Çok Acil Bilgi Lütfen,

Chefemine

Guru
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2007
1.087
1
358
47
Arkadaşlar eşimin yaklaşık 40.000 tl borcu var ve bendeki herşeyi ev araba gitti kalan 40.000 e yakın borcu ödiyemiyor ve beb işe girersem veya işyeri açarsam bundan sorumlu olurmuyum bunu öğrenmek istiyorum.Böyle bir şansım olursada zaten bışanmayı kendi isteğiyle kabul ediyor bu şansıda kaçırmak istemiyorum,4 yıldır bıktım çünkü.

boşanma durumunda hiç birşeyden sorumlu değilsiniz.eğer sizin üstünüze kayıtlı mal mülk yoksa boşandıktan sonrasında hiçbirşeyinizi alamazlar.benim bilgim bu ama yine de avukat arkadaşlar daha doğrusunu bilir

canım bak evliyken sakın kendi üzerine açma dükanı filan sonra herşey üzeride yıkılır çünkü var öyle tanıdığım kız boşandı borcu bitmedi ve kızın babası ödedi yoksa kız hapise ğirecekti

Eşinin borcu yüzünden senin bankadaki parana maaşına haciz koyamazlar. Sadece evliyken evindeki yani eşinin yaşadığı yerdeki eşyalara haciz koyabilirler. Ayrıca sadece karşılıksız çek veya mal beyanında bulunmama gibi eylemler sonucu hapse girilir. Borcu var ödeyemiyor diye hapis cezası verilmez. En fazla aciz vesikası alınır. Aciz vesikası malı olmadığını gösterir.Hakkında aciz vesikası alınanlar çeşitli işlerde çalışamazlar. Evdeki eşyaların faturaları duruyorsa ve sizin üzerineyse onları da haczedemezler.

Eşinin borcu yüzünden senin bankadaki parana maaşına haciz koyamazlar. Sadece evliyken evindeki yani eşinin yaşadığı yerdeki eşyalara haciz koyabilirler. Ayrıca sadece karşılıksız çek veya mal beyanında bulunmama gibi eylemler sonucu hapse girilir. Borcu var ödeyemiyor diye hapis cezası verilmez. En fazla aciz vesikası alınır. Aciz vesikası malı olmadığını gösterir.Hakkında aciz vesikası alınanlar çeşitli işlerde çalışamazlar. Evdeki eşyaların faturaları duruyorsa ve sizin üzerineyse onları da haczedemezler.

mal beyanında bulunmamaktan dolayı hapse girme olayı 2008 yılında kaldırılmadı mı?bildiğim kadarıyla karşılıksız çekten hapis yatılır ama mal beyanında bulunmadı diye birisi hapis yatmaz

mal beyanında bulunmamaktan dolayı hapse girme olayı 2008 yılında kaldırılmadı mı?bildiğim kadarıyla karşılıksız çekten hapis yatılır ama mal beyanında bulunmadı diye birisi hapis yatmaz

hayır canım öyle bi çalışma var fakat halen yürürlüğe ğirmedi öyle biliyorum

Hapsen tazyik deniliyor artık.ıcra ıflas 76. madde olması gerek Karşılıksız çek için çalışmalar sürüyor.

Kızlar teşekkürederim bu ay anlaşmalı boşanıcaz mecbur ....ama beni bu konularla ilgili bilgilendirmenizde fayda var takipteyim.

Kızlar teşekkürederim bu ay anlaşmalı boşanıcaz mecbur ....ama beni bu konularla ilgili bilgilendirmenizde fayda var takipteyim.

Back
X