Çoğunun olmaması ve MAL VARLIĞINI İHTİYACI OLAN BİRİNE DEVİR ETME

lckystr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2013
954
797
103
35
İstanbul
Merhaba arkadaşlar
Öncelikle uyarayım yazı biraz uzun olacak :)
Şimdiden okuyacak ve fikir verecek olanlara teşekkürlerimi sunarım:)

31 yaşında 3 senelik evli bi bayanım. 1 yıldır korunmadık fakat bebeğimiz olmadı doktora gittiğimizde eşimde sıkıntı olduğunu öğrendik ve tüp bebek denildi.
4 ay oldu bu teşhisi alalı ve ben duyduğum günden bu güne kadar üzüntüden 11 kilo verdim.
Allah'ın gücüne gitmesin bilmiyorum bu günahmı ama asla tüp bebek yapmak istemiyorum.
Hem mental hem maddi olarak enerjimi oraya vermek istemiyorum.
Ama çok üzülüyorum derdim aslında bebek sevgisi değil hiç bir zaman çok düşkün bir insan değildim bebeklere
sadece şimdiki yaşlar güzel ama daha sonra ne yapacağız diye düşünüyorum
psikolojik olarak gerçekten hiç iyi değillim.
geçmiş yazılarımdan da görmüşsünüzdür hep bir çıkış yolu aradım.
Sonrasında şunu düşündüm her zaman yardım sever bi insandım 5 lira bile olsa vermeye çalışırım ihtiyacı olana elimden geldiğince.
Bunu hava atmak için yazmıyorum lütfen yanlış anlamayın. Şuan için iyi değerde bi para eden bi evim birde orta halli bi evim var.
İlerde bir gün ihtiyacı olan bir aileye bunları bağışlayıp hem de bakıma ihtiyacımız olduğunda çoluğuyla çocuğuyla kabul edeceğimiz güvenebileceğimiz bi aileye bırakmak isterim.
ya da mor çatı gibi ihtiyacı olan kadınlardan birinin hayatını değiştirmek isterim (bakıcı manasında değil de hem bizim ile yaşayacak hem de yardımcı olmuş olacağız birbirimize karşılıklı) evleri satıp kenardan aylık olarak maaşta verebilirim fakat çar çur olsun istemem.
sizce bu düşünce çok mu saçma ? yada mümkün olmayan bir şeymi veyahutta bizi kesip öldürürlermi :) kendimizi nasıl garantiye alabiliriz?

Biz paramız olmadığı halde ,bankalardan para çekmek için mücadele ediyoruz.neden? tüp bebek için .pardon da tüp bebek neden istemiyorsunuz .neyi yoruyor sizi.eğer gerçekten bir evlat isteseydiniz böyle düşünmezdiniz. ki ben başkasına bağışlayacağıma ,gerçekten muhtaç bir çocuk evlat edinirdim.ne bilim tuhaf geldiniz vesselam.

evlat edinmeyi bende düşündüm çokta isterim fakat ileride o çocuğun psikolojik olarak nasıl tepki vereceğinden hep korkmuşumdur.
Tuhaf gelecek bir şey yok hanım efendi, ben de çok istedim Allah isteyen herkese versin. Hatta bana da annemin ikinci eşi babalık yaptı ondan çok şey öğrendim. Belki de benimde amacım budur birilerinin hayatını değiştirmek (tıpkı üvey babamın beni kendi çocuğu gibi büyütmesi gibi) bende bunu dolaylı yoldan yaparım diye düşündü yani ya cocuğu olup durumu olmayan bir kadına yada bir aileye yardımım dokunur hem de

Ben şahsen tüp bebek istememesinin tüp bebek isteyen biri kadar normal bir durum olduğunu düşünüyorum...

Bu herkesin tercihi aynı olmak zorunda değil ona göre yargılanacak birşey yazmamış
aslında istememekten ziyade çabalayıp yinede olmamasını görürsem korkusu var üzerimde olmazsa kaçıncıda vazgeçeceğim ya da vazgeçmeden devam etme gücünü kaç kere bulacağım. Bende tuhaf bişey yazdığımı düşünmemiştim

yardım etmek istemeniz çok normal, ama çocuk isteyip tüp bebeğe ön yargılı davranmanız normal gelmedi.çocuğun psikolojisi nasıl bozulabilir bunu merak ettim.anası belli,babası belli,görümcem ben evlendiğim de yeni doğum yapmıştı.bana tüp bebek oldugunu söylememişti.sonra öğrendim.tabi tahmin etmesi zor bir şey değildi.beni uyardı kimseye söylemeyin büyünce bilmesin dedi.neden diye sordum .nesi kötü bunun saçmalama dedim.yok bilmesin vs saçmaladı durdu.o kadar saçmaladı ki çocuk 2 yaşında kaldı hep.(

Beni siz yanlış anladınız tüp bebekle olan bebeğe ters baktığımdan değil asla harika bir buluş keşke bi rkerede olucağını bilsem de koşarak gitsem cesurca mücadele edenlere de hayranım. Bu arada doktor bize kesinlikle olmaz demedi eşimde varikosele bağlı morfoloji bozukluğu var doğal yoldanda olma ihtimali var dedi (ki 1 yılı geçti olmadı) ben şunun fikrini almak istedim olduki doğal akışına bıraktım atıyorum yaşım oldu 35 36 ve doğla yolla olmadı veya tüp bebekle. Bu aşamadan sonra yukarda yazdığım fikir olması mümkün bi fikirmi diye görüşlerinizi almak için yazmıştım aslında ama kendimi pek ifade edemedim sanırım. Hatta adağımdan Allahım olurda bana doğal yollarda bir bebek nasip ederse ihtiyacı olan birinin istediği yerde tüp bebek tedavisini karşılayacağım diye.

korkularınız var anlıyorum yaşımızda çok yakın .ama doğal yolla olmuyorsa zorlamanın anlamı yok gerçekten yaşımız gidiyor.az önce bir konu açtım bende 2 düşük yaptım ve bu ay transferim olacak.korkuyorum dedim.belki bir iki güzel nasihatlar verirler rahatlarım diye

Allah yardımcınız olsun gerçekten çok değişik bir süreç zaten bende okuya okuya iyice korkuttum kendimi. Benim iş yerinden arkadaşım hatta iğnelerini bile ben vurdum pcos nedeni ile tüp bebek yaptırdı (ben teşhisi daha almamıştım o tedavi görürken) şuan 6 aylık hamile bi kere de tuttu korkmayın lütfen hem tranfer daha kolay ama sizi yoranın sonuç olduğunu tahmin ediyorum. İnşallah bu sefer güzel sonuç alacaksınız ama dediğim gibi kendimizide biraz düşünmek zorundayız dedim ya 11 kilo verdim ağır psikolojik ilaçlar alıyorum şuan o nedenle hiç bişey dünyanın sonu değil lütfen kendinizi bu kadar üzmeyin bazen instagramda bir cocugu olan ve hasta olan sayfalar görüyorum ve o zaman şükrediyorum çok üzülsemde

kesinlikle canım her şeyin hayırlısı,önce kendi sağlığımız tabi ki,maddi ve manevi olarak yoruluyorsun tabi ki.alah gönlünüze göre versin inşallah.psikolojik ilaçlara bu süreçtemi başladınız?

Allah Allah benimde tüp bebek ile olmuş ikizlerim var. Hani bilsinler bilmesinler hiç düşünmedik yada deriz demeyiz muhabbeti olmadı. Hamile kaldığım andan sonra zaten o moddanda çıktık açıkçası. Yani tedavi ile anne baba olduğumuzu gözümüz de büyütmedik. Baş ağrısı diş ağrısı böbrek ağrısı neyse oydu tedavimizi olduk pozitif sonucu aldık bitti gitti. Evlat edinilen çocuklarda uzman eşliğinde söylenmektedir. Gorumceniz çok ilginç

zaten tüp bebeği saklama fikri baştan sona çok saçma canım her hangi bir uzvumuz gibi bunda da bi tedavi görmek gayet doğal iyi o zaman takma dişte yaptırmayalım ne kadar alakasız. Allah cocuklarınıza uzun ömürler versin bu arada

ben psikolojisi bozulur derken tüp bebekten bahsetmedim evlat edinilen çocuktan bahsettim. ayrıca psikyatri ilaçları geçmişim var ve suanda da kullanıyorum sanırım evlat edinmede bunlarda sorun teşkil ediyor

daha önce anksiyete den kısa bir süre kullanmıştım. ama evet bu ikinci kullanışıma bu sebepten başladım çok kötü bi üç ay geçirdim çok... evimde tek bir iğneyi bile kaldırmadım sürekli uyudum işten 20 gün rapor aldım sonra kollarımdan tutarak beni psikyatriye götürdüler şimdi daha iyiyim ama hala bi çıkış yolu arıyorum

aynen canım kendisi çok ,ilğinçtir:)

Tüp bebek yaptirmak istemeyip,bebek düşüncesini kafanizdan çikarabilirsiniz
Bu sizin karariniz kimse karışamaz

Ama evi bi yerlere bagislamak veya yardimci olurlar diye şimdiden düşünmeniz çok saçma

Bakıma muhtaç oldugunuz da huzurevine evinizi birakip orada kalirsiniz

Kim öle kim kala ?
Belki de çocugunuz olacak tedavi olmadan

Bu kadar düşünmeyin,psikolojik tedavi olmanızı öneririm kesinlikle

yapmayın lütfen ya ,ne dedim az önce ,kendi sağlığımız her şeyden önce gelir.sağlıklı bireyler olalım ki çocuğumuza da sağlıklı anne baba olalım.inanın bende düşündüm kullanmayı ama ,hiç başlamadım kendi kendime yendim bazı şeyleri.yaş 36 mıydı?

31 yeni bitti 32 ye girdim

Evet huzur evi benimde aklımda hem kendi yaşıtlarımız ile oluruz eğlenceli bile olabilir :)
Gerçi çocuğum olsada kimseye yük olmak istemem eminim torunların alaycı bakışları insanı daha çok üzer (hele ki gelecek nesillerin) psikolojik tedavimi almaya başladım 2 ay oldu fakat hala bile hafif geliyo sanırım ilaçlar her regli döneminde hormonlar tavn yapıp ağlama krizleri geçiriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…