Erkek İnfertilitesi Çok acil sorum var arkadaşlar!!!

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
SON İ
arkadaşlar ben 3 yıldır evliyim..çocugum olmuyor..bu süre zarfında eşim de ben de doktara gittik kontroller yaptırdık ve doktorlar hiçbir sorunumuzun olmadıgını söylediler..sebebsiz infertilite var dediler..

eşimde bu 3 yıla yakın zaman içinde başka kurumdan olmak kaydıyla 2 defa sperm testi yaptı..ilk sperm testi 2012 yılında 4,8 ml ve toplam 175 milyon spermi çıktı...bir sene sonra başka yerden yine yaptırdı ancak orda sperm testi yaparken yarısı yere döküldügünden olsa gerek 2.5 ml ve 60 milyon toplam sperm çıktı...

geleyim en can alıcı kısma..ben bugün eşimle aşılama tedavisi yapmak için gittik. ve bana aşılama yapıldı...sonuç kagıdını ve sonucu istedim doktordan ve sonuca baktım ki 4,5ml ve toplam sadece ve sadece 10 milyon !!!! bu toplam sperm sayısı sonucunda dona kaldım..

doktora geçen 2 yılda eşimin yaptıgı testleri gösterdim ve böyle bir sonucun olmasının çok mantıksız oldugunu söyledim o da bana olabilir stres radyasyon vs..gibi seylerin etkili olabilecegini söyledi..

hakikaten eşim son hafta iş yogunlugundan stresliydi ve çalıştıgı yer teiaş..şalt sahasının yanında elektrik akımı ve radyasyon da var tabi...

size sorum şu arkadaşlar eşimin 1 er yıl arayla farklı yerlerde yaptıgı bu 3 sonuc.böyle ortalama olarak 120-170 milyon civarı çıkması gereken sperm toplamının sadece 10 milyon çıkması sizce normal mi ??????

yoksa eşimde sperm açısından sıkıntı mı başgösterdi ??? yoksa radyasyon ve stres mi etkili oldu ??? ya da en kötüsü tüp bebek merkezinde aşılama tedavisi için alınan spermler mi karıştı ???? lütfen sorularıma cevap verin ALLAH aşkına ?!
SON İHTİMAL GERÇEKTEN KORKUN ALLAH KORUSUN TUTSA BİLE BAŞKASININ ÇOCUĞUNU DOĞURMAK FALAN ŞEYTAN KULAĞINA KURŞUN İNSALLAH SADECE SİTRESTİR

MEVANURRRR .!.:
yani arkadaşlar bir senede 100 milyon üzerinden 10 milyona düşmesi normal midir ? eşim salı günü test yapacak başka merkezde. eğer o test sonucu yüksek çıkarsa bu testin güvenirliği nasıl meydana çıkacak ???
Tabikii normal stres cokkk etkiliyor degil yil ayyy bile etkiliyor canim bizz varikosel ameliyatindan sonra sifira dustu sayi aradan bir hafta gecti baska bir merkezde de yaptirdik 4 milyon cok degisken oluyor sperm degerleri hersey etkiliyor canim

Tabikii normal stres cokkk etkiliyor degil yil ayyy bile etkiliyor canim bizz varikosel ameliyatindan sonra sifira dustu sayi aradan bir hafta gecti baska bir merkezde de yaptirdik 4 milyon cok degisken oluyor sperm degerleri hersey etkiliyor canim
bizim sebebsiz infertilite olduğu için hiç bu konuları araştırmamıştım..sonucumuza bakar mısınız?

Insanın yaptıgı bir işte mutlaka hata olabilir ama mesela ben aynı anda iki sperme bakmam o vebale giremem .ayrıca cinsel perhiz ,stres, çevresel faktörler etkili olabileceği gibi varikosel de olabilir bence yarın acil bir ürologa gidin hem sorunu anlatın hemde spermiyogram baktırın ve lütfen ya iyi bir özel hastaneye gidin ya da tıp fakültesine
neden vebal? biraz daha açabilirmisiniz?

Cunkü sonuçları karışır bırısı infertil diğeri sağlamdır sonra ayıkla pirincin tasını

Canım üroloji doktoruna gidin biran önce arkadaşların dediği gibi ateş, stres, beslenme şeklide spermleri etkiliyor

ayy iyi bari ben bile korkmuştum.
az çıkmasına sevineceğim aklıma gelmezdi.ama şimdi içiniz rahatlamıştır.
sonuçlar normalin altında evet.ama düzelir.
benim eşim 2 ay keçiboynuzu pekmezi içti 65mlyn dan 149mlyna çıktı.
tabi bunun yanında bulgur nohut kuruyemişler ve sağlıklı beslenmek çok önemli.sayıyı artırmak kolay.
morfoloji de biraz sorun var.oda düzelir inşallah.

ayy iyi bari ben bile korkmuştum.
az çıkmasına sevineceğim aklıma gelmezdi.ama şimdi içiniz rahatlamıştır.
sonuçlar normalin altında evet.ama düzelir.
benim eşim 2 ay keçiboynuzu pekmezi içti 65mlyn dan 149mlyna çıktı.
tabi bunun yanında bulgur nohut kuruyemişler ve sağlıklı beslenmek çok önemli.sayıyı artırmak kolay.
morfoloji de biraz sorun var.oda düzelir inşallah.
aynen canım bizde sonuca çok sevindik..diğer türlüsünü düşünmek bile çok kötü..sayı 3 günde 10 milyondan 29 milyona çıkmış..keçiboynuzu pekmezini bende denicem..kuruyemiş zaten yediriyorum..bulgur nohut nasıl olacak yemek filan mı canım..birde morfoloji için ne yapmamız gerekiyor bilgin var mı?biz sebebsiz infertilite olduğumuz için bu konuları hiç araştırmamıştım bilgim pek yok..

aynen canım bizde sonuca çok sevindik..diğer türlüsünü düşünmek bile çok kötü..sayı 3 günde 10 milyondan 29 milyona çıkmış..keçiboynuzu pekmezini bende denicem..kuruyemiş zaten yediriyorum..bulgur nohut nasıl olacak yemek filan mı canım..birde morfoloji için ne yapmamız gerekiyor bilgin var mı?biz sebebsiz infertilite olduğumuz için bu konuları hiç araştırmamıştım bilgim pek yok..
inşallah bunlara gerek kalmadan aşılaman tutar canım.
malesef biz de sebepsiz infertilite gurubundayız.ama bir arkadaşımın eşinin sperm değerleri baya düşüktü ve doktor haftada üç kez bulgur nohut pişsin evinizde demiş.ayrıca kırmızı et kalsiyum ağırlıklı beslenme.ve çok çok önemli olan çinko.
eşine her akşam 1 kase kabak çekirdeği yedirmelisin bu kanıtlanmış bir şey.
bu şekilde düzenli beslenirse sayı artar ama morfoloji düzelten bir şey olmadığını duymuştum.
ama çok önemli değil sonuçta sıfır değil sizin.sıfır olan arkadaşım bir arkadaşım bile yakın zamanda kaldı çünkü.

inşallah bunlara gerek kalmadan aşılaman tutar canım.
malesef biz de sebepsiz infertilite gurubundayız.ama bir arkadaşımın eşinin sperm değerleri baya düşüktü ve doktor haftada üç kez bulgur nohut pişsin evinizde demiş.ayrıca kırmızı et kalsiyum ağırlıklı beslenme.ve çok çok önemli olan çinko.
eşine her akşam 1 kase kabak çekirdeği yedirmelisin bu kanıtlanmış bir şey.
bu şekilde düzenli beslenirse sayı artar ama morfoloji düzelten bir şey olmadığını duymuştum.
ama çok önemli değil sonuçta sıfır değil sizin.sıfır olan arkadaşım bir arkadaşım bile yakın zamanda kaldı çünkü.
teşekkür ederim arkadaşlar aşılamam haftaya belli olacak inşallah ta olumlu sonuçlanır..tavsiyene dikkat edecğim inşallah..

Ben almanyadan getirtiyorum. İçinde cinkoda var. Çok iyi ama pahali. Dr bulursaniz mylutlaka kullananddedi. 2 aydir kullanıyoruz2 sonra ssonucları yazarim etkisini az çok anlariz;)

Benim esimde iiki kere test yspti ikiside cok kotu sonuclar aldik esim testi yaparken cok stres yapiyor ve olmasi gereginden cok az oluyor buna bagli olabilirmi bide bize hic sayi vermiyorlar sayi olmamasi nicin

Back
X