Erkek İnfertilitesi Çok acil sorum var arkadaşlar!!!

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
yok canım aynı anda degil..önce eşim sperm verdi..sonra 2 saat içinde sprmler yıkandı ve 2 saat sonra bana aşılama yapıldı..belki o arada karısıklık olur mu diye şüphelendik bu kadar düşüş olunca ?
hımm şimdi anladım canım ya.
inşallah ikinci yaptırdığı testdede düşük çıkarda aklınızda soru işaretleri kalmaz.
eğer düşük çıkmazda yüksek çıkarsa bu gebelik gerçekleşmesin. aklınızda soru işaretleriyle 9 ay düşünemiyorum.

ALLAH razı olsun canım..bizim moralimizi bozan 100 milyonun çok üstündeyken 10 milyona düşmek..eşim son 3 ayda elektrik kurumunda ve stresli bir işi var acaba ondan mı diyoruz...bir de o dedigim kötü ihtimal aklımıza geliyor ALLAH korusun..
Stres çok etkiliyor canım kız arkadaşımın eşimde iş değiştirmişti ve maaşı çok azdı çaresizlikten girmişti o dönem işte işte tır söförlüğü tarzı birşeydi adamın gündüzü gecesi yoktu düzensiz yaşam tarzı ve stres üzüntü sebeb oluyormuş böyle şeylere sen kocana sımsıkı sarıl onun moralini yüksek tut bol bol destek ol ona 2 aya düzelir bak yüksek ihtimalle Dr unuzda vitamin tavsiye edicek birde Burda da kızlar yazıyor eşlerine keçiboynuzu pekmezi yedirip sperm kalitesi ve sayısı arttırıyorlar ki benim kankamda aynı şekilde vitaminle beraber bu pekmezden yedirdi adam çakı gibi oldu dediğim gibi eşin kısır olmadığı sürece hiç korkma bebişini kucağına alırsın yüreğini ferah tut ve Dr inuzdan mutlaka vitamin tavsiyesi iste canım benim

doktorun dedgi gibi sters gibi seyler sayıyı etkileyebilir ayrıca sperm sayısının çok olması onemli degil guçlu ve hareketli sperm olması onemli bildigin gibi tek spermle hamile kalınıyor

arkadaşlar ben 3 yıldır evliyim..çocugum olmuyor..bu süre zarfında eşim de ben de doktara gittik kontroller yaptırdık ve doktorlar hiçbir sorunumuzun olmadıgını söylediler..sebebsiz infertilite var dediler..

eşimde bu 3 yıla yakın zaman içinde başka kurumdan olmak kaydıyla 2 defa sperm testi yaptı..ilk sperm testi 2012 yılında 4,8 ml ve toplam 175 milyon spermi çıktı...bir sene sonra başka yerden yine yaptırdı ancak orda sperm testi yaparken yarısı yere döküldügünden olsa gerek 2.5 ml ve 60 milyon toplam sperm çıktı...

geleyim en can alıcı kısma..ben bugün eşimle aşılama tedavisi yapmak için gittik. ve bana aşılama yapıldı...sonuç kagıdını ve sonucu istedim doktordan ve sonuca baktım ki 4,5ml ve toplam sadece ve sadece 10 milyon !!!! bu toplam sperm sayısı sonucunda dona kaldım..

doktora geçen 2 yılda eşimin yaptıgı testleri gösterdim ve böyle bir sonucun olmasının çok mantıksız oldugunu söyledim o da bana olabilir stres radyasyon vs..gibi seylerin etkili olabilecegini söyledi..

hakikaten eşim son hafta iş yogunlugundan stresliydi ve çalıştıgı yer teiaş..şalt sahasının yanında elektrik akımı ve radyasyon da var tabi...

size sorum şu arkadaşlar eşimin 1 er yıl arayla farklı yerlerde yaptıgı bu 3 sonuc.böyle ortalama olarak 120-170 milyon civarı çıkması gereken sperm toplamının sadece 10 milyon çıkması sizce normal mi ??????

yoksa eşimde sperm açısından sıkıntı mı başgösterdi ??? yoksa radyasyon ve stres mi etkili oldu ??? ya da en kötüsü tüp bebek merkezinde aşılama tedavisi için alınan spermler mi karıştı ???? lütfen sorularıma cevap verin ALLAH aşkına ?!
canım benim de eşim teiaş da calısıyor. salt sahası dıbınde hatta oturdugumuz lojman da salta cok ama cok yakın ama lojmanlarda ve iş yerinde hiç bu tarz bi şeyle karşılaşmadım. eşim testlerin düzenli olarak yapıldığını sıkıntı olmadığını söyler ama bilemiyorum. bence bu durumdan ziyade stres etkili olabilir.

canım benim de eşim teiaş da calısıyor. salt sahası dıbınde hatta oturdugumuz lojman da salta cok ama cok yakın ama lojmanlarda ve iş yerinde hiç bu tarz bi şeyle karşılaşmadım. eşim testlerin düzenli olarak yapıldığını sıkıntı olmadığını söyler ama bilemiyorum. bence bu durumdan ziyade stres etkili olabilir.
peki sperm sayısının 175 milyondan 10 milyona düşüş sebebi nedir?? bu kadar düşüş normal mi yani ?? eşim de acaba varikosel vs.. gibi hastalık mı başladı ??? ya eşimde hastalık var ya da spermler karıştı bunun başka bir açıklaması var mı arkadaşlar ya ?!

peki sperm sayısının 175 milyondan 10 milyona düşüş sebebi nedir?? bu kadar düşüş normal mi yani ?? eşim de acaba varikosel vs.. gibi hastalık mı başladı ??? ya eşimde hastalık var ya da spermler karıştı bunun başka bir açıklaması var mı arkadaşlar ya ?!

Bunları doktorunuza sormanız gerekiyor ama...
Burdan birileri bir sebep söylese tam olarak emin olabilecekmisiniz doktorun dediğine bile inanmazken..
Çok stresli bir durum gerçekten ama biz burdan sadece derdinize ortak olabiliriz sorduğunuz sorulara net cevabı ancak doktorunuz verir..
Biliyorum zor ama sabredin salı gününe kadar sonuçlara göre embriyoloğunuzu arar sorgularsınız benim böyle böyle şuphelerim var eşimde hastalık belirtisi mi bunlar radyasyon diyosunuz ama diğer bütün şıkları elemek istiyorum ne muayene gerekiyosa yapın dersiniz..

Cnm bunlar artık sorun değil dr. Var ya ünlü.. kaan aydos 2 kanıdığmn derdine derman oldu . Önce dna hasarı olablr muhtemelen budur, hareket hasar sayı.. ilaç ve beslenmeyme tedavi verio. Bi kaç kez gidiosn sonrası mailleşme.

Bunları doktorunuza sormanız gerekiyor ama...
Burdan birileri bir sebep söylese tam olarak emin olabilecekmisiniz doktorun dediğine bile inanmazken..
Çok stresli bir durum gerçekten ama biz burdan sadece derdinize ortak olabiliriz sorduğunuz sorulara net cevabı ancak doktorunuz verir..
Biliyorum zor ama sabredin salı gününe kadar sonuçlara göre embriyoloğunuzu arar sorgularsınız benim böyle böyle şuphelerim var eşimde hastalık belirtisi mi bunlar radyasyon diyosunuz ama diğer bütün şıkları elemek istiyorum ne muayene gerekiyosa yapın dersiniz..
embriyologla konultuk karışma ihtimali yok dedi..stresten sıkıntıdan olabilir düşebilir dedi..ama bu kadar aşagıya yani 165 milyon aşagıya düşmesi sadece stres ve sıkıntıdan olabilir mi ki ??? çok acayip bir durum degil mi ? salı günü evet inşaallah test yapacak eşim...eğer düşük çıkarsa sorun yok...eğer yine ilk 2 test gibi yüksek çıkarsa o zaman ne yapacagım hiç bilemiyorum ????!!

Cnm bunlar artık sorun değil dr. Var ya ünlü.. kaan aydos 2 kanıdığmn derdine derman oldu . Önce dna hasarı olablr muhtemelen budur, hareket hasar sayı.. ilaç ve beslenmeyme tedavi verio. Bi kaç kez gidiosn sonrası mailleşme.
ya canım bizim sıkıntımız şu esasında sayının bu kadar düşmesinde bir anormallik yok mu ? sayının düşmüş olmasına üzülmüyoruz sayı düşsün yeterki karışmasın ama karışma ihtimali bizi şüphelendiriyor açıkçası...çünkü bu kadar düşüş hiç normal değil.yanlış mıyım canım ?

sigara içiyorsa eğer etkileyebilir. yada aşılamadan bir gün önce falan cinsel ilişki falan yaşadıysanız da olabilir. en az 3 gün cinsel perhiz öneriyorlar çünkü.

kıytırık bir hemogramda bile hemoglabin mıktarını yanlıs olcen laboratuarlara hiç guvenmıyorum. karıştırma değil ama yalnış olcme olabılır belki. Rabbım tez vakitte istediğinize kavusştursun inş.

kıytırık bir hemogramda bile hemoglabin mıktarını yanlıs olcen laboratuarlara hiç guvenmıyorum. karıştırma değil ama yalnış olcme olabılır belki. Rabbım tez vakitte istediğinize kavusştursun inş.
yani 3.sonuçta mı yanlışlık olabilir diyorsun canum?

şalt sahaları oldukca yuksek gerılım ve enerjı barındırı.hatta salt sahalarında calısan erkeklerın genelde kız cocukları olur cunku yuksek manyetık akımdan dolayı y kromozomu oluyor.ve ben bırkez salt sahasında bulundum ayaklarınızı bastıgınız toprakta bıle hıssedıyorsunuz ve bır uguldama duyuyorsunuz.esınız bu tur bır yerde calısıyorsa etkılemesı cok normal.

Gorunce yazmadan gecemedim. Erkeklerin sperm sayisi hicbi zamwn ayni olmaz. Benim esim ilk defa test yaptiginda 1 ml de2.5 milyon cikmsti ve cok uzulduk. 10 gun sonra testi yeniledik 1 ml de 43 milyon cikti. Doktor bize bir kere iyi cikmasinin yeterli oldugunu soyledi. Yani olabiliyor boyle seyler.

Back
X