• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cok acil yardım ne yapabilirim :(

Verilen kağıda birşey yazmayıp sadece imzaladığında cayma hakkın var diye biliyorum ben inşallah yazmamışsındır birşey ve sandığım gibidir inşallah..

iş sözleşmesi yada toplu iş sözlesmesi olarak 2 ve 3 ay olmak üzere karsılıklı tazmınatsız fesh hakkı vardır, sizinde işvereninizinde. yok öyle tazmınat talep hakkı,ıstedıklerı kadar maddede bulunsun.

ayrıca ıstıfa dılekcesı de kendı el yazınız olmadıgı zaman zorla ımzalatıldı olabılır. kamera kayıtları da desteklıyor.

deneme suresınde olmasaydınız, işe iade davası acabılırdınız ama deneme suresınde oldugunuzdan, hiçbir sebep gösterılmeden ısten cıkarma hakkı var ısverenınızin. ama sizin işverenınız işin tabırı caızse cakallıgına kaçma derdinde olacakki, istifa ettirip, bir de psikolojık baskıyla tazmınat odeyecegınızı beynınıze ıslıyor.

bunlardan haberınız oldugunu bısekılde kulagına ıletırsenız adınızı bıle anmaz bır daha.

arkadaşlar girdiğim işte eğitim sürecinde herşeyden memnundum sevmiştim işi. ve sözleşme imzaladım 3 ay içinde işten çıkarsam tazminat ödeyeceğim vs diye. daha sonrasında 4 günde gerçek yüzlerini gördüm. hersey bambaska oldu o anlayışlı insanlar resmen baska insanlar oldular. bugun işten çok bunaldığım psikolojik olarak ve bedensel olarak çöktüğüm için ( boğazım ağrımaya basladı konustukça canım acıyordu ve işim sırf konusmak üzerine ,psikolojik baskı vardı üzerimde sürekli bir şeyler söylüyordu şef hakaret bile ediyordu çalışırken) izin istemeye gittim öğlen arasında ve ne olduysa oldu. bir diğer şef beni rahatlatmak için konusyordu gayet sakin bir şekilde ben ağlıyordum resmen artık o şeye getirdiler beni çöktüm 4 günde:14: çok pişman oldum imza attığıma ama basta her şey farklıydı:14: sonrasında diğer x şefi biz konusurken geldi hakaret etmeye bağırmaya basladı küçük düşürdü bağırdı resmen kışkırttı beni ben sadece izin istemeye gitmiştim veremem diyip konuyu kapatabilirlerdi:14: ama diğer x şefi benim cahilliğimden ve kötü halimden yararlanıp kışkırttı işten çıkmak için o an hiç sağlıklı düşünemedim kendimde değildim ne olduğnu bile hatırlamıyorum tam:14: benim ilk iş tecrübem o yüzden neyin ne olduğunu bile bilmiyordum bu güne kadar ama bugün anladım insanların nasıl olduğunu:14: ben en son tartışmada gitmek istiyorum dedim (izin amaçlı işten çıkmak için değil) resmen kovar gibi laflar söyledi gittim eşyalarımı toplarken bir dilekçe getirdi resmen şablon gibi hazırı vardı yazdım çıktım bir hışımla:14: o anı hatırlamıyorum desem yeridir kendimde değildim:14: onun sayesinde ben işten çıkmış gibi oldum :14: ama aslında o kovdu esas patronla görüşmek istedim görüştürmedi:14:
ben şimdi ne yapabilirim bende dava açmak istiyorum açabilir miyim benim üzerime oynadı resmen daha kaç kişiye bunu yapmışlardır kimbilir:14: çok kötüyüm ağlamaktan canım çıktı o parayı ödeyemem bende ailemde:14: resmen kandırdılar:14:
lütfen o zaman imza atmasaydın falan yazacaklar varsa hiç bir şey yazmasın zaten çok kötüyüm suan daha fazla üzülmek istemiyorum:14:

git dilekçe ver hemen baskı altında imzaladım diye işten çıkmaya zorlandım diye hiç bişey yapamazlar rahat ol

vallahi ordaki şefler insanlıktan nasibini almamış bence yöneticilik ego yapmak değildir insanların işinde mutlu olmasını sağlamak yol gösterm ektir helede senn gibi deneyimi olmayan birine ama sennde gidip 4.gün izin istemen çok yanlış sonuçta özel sektördesin ama oradaki insanların ben yöneticiliğinden şüphe ettim kişilerle uğraşıllmaz

Canım durumuna çok üzüldüm inan. İnsan bir sinirle şaşkınlıkle ne yaptığını ne yapması gerektiğini bilemiyor böyle anlarsa malesef ki. Ama açıkça sana tuzak kurmuşlar. Arkadaşın yönlendirdiği gibi bir mobbing uygulaması bu . Bence de bir an evvel bu şekilde bir dilekçe ver savcılığa. Haklılığının görüleceğini düşünüyorum ben. Umarım da düşündüğüm gibi olur..

Hemen savcılığa git
Sana hakaret eden müdür hakkında suç duyurusunda bulun, polis şirkete gidip ifade için çağırınca tutuşurlar
Patronuna ulaşmaya çalış, derdini izah et, olmadı Sgk ya şikayet dilekçesi ver
Personelle oynamak öyle kolay değil, hiç bir müdürün çalışana hakaret hakkı yok
Patronunda bu işleri denetlemesi gerekir, tazminat için ihtarname gönderebilirler, sende akabinde itiraz için gönder, hiç bir şey alamazlar

İnsanın hasta olup izin istemesi için kaç gün çalışması gerek kural mı var ki , bu yorumunuza şok oldum :43: birazcık vicdan... :50:

valla vicdan yok canım hem işe başlarken farkında değilmiydiniz işin zorluğunun.

şimdi gelmiş iş zor diyorsunuz. her iş zor her iş yorucu rahat iş yok.

arkadaşlar girdiğim işte eğitim sürecinde herşeyden memnundum sevmiştim işi. ve sözleşme imzaladım 3 ay içinde işten çıkarsam tazminat ödeyeceğim vs diye. daha sonrasında 4 günde gerçek yüzlerini gördüm. hersey bambaska oldu o anlayışlı insanlar resmen baska insanlar oldular. bugun işten çok bunaldığım psikolojik olarak ve bedensel olarak çöktüğüm için ( boğazım ağrımaya basladı konustukça canım acıyordu ve işim sırf konusmak üzerine ,psikolojik baskı vardı üzerimde sürekli bir şeyler söylüyordu şef hakaret bile ediyordu çalışırken) izin istemeye gittim öğlen arasında ve ne olduysa oldu. bir diğer şef beni rahatlatmak için konusyordu gayet sakin bir şekilde ben ağlıyordum resmen artık o şeye getirdiler beni çöktüm 4 günde:14: çok pişman oldum imza attığıma ama basta her şey farklıydı:14: sonrasında diğer x şefi biz konusurken geldi hakaret etmeye bağırmaya basladı küçük düşürdü bağırdı resmen kışkırttı beni ben sadece izin istemeye gitmiştim veremem diyip konuyu kapatabilirlerdi:14: ama diğer x şefi benim cahilliğimden ve kötü halimden yararlanıp kışkırttı işten çıkmak için o an hiç sağlıklı düşünemedim kendimde değildim ne olduğnu bile hatırlamıyorum tam:14: benim ilk iş tecrübem o yüzden neyin ne olduğunu bile bilmiyordum bu güne kadar ama bugün anladım insanların nasıl olduğunu:14: ben en son tartışmada gitmek istiyorum dedim (izin amaçlı işten çıkmak için değil) resmen kovar gibi laflar söyledi gittim eşyalarımı toplarken bir dilekçe getirdi resmen şablon gibi hazırı vardı yazdım çıktım bir hışımla:14: o anı hatırlamıyorum desem yeridir kendimde değildim:14: onun sayesinde ben işten çıkmış gibi oldum :14: ama aslında o kovdu esas patronla görüşmek istedim görüştürmedi:14:
ben şimdi ne yapabilirim bende dava açmak istiyorum açabilir miyim benim üzerime oynadı resmen daha kaç kişiye bunu yapmışlardır kimbilir:14: çok kötüyüm ağlamaktan canım çıktı o parayı ödeyemem bende ailemde:14: resmen kandırdılar:14:
lütfen o zaman imza atmasaydın falan yazacaklar varsa hiç bir şey yazmasın zaten çok kötüyüm suan daha fazla üzülmek istemiyorum:14:

iş sözleşmeleri çokta bir yükümlülük ifade etmiyor bildiğim kadarı ile böyle bir tazminat sadece çalışan için caydırıcı olmak için
ama işveren senin iççin yaptığı eğitim masraflarını ve varsa ek giderlerini talep edebilir senden
geçmiş olsun
üzüldüm

valla vicdan yok canım hem işe başlarken farkında değilmiydiniz işin zorluğunun.

şimdi gelmiş iş zor diyorsunuz. her iş zor her iş yorucu rahat iş yok.

Ekmek aslanın ağzında evet ama bir de ilk defa iş tecrübesi yaşayan genç bir insan var karşımızda, çaresiz.. Ben bu kadar katı olamam. İş zor olabilir ama sırf bazı insanlar kendini tatmin edecek, egosunu besleyecek diye de altında çalışan kişilerin psikolojisini bozamaz. Böyle bir olayında destekçisi olunmaz 'az bile' falan diye..:50:

Ekmek aslanın ağzında evet ama bir de ilk defa iş tecrübesi yaşayan genç bir insan var karşımızda, çaresiz.. Ben bu kadar katı olamam. İş zor olabilir ama sırf bazı insanlar kendini tatmin edecek, egosunu besleyecek diye de altında çalışan kişilerin psikolojisini bozamaz. Böyle bir olayında destekçisi olunmaz 'az bile' falan diye..:50:

Kimse kimseyi zorla calistirmiyor canim zor geliyorsa calismak evinde otursun ama ise girmis4gun olmus ne yapacaklardi ayrica arkadas alinmak icin yer aramis hassas bir donem geciriyor galiba

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kimse kimseyi zorla calistirmiyor canim zor geliyorsa calismak evinde otursun ama ise girmis4gun olmus ne yapacaklardi ayrica arkadas alinmak icin yer aramis hassas bir donem geciriyor galiba

Bende onu diyorum aynen hasas bir dönem. Tecrübesiz, yaşı kaç bilmiyorum ama ilk defa girdiği br ortam falan..Olumlu bir iş ortamı olan insan şunları yazar mı. İş veren insana insan gibi davransa bir sorun kalmayacak herkes işini severek yapacak aslına bu arkadaş özel sektörden bir örnek, aynı şeyler kamuda da var yetkiyi eline alana bir haller oluyor.

teşekkür ederim yardımlarınız için dediğiniz gibi yapıcam ama soyismini falan bilmiyorum direkt firma ismini versem olur mu ki :43:
ya çok tecrübesizim ilk defa basıma böyle bir şey geliyor ilk iş tecrücemde olan bu oldu offff daha önce hiç davalık olayım falanda olmadığı için bilemedim, netten firmayla ilgili şikayetlerde buldum ayrıca işe yarar mı :14: yarın psikologaa gitmeyi düşünüyorum gerçekten okuduğum gibi ağlama krizleri geçirdim bugün hep ağlamaktan gözlerim şişti damarları çıktı resmen çok kötüyüm hala:14:

olur olur merak etme.uzulme iş hayatı cakallarla dolu.bundan sonra gozunu dört ac cnm ağlama guçlu durmaya calış ama sana ders olsun bır dahakına adımlarını daha dıkkatlı at.iş hayatında her zaman boyle insanların bulunabılcegını unutma

Bende bir iki yere iş görüşmesine gittiğimde banada 6 aylık sözleşmeden bahsetmişlerdi sırf sözleşme ve tazminat olduğu için reddettim ki benim dediğim yerler market tarzı yerlerdi ve eğitim süreci falanda yoktu olsa bile bu tip şeyler bana çok artniyetli geliyor.

İnsanın ne olacağı belli olmaz. Herhangi bir sebeple zorunlu olarak iştrn ayrılmak zorunda bile kalabilir. Yük altına girmek oluyor bu. Çok güvenilir bir yer olmadıktan sonra bence bu tür şeyler imzalanmamalı. Geçmiş olsun bencede o parayı ödemeyin hakkınızı arayın.

Şaka gibi ya dolandırıcı şebeke gibiler :53:
Bence dava aç tatlım .. Allah kolaylık versin ya.
Tazminat ne kadar?

Normalde 2 ay deneme suresi vardir, toplu is sozlesmesiyle 4 ayda olabiliyor. Yani bu deneme suresi demek isci yada isveren memnun kalmazsa karsilikli sozlesmeyi feshedebilme hakki var. Kimse kimseyi zorla calistiramaz.
Ve psikolojik baski ile imzalamissin belli ki. Hemen yetkili mercilere basvuru yap. Sosyal guvenlik haklarinda davalar genelde işçi yonunden sonuclanir. Merak etme hallolur. Ama günü gecmeden hemen dilekce verip dava ac.

bence bir avukata danış iş hayatında çok şerefsizlikler yapılıyor sırf tazminat vs ödememek için.

Tabi nasıl bi yerde çalıştığını bilemiyoruz ama bazı kurumlar işe aldıkları personeli eğitime yolladıkları ve eğitim süresince ulaşımdan konaklamaya kadar tüm masrafları kendileri karşıladığı için ilk 3 aylık süreçte bu tarz tazminat vs.şartı koyup kendi ödeneklerini kendilerince garantilemeye çalışıyorlar.

Ve bu imzaladığınız şey bununla ilgili birşeyse o tazminatı ne yazıkki ödemekten başka çareniz yok. Keza ödememek için avukatlarla görüşüp karşı dava açsanız dahi avukata ödeyeceğiniz para bu tazminattan daha fazla olcaktır.

Ben tecrübe ettiğimi size söyleyeyim, ama siz yine de hiç değilse çalışma bakanlığına falan gidip konuyu daha detaylı araştırın derim. İmza attığınız metnin içeriğine ve kurumun ismine istinaden ordakiler sizi daha net aydınlatacaktır.

İçinizi de ferah tutun, Allah dermansız dert vermesin. Çok geçmiş olsun.

Bende onu diyorum aynen hasas bir dönem. Tecrübesiz, yaşı kaç bilmiyorum ama ilk defa girdiği br ortam falan..Olumlu bir iş ortamı olan insan şunları yazar mı. İş veren insana insan gibi davransa bir sorun kalmayacak herkes işini severek yapacak aslına bu arkadaş özel sektörden bir örnek, aynı şeyler kamuda da var yetkiyi eline alana bir haller oluyor.

saygı duyuyorum fikrinize ama bende bu şekilde düşünüyorum ilk günden bu tecrübesiz arkadaş izin istiyorsa bunun arkası çok güzel gelir. ne yazıkkı iş hayatı okul gibi canım isterse gideyim diye bir yer değildir

Back
X