elbette sarsılacak birlikte vakit geçiremeyeceksiniz ama çocuk sizin bi parçanız olacak , ayrıca ömür boyu çocuk düşünmeden yapamazsınız bir gün acaba çocuğum olacak mı yaşım geçti diye düşünmeniz sizi üzebilir, bir de gençken anne olmak avantaj diye düşünüyorum

tanık oldugum ve senınde sıkıntının aynısı ,

kadın dogum yaptı ve artık hayatında SADECE ve SADECE çocugu varmış gibi ondan başka herkes boş kıymetsiz degersiz gibi davranmaya başladı ve bunın içine kocasınıda dahil etti , aynı yatakta bile yatmaz oldular , ve buda evlılıklerının çatırdamasına sebep oldu , hee toparlandılar mı evet ama halaa düzelmiş değil , çünkü artık adamda gece yanında yatmasını istemıyor çunku alıştı yalnız yatmaya ,
yani demem o ki bu biraz da senın elinde , anne oldum deyip kendini salarsan kocayı boşlarsan korktukların başına gelir ,
Schizophrenia Schizophrenia

Back
X