çocuktan sonra...

guldem26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2011
67
3
96
Konya
mrb 2 yıllık evliyim oğlum doğalı 5 ay oldu eşimle birbirimizi çok severek evlendik.herşey çok güzeldi ama ben hamile kaldıktan sonra bazı şeyler değişti ne bileyim dışarıda arkadaşlarıyla daha çok zaman geçirmeye başladı hamileyken annem bizde kalmıştı eşimde nasılsa yalnız değilim diye arkadaşlarıyla buluşurdu.bebeğim doğduktan sonra sanki benden soğudu gibi yani artık onun sevgilisi karısı değilimde çocuğunun annesiymişim gibi.İlgisi sevgisi var ama eskiden olduğu gibi romantik şeyler yapmıyor özel günlerimizde hiç bişey yapmadı.Bunu yazmak ne kadar doğru bilmiyorum ama hamileyken korktuk hiç beraber olmadık doğumdan sonrada o pek yaklaşmadı.Birkaç defa denedik ama çok isteksiz.doğumla birlikte tabiki bedenim değişti acaba tiksintimi olduki çok cnm sıkılıyor bu durumu konuşamıyorum lafını açmamla kapattırması bir oluyor zaten ne yapmalı nasıl bir yol takip etmeliyim bilmiyorum.Bu arada çalıştığım için bebeğe bakmaya annem geldi yanımızda kalacak onun yanında hiç bişey diyemiyorum anneminde bu sıkıntımı sezmesinden korkuyorum offf

hamıleyken erkekler genelde bebeğe bırşey olur endışesıyle pek yaklaşmıyor
ama doğumdan sonra normal hayata devam

bence eşın sen hamıleyken dışarda gezmeye alışmış, şımdıde nasıl olsa annen sızde yanlız değılsın, rahat edemıyordur belkı
hem bende bı erkek olarak ıkı kadınla evde oturmak ıstemezdım, canım sıkılır
hadı bı konu açılır muhabbet edılır, ıkıncı konu açılır ama nereye kadar
ee hal böyle olunca da belkı annem rahatsız olmasın dıye akşamları ılgısız davranıyordur

belki annenizin yanınızda olmasından kaynaklıdır.size yakınlaşamıyordur..bebeğinizi annenize bırakıp başbaşa birşeyler yapmayı teklif edin.beraber yemeğe gidin,sinemaya gidin.gezin dolaşın.zamanınızı güzel harcayın yani yeniden birbirinizle tanışın...

Son düzenleme:

canım çok zor bir durum, arayı daha fazla açmayın bence. anneni falan takmadan, eşnn seni susturmasına bakmadan herşeyi konuşmalısın. hamilelikte ve doğumdan sonra oluyor bu tarz şeyler, önemli olan en az haarla atlatmak ve uzun sürdürmemek. allah yardımcın olsun

Canim bazi erkekler aile ici yeni duzene alisma surecini farkli geciriyorlar. Kimisi hemen cocuklu bir yasama adapte olurken kimisi babaliga ve cocuklu bir yasama geciste zorlaniyor. Bu sureci rahat atlatmak icinse arkadaslariyla vakit gecirmeyi kafasini dagiltmayi tercih ediyor. İki cocuk annesiyim ilk kizimin dogumundan somra bizimkide bir iki ay afallamisti kayinvalidem benle kaliyodu esimde rahat hareket ediyodu. Biz hamileligimde iliskiden sakinmamistik oyle oldugu halde dogumdan sonra 1- 2 ay sanki cekinir gibi olduk. Ustelik benim dogumdan sonra hicbir deformasyonum falan bile yoktu ne catlak ne sarkma ne kilo yinede bi cekinmece olusmustu. Sonra normale dondu hatta oyle normsle donduki kazara kizim 15 aylikken ikinciye hamile kaldim. Ama ikincide boyle sorun yasamadik. Bende esime sordum ilk kizimdan sonra biz boyle bir cekinme doneminden gecmistik ne hissediyodun o zaman diye oda dediki bak aynen aktariyorum" anne olmustun eve bir bebek geldi butun duzen degisti ustelik senin anne olarak hissettigin yogun duygulari ben hissedemedim boyle olmasinin normal olup olmadigi hakkinda bir fikrim yoktu sanki seni bebekten daha cok seviyor gibiydim ve buda benim kafami karistiriyodu. Bebek surekli agliyor gece uykumuz yok gazi var surekli sorunlar neye ugradigimi sasirdim. O arada cinsellik aklimin ucundan gecmiyordu yapamiyordum kafamu dagitmaya calisiyodum sadece " dedi ve kabullendi. Babalik ve babalik sorumluligu sonradan gelirmis demiyorlar bosuna cok dogruymus. Simdi ölüyo kizlari icin isini gucunu birakir alir onlari disari cikar gezer evde biraz kafa dinliyim diye . Bana bagirir onlara kizdigimda :) emin ol atlatacaktir ilk cocugunuzsa fatkli bir alisma dureci geciriyodur hic kafana takma. He bide esimin bana dedigi duzelmemdeki en buyuk etken senin benim ustume gelmemen bu konuyu surekli gundeme getirmemen oldu basarisiz olucam korkusuyla hic yaklasamazdim sana yoksa demisti. Buda bu dipnot fazla ustune gitme kurcalama derim.

henüz bebişiniz çok yeni...ben bebek büyüdükce bu tür sorunların ortadan kalkacağına inanıyorum.. sende yeni doğum yaptım diye salma kendini... bebekten önce nasılsan, öyle olmaya çalış... giyimine, kendine bakmaya dikkat et... o sana yaklaşmıyosa, sen ona yaklaş... zamanla düzelir merak etme... baş başa zaman geçirmenizde çok önemli... bebeğinizi bi kaç saatliğine anneanneye bırakın ve en azından dışarda bi yemek yeyin.. kendinize de vakit ayırın... hoop noluyo, ben burdayım, senin arkadaşın değil karınım mesajını vermen gerekiyo artık

canım benimde doğum yapalı 3 ay oldu erkeklerde bizim gibi psikolojik olarak etkileniyorlar her evreyi bizimle geçiriyorlar onlarda, ama cinsel yönden bu kadar isteksiz olması dikkatimi çekmedi değil, bu sorunlarını al karşına konuş evde annenden çekiniyorsan dışarda yemeğe çıkın öyle konuşun.

canım seni çok iyi anladım her kadın üzülür bu duruma.Ama bence soğukluğunuzun sebebi cinselliğe ara vermeniz gibi geldi.İki ev arkadaşı yerine tekrar karı koca gibi davranmalısınız eşinin dikkatini kendi üzerine topla....

Annenizin sizinle kalması bence büyük bir etken..
ben ilk gece bile kimseyi istememiiştim yanımda..
kalmak istediler eşimde ben varım merak etmeyin dedi..
ondan sonra da gündüz gelip giderler di..
böylece ikimizde minik ailemize daha cabuk adapte olduk..

yukarda bir arkadas yazmıs..annenizin yanında rahat, samimi davranamıyordur diye..katılıyorum..
ve sıkılıp arkadaslarıyla görüşmeye gidiyor haliyle..
dogum pskolojisinden sıyrılmaya calısın, zamanla düzelecektir..

konu belki de abarttığın kadar değildir. lohusa sendromu diye bir gerçek var hakketten. doğum yapanlar bilir. süresi kişiden kişiye değişir ama benim kanımca kadının tamamen normale dönmesi 1 yılı buluyor. yani hem psikolojik hem fizyolojik olarak. daha yeni doğum yapmışsın hormonların tam oturmamış yerine dolayısıyla çok duygusalsın bu dönemde. ağlamaya çok yatkınsın. eşinin seni artık sevmediğini de düşünebilirsin. doğum yapan çoğu arkadaş buna benzer şeyler yaşamıştır. erkekler de bu dönemden etkilenir. ama inan bana herşey normale dönecek. cinsellik olayı da dahil...

cevaplarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar dünden beri kafam çok karışık kimseyle konuşamıyorum burayada yazmazsam kafayı yerim heralde.eşim facede okey oynuyor bu yüzden kendine farklı bir hesap açmıştı bunu biliyordum tabi.Dün nette tesadüfen gezerken internet geçmişine baktım hep bayan isimlerinin olduğu face sayfaları vardı eşimi arayıp hemen face şifresini istedim noldu noldu deyip vermek istemedi çok zorladım aldım hemen girdim hesabına.görünürde birşey yoktu ama msn adresinden maillerine girdiğimde orada faceden bildirimlerin mail yoluyla geldiğini gördüm.Birkaç bayanla mesajlaşmış facede onları açıp okudum çok canım sıkıldı birine ara beni diye ısrar etmeler tlf nosu vermeler (o no eşimin değil) bir yerde sohbet baya koyulaşmış pazar günleri aramıycam seni diyor vs... o an çok kötü oldum eşimi arayıp hepsini söyledim hesap sordum benim haberim yok dedi şaşırdı biz o hesabı 4 kişi ortak kullanıyorz dedi benim ilgim yok dedi okey oynayıp kapatıyorum ben dedi offf bişey demedim ne yapacağımı bilmiyorm şüphe tohumları kalbime yerleşti atamıyorm anneme belli etmemeye çalıştım bütün gün off nasıl bir yol izlemeliyim ne olun biri birşey desin.....

pc geçmişinde bayan isimleri vardı dedın yaa.

evdekı bılgısayarınızı da mı 4 kişiyle ortak kullanıyor muş??

canım bende bunu düşünüyordum sonuçta o sayfalara dün bizim bilgisayardan girp bakmış o kesin (

klasık erkek yalanları işte..

ortak tel kullanıyoruz, ortak face kullanıyoruz, ortak msn kullanıyoruz..ya bu erkek mılletı o kadar aptal ki, karsı tarafı da kendılerı gibi sanıyorlar..

bence msn, face gibi paylaşım sitelerını kımse ortak kullanmaz, hesap almak ınsanın 3 dakıkasını bile almıyor.
saçmalık bence!

evde geçmişi temızlemeyı bıle unutmuş senınkı.

pazar gunlerı aramayacagını söyledıgıne göre ewlı oldugunu da bılıyor mu görustugu aptal kadınlar???Anene bebegı bırakın
we hemen cıkart onu dısar hesabını sor canım,bılgısayarın gecmısınden gördugunu,zaten ondan suphelendıgını anlat..
ne yapmaya calısıyor bu adam ne kadar salak bu erkekler yaa..neyın arayısı bu ,bebegı dogduktan sonra sankı o
dogurdu..

Cem yilmaz guzel birsey soylemisti ^ evde baska bir kadinin donunu yakalasan sordugunda adamin donun icadindan haberi bile yoktur^ demisti hakikaten oyle. İciniza nifak tohumlari serpmek istemiyorum ama bana dogruyu soylemiyor gibi geldi. Bence once bu durumu kabul ettirin ona. Sonrasinda karar size kalmis.

bi söz okumuştum geçenlerde;
"bir insan sizi mutlu etmiyorsa, mutlu ettiği başka birileri vardır." hakikaten doğru... seni üzmek istemem ama bence eşin yalan söylüyor, olaya iş reele dökülmeden engel olabildim gözüyle bakıp mutlu olabilirsin belki. hayır bide aptal yerine koymaya kalkmaları daha çok sinir bozucu. inanmadığını ısrarla söyle eşine ve bunun için ayrılmasan bile asla affetmeyeceğini bilsin. işin özü burnunu baya bi sürt

cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar eşimi sıkıştırdım ve herşeyi öğrendim artık. Gerçektende o hesaba 4 kişide giriyormuş okey oynamak için.tlf nosu veren başka bekar bir arkadaşı var oymuş bundan emin oldum çok araştırdım o noyu.Ama eşim 1 tek bayanla yazışmış orda onunlada 2 aydır konuşuyormuş.memleketten 10 yıl önce tanışmışlar bir daha da görüşmemişler.Sonra facede eşimi bulmuş Kadın eşimden büyük 40 yaşında var eşim 28 yaşında.Konuştukları şeylerse öyle sevgili konuşması değilmiş.Kadında evliymiş çocuğu varmış.Eşim oğlumuzdan benden bahsediyormuşEşim ikimizinde birbirimizden beklentisi olarak konuşmuyordum evet yanlıştı ama niye konuşuyordum bilmiyorum diyor.Bunları öğrenince öyle hayal kırıklığına uğradımki anlatamam tekrar nasıl güveneceğim eşime bilmiyorum.Anladığım kadarıyla benim hamilelik doğum süreçlerinde anneliğe çok kaptırdım eşim boşluğa düştü ve bu boşlukta bu hatayı yaptı off bilmiyorum ayrılmayı çekip gitmeyide düşündüm bebeğim daha 6 aylık eşimi seviyorum ama bu yaptığı nasıl içimden çıkacak bilmiyorum.ne yapmalıyım sizce kalmalımıyım gitmelimiyim.

o yaşta ki bir kadının, 28 yaşındaki bir erkekler ne işi olabilir? konuşma ne konuşması olursa olsun baştan sona kadar abes bir muhabbet olmuş. peki yaa eşine ne demeli? hangi amaçla konuşmayı kabul etmiş, eşin konuşmak istemeseydi bu muhabbet gerçekleşmezdi.

ya ben bu kadınların ''eşim benım yüzümden boşluğa düştü'' kavramını anlamıyorum. insan boşluğa düşünce oturur konuşur,,,rahatsız olduğu şeyleri belırtır ( en azından sevıyorsa bunları belırtmek zorunda hisseder ).

eşinde var bazı şeylere karşı meyiller...

konu sahibi , herşey sana kalmış.sonuçta bu senin evliliğin.ama, bundan sonra eşini ''söz'' hapsine al.
bir daha böyle bir şey gerçekleşirse gözünün yaşına bakmayacağını söyle.bır şans ver ama sadece ,,,bebişinin hatrı için. ve böyle bir şeyi unutmadığını ona sürekli hissettir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…