çok acil bir hukuki bir soruya cevap nolur?

meryemmeryem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
3.981
66
118
Adana
bir adam var kendine ait evi arsaları var,emekli maaşı var,
2 ay önce bu adamın karısı öldü ,yanında bekar bir kızı var,kızın hiçbir geliri yok
bu adam şimdi evlenmek istiyor,kızı istemiyor,
bu adam evlenirse adamın kızı babasının maaşından kendine hak alabilir mi
adamın maaşının belli bir kısmı kızına verilir mi
kızı bekar çalışmıyor

konuyu belki yanlış yere açtım ama çok acil bir yardım gerektiği için aktif bir yere açmak istedim
nolur anlayın beni özür dilerim ama gerçekten konum çok önemli ve acil

Babası vefat etmeden alamaz...
Babası evlenir de daha sonra vefat ederse, babasının evlendiği kadın ile kızına bağlanır maaşı.

babası ölmeden maaşı alamaz eğer annesinin maaşı varsa o öldüğü için annesinin maaşını alır bu durumda. babası öldüğünde ise 1/4 eşe geri kalanlar cocuklara kalır

Babası vefat etmeden alamaz...
Babası evlenir de daha sonra vefat ederse, babasının evlendiği kadın ile kızına bağlanır maaşı.

anladımm saol canım
ah bu erkekler ne düşüncesiz ne acımasızdır böyle yaa
adamın bakıma ihtiyacı yok ,evi var maaşı var kimseye muhtaç değil evinde kendisine her konuda bakan kızı var
adam iki ay önce karısını kaybetti şimdi evlenecem diyor yaa kızcağız zor durumda

maaşı bilmem ama evlenmeden önce taşınmaz malından vermek zorunda diye biliyorum

evi var birde arsaları var
acaba kız bir dava açsa evini alırmı ki
amacım kızın ortada kalmaması yazık kimsesiz tek başına çalışmıyor çokta çekingen içine atan biri
en azından evi olsa tek başına bişeyler yapar çalışır karnını doyurur du
kendisi benim çocuklarıma bakıyor şimdi bakıcı parasıyla geçinir gider ama
babası evlenecem deyince kız o evde kalamam diyor haklı olarak
annesini yeni kaybetti,onun acısına yanarken birde bunu öğrendi çok kötü durumda
bişeyler yapmak istiyorum

kızın maaş almasının babasının evlenmesiyle bir ilgisi yok aslında. şöyleki:

kız, çalışmadığı ve sosyal güvencesi olmadığı için babasının sigortasından yararlanır. çünkü babası kendisine bakmakla yükümlüdür ama maaşından kızı yararlanamaz. zaten babası sağdır ve kızının ihtiyaçlarını görüyordur.

yani, babası evlense de evlenmese de, kızı babasının maaşından yararlanamaz. sadece sigortasından yararlanabilir.

"bu adam evlenirse adamın kızı babasının maaşından kendine hak alabilir mi" cümlesi ise, buram buram, babasının maaşının başka kadına kalmasından endişe eden ama babasının ahir ömründe yalnızlığını pek düşünmeyen kız hissi kokuyor. kırk yıl düşünsem, annem ölünce babam evlenmesine maaşından pay almak kaygısıyla karşı çıkmak aklıma gelmez. "babam nasıl olsa babamdır, bana ihtiyacım olan herşeyi elinden geldiği kadar sağlar. sağlığında maaşından pay istemek çok ayıptır" derdim

iyi düşünmüşsünüz.belki babası mağdur etmemek için birşeyler yapmayı düşünüyordur.
direk dava açmak yerine evlendiği takdirde onlarla yaşayamayacağını,ama maaşıyla da geçinemeyeceğini,
kendisine yardım edip etmeyeceğini sorsun.kabul etmezse bir avukatla görüşsün.en doğrusunu onlar bilir.
bu sitede av necdet beye sorun isterseniz.bir kaçgün cevabınız gecikebilir ama muhakkak cevap veriyor

Ölmeden önce ne maaş ne gayrimenkul hiçbirşey alamaz.

Adam birgün tüm malını satsa dahi kızı " saklı pay" davası açarak hakkı olanı alabilir. Tabi ki hukukçular daha net birşey söyler.

Son düzenleme:

canım kız öyle bir dert içinde değil zaten kız illaki babamın maaşından alayımda vs demiyor..
ben adamıda kızıda tanıyorum canım
adamın öyle yalnızlık vs gibi bir hikayesi yok burda konuyu uzatmak istemediğim için anlatmadım
gencecik bir kız evlenmemiş,2 ay önde hayatındaki tek değer verdiği varlığını annesini kaybetmiş
bebek bakıcılığı yapıyor ve aldığı parayla evde karnını doyurmaya çalışıyor
babası aldığı maaştan eve bir ekmek bile almıyor zaten
babası evine bakmıyorki
şimdi bir de başkasıyla evlendiğinde o kızcağız o evde yapamayacak kesinlikle eminim

bende annemi kaybettim bu acıyı çok iyi bilirim..

babasının kimseye ihtiyacı yok aslında
kızcağız saolsun babasının her türlü işini görüyor evinde yemeğini temziliğini vs..
o kız babasına ölene kadar sırtında taşır o derecede sever zaten

o adam evlendiğinde annesinin ellerinin değdiği bir yerde bir başka kadını görmek ona iyi gelmeyecek
vs vs konuyu uzatmam hiçbir şeye yaramaz şu durumda

Canım adamla konuşacak bir aile büyükleri var mı? Yani isterse evlensin ama evlenmeden mallarının bir kısmını kızının üzerine geçirsin misal. Böylece sorun da kalmamış olur. 2 ay yeniden evlenmeyi düşünmek için çok kısa bir süre. Üzülmekte sonuna kadar haklı. Ama lütfen her ihtiyacını kızı görüyor cümlesini tekrar edip durma. Adam sonuçta evimi temizlesin diye yeniden evlenmiyor. Valla midem kalktı.

yaşayan adamın malvarlığı, geliri üzerinde kimse hak iddia edemez ki.. anca akıl sağlığının yerinde olmadığına mahkeme karar verirse vasi tayin edilir, vasi malvarlığını idare eder..

Şu konudan bile ne anlamlar çıkarmışsınız hayret yani..

Babası vefat etmediği sürece maaşından hak alamaz. Annesinin maaşı varsa alır sanırım
Adam 2 ayda ne kudurukmuş hemen evlenmeye göz dikmiş bari 6 ay geçeydi
Bu yüzden evlilik kurumlarına saygımı yitiriyorum ya az kaldı
Tövbe tövbe

Babası kaç yaşında

70 küsürlerde canım

hiç sorma orası ayrı bir dert yani,ben bunu anlatmaya çalışmıştım ama yukarıda arkadaşlar yanlış anlamış,
yani 70 küsür yaşında 2 ay olmuş eşin öleli yalnızlıkmış vs demiş yukarıda bazıları
yıllarını vermiş bir kadının ardından 2 ay sonra insan utanır be
neyse boşvereyim ben sadece kızacağız ortalıkta kalsın istemiyorum aslında yazık
kızın derdi mal mülk değil kızcağız şimdi bile babasından bişey almadan geçiniyor

benim derdim adam evlenip giderse bu kız onlarla birlikte yaşamaz
ben olsam bende kabullenemem
kızcağız dediğim gibi iyi kötü el işleri yapıp satıyor benim çocuklara bakıyor
bir şekilde geçinirdi.. bir evi olsaydı
sadece merak ettim bilgisi olan varsa diye sordum o kadar

Ay bir de 70 yaşında ve kızı var neyin yalnızlığı olacakmış
Acaba o arsalardan satıp kıza 1+1 de olsa bir ev alırlar mı?
Babasıyla konuşsa diyeceğim ama eve ekmek almayan bir adam demişsin
Zor durum
Allah yardımcısı olsun, olmadı bari sevdiği falan olursa evlensin
Gerçi kız kaç yaşında bilmiyorum ama:26:

Bak canım,o yaşlarda hayat arkadaşını kaybeden her insan ilkönce bir evlenmek ister.Burda dertleri evi temizlensin yemeği pişsinde değil.Yalnız kalma korkusu.Uzuuuun yıllar birlikte yaşlandığı hayat arkadaşını kaybetmiş.Kızı bugün var.Yarın evlenip gider.Kocası ister mi,istemez mi,şartlar ne getirir bilinmez.Adamcağız bunların hesabını yapıyordur.Böyle çok örnekle karşılaştım.Şu an zaten yaşı gereği,kendi malları da olsa evlatlarının onayı olmadan pek birşey yapamaz.Evlilik konusuna gelince,oyalasın.Bir müddet sonra vazgeçer.Geçmese bile,burda kızın yapabileceği fazla birşey yok.Sadece mallar için tedbiren birşey yapabilir.Kalkıp 70 yaşındaki öz babasına da dava açmak pek vicdani birşey olmasa gerek.Sonuçta herkes ev bark sahibi değil.Yaşayabiliyorda yaşar babasıyla.Yaşayamıyorsa çalışır,kendi geçimini sağlar.Diğer anasız babasız olan insanlar gibi.

Öncelikle babası ölmeden dava açıp babasından ev alamaz, maaşta alamaz yani bunun babasının evlenip evlenmemesiyle akakası yok evlense bile babam evlendi ben ev istiyorum diyemez. Ancak öldüğü zaman miras hak olur. O da eşiyle paylaşılır. Ancak babanın evi kendi isteğiyle gidip noterde kızının üzerine yapması gerekir yaşarken. Bir de şu var tabii evlendiği kadın evi direkt kendi üzerine yaptırırsa o zaman da ev kadının olur ama sanırım dava açılabiliyor bu konuda. Yani ne maaş ne de ev konusunda yaşarken yapılabilecek bir şey yok. Kız çalışacak bir şekilde olmadı daha iyi bir işe girecek babasından beklentisi olmayacak o zaman. Annesi yaşarkende mi eve hiç bakmazmışta şimdi kızına bakmıyor anlamadım. Bu kız neyiniz oluyor peki sizin ev maaş alması için çok diretiyorsunuz da bence acırdım filan ama dava aç evi al şöyle yap diye akıl vermezdim bu durumu babasına açarsa araları daha çok bozulabilir yaşarken gözü malındaymış gibi bence böyle mali meselelere karışmayın ailevi şeyler bunlar. Bir de babasının bakıma ihtiyacı yok kadına ihtiyacı yok diyorsunuz bu kız çalışıyor adam tüm gün evde yalnız, ayrıca kız eninde sonunda evlenecek kocası isteyecek mi babasını bakalım bırakıp gidecek babasını yuvasını kuracaklar. Erkekler bayanlar gibi duygusal düşünemiyor maalesef hele o yaşta ben ne olucam korkusu başlıyor.

Son düzenleme:
Arkadaşlara katılıyorum babası şuan hayatta oldugu için maaş ve ev için dava açamaz,ama annesinin emekli maaşı varsa onu alabilir.KIZ kaç yaşında bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…