• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok ağrıma gitti

Bir video düştü bugün anasayfama,o kuşların yanarkenki çığlıkları ölene kadar hiç gitmeyecek kulaklarımdan…Bir de bi tane kaplumbağanın kaderine razı olup kaçamayacağını anlayıp kendini bi taşın altına gömmesi bitirdi mahvetti beni…Anne kuşla kuluçkadaki yumurtaları…Sırf bu tarz paylaşımları görmemek için instagrama girmiyorum,eli kolu bağlı öylece izlemek çok ağırıma gidiyor…Elimden gelen tek şey dua etmek…

Çok haklısınız.Evet yangın olmayan yerlerde yaşayan bizler normal hayatımıza devam ediyoruz içimiz yanıyor aklımıza geliyor ama beş dakika sonra aklımızdan çıkabiliyor çünkü gözümüz devamlı alevleri görmüyor,nefes aldığımız havada duman kokusu yok.Kaç gündür aklımda Bodrum yanarken Bodrum otellerinde paylaşım yapanlar,onu geçtim çay bardağını paylaşıp hava miss yazanlar!!Neyin kafası anlayamadım?
İnsanlar tatile gidebilir haklarıdır ama böyle bir dönemde diğer tarafta insanlar,hayvanlar ve doğa ağlarken paylaşım yapmak bilemedim 🤷‍♀️

Biz de Mugla bölgesinde yasiyoruz .Ben de cok rahatsiz oldum bi kac listemdeki kisiden ve takip etmeyi biraktim.Istesem sessize alip bakmazdim ama duyarsizca ,hunharca paylasim yapiyorlar.Bu tip insanlarla takiplessem nolur ,takiplesmesem nolur.Sonra aklima geldi; Elazig depreminde ne kadar cok úzúlúp burdan koliler gónderdik cam sakizi ,coban armagani ve haftalarca hic bi sey paylasmadim story den vs.Biz bóyleyiz ama herkes ayni duyarlilikta degil .Ben duyarli insanlar olsun istiyorum hayatimda .Gúndemi takip eden,úlkesini seven,bati,dogu demeden empati kurabilen.Sizi cok iyi anliyorum.Herkes ne istiyorsa yapsin tabii.Ama nolur benim etrafimda duyarli insanlar olsun 🤲🤲 Olmazsa da uzaklasiyorum artik zaten.

Bütün türkiyenin söylediklerinden haberim yok. Bilmiyorum tepemde öyle bir yangın varken tatilde bile olsam birşey yapabilirmiyimin peşine düşerdim.
Kör göze parmak derken lyn nın söylediklerini kastetmiştim zaten.
Tepende değil işte en az 25-30 km uzaktaydı. Yangın eğitimi olmayan kişinin de yangına koşması yanlış bence zaten. Arka planda lya gibi bir şeyler yapılabilir ancak. Orda oturanların hangi imkanlarla orda olduklarını bilmiyoruz, türk mü turist mi onu bile bilmiyoruz. Akıllının biri kendi sanki çok farklı bir şey yapıyormuş gibi yemek yiyen insanları fotoğraflamış. Çok sinirlendim ben söylenenlere o konuda, sen de konusunu açınca söylemek istedim.

Nadir paylaşım yapan biriyim ömrümde dans ederken storyim yoktur ama insanları da anlayabiliyorum galiba yani sürekli bi felaket sürekli bi kara haber, insanlar duygu arsızı oldu heralde, bi de herkes travmaya farklı karşılık verir kimi tamamen reddeder, kimi fazlasıyla içselleştirir ama kimsenin bi diğerini yargılamaya hakkı yok bence,ben acı çekiyorum diye herkesin acı çekmesini beklemek reddedenleri haşlamak da farklı bi siber zorbalık heralde, bu da bi nevi normal hayata devam edeni kıskanmak mı acaba, bunu da anlamıyorum. Birileri garip bi şekilde sürekli acısını yarıştırıyor ve bi diğerini yeteri kadar acı çekmemekle suçluyor. Halbuki aktif yardım edenleri saymazsak çoğu zaten klavye delikanlısı.

Son düzenleme:
Köy yanar deli taranır derler.
Yangından çok uzakta bir bölgede tatildeyim. Ama gözüm hep telefonda haberlerde. Paylaşım yapmak aklıma bile gelmedi. Yurdumun bir köşesinde insanlar, hayvanlar acı cekiyorken hayat bana güzel olmuyor olamaz. Hala gösteriş yapan insanlardan midem bulanıyor.

Kuzum beş gündür yatak döşek yatıyoruz biz ailecek. Beyimin ciğerleri pert enfeksiyon varmış. Benim kılımı kıpırtadacak halim yok. E oğlan hasta mecbur ona da bakıyorum. Bir ara elim gitti instagram'da bu durumu yazmaya. Sonra dedim lan millet yanıyor kıytırık gribi yazmaya utanır insan. Yazamadım.

Bir anlamda da insanları tanımaya yarıyor bu durum. Vicdansız turnusolu gibi düşün. Şu durumda hala neşe dolu anları, gülümseyen kareleri paylaşabilen insanları ben hayatımda istemem. Çünkü tepkisiz kalmak evet bir tercih, hiçbir şey yapmamak ve söylememek de bir seçenek. Ancak hiçbir şey yokmuş gibi paylaşımlara devam etmek vicdansızlık.

Ateşin içindeki hayvanların çığlıklarını gösterdikleri bir video var nette. Ben izleyemedim. İzlemem de. O hayvanlar yanarak ölürken gülebilmek ve bunu paylaşabilmek için canavar olmak gerek kimse kusura bakmasın. Biz de devam Ediyoruz hayata. Yiyoruz içiyoruz TV izliyor pc oyunu oynuyoruz. Ancak zerre keyfimiz yok. Zerre kendimizi paylaşma isteğimiz yok. Kimse gebermez şu yangınlar bitene kadar paylaşım yapmazsa.

Çok haklısınız.Evet yangın olmayan yerlerde yaşayan bizler normal hayatımıza devam ediyoruz içimiz yanıyor aklımıza geliyor ama beş dakika sonra aklımızdan çıkabiliyor çünkü gözümüz devamlı alevleri görmüyor,nefes aldığımız havada duman kokusu yok.Kaç gündür aklımda Bodrum yanarken Bodrum otellerinde paylaşım yapanlar,onu geçtim çay bardağını paylaşıp hava miss yazanlar!!Neyin kafası anlayamadım?
İnsanlar tatile gidebilir haklarıdır ama böyle bir dönemde diğer tarafta insanlar,hayvanlar ve doğa ağlarken paylaşım yapmak bilemedim 🤷‍♀️
Evet, ben de yangın bölgesindeyim, yangın bize yakın değil ama hava duman kokuyor, duman bulutları var, yangını unutmaya çalışıyorum ama dışarı çıksam duman kokusu, internete girince yangın haberleri . Okul değiştirmeyi düşünüyorum,araştırma yapmam lazım ama bir türlü buna odaklanamıyorum :(

Tepende değil işte en az 25-30 km uzaktaydı. Yangın eğitimi olmayan kişinin de yangına koşması yanlış bence zaten. Arka planda lya gibi bir şeyler yapılabilir ancak. Orda oturanların hangi imkanlarla orda olduklarını bilmiyoruz, türk mü turist mi onu bile bilmiyoruz. Akıllının biri kendi sanki çok farklı bir şey yapıyormuş gibi yemek yiyen insanları fotoğraflamış. Çok sinirlendim ben söylenenlere o konuda, sen de konusunu açınca söylemek istedim.

Burda konu mu açıldı? Görmedim ben.
Fotoyu insg da görmüştüm ama evet turistte olabilirler o konuda haklısın.
Yangına bende koşmazdım da dediğim gibi iyi kötü birşeyler yapmaya çalışırdım.

Nadir paylaşım yapan biriyim ömründe dans ederken storyim yoktur ama insanları da anlayabiliyorum galiba yani sürekli bi felaket sürekli bi kara haber, insanlar duygu arsızı oldu heralde, bi de herkes travmaya farklı karşılık verir kimi tamamen reddeder, kimi fazlasıyla içselleştirir ama kimsenin bi diğerini yargılamaya hakkı yok bence,ben acı çekiyorum diye herkesin acı çekmesini beklemek reddedenleri haşlamak da farklı bi siber zorbalık heralde, bu da bi nevi normal hayata devam edeni kıskanmak mı acaba, bunu da anlamıyorum. Birileri garip bi şekilde sürekli acısını yarıştırıyor ve bi diğerini yeteri kadar acı çekmemekle suçluyor. Halbuki aktif yardım edenleri saymazsak çoğu zaten klavye delikanlısı.
Kımse başkaları ıcın eğlenmesin, hayatına bakmasın demiyor ki
Cehennem gıbı yasadıgımız dönemde Gözlerimize sokmasınlar yeter.
Bu yaşanılan acıya saygı duymaktır.
Insanların beklentısı bu sadece

Biraz iç dökmek gibi olacak, uzun olursa şimdiden özür. Bir de iş siyasete dönmezse sevinirim.

Biz yanıyoruz. Günlerdir yanıyoruz. Evet yangın evimizin dibimize kadar gelmedi ama etrafımızda. Balkonumdan baktığımda dumanı önümde, yanık kokusu zaman zaman bize geliyor, günümüz itfaiye sirenleriyle geçiyor. Elektriklerimiz kesiliyor, yangın bölgesine vermek için suyumuz kesiliyor. Ben elimden geldiğinde kriz merkezindeyim.

Evet bizim hayatımız durdu ama bizim dışımızda herkes için hayat devam ediyor, etmeli de zaten. Etkilenen bölgeler dışında kimsenin günlük hayatına etki etmesini beklemiyorum. Sosyal medyaya baktığımda gençlerin "yetişemiyoruz, on gönüllü lazım" çağrısıyla yangın alanına gittiği gün "şahane haftasonu" diye storyler atılmasına üzülüyorum ama kimseye bir şey demek haddime değil. Kendi hesabı, kendi paylaşımı. Ne diyeyim.

Ama bu akşam çok ağrıma gitti. Yeni bir köy boşaltıldı. Hiç gitmediğim bir köydeki hiç tanımadığım insanların büyükbaş hayvanlarının tahliyesi için ağlaya ağlaya kamyon ayarlamaya çalışırken yaşadığım yere tatile gelen bir arkadaşımın deniz kıyısında içkili danslı storysi çok ağrıma gitti. Evet yardımcı olmak zorunda değil, tatilini zaten iptal etmesin gelsin eğlensin, ama günlerdir cayır cayır yanarken, burada anlatamayacağım kadar çok şey yaşanırken aynı ilçe sınırlarındaki bu paylaşıma gerçekten içerledim. Hakkım yok ama ne bileyim.

Sinirlerim gerçekten bozuk artık. Ki ben aktif yangın alanına gitmiyorum. Arkada elimden geleni yapıyorum ama benim yirmi mislim uğraşan insanlar var.

Şu konuyu yazarken yeni bir yerde daha yangın çıktı. Ben artık inanamıyorum, bilmiyorum nasıl bitecek bunlar. Nereye yetişecekler, nasıl yetişecekler?
Çok haklısınız, bem görüntülere bakıp ağlaya ağlaya bir hal olanlardanım, kayıtsız kalabilenlere helal olsun ne diyeyim 😕

Burda konu mu açıldı? Görmedim ben.
Fotoyu insg da görmüştüm ama evet turistte olabilirler o konuda haklısın.
Yangına bende koşmazdım da dediğim gibi iyi kötü birşeyler yapmaya çalışırdım.
Yok o konu derken fotoğraf konusu, burada açılmadı. Twitter kaynadı o fotoğrafla.

Abimler yangın bölgesinde yazlıktaydı. Tek diyebildiğimiz “kaçın” oldu. Kaçıp bize geldiler. Her insan her konuda öne atılamaz, bir şeyler yapamaz. Ben yapamam mesela. Keşke yapabilsem ama elimden maddi yardım yapmaktan başka bir şey gelmez.

Kimin ne yaptigi umurumda degil ama hayvanlara asiri duskunum, nette bisey gorucem diye aklim cikiyo, gorduklerime cok aglafim cunku, ormanlar gitti, hayvanlar yanarak can verdi, gercekten kimin ne paylastigi umurumda degil, tek umurumda olan buna kim nasi sebep oldu, cezasini cekecek mi, yanan ormnanlarin arazileri imara acilip otel vs yapilacak mi, oralar eski haline bigun donecek mi biz bi sonra ki yangina hazir olacak miyiz?

Yok o konu derken fotoğraf konusu, burada açılmadı. Twitter kaynadı o fotoğrafla.

Abimler yangın bölgesinde yazlıktaydı. Tek diyebildiğimiz “kaçın” oldu. Kaçıp bize geldiler. Her insan her konuda öne atılamaz, bir şeyler yapamaz. Ben yapamam mesela. Keşke yapabilsem ama elimden maddi yardım yapmaktan başka bir şey gelmez.
Bizim kacacak yerimiz de yok en kötüsü :( Burda yasiyoruz ve 2017 Bodrum depreminde de bir gecede Bodrumu bosalttilar,yine kaldik biz bize... Bunu sadece bu tip bölgelerde yerlesik yasayanlar anlayabilir.. Sonra Covit icin de tam kapanmada göcler halinde geldiler..Kacacaklar,gelecekler tabii diyeceksiniz ,haklisiniz da .. İmkanlarimiz kisitli,herkes kendini düsúnüyor ya hani,biz de kendimizi düşünüyoruz bir yerde.. Oguz Atay demis ya Tutunamayanlar kitabinda; "Bu insanlar ne cok sey biliyor olric? Herkes kendi işine geleni biliyor efendimiz" diye.O kadar dogru ki..

Bizim kacacak yerimiz de yok en kötüsü :KK43: Burda yasiyoruz ve 2017 Bodrum depreminde de bir gecede Bodrumu bosalttilar,yine kaldik biz bize... Bunu sadece bu tip bölgelerde yerlesik yasayanlar anlayabilir.. Sonra Covit icin de tam kapanmada göcler halinde geldiler..Kacacaklar,gelecekler tabii diyeceksiniz ,haklisiniz da .. İmkanlarimiz kisitli,herkes kendini düsúnüyor ya hani,biz de kendimizi düşünüyoruz bir yerde.. Oguz Atay demis ya Tutunamayanlar kitabinda; "Bu insanlar ne cok sey biliyor olric? Herkes kendi işine geleni biliyor efendimiz" diye.O kadar dogru ki..
E tatil beldesi işte, ne diyebilirim ki. Siz de haklısınız.

İzmir depreminde de biz kaçtık yazlığa anında. Can tatlı.

Back
X