- 29 Haziran 2025
- 35
- -12
- 1
- 26
- Konu Sahibi hndnnnnnnn
-
Düzgün konuş gerizekalı ne anlamda demek istediğimi diğer yorumlarda okuda anlarsinpavyon mu ki kk buraya düştünüz
O anlamda demedim yanlış yansıtilmasin yani bilmezdim böyle şeyleri artık derdimi anlatacağım tek yer burası oldu anlamında dedim yani insan yakınına anlatsa daha dertBunalımda mısınız ey kk soruyorum size
Kızına aşırı düşkün yani baya baya inşallah böylede devam eder ama beni de yok sayıyor ilgisiz alakasız anlayamıyorumAma eşiniz sizi dövüyormuş ,evde canım sıkılıyordan ziyade daha önemli sorunlarınız yok mu sizce de?
Kızınızı da alıp İzmir’e dönün.
Yarın bir gün onu da dövecek çünkü, hiçbir çocuğa bunu yaşatmaya hakkımız yok.
Okdr doğru ki koşa koşa evlendim böyle bir hayat yaşayacagimi bilseydim aşkımdan ölsemde evlenmezdimBen sizin kafanızın da çok aydın bir kafa olduğunu sanmıyorum. Batıda yetişip tüm imkanlar elinizin altındayken nasıl eğitim görmez nasıl iş hayatına atılmazsınız?
Bahsettiğiniz ve cahil dediğiniz insanların çoğu o küçük ve homojen yapının içine sıkıştırılmış oldukları için öyleler.
Diğer konularınızdan anladığım kadarıyla koşa koşa evlenmişsiniz, bir de çocuk yapmışsınız, üstüne eşinizin ailesiyle de boğaz boğaza gelmişsiniz.
Acaba kabahati yaşadığımız coğrafyada feğil de kendimizde mi arasak?
Aynen öyle zaten diyorum yakın arkadaarima ailenizden uzak sakin evlenmeyin diye Doğu tarafı gerçekten zulüm bende Doğuluyum ama keşke olmasaydımEvlenmeden önce bilmiyor muydunuz ? Samanlık seyran olmuyormuş feğil mi , sizin konunuz genç kızlara ibret olsun.
Okdr cahil bir kesim ki kadının çarşıya çıkılması kinaniyor birde iş yerinde mi calisicam elektronik bir iş dükkanı çevresi herşeyi burda baska yere taşınsa iflas eder yani mecburi bu yer onun için deEşinizin iş yeride mi aynı ilçede nasıl bir iş üzerine çalışıyor sizin için de uygunsa eşinizin iş yerinde çalışamaz mısınız eğer çalışmak istiyorsanız.
Hiç sormaKaç kurtar kendini ne işin var orda ya
Merkeze uzak ücra bir ilçe yani iş yeri burası çevresi herşeyi burada başka yere taşınmasi imkansız gibi bsy olsada iflas eder zaten başka bir uğraş bulmak için çok denedim online satış yapmaya çalıştim olmadı ilerlemedi bu sefer temelli psikolojikmen çöktüm kafam dağılıyordu sonuçta ama olmadı maalesefEsinizin yer degistirme imkani yoksa, bulunduğunuz yerde iyi bir semte taşınabilir misiniz? Kac yasinda siniz? Orda kalmak zorundaysanız, kendinize uğraş bulmak zorundasınız.
Oturmayla zaman geçmez tabiki.
Online eğitim olur,hobi olur uğraş bulun kendinize
Çevre nasıl bilmiyorum ama kurslar varsa, kurslara gidin.
26 yaşındayım ama 90 yaşındaki kimsesi olmayan bir yaşlı insandan farkım yok huzur evinde kalan yaşlılarımızin bile konuşabilecegi arkadaşı olur kafası dağılır bir şekilde Allah yardımcım olsun gerçekten yanlızligi ailenden uzak bir yere evlenince anlıyorsunKöyden hallice bi yerdeyim diyo, sosyalleşmen arkadaş edinmen lazım, yürüyüş yap, bir kedi köpek sahiplen, dil öğren evde. Ama arkadaş edin yoksa sıkılrısın
O anlamda demedim yanlış yansıtilmasin yani bilmezdim böyle şeyleri artık derdimi anlatacağım tek yer burası oldu anlamında dedim yani insan yakınına anlatsa daha dertNiye siteyi gömdün kız?
Yazları cıvıl cıvıl olan bir yerde yaşıyorum ben de bu siteyi kullanıyorum.
Ailemin memleketi de burasi buradan İzmir'e taşındılar akrabalarım bir çoğu dedi yapamazsin geri dönüşü olmayan bir yola giriyorsun gözünü aç annem çok ağladı oraya gitme diye ama benim gözüm kör olmuştu sanki vermeselerdi kacardim galiba o derece başıma bir kere geldi ama işte okdr üzülüyorum ki kendime kimseyi dinlemedigimeÇok zor bir durum. Herhalde çok düşünmeden aldınız bu kararı. Ailenizden kimse müdahale etmedi mi? Bir ömür böyle geçmezz...
Ailemin memleketi de burasi buradan İzmir'e taşındılar akrabalarım bir çoğu dedi yapamazsin geri dönüşü olmayan bir yola giriyorsun gözünü aç annem çok ağladı oraya gitme diye ama benim gözüm kör olmuştu sanki vermeselerdi kacardim galiba o derece başıma bir kere geldi ama işte okdr üzülüyorum kiÇok zor bir durum. Herhalde çok düşünmeden aldınız bu kararı. Ailenizden kimse müdahale etmedi mi? Bir ömür böyle geçmezz...
Görmüştüm hatta demiştim ki içimden insanlar burada nasıl yaşıyor nasıl dayaniyorlar diye köy gibi ve insanlar çok aşırı cahil yani okdr uzun açılımı varki cahil dedigim kelimenin altındaEvlenmeden önce hiç gidip görmediniz mi, ya da sizi silah zoruyla mı evlendirdiler?
Aşk evliliği diye diye kendi hayatımla oynadım keşke kalbime değil de aklıma uysaydimValla ben oldum olası(geçici değilse) evlilik için şehir değiştirmeye karşıyım. Birde İzmirden taa bilmem nereye. Çok belli değil mi yani oranın size uygun olmayacağı. Mesela ben başında anlaşmıştım, ben senin memleketinde yaşayamam diye. Bu tarz şeyler sevgi adı altında riske bırakılmamalı.
Büyük konuşmakla alakası yok,ailenizden orayı biliyorsunuz ,daha önce de gidip görmüşsünüz.Orada yaşayan birine aşık olunca ne olacak sandınız? İşaretler o kadar belliymiş,ama siz burnunuzun dikine gitmeye karar vermiş,ne akrabaların uyarısı ne annenizin göz yaşı sizi ikna etmemiş.Hormonlar tavan olunca akıl tatile çıkmış.Ama asıl sorun yaşadığınız yerin cahil değil bizzat eşinizin zır cahil olması siddet görmeniz,eşinizin hiç size saygısı olmaması. Üzgünüm nasıl bu durumdan çıkarsınız,aileniz bu şiddet konusunda ne diyor bilmiyorum ama evladınız için doğru adımlar atmak zorundasınız....Ailemin memleketi de burasi buradan İzmir'e taşındılar akrabalarım bir çoğu dedi yapamazsin geri dönüşü olmayan bir yola giriyorsun gözünü aç annem çok ağladı oraya gitme diye ama benim gözüm kör olmuştu sanki vermeselerdi kacardim galiba o derece başıma bir kere geldi ama işte okdr üzülüyorum ki
Görmüştüm hatta demiştim ki içimden insanlar burada nasıl yaşıyor nasıl dayaniyorlar diye köy gibi ve insanlar çok aşırı cahil yani okdr uzun açılımı varki cahil dedigim kelimenin altında
Ben böyle düşündüğüm gün eşimi gördüm tanıştım bilmiyorum belki büyük konuştum içimden kinadigin basina gelir derler ya o misal
bebeğim , yandımAllah koca diye 25 yaşında kültür şokuna girme pahasına kıta değiştiren hayatının geri kalan 45 senesini orada geçireceğini anlayınca ancak ayılan sensin ama gerizekalı ben miyim ; ) öyle olsunDüzgün konuş gerizekalı ne anlamda demek istediğimi diğer yorumlarda okuda anlarsin
Siteden pavyona düşmüş gibi konuşmasanız daha iyiydi.burada çok eğitimli, elit, aklıbaşında kadınlar var çoğunlukla.Merhaba arkadaşlar LÜTFEN BAŞLIĞI GÖRÜP GEÇMEYİN YAZDIKLARIMI OKUYUN BANA YOL GÖSTERİN öncelikle anlatacağım konu sizin için basit görünebilir ama beni o kadar derinden etkileyen bir durum ki psikolojik olarak çöküntü yaşamama tek sebep diyebilirim ben İzmir'den Erzincan'a merkeze 2 saat uzak küçük bir ilçeye gelin geldim ve cahil kesimin çok olduğu insanlarin bir çoğu görüşe çok dar açıdan baktigi bir bölge yani devletin bile kulak asmadığı bir yer diyebilirim eşim sabah çıkıp akşam 9 a doğru işten gelen biri kendi işi ama yinede o saatlerde gelmek zorunda kalıyor ve ben akşama kadar bir başıma sürekli evdeyim o kadar bunalıp sıkılıyorum ki bazen kendi kendime ağladığım zamanlar bile oluyor sıkıntıdan tek başımayim ne bir arkadaşim ne bir çevrem yok burada bazen hayal bile kuruyorum İzmir'de otursaydim oradan biriyle evlenseydim böyle olmazdım diye ama bazende dusunuy belki benim için hayırlısı olan buydu eşimde haline şükret diyor işimiz var gücümüz var kimseye muhtaç değiliz çok şükür öyle de insan sürekli evde duruncada psikolojim bozuluyor gibi hissediyorum olduğum ilçede gezilecek hiçbir yer yok öyle bir yer köyün ilçe halini düşünün A101 den bimden başka bir şey yok gibi yani düşünün ki beni bu siteye atacak kadar siteyi kullandıracak kadar bunalıma girdim ben böyle siteleri dahi umursamayan biriydim artık derdimi anlatacak bir yerlere atıyorum kendimi sürekli Allah'a dua ediyorum Allah'ım beni bu darlıktan ferahlığa çıkar diye gerçekten çok zor yanlızlik hele ailen 24 saatlik uzak bir şehirdeyken ne yapıcam sizce ne yapmam lazım
e sen de dogulusun bilmiyor musun dogu kafasini? hadi ailen izmirde yasamis daha rahat desek hic mi gormedin bunca sene akrabalarinin , oradakilerin gelinlerle iliskisini vs?Aynen öyle zaten diyorum yakın arkadaarima ailenizden uzak sakin evlenmeyin diye Doğu tarafı gerçekten zulüm bende Doğuluyum ama keşke olmasaydım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?