Erkek İnfertilitesi Çok acil sorum var arkadaşlar!!!

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Gorunce yazmadan gecemedim. Erkeklerin sperm sayisi hicbi zamwn ayni olmaz. Benim esim ilk defa test yaptiginda 1 ml de2.5 milyon cikmsti ve cok uzulduk. 10 gun sonra testi yeniledik 1 ml de 43 milyon cikti. Doktor bize bir kere iyi cikmasinin yeterli oldugunu soyledi. Yani olabiliyor boyle seyler.
yani sizin bu örneginiz bizimkinin tam tersi demekki böyle şeyler olabiliyor...yorumlarınız iyi geldi inşaallah dedikleriniz gibidir..çok sagolun ya..

dua edin de dediğiniz gibi olsun arkadaşlar çok sağolun...bu kadar düşüş bizi çok etkiledi..hatta spermlerin karışabileceğini düşünecek kadar..çünkü bu kadar düşme aklımızdan bile geçmezdi..ama böyle durumlar olabiliyorsa sorun değil olsun..yeterki spermler karışmasın da..

Evet canım bende spermiyogram bakıyorum ama en basit düzeyde küçük bir hastane

1.test toplam sperm 175 milyon ve 4,8 ml yer özel sperm laboratuarı
2.test topma sperm yarısı döküldü,dökülenler hariç 60 milyon ve 2,5 ml yer tüp bebek merkezi
3.test aşılama sonunda ögrendigimiz kağıtta yazan sonuç toplam sperm 10 milyon ?! ve 4,5 ml yer başka bir tüp bebek merkezi
cnm bunların tarih aralığını verirsen sana faydalı olabilirim:)

Insanın yaptıgı bir işte mutlaka hata olabilir ama mesela ben aynı anda iki sperme bakmam o vebale giremem .ayrıca cinsel perhiz ,stres, çevresel faktörler etkili olabileceği gibi varikosel de olabilir bence yarın acil bir ürologa gidin hem sorunu anlatın hemde spermiyogram baktırın ve lütfen ya iyi bir özel hastaneye gidin ya da tıp fakültesine

merhaba arkadaşım öncelikle spermler karışmış olabilirmi gibi birşeyi kafandan at,öyle birşey olmaz ama yaşadığınız benzer olayı bende yaşadım,bizimde çocuğumuz olmuyor,yıllar önce bulunduğumuz yerde sperm testi yaptırmıştı sonuç normal çıkmıştı,başka bir yerde yaptırdı farklı rakamlar çıktı(sizinki gibi uç derecede farklılıklar)en son tüp bebeeğe başvurduğumuzda ise morfoloji problemi olduğunu öğrendik,sanırım en doğru bilgi tüp bebek merkezinden alınıyor.

dilerim aşılama tutar,eğer tutmazsa hiç vakit kaybetmeden tüp bebek merkezine başvurun.

canım peki tüp bebek merkezinde yaptım ben aşılamayı orada karışma ihtimali var mıdır sence ?
aaa siz zaten tüp bebek merkezinde yaptırmışsınız;o zaman tüp bebek merkezinden önce yaptırdığınız sperm tahlilleri yanlıştır.ama karışma ihtimali olmaz.

Bende bir biyologum ve alanımda histoloji embriyoloji.

Size şunu söyleyebilirim ki, spermin yere düşmesi kesinlikle sayıyı etkilemez. Zaten mikroskopta özel bir lam vardır onun üzerine çok az bir miktar alınıp belli bir oranla çarpılıp sonuç verilir.

Sperm sayısı her türlü nedene bağlı olarak değişiklik gösterebilir, streste en büyük sebebidir. Nasıl ki biz bayanların stresten adet dönemlerimizde değişiklik olabiliyorsa erkeklerinde sperm sayısı ve kalitesinde değişiklikler olabilir.

Sayı tabiki önemlidir ancak emin olabilirsiniz ki kalite çok daha önemlidir. Çok uzun anlatmak istemem ama spermler 4 farklı tipe ayrılır. Önemli olan A tipinin (hareketli ve normal morfolojide) fazla olmasıdır. Yani C (hareketsiz) ve D (ölü) olup sayısının fazla olması birşey ifade etmez.

Biliyorum çok zordur kafayı takmamak, ancak elinizden geldiğince eşinizde sizde bu sayıyı kafanıza takmamanızı öneririm. Ayrıca tıp gerçekten çok ilerledi, en kötüsünü düşünelim eşiniz hiç üretmiyor değil, dolayısıyla tüp bebekte %80 ihtimalle bebek sahibi olabilirsiniz, ki bu gerçekten yüksek bir değerdir.

Canim sonuçlar be zaman cikacak? İnşaallah güzel haber Lee bekliyorum

Sperm karismasi mi ya allah korusun o nasi bi ihtimal kesinlikle doktorunuzun dedigi dogrudur stres ve radyasyon olabilir ama o son ihtimal ayy icim gitti..:KK57:

Insanın yaptıgı bir işte mutlaka hata olabilir ama mesela ben aynı anda iki sperme bakmam o vebale giremem .ayrıca cinsel perhiz ,stres, çevresel faktörler etkili olabileceği gibi varikosel de olabilir bence yarın acil bir ürologa gidin hem sorunu anlatın hemde spermiyogram baktırın ve lütfen ya iyi bir özel hastaneye gidin ya da tıp fakültesine
şimdiye kadar gittiklerimiz hep özel hastanelerdi ve tüp bebek merkezleriydi...eşim başka tüp bebek merkezinde salı günü semen testi yaptıracak tekrar..bakalım sonuç nasıl olacak..

aaa siz zaten tüp bebek merkezinde yaptırmışsınız;o zaman tüp bebek merkezinden önce yaptırdığınız sperm tahlilleri yanlıştır.ama karışma ihtimali olmaz.
önceki yaptığımız 2 testin 1 i tüp bebek diğeri de adı duyulmuş özel bir laboratuvar zaten..

Bende bir biyologum ve alanımda histoloji embriyoloji.

Size şunu söyleyebilirim ki, spermin yere düşmesi kesinlikle sayıyı etkilemez. Zaten mikroskopta özel bir lam vardır onun üzerine çok az bir miktar alınıp belli bir oranla çarpılıp sonuç verilir.

Sperm sayısı her türlü nedene bağlı olarak değişiklik gösterebilir, streste en büyük sebebidir. Nasıl ki biz bayanların stresten adet dönemlerimizde değişiklik olabiliyorsa erkeklerinde sperm sayısı ve kalitesinde değişiklikler olabilir.

Sayı tabiki önemlidir ancak emin olabilirsiniz ki kalite çok daha önemlidir. Çok uzun anlatmak istemem ama spermler 4 farklı tipe ayrılır. Önemli olan A tipinin (hareketli ve normal morfolojide) fazla olmasıdır. Yani C (hareketsiz) ve D (ölü) olup sayısının fazla olması birşey ifade etmez.

Biliyorum çok zordur kafayı takmamak, ancak elinizden geldiğince eşinizde sizde bu sayıyı kafanıza takmamanızı öneririm. Ayrıca tıp gerçekten çok ilerledi, en kötüsünü düşünelim eşiniz hiç üretmiyor değil, dolayısıyla tüp bebekte %80 ihtimalle bebek sahibi olabilirsiniz, ki bu gerçekten yüksek bir değerdir.
peki 175 milyondan 10 milyona düşmesi bu kadar düşmesi normal mi ? bu saydığınız sebebler dahi olsa ?

peki 175 milyondan 10 milyona düşmesi bu kadar düşmesi normal mi ? bu saydığınız sebebler dahi olsa ?
Dediğim gibi herhangi bir nedenden dolayı düşmüş olabilir, nedenini belirlemek lazım tabi eğer gebe kalmanızda daha da fazla sıkıntı yaşarsanız...Ancak o sayıda eğer kaliteli sperm varsa yeterlidir bence.

1.test tarihi 14.06.2012
2.test tarihi 18.03.2013
3.test tarihi 13.09.2014
yardımcı olursan çok sevinirim arkadaşım..
cnm aralar uzun tabi en sonuncu 6 ay sonra yapılmış bu duruma göre eğer düşüş varsa genelde varikosele bağlanıyor...eşimdede aynı oldu 2012 de 70 milyon- 2014 de 38 milyon bizim ilk testte hız ve morfolojiye bakılmamıştı ileri hız %10,morfolojide %1 çıktı sonraki testte ....bakalım bu gün son 3.testin sonucunu alacağız ve ultrasonda varikosel dendi eğer bu testtede düşüş varsa kesin diyorlar .......ama sizdeki düşüş son testte çok fazla ve kafa karıştırıcı....ultrasonda bakılsa keşke varikosele............

Back
X