sizin tedavi nedeniniz neydi erkek faktörlümü ?yapmayın lütfen ya ,ne dedim az önce ,kendi sağlığımız her şeyden önce gelir.sağlıklı bireyler olalım ki çocuğumuza da sağlıklı anne baba olalım.inanın bende düşündüm kullanmayı ama ,hiç başlamadım kendi kendime yendim bazı şeyleri.yaş 36 mıydı?
yok canım pco var bide kilo adet düzensizliği vardı,çölyak çıktı 4ay önce biraz kilo verdim çok şükür düzene girdi adetlerim .ama yine de normal yolla olmadısizin tedavi nedeniniz neydi erkek faktörlümü ?
sizin yaşınız kaçtı ? bu ay mı olacaksınız transferinizi aslında pco en şanslı grupmuş bu tedavide vallahi nasip kısmet ne olmaz denenlerin oluyor kimisinin de tedaviye rağmen olmuyor ama işte insan gelecek kaygısı duymadan da duramıyoryok canım pco var bide kilo adet düzensizliği vardı,çölyak çıktı 4ay önce biraz kilo verdim çok şükür düzene girdi adetlerim .ama yine de normal yolla olmadı
37 canım ,kısmet olursa bu ay olacağım tüp bebekte pcos hastalarından yumurta çok toplanıyor canım öyle bi avantajı var ama illla olacak ,ya da tutacak diye bir kaide yok .her şey kısmet benim tek endişem yaşımız gittiği için yoksa başka bir şey dşünmüyorumsizin yaşınız kaçtı ? bu ay mı olacaksınız transferinizi aslında pco en şanslı grupmuş bu tedavide vallahi nasip kısmet ne olmaz denenlerin oluyor kimisinin de tedaviye rağmen olmuyor ama işte insan gelecek kaygısı duymadan da duramıyor
siz istiyorsunuz diye herkes istemek zorunda mı? siz evlat edinmek istiyorsunuz diye herkes istemek zorunda mı? tuhafsınız vesselamBiz paramız olmadığı halde ,bankalardan para çekmek için mücadele ediyoruz.neden? tüp bebek için .pardon da tüp bebek neden istemiyorsunuz .neyi yoruyor sizi.eğer gerçekten bir evlat isteseydiniz böyle düşünmezdiniz. ki ben başkasına bağışlayacağıma ,gerçekten muhtaç bir çocuk evlat edinirdim.ne bilim tuhaf geldiniz vesselam.
anlamadınız sanırım arkadaş,bebek istiyor sadece tüp bebeğe karşı olduğu için yazdım,ayrıca kendisiyle yazıştım ve birbirmizi anladık yazdığım kelimeyi yazıp,farklı olmaya çalışmayın çok komik oldunuz.siz istiyorsunuz diye herkes istemek zorunda mı? siz evlat edinmek istiyorsunuz diye herkes istemek zorunda mı? tuhafsınız vesselam
İstemek zorunda mıBiz paramız olmadığı halde ,bankalardan para çekmek için mücadele ediyoruz.neden? tüp bebek için .pardon da tüp bebek neden istemiyorsunuz .neyi yoruyor sizi.eğer gerçekten bir evlat isteseydiniz böyle düşünmezdiniz. ki ben başkasına bağışlayacağıma ,gerçekten muhtaç bir çocuk evlat edinirdim.ne bilim tuhaf geldiniz vesselam.
çocuk istiyorsa ve normal yolla olmuyorsa evet zorunda..İstemek zorunda mı
yok canım ya neden kıralım sıkıntı yok merak etme:)Arkadaşlar ben buraya fikir almak amaçlı bi konu açtım birbirimizi kırmayalım lütfen
Beylik beylik laflar ay çok gülüyorumçocuk istiyorsa ve normal yolla olmuyorsa evet zorunda..
Biraz takıntılı bi insanım yani bugün bu kararı verirken ilerisini kafamda da olsa netleştirip kendimi rahatlatmam lazım :/Bence bunları düşünmek için yaşınız daha çok genç.
Çok paranız varsa çok lüks huzurevleri var.Ben çok mantıklı buluyorum.Cocuk gelin gelip bana baksın demekten kat ve kat iyi..Otel gibi evet pahalı ama kafa rahat tavsiye ederimMerhaba arkadaşlar
Öncelikle uyarayım yazı biraz uzun olacak :)
Şimdiden okuyacak ve fikir verecek olanlara teşekkürlerimi sunarım:)
31 yaşında 3 senelik evli bi bayanım. 1 yıldır korunmadık fakat bebeğimiz olmadı doktora gittiğimizde eşimde sıkıntı olduğunu öğrendik ve tüp bebek denildi.
4 ay oldu bu teşhisi alalı ve ben duyduğum günden bu güne kadar üzüntüden 11 kilo verdim.
Allah'ın gücüne gitmesin bilmiyorum bu günahmı ama asla tüp bebek yapmak istemiyorum.
Hem mental hem maddi olarak enerjimi oraya vermek istemiyorum.
Ama çok üzülüyorum derdim aslında bebek sevgisi değil hiç bir zaman çok düşkün bir insan değildim bebeklere
sadece şimdiki yaşlar güzel ama daha sonra ne yapacağız diye düşünüyorum
psikolojik olarak gerçekten hiç iyi değillim.
geçmiş yazılarımdan da görmüşsünüzdür hep bir çıkış yolu aradım.
Sonrasında şunu düşündüm her zaman yardım sever bi insandım 5 lira bile olsa vermeye çalışırım ihtiyacı olana elimden geldiğince.
Bunu hava atmak için yazmıyorum lütfen yanlış anlamayın. Şuan için iyi değerde bi para eden bi evim birde orta halli bi evim var.
İlerde bir gün ihtiyacı olan bir aileye bunları bağışlayıp hem de bakıma ihtiyacımız olduğunda çoluğuyla çocuğuyla kabul edeceğimiz güvenebileceğimiz bi aileye bırakmak isterim.
ya da mor çatı gibi ihtiyacı olan kadınlardan birinin hayatını değiştirmek isterim (bakıcı manasında değil de hem bizim ile yaşayacak hem de yardımcı olmuş olacağız birbirimize karşılıklı) evleri satıp kenardan aylık olarak maaşta verebilirim fakat çar çur olsun istemem.
sizce bu düşünce çok mu saçma ? yada mümkün olmayan bir şeymi veyahutta bizi kesip öldürürlermi :) kendimizi nasıl garantiye alabiliriz?
Şuan için çok bi param yok Türkiye şartlarında da elimde kalırsa iki evim var. Üzerine ekleriyebilirsem bişeyler alırlar bizide inşallahÇok paranız varsa çok lüks huzurevleri var.Ben çok mantıklı buluyorum.Cocuk gelin gelip bana baksın demekten kat ve kat iyi..Otel gibi evet pahalı ama kafa rahat tavsiye ederim
çok şükür haddimi bilen biriyim kimseyi de küçümsemiyorum,ki konu sahibiyle yazıştık bir yanlış anlama yok size ne oluyor da bana bu tarz mesajlar yazıyorsunuz haddinizi bilin.Beylik beylik laflar ay çok gülüyorum
Çocuk istiyorsa ve normal yolla olmuyorsa tüp bebek istemek zorunda filan değil, tüp bebek yapmaz zamanla da çocuk sahibi olamamayı kabullenir
Siz bankalarla uğraşıyorsunuz tüp bebek tedavisini kabulleniyorsunuz diye herkes siz gibi mi davranmak zorunda
Gerçekten evlat isteseydiniz de aşırı hadsiz bir cümle bunu ölçüp tartacak küçümseyecek haddi kim verdi size
Ben böyle yapıyorum sen yapmıyorsun ben yapıyorsam yapmak zorundasın hala yapmıyorsan sen yanlışsın ben doğru, sizin kafanız bu
Dediğiniz gibi mal sizin olsaydı öyle yapardınız ama sizin değil ve sahibinin tasarrufu da böyle
Sebepsiz infertilite (yani eşimde ve bende görünen bir sorun olmaması) sebebiyle tüp bebek denedim. Birinin 8 haftalıkken kalbi durdu, diğerinde boş gebelik yaşadım. Ve açıkçası maddi yıpranma değil ama yaşadığım 2 kürtaj psikolojimi yıprattı. Süreç cidden zorlu. Devam eden ve ısrarının sonucunu alanları takdir ediyorum. Ama ben de illa çocuk diyen, çocuk diye direten biri olmadığım, çocuksuz bir çift olarak da halihazırda mutlu olduğumuz için yeniden denemeyi şimdilik düşünmüyorum. Herkes illa anne olacak diye bir şey yok. Çocuklu evlilikler sonsuza dek sürer diye de bir şey yok. Çok istersek evlat da ediniriz. Ama hayata geliş sebebim çocuk sahibi olmak değil. Hayatı seviyorum ve gelişine kabul ediyorum. Maddi birikiminizi Lösev gibi, Mor Çatı gibi, Akut gibi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi bir derneğe bağışlayabilirsiniz. Karşılığında güvenilir birisini bulmalarını ve denetlemelerini sağlayabilirsiniz. Veya çok güzel özel huzurevleri var artık. Eşinizle belirli bir yaş sonrası oraya yerleşebilirsiniz. Bence hiç saçma değil tüm bu ihtimaller. Merak etmryin tüp bebek denemek istemeyen tek insan değilsiniz ve bu hiç de tuhaf değilBeni siz yanlış anladınız tüp bebekle olan bebeğe ters baktığımdan değil asla harika bir buluş keşke bi rkerede olucağını bilsem de koşarak gitsem cesurca mücadele edenlere de hayranım. Bu arada doktor bize kesinlikle olmaz demedi eşimde varikosele bağlı morfoloji bozukluğu var doğal yoldanda olma ihtimali var dedi (ki 1 yılı geçti olmadı) ben şunun fikrini almak istedim olduki doğal akışına bıraktım atıyorum yaşım oldu 35 36 ve doğla yolla olmadı veya tüp bebekle. Bu aşamadan sonra yukarda yazdığım fikir olması mümkün bi fikirmi diye görüşlerinizi almak için yazmıştım aslında ama kendimi pek ifade edemedim sanırım. Hatta adağımdan Allahım olurda bana doğal yollarda bir bebek nasip ederse ihtiyacı olan birinin istediği yerde tüp bebek tedavisini karşılayacağım diye.
konu sahibi asla sizi kırmak istemiyorum ancak objektif bir gözle baktığımda aslında hayata dair ciddi korkuları olan ve bu yüzden adım atamayan birini gördüm.
annenizin ikinci eşinden bahsetmişsiniz, öz babanız ile problemler mi yaşadınız yada ne bilinçaltınızı tetikledi bilmiyorum ama anlattığınız kısımları uygulamayı düşünmeden önce korkularınızı, kaygılarınızı aşmak için kendiniz üzerine yoğunlaşmak ve çalışmak istemez misiniz ?
tüp bebek istemeyebilirsiniz, evlat edinmek de istemeyebilirsiniz fakat ya bunlar gerçek fikirleriniz değil de sadece korkularınızdan kaynaklı savunma mekanizmalarınızsa ?
konu sahibi asla sizi kırmak istemiyorum ancak objektif bir gözle baktığımda aslında hayata dair ciddi korkuları olan ve bu yüzden adım atamayan birini gördüm.
annenizin ikinci eşinden bahsetmişsiniz, öz babanız ile problemler mi yaşadınız yada ne bilinçaltınızı tetikledi bilmiyorum ama anlattığınız kısımları uygulamayı düşünmeden önce korkularınızı, kaygılarınızı aşmak için kendiniz üzerine yoğunlaşmak ve çalışmak istemez misiniz ?
tüp bebek istemeyebilirsiniz, evlat edinmek de istemeyebilirsiniz fakat ya bunlar gerçek fikirleriniz değil de sadece korkularınızdan kaynaklı savunma mekanizmalarınızsa ?
Yo kesinlikle kırmadınız üstlerde belirttim mi hatırlamıyorum anksiyetem var zaten. Psikolojik tedavi alıyorum. Öz babamlada hiç bi problem yaşamadım aksine çok sevgi dolu büyütüldüm belkide bu yüzden kendimi bu kadar düşünmem ve bencilliğim. Bilemiyorum ki işte sizlere bu yüzden danıştım :)konu sahibi asla sizi kırmak istemiyorum ancak objektif bir gözle baktığımda aslında hayata dair ciddi korkuları olan ve bu yüzden adım atamayan birini gördüm.
Yo kesinlikle kırmadınız üstlerde belirttim mi hatırlamıyorum anksiyetem var zaten. Psikolojik tedavi alıyorum. Öz babamlada hiç bi problem yaşamadım aksine çok sevgi dolu büyütüldüm belkide bu yüzden kendimi bu kadar düşünmem ve bencilliğim. Bilemiyorum ki işte sizlere bu yüzden danıştım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?