• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok acil yardım kızlar lütfen bakin

Benbirlaydii

Cehalet ne güzel sey, herseyi biliyorsun.
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2014
8.631
6.441
248
Bugün spinal sezeryan oldum 38+3 te sabah saat 9 da ameliyattan çıktım . Ama sutüm yok kızlar bebeğim açlıktan ağlıyor. Hemşire kan şekerine bakarız eğer geceye kadar sütün gelmezse kan şekerine bakarız ona göre mama veririz dedi. Zaten sancılar la bogusuyorum bide böyle olması beni mahvediyor. Six bu süreçte beler yaptınız kızlar lütfen yardıma çok ihtiyacım var :(

Sakın olun sezeryanda biraz geç gelmesi normaldir. Sut gelene kadar Mama desteği verirsiniz aç kalmasın yavrunuz. Dünyanın sonu değil. Alışmasın diye biberon yerine şırınga ile verebilirsiniz bir yandan da emzirin sütünüz olmasa bile.

Hayirli olsun oncelikle:)
Hicc telas yapmayin, sezeryan dogumlarin cok buyuk kisminda yasaniyo bu surec. Bol bol emzirmeyi deneyin. Cok olmamak sartiyla bebege doktor kontrolunde mama verebilirsiniz. Yarin falan sutunuz gelmeye baslar o zaman mamayi birakirsiniz.

Sezeryan da genelde ilk günler annenin sütü olmuyor ....Sezeryan olmuştum bende ilk 3 gün sütüm gelmedi daha Sonra geldi ...şırınga ile mama verebilirsiniz bebeğe, aç kalmasın ,akşama kadar neden bekletiyor ki hemşire anlamadım ....göğüsünü yine ver bebek tutsun ki alışsın ama aç bırakma sütün gelince ye kadar mama ver,sütün geldikten Sonra mamayı kesersin

Aglar canim illa acliktan degil kolay mi karnindan yeni cikti dunya cok korkutucu su an onun icin. Facebookta emzirme sanati grubuna uye olabilirsin. Sen her agladiginda al emzir. Sezryn veya normal farketmez damla damla gelir zaten kolostrum. Doktoruma serzeniste bulunmustum sutum yok diye . O bir damla sut 1 kilo mamadan daha kiymetli demisti. Bol bol emzir sen ayirma memeden

milupa sut yapan cay var bende cok ise yaramisti canim bol bol su ic dereotu ve marul inanilmaz sut yapar dene mucize gibi Ozellikle dereotu birde en.Onemlisi goguslerine sicak tampon yap surekli sezeryan olmasan sicak dusa gir derdim ama ben surekli dus alirdim dustan cikip uzerimi giyinene kadar sut akmaya baslardi goguslerimden saglikla buyut ins yavrunu canim

Hayırlı olsun bebeğiniz
Bebek ve siz temas ettiğiniz bölgeler çıplak olacak şekilde iken sürekli emzirme pozisyonunda tutun.
10 dakikada bir meme değiştirin.
Emzirmek beyinde başlar oluk oluk sütünüzün aktığını ve bebeğinizi duyurduğunuzu düşünün
Hemen gelmeye başlıyor inanın.
Kupkuru meme ucundan fışkırıyor
Bebeği sürekli tutun menede.
Size zor gelir yardım edeniniz tutsun üstünüzde
Emin olun gelecek

Evt mama verin bebeğe bir iki gün den hiç birşey olmaz. Sende sıkıntı yapma illaki sütün gelecek kafana fazla takma. Hastanede süt sağma makinesi varsa bi de o şekilde dene vakumla belki sütün gelir

Hic telaslanmayin. Bircogumuz yasadik bunu. Benim iki bebegimde de gec geldi sütüm. Ilk kolostrum denen sari seffaf sivi geliyor. Bunu bebeginiz emiyordur siz farketmeyebilirsiniz. Sut ise bazen 1 gun sonra geliyor. Sik sik emzirmeye devam edin. Emdikce sutunuz daha hizli ve daha fazla gelecektir. Bu sirada bebegi ac birakmayin. Mama verin. Siringa iyi bir yontem. Ilk bebegimde ille de anne sutu aldin diye tutturup mama vermeyince sarilik oldu fazlaca. Mamadan korkmayin ilk ayda lazim oluyor. Arada kullanabilirsiniz. Sma, hipp organik olabilir. Aptamil sekerli bir tat oldugu icin bebekler anne sutunu tatsiz bulabiliyormus.

Bu arada kolostrum su gibi bir sivi ama besin degeri sutten daha fazla oldugu icin bebekte daha fazla tokluk hissi birakiyormus.

Alinti.

Doğum sürecinin daha rahat ve normal ilerlemesi için nasıl mahremiyete ihtiyaç varsa, emzirme döneminin de rahat başlayabilmesi ve sorunsuz ilerlemesi için aynı şartlar gereklidir. Olay aslında tamamen hormonlarla ilgilidir. Rahimden bebeğin dışarı çıkmasını sağlayan oksitosin hormonu, memeden sütün dışarı çıkmasını sağlar ve bu hormon çok çekingendir. Aşk hormonudur, gizlilik sever. Oksitosin yeterli salgılanmalıdır ki rahim kasılsın ve doğum güzelce ilerlesin. Aynı şekilde emzirme sürecinde de annenin bedeninde yeterli salınmalıdır ki süt memeden dışarı çıkabilsin.

Aşk, sevgi hormonu olan oksitosin anne ve bebeğinin ten tene teması, göz kontağı ve bebeğin emmesi ile artar. Dikkat; teyzenin emmesi değil, bebeğin emmesi! Bu yüzden anne ve bebeğinin aynı odada kalması, emzirme sırasındaki tensel teması (bebek çıplak olarak annenin çıplak göğsüne konur) ve bu tensel teması rahatça yapabileceği mahremiyet ortamı çok önemlidir. Emzirme döneminde salgılanan bu hormon sayesinde rahim kasılmaya devam ederek küçülmeye başlar. Bu şekilde emzirme doğum sonu kanamayı azaltır ve anne rahminin eski halini almasını kolaylaştırır.

Stres ve kaygı oksitosin hormonunun salgılanmasını durdurur. Durmadan sütünün yetmediğin, sütünün gelmediğini, bebeğin doymadığını söyleyen kişiler yüzünden strese giren ve bebeğine yeterli sütü üretemediğine inanarak kaygılanan annenin sütü gelmez.Zaten doğumu takip eden ilk üç - dört gün (bu süre kişiden kişiye değişebilir) gelen sıvı süt değil, kolostrumdur. O da memeden şelale gibi akmaz. Kolostrum gelirken memeler daha yumuşaktır, süt geldiğinde ise memelerde doluluk hissedilir derecede artar.

Sözün özü; yazımın başında anlattığım hikayedeki gibi durumların ve başka sıkıntıların yaşanmaması için, kadınlar olarak bizlerin bilinçlenmesi ve hayatımızın belki de en özel dönemleri olan doğum, emzirme ve lohusalık konuları hakkında hamilelik sırasında bilgilenmemiz gereklidir. Hamileyken sadece doğuma odaklanmayın. Bebeğiniz birkaç saatte doğacak ama emzirme ve lohusalık uzun bir süre devam edecek. Son olarak tavsiyem; refakatçi teyzelere dikkat!

Kızlar hepinizin yazılarını okuyorum dediklerini zzi uygulayacam. Namazı biberonla verelim dedi hemsire ama siringa yazanlar olmuş siringa bana da daha sağlıklı geldi sizce napmaliyim

Kızlar hepinizin yazılarını okuyorum dediklerini zzi uygulayacam. Namazı biberonla verelim dedi hemsire ama siringa yazanlar olmuş siringa bana da daha sağlıklı geldi sizce napmaliyim
Ben hem biberona hem emzirmeye ikisinede alistirdim
Gece yatana kadar emzirirdim gecede sütümü sagar uyurdum eşim kızıma sutumu biberonla verirdi
Biyere gideceğimiz zamanda sagardim biberonda çantaya koyar verirdim

2 saatde bı yarım saat emzirirdim

Emzigede alistirdim 1 yaşında kendi kendine emzigide biberonuda bıraktı

Rezene, humana still tea, bulabilirseniz mutlaka içmeye başlayın onlar gelene kadar bol su için
Merak etmeyin süt zaten hop diye inmiyor yavaş yavaş az az geliyor
Bebeğinizin yaşı uzun olsun geçmiş olsun sizede

Bugün spinal sezeryan oldum 38+3 te sabah saat 9 da ameliyattan çıktım . Ama sutüm yok kızlar bebeğim açlıktan ağlıyor. Hemşire kan şekerine bakarız eğer geceye kadar sütün gelmezse kan şekerine bakarız ona göre mama veririz dedi. Zaten sancılar la bogusuyorum bide böyle olması beni mahvediyor. Six bu süreçte beler yaptınız kızlar lütfen yardıma çok ihtiyacım var :KK43:
İlk bebeginizmi canm

Bugün spinal sezeryan oldum 38+3 te sabah saat 9 da ameliyattan çıktım . Ama sutüm yok kızlar bebeğim açlıktan ağlıyor. Hemşire kan şekerine bakarız eğer geceye kadar sütün gelmezse kan şekerine bakarız ona göre mama veririz dedi. Zaten sancılar la bogusuyorum bide böyle olması beni mahvediyor. Six bu süreçte beler yaptınız kızlar lütfen yardıma çok ihtiyacım var :KK43:
Canm duş alsan süt bezlerinj uyarsan belki gelir

Back
X