- 7 Eylül 2014
- 2.389
- 3.715
- 208
- 39
- Konu Sahibi MEVANURRRR
-
yani bu durumda inşallah aynı çıkar demek istiyorum.demek istemesem de.zaten test sonucunu aşılamadan sonra öğrendik ve şok yaşadık...yani eşim ve ben 10 milyon dedil yani toplam tüm spermin 100 milyonun üzerinde tahmin ediyorduk ki diger önceki 2 test sonucu 100 milyonun çok üzerindeydi..
zaten evet eşime verilen kapta ismimiz yazıyormuş..ve sonu kagıdında da yazıyordu..ayrıca eşim üzerinde adımız yazılı kabı ve yanında sperm nasıl verilecek kagıdını verdi..
eşim 3 gün sonra yani salı günü başka sperm testi yapacak başka bir merkezde..şuan moralimiz çok bozuk...eşim eger bu salı günü yapılacak testte yüksek miktar çıkarsa ne yapacağız diye soruyor ??
seni anlıyorum aynı süreçleri yaşadığım için.çok zor birde üstüne bu kafa karışıklığı kötü olmuş.nasıl üzülmem canım ya..aylardan beri hayal ettiğim aşılama bu şekilde hüsran oldu..
eşimin salı günü yapacağı semen testi yüksek çıkarsa ne yapayım ??
hangi testleri ?
eşim elektrik kurumunda çalışıyor ve şalt sahası var çalıştıgı yerde..yani şehrin en büyük trafosunun orda..e dolayısıyla radyasyon oluyor..bu kadar etki ondan olabilir mi ??yani bu durumda inşallah aynı çıkar demek istiyorum.demek istemesem de.
üzülme canım yaa yoktur öyle bir şey.
offf gerçekten zor.
bak ayrıca bir şey diyeceğim.benim eşim 1 sene önce test verdi sayı 65mlyndu.
sonra bi kaç ay keçiboynuzu pekmezi yedi.1 sene sonra yaptırdığımız testte sayı 149.6 milyon sperm vardı.artma oluyorsa ve eşin radyasyon alıyorsa azalması da normal
tabi canım olmaz mı.eşim elektrik kurumunda çalışıyor ve şalt sahası var çalıştıgı yerde..yani şehrin en büyük trafosunun orda..e dolayısıyla radyasyon oluyor..bu kadar etki ondan olabilir mi ??
hayır canım o önceki 2 testte başka kurumda memurdu..şimdi bu elektrik kurumuna geçti..etrafında çok büyük şalt sahası varmış...bölgenin en büyük trafoları var yani.tabi canım olmaz mı.
benim eşimde bi süre radyasyonlu bi tedavi gördü ve doktor bebek yapmayın bu sürede çünkü sperm sayısı ve kalitesi düşecek dedi.
eşin o testleri verdiğinde aynı yerde çalışmıyormuydu
o zaman onun etkisindendir canım.şimdi hiçç kafanı karıştırma.hayır canım o önceki 2 testte başka kurumda memurdu..şimdi bu elektrik kurumuna geçti..etrafında çok büyük şalt sahası varmış...bölgenin en büyük trafoları var yani.
inşallah canım öyle olur ya..eğer yüksek çıkarsa ne olacak onu düşünüyorum canım ya ?o zaman onun etkisindendir canım.şimdi hiçç kafanı karıştırma.
bak gör yeni verdiğiniz testte yakın çıkacak.
boşa kendini üzme ihtimallerle.
inşaallah canım ya..İnşallah sorun yoktur canım ya..
hiçbir şey olmaz canım sonuçta senin hatan değil bu.inşallah canım öyle olur ya..eğer yüksek çıkarsa ne olacak onu düşünüyorum canım ya ?
ben de onu diyorum canım..eşimle ne gibi bir ortak karar verebiliriz ki ?? mesela ALLAH korusun siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ? nasıl bir karar verirdiniz ayrıca ?hiçbir şey olmaz canım sonuçta senin hatan değil bu.
dava açsan bir şey ispatlayamazsın değişkenlik söz konusu olduğu için.
eğer öyle çıkarsa en güzeli sonucu beklemek ve eşinle ortak karar vermek.
sonuç çıkınca yaz mutlaka.
Canım aynı sorun kız arkadaşımın eşinde vardı sperm sayısı düşük ve yavaştı (doğru tabir kullandım mı bilemiyorum ) 1 multivitamin vermiş Dr. 3 ay sonra adamın sperm kalitesi düzeldi birde keçi boynuzu pekmezi yemiş kahvaltıda tabi abartmadan hiç üzülme tatlım eşin kısır falan olmadığı sürece değil 10 milyon 1 tane bile yaşayan spermi varsa gene hamiş yapıyor Dr lar moralini bozma ve üzülme bu tip sorunların tedavisi gerçekten çok zor değil tekrar geçmiş olsun Allah tez vakitte herseyi gönlüne göre versin canıminşaallah canım ya..
canım aşılama yapılırken zaten aynı anda eşinde sperm vermedi mi. neden karışsınki eşin sperm veriyo sonra sana aşılıyo olmaları lazım. aklına kötü bişey getirme.3 yıldır bu anı bekliyordum arkadaşlar ama psikolojim berbat durumda şuan da eşim başka tüp bebek merkezin de tekrardan test yaptıracak..öyle bir durum ki sayının düşük çıkması için dua ediyorum ..diğer ihtimali düşünmek bile ölüm gibi..aşılama yapmadan önce karışıklık olma ihtimalinden dolayı aşılamayı ertelediğimizi söyledik..doktor yüzde bin garanti veriyorum karışmaz dedi..eve geldik embriyologu tekrar aradık stres radyasyon etkiler dedi..ama değer bu kadar düşer mi..kafam çok karışık..dua edin de bir karışıklık olmamış olsun arkadaşlar..
ALLAH razı olsun canım..bizim moralimizi bozan 100 milyonun çok üstündeyken 10 milyona düşmek..eşim son 3 ayda elektrik kurumunda ve stresli bir işi var acaba ondan mı diyoruz...bir de o dedigim kötü ihtimal aklımıza geliyor ALLAH korusun..Canım aynı sorun kız arkadaşımın eşinde vardı sperm sayısı düşük ve yavaştı (doğru tabir kullandım mı bilemiyorum ) 1 multivitamin vermiş Dr. 3 ay sonra adamın sperm kalitesi düzeldi birde keçi boynuzu pekmezi yemiş kahvaltıda tabi abartmadan hiç üzülme tatlım eşin kısır falan olmadığı sürece değil 10 milyon 1 tane bile yaşayan spermi varsa gene hamiş yapıyor Dr lar moralini bozma ve üzülme bu tip sorunların tedavisi gerçekten çok zor değil tekrar geçmiş olsun Allah tez vakitte herseyi gönlüne göre versin canım
yok canım aynı anda degil..önce eşim sperm verdi..sonra 2 saat içinde sprmler yıkandı ve 2 saat sonra bana aşılama yapıldı..belki o arada karısıklık olur mu diye şüphelendik bu kadar düşüş olunca ?canım aşılama yapılırken zaten aynı anda eşinde sperm vermedi mi. neden karışsınki eşin sperm veriyo sonra sana aşılıyo olmaları lazım. aklına kötü bişey getirme.
çok zor bir soru.ben de onu diyorum canım..eşimle ne gibi bir ortak karar verebiliriz ki ?? mesela ALLAH korusun siz benim yerimde olsaydınız ne yapardınız ? nasıl bir karar verirdiniz ayrıca ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?