- Konu Sahibi meryemmeryem
-
Babası vefat etmeden alamaz...
Babası evlenir de daha sonra vefat ederse, babasının evlendiği kadın ile kızına bağlanır maaşı.
maaşı bilmem ama evlenmeden önce taşınmaz malından vermek zorunda diye biliyorum
bir adam var kendine ait evi arsaları var,emekli maaşı var,
2 ay önce bu adamın karısı öldü ,yanında bekar bir kızı var,kızın hiçbir geliri yok
bu adam şimdi evlenmek istiyor,kızı istemiyor,
bu adam evlenirse adamın kızı babasının maaşından kendine hak alabilir mi
adamın maaşının belli bir kısmı kızına verilir mi
kızı bekar çalışmıyor
konuyu belki yanlış yere açtım ama çok acil bir yardım gerektiği için aktif bir yere açmak istedim
nolur anlayın beni özür dilerim ama gerçekten konum çok önemli ve acil
evi var birde arsaları var
acaba kız bir dava açsa evini alırmı ki
amacım kızın ortada kalmaması yazık kimsesiz tek başına çalışmıyor çokta çekingen içine atan biri
en azından evi olsa tek başına bişeyler yapar çalışır karnını doyurur du
kendisi benim çocuklarıma bakıyor şimdi bakıcı parasıyla geçinir gider ama
babası evlenecem deyince kız o evde kalamam diyor haklı olarak
annesini yeni kaybetti,onun acısına yanarken birde bunu öğrendi çok kötü durumda
bişeyler yapmak istiyorum
Babası vefat etmeden alamaz...
Babası evlenir de daha sonra vefat ederse, babasının evlendiği kadın ile kızına bağlanır maaşı.
kızın maaş almasının babasının evlenmesiyle bir ilgisi yok aslında. şöyleki:
kız, çalışmadığı ve sosyal güvencesi olmadığı için babasının sigortasından yararlanır. çünkü babası kendisine bakmakla yükümlüdür ama maaşından kızı yararlanamaz. zaten babası sağdır ve kızının ihtiyaçlarını görüyordur.
yani, babası evlense de evlenmese de, kızı babasının maaşından yararlanamaz. sadece sigortasından yararlanabilir.
"bu adam evlenirse adamın kızı babasının maaşından kendine hak alabilir mi" cümlesi ise, buram buram, babasının maaşının başka kadına kalmasından endişe eden ama babasının ahir ömründe yalnızlığını pek düşünmeyen kız hissi kokuyor. kırk yıl düşünsem, annem ölünce babam evlenmesine maaşından pay almak kaygısıyla karşı çıkmak aklıma gelmez. "babam nasıl olsa babamdır, bana ihtiyacım olan herşeyi elinden geldiği kadar sağlar. sağlığında maaşından pay istemek çok ayıptır" derdim
canım kız öyle bir dert içinde değil zaten kız illaki babamın maaşından alayımda vs demiyor..
ben adamıda kızıda tanıyorum canım
adamın öyle yalnızlık vs gibi bir hikayesi yok burda konuyu uzatmak istemediğim için anlatmadım
gencecik bir kız evlenmemiş,2 ay önde hayatındaki tek değer verdiği varlığını annesini kaybetmiş
bebek bakıcılığı yapıyor ve aldığı parayla evde karnını doyurmaya çalışıyor
babası aldığı maaştan eve bir ekmek bile almıyor zaten
babası evine bakmıyorki
şimdi bir de başkasıyla evlendiğinde o kızcağız o evde yapamayacak kesinlikle eminim
bende annemi kaybettim bu acıyı çok iyi bilirim..
babasının kimseye ihtiyacı yok aslında
kızcağız saolsun babasının her türlü işini görüyor evinde yemeğini temziliğini vs..
o kız babasına ölene kadar sırtında taşır o derecede sever zaten
o adam evlendiğinde annesinin ellerinin değdiği bir yerde bir başka kadını görmek ona iyi gelmeyecek
vs vs konuyu uzatmam hiçbir şeye yaramaz şu durumda
Babası kaç yaşında
Şu konudan bile ne anlamlar çıkarmışsınız hayret yani..
Babası vefat etmediği sürece maaşından hak alamaz. Annesinin maaşı varsa alır sanırım
Adam 2 ayda ne kudurukmuş hemen evlenmeye göz dikmiş bari 6 ay geçeydi
Bu yüzden evlilik kurumlarına saygımı yitiriyorum ya az kaldı
Tövbe tövbe
70 küsürlerde canım
hiç sorma orası ayrı bir dert yani,ben bunu anlatmaya çalışmıştım ama yukarıda arkadaşlar yanlış anlamış,
yani 70 küsür yaşında 2 ay olmuş eşin öleli yalnızlıkmış vs demiş yukarıda bazıları
yıllarını vermiş bir kadının ardından 2 ay sonra insan utanır be
neyse boşvereyim ben sadece kızacağız ortalıkta kalsın istemiyorum aslında yazık
kızın derdi mal mülk değil kızcağız şimdi bile babasından bişey almadan geçiniyor
benim derdim adam evlenip giderse bu kız onlarla birlikte yaşamaz
ben olsam bende kabullenemem
kızcağız dediğim gibi iyi kötü el işleri yapıp satıyor benim çocuklara bakıyor
bir şekilde geçinirdi.. bir evi olsaydı
sadece merak ettim bilgisi olan varsa diye sordum o kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?